en snabb liten uppdate!

dagen ida har gått förbi hur snabbt som hellst. På fömiddagen har jag och karin varit och handlat, försökt få ihop allt som vi behöver till kvällen. Till och med raketer och sprakastickor har vi fixat. I år då jag inte är full ska ja passa på att fota mycket ist. Så dom fotona dyker väl upp här i någo skede. Far till österbotten imrn så de kan hända att det bara blir mobilblogg men vi ska se. Beror på med vilket tåg jag far..


Nu vill jag iaf önska er alla ett riktigt gott nytt år 2012, glöm allt gammal groll från detta år och blicka framåt. Det tänker jag iaf göra. Tänk år 2012 kommer att bli året då jag och anton blir föräldrar, de ni! kram på er!!

En annan uppdatering

Nu har jag börjat känna bebis mera, igår kväll då jag låg o såg på tv med handen på magen kände jag till och med en park mot handen <3 det kändes super roligt och mysigt. Hoppas på att jag skall känna ännu mera snart <3 och att anton också ska få känna sparkar, det blir väl sen bara hon inte jobbar så mycket mera. Så nu vet ni också att bebis börjat göra sig påmind på annat sätt än att växa.


länk

sådärja

på mias begäran har jag nu lagt att mag bilder i en egen kategori :) så nu har ni möjlighet att snabbt kolla upp hur tjock jag blivit ;) hihi nånej magen växer så de knakar och mår bra.

gladare igen

de e lätt att bli på bättre humör då mamma ringer och bjuder på mat :) skönt! så va de ett projekt mindre. Moffa ha rökt sik som vi ska äta, antar att de blir med potatis och äggsås. Jag blev på så bra humör att de gick i all hast att städa undan i köket. Passade på att städa bort julen från köket nu också, orkar inte se på ljusstakarna och de mera. Nu e de bara vardagsrummet som skall städas bort eller granen ska slängas ut men de kan jag inte göra själv så de får vänta tills en dag som anton e hemma :)

förra inlägger var så negativt så ja måsta uppdatera med lite gladare toner.. har nu innte så mycket att berätta, inte just nu iaf :)

det ekar tomt

i huvudet på mig ida, börjar ha fått nog av allt nu. Anton bara jobbar o jobbar, jo ja vet att alla andra också gör de o jo ja vet att han måste göra de MEN de e fan så jobbigt iaf!! känns så onödigt att ja går hemma här ensam hela dagen o väntar på att han ska komma hem, o sen då han kommer hem så stupar stackarn i säng för att han e så trött. Hoppas på att dom nu imrn kväll iaf sku få komma hem lite tidigare, samtidigt som ja fattar att alla måste ju få el! usch va ja e gnällig ida, e int på humör för någo och ändå måste här städas och jag måste till butiken. nu ska ja fara o äta någo o plocka undan lite här så kanske de e en gladare tös som sötter sig framför datorn om en stund.. *håller tummarna*

älskade växande massen <3



jestas vilken vinkel de blev ida.. ser ju jätte gravid ut :p men man ska väl börja göra de nu också antar jag.

får be om ursäkt för dålig uppdatering, har inte varit på humör för bloggen ida. ibland blir ja bara så less på min vardag, men imrn vaknar jag igen med ny energi och då kankse världen är lite ljusare. vi får hoppas på de iaf!

v. 20 (19+0)


Nu är du halvvägs! Ovandelen av livmodern når naveln och kommer att fortsätta växa med ungefär en centimeter i veckan. Bebisen är drygt 14 centimeter lång och väger strax under 250 gram.

Nu har bebisen börjat svälja fostervatten och njurarna producerar urin. Det växer hår på huvudet och sinnena utvecklas fort. Nervcellerna för smak, lukt, hörsel, syn och känselsinne utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av och existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser.

Nu har du kanske känt din bebis röra på sig. Om det har känts lite abstrakt att vänta barn innan, så brukar det ofta kännas mer verkligt när man känner fosterrörelserna. De flesta känner bebisen röra på sig för första gången någon gång mellan vecka 18 och 20.

Om detta inte är första barnet, kan du ha känt det tidigare. Vad du tolkade som gaser i magen, kanske var bebisen som slog kullerbyttor. Berätta för barnmorskan när du känner bebisen sparka.

länk till bild och text


Hur har det kännats denna vecka?!? allt har gått så snabbt, jag hinner inte fundera riktigt. Det har varit jul och allt vad julen hör till i övermorgon är det nyår, men sen e de slut! En vecka ledigt ännu o sen börjar skolan. Den veckan ska vi också på ultraljud <3 o då får vi inte bara se bebis utan också förhoppningsvis se om de e en lite flicka eller pojke där inne, jag är lite nervös för det :) jag önskar mig ett friskt barn och försöker att inte ställa in mig på varkendera innan vi vet. Ja typ sånt är det som snurrar i min hjärna i v.20. Nästa vecka har jag varit gravid u 140 dagar och har 140 dagar kvar :p

Så var det onsdag igen

ONSDAG!! voi huhhu, jag hinner inte med mera! Ida ska magbilden komma, den kommer också bara jag orkar flytta bilden från kameran till datorn. De e tydligen skit jobbigt just nu.

Inatt drömde jag att jag rökte, helt galet massor. Jag vaknade och var helt i panik "härre gud ja kan ju inte röka som gravid" sen slog det mig att det som tur va bara var en dröm. Det har gått bra att sluta röka, sällan har jag ens saknat de, MEN ibland kommer det tillfällen då jag tänkt att "om ja ännu sku röka sku ja ta en cigg nu". De e bara att focusera på bebis i magen och så käns det inte ens som ett litet problem mera. Det borde vara förbjudet att äta skräp som gravid också, för då sku man ju inte göra de heller ;) haha lite diciplin måste man väl ha?!?


länk

ensam i soffan

stackars anton, han har jobbat hur länge som hellst! både igår och idag, han är inte ens hemma ännu. Jag sitter och väntar på honom så att vi i alla fall ska hinna ses i 5 min innan han somnar igen. Sådant är väl ett förhållande med en pojkvän som har egen firma och som allid är på dejour för något, för fastigheter, för elverket eller för brandkåren. Men han brinner för det, jag försöker att inte klaga. Ibland är det jobbigt, att han helt försvinner för flera timmar. Samtidigt är han så söt, ida skickade han ett sms där han skrev "jag blir nog sen ida så du vet men ja ha tjäna in emmaljungan me alla extra grejjer" han ger med sig av vad han tjänar, eftersom jag är lika fattig som andra studerande kan jag inte vara nog tacksam över att anton hjälper mig <3 för mig är inte äkta kärlek de att man köper saker till varandra men äkta kärlek är att sträcka ut en hjälpande han och inte mäta ekonomin med millimeter måttband. VI trivs med våran sittuation! nu ska ja hålla tummarna för att det inte börjar blåsa mera så att de kanske så småningom skulle få ordning på allt de kaos som DAGMAR har ställt till med.


älskar dej anton! mer och mer för varje dag som går <3
(fast de på bilden inte ser ut som att vi är sådär super kära ;) )

ida ska de shoppas

eller så inte, men vi ska iaf åka till åbo o se på julrean. Jag behöver nu inte speciellt mycket, men kanske någo bebis grejjer eller någo fint till mig själv. Ska också se om de har någo erbjudande på vinglasen som jag fick i julklapp, isf sku ja kuna köpa några till så att ja typ sku ha 6 av båda. Får se får se, nu ska ja klä på mig kläder och borsta igenom klufsen. Vi hörs säkert senare!


