onsdag kväll

Nu är jag hemma igen, hade det riktigt trevligt hos antons bror :) han har namnsdag ida så GRATTIS bara. Dom bor nu i den lägenhet som vi sen skall flytta till, bara deras hus blir klart. Hoppas på att de går snabbt, hihi nä men nog ska vi väl få flytta så småningom :) vi fick iaf peppisar o glögg där, o såklart mystid med guddottern + de 3 pojkarna. Där är det minsan fullrulle från mogon till kväll.

Annors då? anton är på möte, jag är trött o borde skriva på min uppgift men de smakar trä.. borde äta någo mat också men måste vänta på att anton kommer hem så far vi o handla.. så att sånt, nu ska ja fortsätta med att kolla på TV o surffa runt på näte (bilstolar är vad jag söker efter just nu)

Magen <3


såhär ser massen ut ida
(nu e de fotat på eftermiddagen så ja ha ju äti o så så den e lite mindre på morgonen)


såhär ser utvecklingen ut de senaste 5 veckorna <3 börjar bli tjock nu minsan :D

Annors mår jag och magen bara bra, växer så de knakar vilket också märks. De börjar spänna i magen liksom man känner att allt töjs ut. Det rivet i sidorna..men de gör inte ont! jag tycker att de e otroligt att se på bilderna på hur magen växer, de e liksom nästan lite otroligt hur man blir så rund på 5 veckor. men jag njuter, de låter konstigt men jag njuter av att se min masse växa, ja längtar tills den blir super stor och ivägen <3 ja längtar tills det syns helatiden o inte bara på foto, kankse de syns också ja vet int ;) nu ska ja vila en stund, sen ska ja i duschen o anton skickade att vi sak på namnsdagskaffe i eftermiddag..

Vi överlevde!

Nu är finskan ur världen, så skönt!! Jag o Malin blev båda godkännda :) nu kan man andas ut o lyssna på alla andra :p


finska

nu har jag övat o läst och övat lite mera på vårt finska föredrag som vi ska ha imrn, björkebok palvelukoti. Inte sådär helt intressant men nåjo bara de tar tillräckligt lång tid så ska väl allt gå bra, bara vi blir godkännda!! ;) annors då? tja inte mycke nytt, ja o anton ha äti mat o nu e anton på jobb OVANLIGT eller vadå? själv sitter ja hemma i soffan o kollar på mysteriet på greveholm, en annan julkalender. Mogen är jag, men ja kan ju skylla på att bebis kan lyssna. OM några veckor kan den ju faktiskt höra mina hjärtslag o när jag pratar så att ;)


bild länk

svammel svammel, borde börja skriva på min raport också 6-10 sidor till på torsdag. Nåjoo 2 dagar ännu ;) bra med tid eller?!? nåjo kanske jag ändå sku börja kolla på de..

En låång skoldag

Äntligen sitter jag i bussen, har verkligen varit en lång dag ida! Vi har fått info om vår praktik som jag typ inte kommer hinna gå, o sen har jag o Malin B gjort vår finska presentation :) är lite nervös för den! Tycker inte om att prata finska men men imrn sen e de över. Längtar! Nu ska ja sova lite på bussen innan jag kommer hem o måste fortsätta med skolarbete :/


Tisdagen den 29 november

Sitter i skolan, vi har föreläsning om socialpedagogik. Helt intressant nog, min hjärna är bara lite för trött.. Idag mår jag och magen bra :p lite illamående på morgonen men de gick om då jag åt morgonmål :) skönt! Jag är ju inne i graviditetens ANDRA trimester, liksom den andra delen av graviditeten. (totalt finns det 3 delar) detta betyder ju då att över en tredje del redan har gått. Tiden bara rusar förbi just nu, hinner inte med mera :) men jag njuter och längtar <3 snart kommer bebis att sparka så hårt att jag kommer känna den, de längtar jag efter just nu! Anton kan också känna kanten på min livmoder genom att klämma på min mage. De e så coolt och lite skrämmande. Ju mera jag fattar att bebis ligger där inne, desto nervösare blir jag för att den faktiskt också ska komma ut ;) nåjoo nu ska ja lyssna på läraren igen :) ha en trevlig tisdag förmiddag!!

Säger tack o gonatt för ikväll

Det har varit lite dött på bloggfronten ida, vet inte riktigt varför?!? jag har iaf då som jag skrev kollat på julens hjältar, sen var jag med anton då han hade dejour keikka. Jag satt i bilen o spelade monopol. Sen var vi o hälsade på till kyrkäng, där hade vi rikit trevligt :) kollade på lite foton o annat kul. Nu hemma har vi kollat på TV en stund o nu kallar sängen, är skit trött o måste upp relativt tidigt imrn :/ nåjoo 2 dagar o sen e de veckoslut igen.. nåjoo men sånt e de ida imrn ska de bli bättre blogg igen..  tack o gonatt <3

Nostalgi

Sitter o kollar på gamla julkalendrar, just nu snurrar "hjulens hjältar" på. Fast de egentligen inte är så jätte bra så e de ändå bra. För jag tyckte massor om de då jag var liten. Igår beställde vi några favoriter från CDon.com. Så att vårt barn ska få se på BRA julkalendrar, dom som ha kommit dom här senaste åren har varit riktigt dåliga! Dom är inte ens speciellt dyra dessa julkalendrar så vi passade på :) tror no att vi får klicka hem några till ännu.. kanske..