´NU

nu har jag fyllt några kannor med vatten, finns tydligen en risk att de ska ta slut. Sku ju inte vara så nice att bli helt utan vatten heller.. men nu har jag inte tid att sitta här mera. VI ska till kyrkäng o äta mat ida, hoppas att anton också hinner komma o äta.. vi hörs senare!

i tomtens säck


iittala essence vinglas, både röd och vitvin.
+ en iitala karaff <3


en ordentlig grötkastrull


vantar och sockor som mommo stickat


sagaform skålar, som ja suktat efter hela december :p


en super fin vas :) vårens tulpaner kommer att se super fina ut i denna :)


en bok om att bli mamma, ska bli intressant att läsa den


en väldigt uppsakattad present, va e bättre än att shoppa "utan att måsta betala"??


mumin vinter muggen 2011


presentkort till nådendahls spa HUR lyxigt är inte de?!? jag och anton ska fara tillsammans <3


jag mamma o syster ska på teater, les miserables. Har länge velat se den men biljetterna kostar många pengar.


en stekpanna med LOCK äntligen :)


ett familjesmycke, har inte helt på koll varifrån de kommer men de ska ja säkerligen få veta så småningom :)

Det var det mesta, sen fick vi pengar, en tavla som ja ska fota sen då vi har hittat en plats till den och sen fick jag ett par mjukisbyxor, så att anton ska få ha sina egna ifred ;)
hur mycket fint som hellst, lite för mycket nästan. Men jag ska  njuta nu för i nästa år är det inte jag och mina julklappar som står i centrum mera..

gårdagen, juldagen

igår på kvällen efter all mat och alla kaffebjudningar for vi till harry´s. Harry´s är en lokal pub och där är det lite tradition att alla träffas på juldagen. Vi kom dit med karin o kim, där var massor med folk vi han just innanför dörren och sedan ringde antons telefon, en kompis ville ha skjuts. Jag o kairn åkte iväg, hämtade honom o då vi kom tillbaka 5 min senare var det KÖ. Hur jävla trögt var inte det? vi kom in efter ca 45 min väntande, kändes väldigt surt eftersom vi redan varit inne. Men i kön var massor med trevliga människor så vi hade riktigt roligt där. Sen kom vi in och träffade en massa gamla bekanta. Det var riktigt roligt, alla ville prata om och klapppa mig på magen :) frågade hur det kändes och så vidare. Riktigt kul ända tills vi var där lite för länge, som nykter finns de en gräns efter en viss tid eller ett visst klockslag blir människor för fulla. Och då blir det lite jobbigt, folk har lite svårt med att veta gränser men inte var det så jobbigt. På "hemvägen" åkte vi via åbo, för att äta på Mc donalds. ÄNTLIGEN har varit sugen på de hur länge som hellst! och sen kom stormen..

dagmar

inatt har det blåst helt otroligt mycket, igår innan vi for hem åkte vi via gästhamnen o kollade. Vattnet steg jätte mycket, vi satt alla i bilen och bara såg hur vattnet steg. De e nog häftigt hur mycket makt som vädret har, vi är så otroligt maktlösa som människor. Vädret och havet gör nog precis som de vill. Jag och anton var också och tittade på ponton bron här i stan, så hög har jag aldrig sett den förr. Men vi gick iaf glada i hågen o sova, imorse lite före 7 ringde antons telefon då var det bara för honom att snällt fara på jobb. Hela högspänningslinjen här i väståboland var av?!? 5 stolpar har gått sönder + att träd har fallit över linjen. Skärgården är mörk, det är bara vi som bor i pargas centrum som har ström. Elen till vattentornets vatten pump är av så vi får hoppas på att vattnet räcker ;) Ännu blåser det massor men det har väl lugnat ner sig lite, hoppas bara att anton är försiktig där ute i skogen!


så var julen förbi i år igen

Gårdagen var lyckad, jag tyckte vi hade en super skön jul. Först på morgonen var vi till kyrkäng och åt julgröt med antons familj. Lite stimmigt var det nog med så mycket folk, men riktigt trevligt var det. De e så intressant att se hur olika familjer firar på så olika sätt. Tex. så var det ingen som kollade på julfreden så ja fick sitta ensam o kolla på den. Men gröten var god, vi bytte också julklappar med varandra. Sen blev det dags att fara till kyrkan, där infan sig en gnutta julstämmning. Sedan for vi till gravarna och tände ljus. Efter det det måste vi hem en sväng o söka julklapparna och packa in de sista, vi skulle ju fira julen hos mamma så vi traskade över dit. Där var det sedan kalle ankas jul o massa god mat och massor med fina julklappar.



berättar i ett senare inlägg om ja jag fick, nu ska vi mysa med anton framför en av hans nya filmer som han fick igår. Sen ska vi till mamma o äta rester och sedan vidare till mommo för att önska alla i familjen en god jul :)

trädet föll omkull

när vi kom hem ikväll, glada i hågen mötte oss ingen trevlig syn. Gulgranen hade gett upp och trillat omkull. Jag blev jätte ledsen och började nästan gråta, det kändes så fult på någo sätt. Liksom julgranen e helig. Hoppas att inte gilvet blev förstört, parkett och vatten är inte så hemskt lyckad kombo. Men nu orkar jag int fundera eller skriva mera ida. Vi ska käka kvällsmat och fara o sova. Hoppas på en bättre dag imrn ;)


dan före dopparedan

Imrn är det julafton, de käns väldigt konstigt. Ute regnar det igen, typiskt! De har varit snö o lite minusgrader nu i 2 dagar med dagen före julafton ska allt regna bort. Trögt. Dessutom har dom lovar närmare +10 grader till nyåret, de e ju typ lika varmt som de e på midsommaren. Nåjo här hemma har vi lite städande kvar men annors är vi färdiga för att fira jul.


Denna julafton kommer jag och anton att fira hemma hos min mamma. Förr har vi firat hos bådas familjer men det blir så stressigt så i år är vi hos mamma. Sen har vi tänkt att vi ska börja fira bara vi, anton jag och bebisen. Jag är uppväxt med en riktigt lugn och fridfull jul och jag vill föra det vidare till mitt/mina barn. En hemma jul, där alla julklappar direkt får öppnas, utan att dom blandas med andra leksaker. Har inget emot stora familjesammankomster MEN julen tänker jag hålla helig. Så är min tanke och jag vet att många firar på helt andra sätt, de passar säkert super bra till dem men det är inte en fridfull jul för mig :)

Hur vi firade

Vi firade alltså vår årsdag med att gå ut och äta, vi testade ett ställe i Åbo som heter red hot chili. Det var super god mat o trevlig personal. Tyvärr kom en spurgu och förstörde lite av matron, men efter att han flyttat sig lite störde han inte alls mera. Tragiska människoöden, han bad till o med om att vi sku ringa polisen för då kommer han snabbare hem..
God mat va de, jag åt biff med massa goda grillade grönsaker o franska. Super smarrigt!! Nu ska vi sova.


Nytt namn

Fick nytt namn på Arnolds ;)


v. 19 <3 (18+)


Nu är bebisen ungefär 12 centimeter lång i sitthöjd och väger knappt 200 gram. Bröstkorgen rör sig ut och in vid andning (även om det är fostervatten som bebisen 'andas'). Blodkärl syns fortfarande genom den tunna huden och öronen har flyttats dit de ska sitta, men de är ännu lite utstående.

Du erbjuds en ultraljudsundersökning i andra trimestern (vilken ofta sker ungefär nu) för att bedöma fostrets tillväxt och utveckling och se om förlossningsdatumet stämmer.

Denna undersökning är för de flesta första gången de ser sin bebis. Det kan kännas stort att se den sparka, böja sig, sträcka på sig, rulla runt och till och med suga på tummen. Gå tillsammans om det är möjligt och be om bilder!

Om du väntar en flicka, så kan det vara intressant att veta att hennes slida, livmoder och äggledare nu finns på plats. Om du väntar en pojke, så är de yttre könsorganen tydliga. Men det går inte nödvändigtvis att se bebisens kön - en del verkar vilja behålla det för sig själva genom att inta positioner som gör att det inte syns.


Nu kan du börja känna dig yr om du ligger på rygg, så försök ligga i sidläge eller åtminstone lutad åt sidan lite. Orsaken till yrseln är att livmodern kan trycka på venen som för blod tillbaks till hjärtat. Använd gärna kuddar som stöd mellan benen, under höften, eller bakom ryggen om du tycker det känns skönt.

länken till babycenter.com både texten och bilden ;)

Egna tankar då, allt flyter på just nu. Längtar tills vi ska få se bebis igen, de känns som jätte länge sen. Ska bli kul att få veta om de e en flicka eller pojke så att vi kan börja fundera på namn sådär påriktigt. Nog för att vi har några alternativ redan, MEN de e lättare att fundera då man vet. älskar livet just nu <3

magen v 17

här kommer då veckans magbild, nu är min mage helt hård från naveln neråt. Rådistanten visade till mig hur ja kan känna efter hur bebisen ligger, så imorse låg jag i sängen och kände, bebis låg på min vänstra sida och då jag buffade till den lite flyttade den på sig lite. Gillar inte att bli påpetad ;)


Forts. 3

Och nu är vi framme vid år 2011.


vi flyttade i mellandagarna, hit som vi bor nu och snart ska vi flytta igen


guddottern + bror växer så de knakar <3


vi firade min 20års dag

jag gav upp och flyttade hem från jeppis, hem till anton och fick mitt liv tillbaka :) fast jag ibland kan ångra det lite så måste jag säga att jag ändå är nöjd. Med facit på handen var det ett rätt val :)


jag anton o julli var till sverige


midsommaren firades i goda vännerslag i kyrkäng och korpo



hela familjen firade pappa i turkiet


fonräldarna firades på vår balkong


antons födis firades i korpo med kräftskiva, de e också nu som pyret i magen börjar växa <3


tadaaa <3


bullen i ugnen <3


magen växer


vi var på idol med karin o kim

och nu sitter jag här, med 4 underbara år bakom mig och förhoppningsvis en massa fina år framför. Det största äventyret har just börjat och om ett halvt år sitter jag här med vårt egna barn, ett barn som kom till oss utan att vi planerade de, ett barn som verkligen är älskat och ett barn som är gjort att tvätt äkta kärlek <3



forts.2

och så kom vi till år 2010 <3


nyåret firades i jeppis




den 6.1.2010 förlovade vi oss


det firade vi genom att åka till helsingfors och bo på hotel


kompisarna firade vår dag


släkten firade vår dag


vår kaka


till present fick vi bla. en veckoslut i en slalomstuga i himos


vi åkte slalom och bara njöt av varandra på tumis


jag var på abibal


påsken firades i jeppis


resan som räddade vårt förhållande <3 egypten


vi pussades i korpo <3


vi var till stockholm med syster, vi 3 hade hur kul som hellst!


ja var o såg på min jeppislägenhet


guddottern + tvillingbror föddes


jag flyttade till jeppis och började studera

efter detta blev det mörkt. allt sket sig. Det var en jobbig höst, så gott som svart. Ja klarade mig inte ensam, mådde inte bra och ville inte vara ensam. Julen firades hos mamma och i kyrkäng och nyåret var speciellt. Massa snö och is så vi åkte släde över isen till korpo, badade bunka och hade trevligt i kompisarnas sällskap.


och så var det slut på år 2010 och 2011 skulle börja. Inte viste vi då ännu vad som komma skall



forts.

vi var i jeppis på jullovet

vi var i jeppis på sportlovet

på sommaren var vi till särkänniemi

vi grävde efter mask och fiskade i korpo

i december byggde vi kyrkäng som peppishus

fösta julen vi bodde ihop och första julen som vi firade tillsammans

 

2009 var tydligen inte ett så händelserikt år, eller så fotade ja väldigt lite. Hur som hellst så var det året då vi flyttade ihop, året då vi startade vårt egna gemensamma liv <3

 


4 år idag

Idag har jag och anton varit tillsammans i 4 år. Mycket har hänt under dessa fyra år. Tänkte knopa ihop ett inlägg med bilder på vad vi gjort under våra år tillsammans <3
här kommer första året:


vi blev alltså ett par den 22.12.2007

Innan det hade vi chattad och skickat meddelanden, till och med umgåtts lite. Men kvällen då vi blev tillsammans var den kvällen som vi pussades för första gången, med en kompis i baksätet på bilen X) vi kände inte varandra nämnvärt, inte alls egentligen men vi har lärt känna varandra vart efter. Det var kanske inte kärlek vid första ögonkastet men kanske vid andra eller tredje ;) vi blev mer och mer kära för varje dag som gick <3


i februari firade vi min födelsedag, jag blev 17 år och tyckte då att jag var jätte gammal och mogen ;)

Det var anton som ordnade min fest, vi firade den med alla mina kompisar + massa folk till i FBK huset här i pargas, det var min roligaste födelsedag hittills! Alla hade roligt och jag njöt av att få vara kvällens medelpunkt och prinsessa ;)


anton var i milin och jag spelade teater :)


anton visade mig korpo, ja hade aldrig varit så lång ut i skärgården innan.


Jag var och hälsa på anton till drakan


vi var också och hälsa på antons moster i sverige


sverige


på hösten introduserades anton till min familj uppe i jeppis, här med systrana v&v


vi bakade peppisar


och vår ettårsdag firade vi i vanda på hotel FLAMINGO <3

gårdagen

gårdagen kom och gick i all hast jag han inte ens fota den obligatoriska onsdagsmagbilden. Efter att jag kommit hem från rådis sov jag en stund, sen kom Malin o vi for till skanssi, hon köpte lite julklappar och jag handlade ingredienser till kvällens knytkalasbidrag. Vi lunchade på rax, vilken lyx att äta med en flicka. Med anton går det alltid så snabbt, liksom äta äta och sen e man klar. NU han vi tala och äta i lung o ro :)

Sen styde vi kosan tillbaka till pargas igen, o fixade ihop lite rockeyroad. Lelle kom o hade me sig stuf till räksmörgåsar. Vi åt i godanro och insåg sen att vi ska vara hos karin om en halv timme. Hoppade snabbt i duschen o klädde på mig o sen åkte vi (ja med bil) ner till lelle´s o karin´s hus. Sminkade oss o sen traskade vi glatt över till karin. Som då alltså bor i lägenheten breve.


en bild på lilla kusin K då vi nuåret 2009-2010 bakade rockeyroad <3 choko e nami


såhär såg slutresultatet ut då, de såg lika ut igår :) o var lika gott!

Vi hade en riktigt trevlig kväll, det märks att vi blivit äldre och inte hade lika mycket sådär "privat" att diskutera. Men de e alltid kul att höra om vad andra människor grejjar med, speciellt för mig eftersom deras vardag är flere ljusår från hur min egna ser ut. Alla hade med sig något gott, där fans ostar i alla de smaker, vin, skumppa, julstjärnor, kex och chips. Vi åt tills de kändes som om vi skulle spricka, jag åt ju då inte ostarna och drack såklart inte vinet ;) men det räckte gott och väl till mig iaf :p vid tolv började folk vilja hem så ja körde hem dem o for sedan ännu upp till lelle en sväng. Vi hade inte setts på länge o nu när det kommer jul och allt emot så hinner vi inte riktigt umgås på några dagar. Vi satt nu o pratade på och mitt i allt insåg vi att klockan var halv 3. Då for ja hem o sova. Ja de va gårdagen i ett nötskal, en riktigt lyckad dag!

hemma igen

Så var ja hemma igen, allt gick lika bra som det brukar. Först fick vi inbjudan att delta i föräldraförberedelsekurs, den kommer att vara först i april men iaf. Ser fram emot de :) sen pratade vi om dittan o dattan, de e så skönt me min rådgivningstant för hon e så lugn och har humor. Sen skulle blodtrycket mätas, de var rikit bra. Sen var det HB som hade sjunkigt lite men de ska de göra. vägning. OCH sen det alldra roligaste, lyssna på lilla bebis hjärta. Först kände hon på magen, hon kände att bebis låg lite snett i min mage från vänstra hörnet uppe till högra nere. Och sen kom hjärtljuden <3 lät som en galoperande häst, första gången som ja fick höra dem så tydligt. Hon säger alla gånger som jag är där att vi kommer att få en liten busunge, för bebisen gömmer sig alltid från henne så att hon inte sådär lätt kan lysna på hjärtat. En liten "emil i lönneberga".
NU ska vi boka in ett ultraljud till veckan efter att jullovet tar slut. Då får vi veta könet, han som gör mitt ultra lär ska vara åbos bästa på att se bebisens kön så de e bra :)


vem är du där inne? busig är du iaf <3

Snart till rådgivningen

På ett sätt e de ändå bra med tidig rådis-tid. Ja sku ändå int kunna sova längre eftersom man nu allti e lite nervös.. Nu ska ja ännu klä på mig någå kläder o sen börjar de va dags att fara.. Skriver då ja kommer hem ;)


tvättäkta bloggtorka

här sitter jag ensam i soffan, anton är på "keikka" och släcker en brand. Han är ju alltså med i FBK, ikväll har vi varit en sväng till mamma. Hon fixade lite med mina försäkringsgrejjer och sen blev vi bjudna på kvällsmacka och julstjärnor. Eller jag blev, anton fick rusa just då glöggen var klar eftersom det kom ett alarm just då. Dessutom hade mamma lagat knäck så ja fick också njuta av några såna, super såhär en "vanlig" tisdagkväll.

Nu är jag lite nervös, så som jag alltid är kvällen innan vi skall till rådgivningen. Fast inget varit konstigt eller så, så är ja alltid lite orolig. Men de e desto skönare att åka därifrån med vetskapen om att allt är prima med lilla bebis. Efter rådis skal ja med malin o shoppa lite o sen på kvällen ska vi ha julmys med mina kompisar.

Jag vet inte varför ja bloggar så trögt nuförtiden, de känns lite trist. Men de kan vara att de har med julen att göra, liksom man har så mycket annat att tänka på. Vi ska hoppas på att de blir bättre efter jul, mitt nyårslöfte i år ska vara att fota mera. De e så onödigt att ja har en super fin systemkamera och den bara fotar veckans mage en gång i veckan ;) nåjoo ikväll blir de då inga bilder, fast jag borde visa hur fint anton har pyntat granen. Jag är riktigt stolt <3

Sista skoldagen innan jul

Super skönt att äntligen höstterminen e slut! Nu ska ja ta de lugnt under julen o sen efter julen ska ja börja fundera på HUR våren ska genomföras helt praktiskt, typ med praktiken o sånt. Alla är av så olika åsikt så de e lite knepigt. Bebis är beräknad till sista veckan av praktiken, men int vet man ju när h*n ha tänkt komma. Nåjoo de problemet får bli efter julen!!


suck

sitter fortfarande här hemma ensam, somnade framför tvn o vaknade nu. Var fan är anton? nåjoo han kommer väl snart hoppas jag, för jag vill gå och sova. Har nu iaf gjort en kompletterings uppgift så att jag imrn har jullov påriktigt direkt då jag kommer hem från skolan.

Anton hade fastnat med munnen, som vanligt. I kyrkäng, han sku hämta hem granen. Kul då kan vi klä den imrn. De e alltid en grej som höjjer julfiilisen med flera nivåer. Ne ja e så grötig i huvudet nu så ja tror att de får räcka med bloggning för ikväll. Bättre lycka imrn ;)

EN fjuttig dag kvar

sen e de jullov, skönt! anton blir ledig först till julen, men ja hinner vara här hemma o städa lite (eller ligga på soffan o slöa) dagens skoldag gick faktiskt över förväntan, imrn ska vi bara se på då andra grupper presenterar sina arbeten. Så de e ganska slö dag, man måste inte prestera någo själv. SKÖNT!

Ida efter skolan sov ja en stund i bussen, sen gick jag direkt till antons bror med familj. Hade lyxen att bli bjuden på lunch där också, super skönt! Nu är anton på FBK julavslutning o jag sitter o degar i soffan. Men efter 3h sömn förra natten tycker jag att jag är värd lite slapp.

Jobbig natt

En sak som är jätte jobbig för mig är att somna efter att anton somnat. Jag ligger och vrider och vänder mig, kan inte slappna av och hittar inte sömnen. Inatt tog det till närmare halv 3 innan ja äntligen hittade sömnen. Då somnade jag halv gråtande o antons famn <3 väckarklockan ringde kl 6, så sådär allt för många timmar blev det inte.. Nu ska ja iaf orka vara hela dagen i skolan o själv presentera ett arbete o lyssna på när andra presenterar. Tror ja ska sova en stund på bussen innan ;)


skit helg ur blogg perspektiv = bra helg IRL

nu ska ja gå o sova, har svurit mig hes över det nya FB, timeline. BLÄÄÄÄ!! nåjoo int kan man väl någo åt de, dom ändrar vad dom ändrar man får väl gå ur de då om de stör för mycke. Har iaf kollat att min timeline inte innheåller sådant som ja inte vill att skall synas, man har till och med den 25.12 på sig att kolla sen blir den public för alla. Så kolla du me!! www.facebook.com/timeline
för vissa har det börjat synas privata meddelanden så de kan löna sig att kolla, så att de inte blir en massa drama eller missförstånd. Ja de va väl allt för mig, nu ska ja börja sova.. har ett super skönt veckoslut bakom mig, nu ännu 2 dagar skola o sen e de jullov.

4e advent

Efter en skön mysmorgon är vi på G :) just nu e vi på antons dejourrunda, sen ska vi på mat till mamma o sen på kalas till min moster.. Full rulle med andra ord, dessutom ska julgranen hämtas hem ida :)


Bygga bygga

Vi är hos Lelle o matte o hjälper dem bygga ihop Ikea möbler, eller Lelle o anton bygger o jag läser instruktionerna :) ett hårt jobb för en gravid kvinna :p så att en sån lördag!


Fredags underhållning

Vi sku åka o kolla på en bil ida igen, men igen utan någon större lycka. Vi hittade inte bilen i fråga. Vi for till IKEA ist, köpte 2 lock och 3 super söta trasor till bebis. Nu ska vi till Kyrkäng, vi har lyxen att bli bjudna på svärfars super goda plättar! Fredags lyx på hög nivå!!!!


hejdåå sommarkläder

ja ha läst en massa mamma bloggar där mammorna gnäller över att de töjt ut alla deras kläder. smarta jag tänkte då nu "ja packar undan alla mina sommarkläder så att ja har något att sätta på mig som inte är uttöjt i juni/juli/augusti" fast ja tror ju att ja kommer att vara tjock hela sommaren ;) MEN många säger att ammningen är den bästa bantningskuren som finns, ja håller tummarna :) nu har jag iaf tömt skåpen på jeans, shorts, klänningar och kjolar som inte kommer att passa min tjocka mage då vädret tillåter. Fyllde en plastkass och en stor reseväska med kläder, så nu e de nästan tomt i mitt annors proppfulla klädskåp. Jag passade samtidigt på att packa ner våra lakan och handukar som vi har i parti och minut. Eftersom vi kommer att flytta under våren så försöker ja packa undan lite sånt som vi inte kommer att använda, t.ex. klarar vi oss med 2 par lakan, eftersom det ena är rent då de andra ska bykas osv.


På tal om flytten, gud va ja längtar tills vi får flytta. Jag vet att de som bor där som vi sen ska bo längtar ännu mera, eftersom de bygger sitt egna hus. Jag o anton nöjjer oss mer än gärna med en radhus 4a, tänk där ska vi börja vårt liv som en RIKTIG familj. För för mig är man inte riktigt en familj innan man har barn. Ja tycker liksom inte att jag och anton är en familj, vi hör liksom lite till vår gamla familj ännu. Men de e ju bara min egna åsikt, de e klart att barn inte är svaret på livets mening för alla människor!! men för mig är nog meningen med livet att få barn <3


stolt över mig själv

idag kom jag ihåg att gå till hälsostationen, tummen upp för mig! dessutom svimmade jag inte, fast de e bra att svimma där egentligen, för man brukar få en tripp o pepparkakor ;) men de e no skönare att inte svimma. Förståss fick jag telefon tid till måndagen, då som vi har presentation, MEN min grupp borde vara klar vid 11 tiden så ja de löser sig.

Inatt hade skit svårt att somna, kände mig konstig i hela kroppen. Somnade tillslut för att vakna en halv timme senare med världens magkrip, bad anton att hämta spyfatet för säkerhetsskull. Låg och svalde och svalde och tillslut somnade jag om. Ida känns inte magknipet mera, kanske de var något jag åt igår? skönt iaf att jag inte har ont i magen mera, för fast de helt klart var magknip och inte något i bebismagen så blir man ändå lite orolig. Men nu e de lugna puckar, sitter och njuter att mitt morgonmål och funderar på va ja ska hitta på ida..

Kvällsutflykt

Åkte med anton till kimito på möte.. Därför e de lite tyst på bloggen.. Julkorten e iaf skickade nu :)


varför?

varför ska man alltid lämna allt till sista minuten? julkorten måste skickas iväg ida, o ja ha inte ens köpt dom ännu.. SUCK!! nåjoo de e väl bara att pallra sig till butiken o handla. De e ingen panik för de som skall skickas inom Pargas, dessa kan vi fast köra ut, MEN de som ska till österbotten och sverige börjar få lite bråttom snart.. nåjoo nu ska håret upp i en svans o sen ska ja köra ner till smarket och handla lite (me min tur e väl alla kort slut också)

ny vecka igen då

nu går jag in i v.18 (17+0)


bilden är lånad från babycenter
Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

texten är låndaf från familjeliv

 

annors då? jag mår bara bra, känner mer och mer hur det bökar runt i magen. Mest på kvällen då ja ska somna, då känns de som att ja sku ha svalt massa luft som dansar runt i magen utan att de kurrar. Längtar efter att de ska bli ordentligen sparkar. Snart har halva tiden gått, de e så mysigt att tänka att bebis blir starkare och starkare för varje dag som går <3


måndag, onsdag eller torsdag

Vi har varit helt "vikovill" ida jag o anton. Vi har alltså varit totalt borta då det gäller att veta vilken dag det är, ikväll har jag känt mig som en vanlig människa igen, skönt att det inte blev någo mera långdraget! Vi(anton) skulle o kolla på en bil, ja kollade på nete att bilbutiken var öppen, "joo joo ända till kl 20.00" då vi kom fram var det stängt, de e ju ONSDAG ida o ja hade kollat på måndagen i tron att de ju e måndag ida. Anton i sin tur frågade om jag var säker på att bilbutiken var öppen till 20.00 på en TORSDAG. helt ute o cykla var vi båda två, och bilbutiken var stängd. Vi åkte till prisma ist och kollade på bilbarnstolar, hittade en som verkade bra så nu ska vi se om vi hittar den billigare nån annan stans.

NU kom matte på besök vi ska koka glögg o äta julstjärnor ala matte, bildbevis kommer senare.. :)

och så var det ju magen också

känns som att jag just lade upp förra veckans bild, har gjort så mycket den senaste veckan så ja har inte ens tänkt på att ja ju faktiskt går in i i v.19 imrn.

här ser vi då hur magen sväller. Inte så stor skillnad från förra veckan, men jag tycker själv att det syns mer och mer också i verkligheten.


onsdag = fota magen dag

fortfarande lite seg, ingen feber ida mera men stegring. Har iaf stigit upp och varit i duschen, redan en sån sak gör ju att man känner sig friskare och fräschare. Just nu sitter jag och värmer lunch till mig, gårdagens potatis med äggsås. Sen ska ja väl fortsätta med samma sak som jag gjorde igår, nämligen ploga filmer. Och så ska ja ju lägga upp veckans mag bild..

tyst på bloggen ida

har då inget att skriva om, ligger helt utslagen i sängen. De ha ja gjort hela dagen, kollat på film och ätit lite müsli.. nå nu kommer anton hem snart, så ska ja få lite mat iaf. Fisk potatis o äggsås. Nu ska ja fortsätta vila.

en tisdag morgon med tungt huvud

har sovit jätte oroligt inatt, vaknade med huvudvärk flere gånger på natten och nu då ja skulle stiga upp låg jag och frös. Plockade fram febertermometaren och den visade på feber, de e många som e sjuka just nu så de e inte så konstigt att jag också blev. Dessutom har gravida sämre imunförsvar än andra kvinnor, och mitt är annors ocksså dåligt..

Ida blir det alltså att ligga hemma och vila, typiskt då det är lucia idag. Det brukar som höra till att fara till kyrkan på lucia, dessutom kommer jag inte att kunna fara nästa år heller eftersom vi då har en liten bebis som nog inte intresserar sig nämnvärt mycke för lucian ;) nåjo nog om de, nu ska ja kolla lite film o tröstäta mitt kinderägg som ja fick i min kalender ida..


lucia för några år sedan, jag till höger och en familjebekan till vänster (som också ska bli mamma i vår, några veckor före mig)

en hel djungel igen

Nu har vi suttit o funderat hit och dit. Det gäller bilbarnstolen, isofix eller inte?!? sparar det mera utrymme med isofix?? någon som har erfarenhet?!? vi har funderat på en britax stol, har bara läst positiva saker om denna, den har klarat alla tester bra och ser till och med riktigt snygg ut ;) (JO de har nog lite betydelse) vi vill också att bilstolen skall ha en bas, så att de e lätt att klicka i och ut stolen, erfarenheter av sådana?!?
Om jag säger som så, komentera gänra med ALLA erfarenheter som ni har av bilbarnstolar! hittills har vi bara sett på säkerhetstester och utseende. Så lite hjälp skulle nog behövas. Detta får avsluta denna kväll, som blev aldeles för lång! men salladen var god ;)

En grinig flickvän

Grät som ett litet barn just för att anton inte hann komma hem i tid, vi skulle och handla o ja hade gjort en lista o allt och sen måste han göra någo o ja sen hann vi helt enkelt inte till butiken. Jag blev sur, och började storböla i telefonen. Gud hur barnslig man får bli egentligen? skyller igen en gång på mina kära hormoner, de e lite fusk då man är gravid, de går nämligen jätte lätt att skylla på hormonerna. Men sånt är de. Annors har det inte hänt någo nytt här ida. Har kännt lite fladder i magen, men vet inte om de e tarmarna eller bebis. Roligare att tänka att de e bebis iaf, inte helt omöjligt. Nu kommer snart älsklingen hem, han rusade till butiken för att jag skulle få lite kycklingsallad, hoppas ännu på att han lagar salladen till mig så har han en mätt och nöjd flickvän innan han somnar.. stackarn har det inte lätt <3

Ändrade planer

Jag va int sen heller ledig ida, dom ringde från min smågrupp o sa att vi hade möte ida. De hade bestämt de på fredagen då jag ju var i Sverige, o sen hade dom glömt att meddela. Så nu sitter jag på bussen, här e helt otroligt varmt. O jag är trött men annors går det prima ;)


Måndag morgon

Så var det måndag igen då, jag är ledig idag. Det behövdes verkligen! jag var så trött igår och inatt sov vi nästan klockan runt. Anton stackarn vaknade försent så han försov sig, men de e inte så konstigt med tanke på hur lite sömn vi fått de senaste nätterna. Nu käns det iaf bättre, ingen sömn + gravid = ingen bra kombo.

Igår fick jag höra en rolig nyhet över FB, en skolkompis från jeppis skall också få bebis i början av sommaren. Bara några veckor efter oss. Super roligt! De e så typiskt att de finns många som jag känner i jeppis som skall få bebis kring samma tid som vi, men här känner vi ingen ännu iaf. NÅjoo vi reser ju till jeppis allti emellanåt så vi får väl träffas då :) kul iaf att ha några att tala med som också bara tänker på bebisar, tror mina kompiar här börjar få skavsår i öronen snart ;) vi e i så olika livssituationer så de e jätte kul att få prata med någon annan om allt som har med bebisar och graviditet att göra.


inte det poppigaste samtalsämnet för andra än jag ;)

Tack för maten

Gud så gott!! Terhi hade laga makaronilåda, super gott efter att man hela helgen har ätit skräp. Nu ska vi vidare o fira lilla kusinens 18 födelsedag. De e helt galet! Annors är allt bra, magen o jag trivs med allt just nu. Lite ha ryggen tagi stryk efter helgens travande men de e de värt :) nåjoo lite kaffe nu o sen tror jag nog att de blir soffan för oss :p


hemma i min egen säng

Så va veckoslutet över, måste säga att de e ganska skönt. Är trött som bara vad, men helgen har varit riktigt lyckad. Vi har shoppat lite lagom, jag köpte en lundmyr dräkt till bebis, o anton köpte en body,strumpor och mössa också lundmyr kläder. Annors va de int så mycket, mat o sånt bara. Men på något underligt sätt har pengarna försvunnit iaf, det märks nog att € värde inte är på topp just nu.

Idol då? jo det var riktigt bra, efter några missöden. Vi hade helt missuppfattat var vi skulle sitta och gick glada i hågen ner på parketten. Vi skulle sitta på rad åtta och blev mera och mera i extas då vi insåg hur nära vi skulle vara scenen. Frågade en tjej där framme var våra platser var, hon sökte och sökte men på "våra" platser stod det press. Sedan såg hon igen på våra biljetter och skickade upp oss på läktaren igen. OJ så sura vi blev då, fiilisen sjönk massor. Vi började fundera om vi verkligen fått rätta platser?? men nu med facit på hand kan jag konstatera att vi nog satt helt rätt. Också riktigt på bra platser, långt ifrån var det ju nog MEN man såg ju allt via skärmar ;) vi blev lite överraskade över HUR styrt allt egentligen var, de sade till när man skulle jubla klappa i händerna osv osv. Efter att Amanda F vunnit tog vi tunnelbanan tillbaka till hotellet och efter en snabb hamburgare slocknade vi alla som ljus.


klicka på bilden för att komma till länken
vi satt allstå där som det står A13.


klicka på bilden igen ;)
här är vinnaren, enligt mig var det rätt som van. men det finns ju delade meningar om den sakern ;)

Igår sov vi länge, sen käkade vi morgonmål i "lugn och ro" där va massa andra hotellgäster. Sen var vi tvugna att lämna vårt hotellrum. Vi lämnade väskorna och tog tunnelbanan in till stan. Där strosade vi omkring, började undra varför det var en massa poliser och helikoptrar i centrum. Det visade sig vara Nobelsfest + demonstrationer. Tunnelbanan tillbaka till hotellet, lunch på pizza hut och sen tunnelbanan vidare till slussen och så traskade vi till terminalen. Där var det lite kaos eftersom det blåst en del o båten till helsingfors varit över 5h. försenad. Vi kom iaf ombord på båten, käkade buffet och sen var det bara att säga gonatt och släcka lamporna. Som tur blåste det inte så mycket på hemvägen, jag hade dessutom fått åksjuketabletter så ja var säkert lite hjärntvättad av dessa också.


räddaren i nöden, klicka på bilden.. ja ni vet..

Sov riktigt skönt ända till 4 imorse, sen kollade jag film och anton väckte jag vid 6. Vi gick upp och åt morgonmål och sedan var båten i hamn i Åbo. Resan var slut, alla var trötta och irriterade. Anton pappa var snäll och kom och söka oss. Vi åkte hem och jag sov några timmar. NU sitter jag o soffan och läser mig ikapp på andras bloggar.. Bilder kommer inte nu, orkar inte gräva fram kameran + att jag fotade väldigt lite. Till globen hade jag inte ens kameran med, ibland kan det vara lite krongligt med systemkameror så jag tog det säkra före det osäkra, dessutom skulle det ändå inte blir någo bra bilder.


snart globen

Snart snart ska vi ta tunnelbanan till globen.. vi väntar bara på Karin ;) dagen har varit kul, lite crappy bara då alla var hungriga.. vi åt på jensens bøfhhus, de va super gott! Bilder kommer sen då vi kommer hem. Vi har inte köpt nåt ännu iaf men de e ju en dag imrn också ;) är lite nervös för hemresan, de lär ska storma som fan..mn vi har köpt sjösjuketabletter för gravida, så ja ska väl överleva..

På hotellet

Nu är vi på hotellet och vi har just ätit morgonmåls buffet. Det spöregnade då vi kom till Stockholm, så vi tog en taxi. Vi skulle ju egentligen inte få våra hotellrum före kl 14 men de råkade våra lediga så vi fick dem med det samma ;) nu ska vi så småningom börja traska ut på stan.. hittills har resan gått bra och vi har haft det kul. De enda som inte Var kul var att det gungade rejält inatt då jag skulle sova, men jag har sovit nu på morgonen så de ska nog gå bra iaf..

Nu e vi påväg

Nu står vi i terminalen o väntar på att få gå ombord på båten :)


sista inlägget från hemmadatorn

NU har vi allting packat, vi har badat bastu så vi är båda rena och fräscha och vi är på gott humör. Måste erkänna att jag är lite nervös för hur resan skall gå, mest på grund av mina hormoner. Anton är ju van men de andra två :/ nåjoo de e väl bara att bita sig i läppen o se glad ut. Vi får hoppas på att allt löper på som vi har tänkt, för så länge som de gör de så ska väl mitt humör också hållas någolunda i shack.


klicka på bilden för att komma till länken
(hoppas på att jag inte ska behöva ha denna min allt för ofta ;) )

Hatar då man ska på resa och blir osäker på om man nu har allt?!? väskproblemet löste vi galant, vi och vi Anton. Vi har en gemensam väska som anton bär på, sen har jag min egna handväska som jag själv har hand om. De e bara till båten och till och från hotellet som vi måste släpa på alla kassar. Annors är dom ju i hytten eller på hotellrummet. Skönt att ha det problemet löst, speciellt eftersom vi ska starta om sisådär en halv timme. Ja ska blogga lite från min telefon sålänge som vi e på finskt vatten, alltså ikväll. Men imrn kan det nog hända att de e tyst här på bloggen, OM vi inte har internet i hotellrummet eller på hotellet så kan ja uppdatera om hur vi har det. Ha en skön torsdag kväll!!

Nu tar jag helg

Nu är alla arbeten för denna vecka fixade, nu ska ja vila en stund :) o kolla på TV. Sen ska ja packa o tvätta håret osv. Varför ska de alltid kännas så tungt att packa? ja vet inte vilken väska ja ska ta, kapsäcken är ju bäst för den ha hjul, MEN den e så stor att ingen annan ryms med i hytten. Får se vad anton tycker..kankse han orkar bära min väska, för själv orkar ja ju inte ;)

Det finns en sak

Som är värre än kullerstenarna påvägen till skolan.. De e kullerstenarna påvägen till skolan då de e hala :) tänkte bara meddela!!


Den nya veckan, v.17 <3


klicka på bilden för att komma till källan

Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, kring 10 cm lång i sitthöjd och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

Bebisar är lekfulla både i och utanför magen. Din bebis har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver du inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada.

Bebisen håller huvudet mer upprätt nu och ögonen sitter närmare varandra. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen. Fostervattnet och fosterhinnorna fungerar också som en vätskefylld 'kudde' som skyddar bebisen inne i livmodern.

Ibland kan det göra ont i sidorna av kroppen när du gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt, men om det inte ger med sig utan fortsätter några dagar, eller förvärras, bör du prata med din barnmorska.



Själv då, ja ska sluta marra om att veckorna går fort. Ja får väl äta upp de i maj sen då de kommer att gå sååååå långsamt ;) jag trivs iaf med läget just nu, magen börjar synas o jag tror att jag ibland känner vår lilla groda som dansar omkring i mammas mage <3 det händer bara på kvällen då ja just ska börja sova o ligger helt avslappnad.. nåjo de kommer väl att bli mer o mer av den saken framöver kan jag tänka mej :) hur som hellst njuter jag nu, är inte så trött mera o mår heller inte så illa. Livet flyter på just nu :)

Ida gäller det och imorgon smäller det!!

Sitter i morgonmålsbordet, ÄNNU.. Har datorn med mig som vän, o bebis i magen då såklart :) Ida gick vi in i en ny vecka IGEN! v.17 är det nu ren, GALET! ja ska lägga in ett inlägg om det senare.. Jag skall till skolan kl 13 så ja har ännu en timme på mig att slöa här hemma innan jag måste traska ner till bussen. Skönt med en lugn morgon för imorgon är det minsan inte lugnt alls, vi kommer ju att komma till stockholm halv 7 på morgonen.. BLÄÄÄ!! men kul ska de bli iaf.

Va ska ja annat berätta, fick en jäkligt hård huvuvärk igår på eftermiddagen/kvällen som aldrig riktigt ville ge med sig. Vaknade i morse med samma huvudvärk, men då tog ja en panadol. Som anton köpt till mig, han ha gått in på apoteket och frågat vilken värkmedicin han kan köpa till sin gravida flickvän <3 han är nog bäst, min anton <3

Nu ska ja fixa ett inlägg om den nya veckan o sen måste ja klä på mig lite mera anständiga kläder, toppi o mjukisshorts är kankse inte det mest lämpliga för årstiden ;)

nu säger vi minsan gonatt

efter en lång dag säger jag och anton gonatt.. nu ska vi borsta tänderna och mysa en stund, för imrn får vi inte mysa på kvällen. Då sover vi ju på båten o de e minsan inte mysigt i en 90cm bred säng ska ja säga :) börjar få lite resfeber inför imrn också, håller tummarna för att de ska bli en rolig resa :p gonatt

Hemma hos lelle

Sitter på en stol hemma hos fröken Frida :) de e så coolt att hon nu också har en egen kämppä (eller hon o matte) lite senare ska vi till kaarina o hämta hem deras soffa.. De e mina planer för i eftermiddag :)


Bildbevis

Ett bevis på att de iaf ha kommi lite snö i år :) ja fotade bilden igår o de e ännu lite vitt ida :) hur barnsligt är de int att bli överlycklig över lite snö?!? Men ja gillar de iaf!!


magen min <3

här har vi magen igen en gång, de känns osm att de sku vara onsdag varannan dag :) magen växer o brösten lika så, alltså jessus va di också blir stora ;) annors mår jag bara bra, så gott som helatiden nu. de e jätte skönt o mysigt att bara kunna njuta av att ha ett växande pyre i magen <3

 

såhär ser magen ut i jämförelse :) de roliga är ju att jag i v.10 tyckte att man nog minsan såg en liten bula redan.. nu kan jag skratta till den bulan o inse att detta är bara början :/ de e så att man blir lite nervös ;) nu ska ja bara bortsa tänderna o sen ska ja ränna ner till bussen.. ha en trevlig onsdag morgon/förmiddag!! vi hörs igen!


Ojojojdå

första dagen på bloggen igår som jag inte bloggade alls.. Det berodde helt enkelt på att jag inte var hemma eller satt framför en dator på hela dagen. Igår var det ju finlands självständighetsdag, o jag och anton blev bjudna på både lunch och middag i kyrkäng :) hur lyxigt är inte det?? så vi var alltså hela dagen i kyrkäng och på kvällen var vi uppe hos karin o kim o kollade på balen.. balen var ungefär lika trög som den alltid är men de hör ju liksom till att man skall se på den ändå, då vi kom hem därifrån var jag så trött så jag somnade bums = ingen tid för bloggen.. men idag är jag tillbaka :) ida ska ja också till skolan, de käns konstigt.. har ju inte varit i skolan på en vecka :p o imrn bär det av till stockholm :D nu ska ja lägga in veckans magbild..

FÖRSTA snön

NU snöar det misan, äntligen!! nu har man iaf sett lite snö innan de blir jul.. de e inte kallt o snön till och med låter våt MEN de e SNÖ! ikväll har jag då bakat våra kära pepparkakor. Duktig var jag och bakade 2 plattor, de e en sak som är annorlunda sen jag blev gravid, jag orkar minsan inte alls med samma saker mera. Jag bakade på arbetsbänken och de betydde att jag måste stå, vilket betydde att jag snabbt blev trött.. Men med några pauser så gick det bra :) sen kom också karin som sällskap, vi snackade en massa o sen satte vi oss och kollade på finlandssvenska bloggalan, jag hade till och med röstat, men tyvärr vann inte hon som jag röstade på. Men en annan favorit van istället och hon är minsan värd det! jag läser båda bloggarna dagligen så de var kul att de båda var nominerade och att den ena van :) grattis till det!

Efter det började jag och karin o kolla på sunes jul, de e en av mina absoluta favoriter :) karin gick hem i snön för ett tag sedan men jag sitter fortfarande o kollar lite sune. Ja skall vänta tills vårt adventsljus brunnit förbi 5an, de e så tjockt ljus att det inte vill hinna brinna klart.. Ida har jag nu iaf fått det ner till 4an.. så en stund är det kvar ännu :) gonatt på er! imrn firar vi självständighetsdagen här i finland, då ska vi på middag :)

hahahhaa

jag måsta bara prova, buuklubbens julkalenderspel :) ja fick alla rätt, hur bra är inte jag?!?!


klicka på bilden för att komma till spelen

först blev hon hungri

ja började plocka i köket o sen började de kurra i magen, fick fixa lite smörgås o glögg till mig :) peppis dagen är på tinig nu, JA alltså jag gör då inte egen deg.. ja är lat!! dessutom måste jag säga att sunnuntais peppisdeg e riktigt bra, o den e lätt att baka med.. tror att vi kommer att köra på den degen ett bra tag framöver :) ännu spelar kaspar i TV, ja kände mig ensam en stund men sen kom jag ju på det fina i att vara gravid, JAG är minsan aldrig ensam. Har alltid bebisen min nära, mycket närmare nu än vad den kommer att vara sen då den föds, ändå längtar jag tills h*n kommer.. mer och mer för varje dag <3

Kaspar i nudådalen

De e va ja har åstadkommit ida, suttit o kollat på kaspar i nudådalen, en gammal julkalender. Tvättat håret har ja också gjort, men de räknas väl inte som något speciellt. NU ska ja iaf städa undan i köket o börja baka lite pepparkakor.. de ska sjungas julsånger för full halls så att till och med bebis i magen skall känna att nu e de julstämmning på elmgrensvägen <3 nästa jul kommer bebis att få vara med, höra på julmusiken o sånt. LÄNGTAR <3

Smart malin, smart!

vi hade bandat ett program från fst5 som hette "hjärtljud" de handlade om unga par som fick sina barn. Det ena paret var på BB i ekenäs o födde sitt barn i detta avsnitt. De blev jätte mycke mera verkligt då de talade finska och svenska, blev nästan lite nervös för de gick som upp ett ljus för mig också. Där kommer jag också att ligga o skrika i maj, har på kän att jag minsan inte kommer att vara så värst trevlig att ha o göra med! ;) tycker lite synd om anton faktiskt..


klicka på bilden för att komma till länken

men ja borde kanske inte borde kolla på dessa program då jag e ensam, de känns som att anton också borde se. Får väl tvinga honom att se de senare ;) nu ska ja kolla på alla DVDfilmer som ha kommi äntligen ida!! ha en skön måndag förmiddag :)

Söndag

sitter i soffan o kollar på film, en dissney julfilm som vi köpte ida. De e samma film som jag o syster hade på VHS för läääänge sen :) fina små sagor, hoppas på att bebis lysnar lite i magen också ;) mysigt. Tänk va bra att bebis börjar höra just nu, då man går o småsjunger julsånger dagarna i ända. till grannarnas förträt då tydligen, vi fick en varning jag o anton för att vi sjunger, spelar musik o dansar omkring i lägenheten mitt i natten. De kommer som från ingenstanns, o den natten som de hade gett som exempel vet vi att vi till o me hade tvn på mute.. men men vi flyttar snart! de får nu stå ut med oss, som sjunger o skitar ner.. (anton fick order om att byta skor i arbetsbilen för att han skitar ner så mycket i trappan, höghus <3) snart sköter vi om vår egna skit :p o allt som kommer in me både arbetsskor o vagn :p


klicka på bilden för att komma till länken


nåjoo de va dagen de, inte mycket att skriva om. NU är precis alla julklapparna köpta, ALLA!! de e iaf skönt. Karin o Kim bjöd oss på paj ida, som kim hade bakat.. riktigt god va den :) de va nu min dag de, nu ska ja o bebis i magen kolla lite film o vänta på att anton kommer hem.. han jobbar o jobbar han bara :)

Andra advent

Vi hade en super mysig andra adventsmorgon. Vi steg upp vid 8, tände ljus o anton började koka tomtegröt :) sen for anton på jobb o jag somnade en stund till.. Sen har jag kollat på julfilmer o nu e vi i Kyrkäng.. Vädret är grått o trist, drömmarna om en vit jul börjar försvinna så småningom :/


Titta va ja hitta i kalendern ida!


glömskans veckoslut

TYPISKT!! ja skulle ju på blodprov igår, men de hade jag inte kommit ihåg. Så nu måste jag beställa en ny tid, gud så dumt!! o de kom jag på ida, nåjoo får ringa dit på måndagen o beställa en ny tid.. nåjoo..

Annors då? jag funderar om jag har kännt bebisen, de känns som om en myra eller någo kryper omkring i magen och sen emellanåt känns de som en liten luftbubbla. De kan ju vara någo annat men de e en känsla som jag inte kännt förr. Det står i mammaböckerna att de inte är ovanligt att känna de första rörelserna i v.16 <3 får se snart blir de väl starkare och sen vet ja om de e magen eller bebis <3


såhär ser bebis ut i v.16 <3 börjar mer o mer likna en bebis klicka på bilden för att komma till sidan därifrån jag lånade bilden. Bilden är fotograferad av den kända fotografen Lennart Nilsson.

om en vecka smäller det!!

sitter nu i soffan o väntar på karin o kim, sista kisastudio inför IDOL för nästa är vi DÄR!! hur coolt är inte det på en skala? jätte coolt ska ja säga er. Helt otroligt, fattar inte själv men nästa vecka fattar jag väl ;) ikväll ska vi då mysa i nystädad kämppä, med massa levande ljus o lite smått o gott :) trevlig fredag kväll till er andra också!!


klicka på bilden för att komma till sidan därifrån jag lånade den

jufint hemma hos oss

änglaspelet spelar ikapp med julmusiken

 

ett av två silverhjärtan som hänger i vårt vardagsrumsfönster

 

min egengjorda grej, mamma hade en som var jätte fin men min ble int lika bra

 

och sist ljusstaken, de e pånågo sätt den som symboliserar julen <3


Lunch med syster


prisa gud nu kommer skatteåterbäringen ;)

äntligen lite kliss i kassan, o på måndag kommer studiestödet. Det ska få hållas så gott som orört, vi har alla julklapparna köpta så de ska int behöva gå någo pengar till de. Jag måste bara säga att jag är väldigt lyckligt lottad som fick just anton, vi hjälper varandra i vått o tort o ingen dera räcknar på några euron.. vi e som robin hod "tar från dom rika och ger till dom fattiga" denna andra december blev iaf en trevlig morgon, alltid kul att då mera i skatteåterbäring än man hade trott :p men de e för att jag inte fick återbäringen ifjol, så de kom 2 i år ist.. nice!


bildlänk

Nu ska ja lägga på någon julfilm på TV, städa lite smått o käka lite morgonmål. Dessutom måste jag ju öppna min julkalender :)

storm på G

det stormar där ute, sitter nästan o väntar på att strömmen skall försvinna. Men hittills har det hållits här, ida på eftermiddagen var jag o anton till kodin ykkönen o köpte fönsterprydnader. Silver hjärtan med ledlampor. Super nöjd är jag med resultatet, skall visa bild på det imrn, går inte att fota med iPhonen ikväll mera o ja orkar inte ta fram system kameran. Då vi kommit hem från åbo var vi upp en sväng till karin o kim på lite glögg, vi spelade också lite bilspel, o jag o karin va skit (bra) ;) nu ska vi bara käka lite kvällsmål o sen ska vi o sova.. bloggar mera imrn igen då jag är helt ledig. De ända som skall göras är att städa lite. SKÖNT!!

gonatt

v. 16

Ännu en ny vecka, de e helt galet! Dessutom är det nu bara en vecka tills vi far till sveige :) längar!!


Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger din bebis bara cirka 70 gram. Den är nu knappt 10 centimeter lång i sitthöjd. Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft.

Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga. Eventuellt går det att se vilket kön bebisen har med ultraljud nu, eftersom de yttre könsdelarna utvecklats så pass att en ultraljudstekniker kan se dem med lite tur.


Mitten av graviditeten är en bra tid att börja motionera. Läs om träning som gravid så får du både idéer och goda råd.


Om det känts lite abstrakt att vänta barn, så känns det snart verkligare när du kan känna bebisens rörelser för första gången. De flesta blivande mammor känner fosterrörelser mellan 16 och 20 veckor. Du som varit gravid förr kommer förmodligen att känna dem tidigare. Det du kanske tror är gaser i magen kan vara bebisen som gymnastiserar! Tala om för barnmorskan när du känt bebisen röra på sig för första gången.

länk till babycenter


nu är arbetet klart och inskickat, ja ska hoppa i duschen en snabbis och sen ska ja traska ner till karin. Ja skulle också behöva en sväng till en butik o handla en liten present till anton <3 nåjoo men nu duschen :)

1 december

Idag öppnar vi första luckan, ser på första avsnittet av julkalendern o jag gör skolarbete :) vi hörs senare


RSS 2.0