Nu ska ja fortsätta kolla på julens hjältar

Godmorgon måndag

Ännu en ny vecka :) jag är ledig ida men ja ska föra syster till tåget. Lite sugit att stiga upp tidigt MEN man kommer iaf igång. Nu ska ja äta morgonmål o sen bär det av mot Åbo :)


Första advent

Men ännu är inte första ljuse tänt här hemma hos oss.. vi kom hem från åbo för en stund sedan. Hittade inte någon fin stjärna där så de fick bli en från tarjoustalo i pargas, snacka om nödvändigt att halva dagen for till det. Nåjoo vi hade  iaf helt kul :) vi käkade på rax ida, antons ide :) de var mumsigt värre som vanligt, sen åkte vi till mylly. Där träffade vi karin o kim, vi drack en kaffe med dom. (eller killarna drack kaffe men iaf) sen traskade vi (jag o anton) bara runt lite innan vi kom hem.. NU är anton på jobb en stund o jag skall traska ner till karin.. så att trevlig 1a advent till er alla bara :)


min goda mat ida


o min super goda efterrätt. bärpaj med vanilj och vispgrädde till :)

Nu ska ja ut till regnet och rusket, usch för detta väder ändå!! vill ha kallt o snö NU!!! Hörs senare, då ska ja lägga ut bilder på hur fint vi städat och (förhoppningsvis) pyntat! Vi hörs!! :)

På dagens schema

Anton är påväg hem nu, jag var lite bitter över att han har varit borta hela helgen. Men nu skulle han komma hem till mig iaf :) vi skall till åbo o leta efter lite julpynt, ja vill ha polkagrisar som pynt. Dessutom är jag sugen på dom ;) så de får bli pynt som man får äta ;) hihihi..

jag överväger starkt att beställa hem Tro Hopp och Kärlek, jeppissymbolen som jag så länge har velat ha <3 men dom e relativt dyra. Så vi ska se hur det blir med den saken.. men dom e så fina <3


bilden är lånad från http://www.kimtuote.multi.fi/indexsw.html från denna hemsida kan också då beställa dessa fina julpynt!

Underbara drömvärd!

Drömde om vårt barn inatt, vi var på olika ställen med barnet (som var en tjej). Ammade, bytte blöjja och bara mös. Blev nästan sur då jag vaknade och insåg att de bara var en dröm, men så härligt de var. Nu längtar jag ännu mera efter maj o bebisen vår. Det var en sån fin liten bebis vi hade, perfekt på alla sätt o vis. Nå h*n får växa till sig lite ännu innan h*n tittar ut :) men jag hoppas att tiden går lika snabbt som den hittills gått <3

här en bild på mig med lilla kusin K <3 längtar till det fotot som är på mig o mitt egna barn <3

 


och så var kvällen slut

nu e lillajulen slut, lyckad var den som vanligt!! mamma lagade massa god mat :) jag fick en skrapkalender av mamma så ja hoppas på att jag vinner stora pengar. Efter maten (som jag glömde fota) o efterrätten (samma sak där) åkte jag o syster med anton på hans dejourrunda. Nu sitter vi i soffan o kollar på Solsidan o käkar lite chips. Skön avslutning på en perfekt lilla jul. Imrn skall vi pynta :)


tänk ida har jag redan varit gravid i 101 dagar, vilket betyder att de e 179 dagar kvar <3 kärlek

Lilla julen fortsätter

Jag har kommit till mamma vi har ätit gröt o bakat peppisar :) haft en riktigt mysig dag :)


Lillajul

Så va de lilla jul då, det känns som att lilla julen är startskottet för hela julen. Anton är på jobb så vi ska julpynta ikväll eller kanske först imrn, vi måste nämligen fara o köpa lite nya stjärnor o sånt. Men här e någolunda städigt iaf så de e bara att börja pynta!


en bild på vår gamla stjärna, vi hade 2. Dom va suer fina då vi bodde på 6 våningen o de fick hända bredvid varandra MEN nu passar de inte längre.. De är helt enkelt för stora..

Ida ska vi till mamma o äta, ja far dit ren på gröt lunch o anton kommer sen då vi ska äta julmaten. Vi tjuvstartade ju lite med anton o käkade lite potatislåda med köttbullar o prinskorvar här för någon dag sedan. NAMNAM.

Igår bjöd jag mamma o syster på tacos, vi hade det riktigt trevligt :) efter det var jag till tina på lite glögg :) hade super trevligt, vi satt o snackade hörde på musik o drack glögg. De andra drack ju lite annat också men inte jag inte. Tina bor i åbo o då dom andra for ut på baren körde jag hem. På vägen mötte jag farbror polis. Dom hade blåstest, o då jag såklart blåste 0 sade polisen att jag var en duktig flicka o att jag nu skulle fara hem o sova :) de va lite roligt.

WTF?

det ringde just på dörren här hos oss, SHIT tänket jag TV licensen :o gick iaf o öppnade var förberedd på att säga nej du får inte komma in :) o där står en jappe med en mat låda (sån som typ åldringar får) o säger "hej varsågod!" ja titta på han o sen sa ja "hördu den där ska nog inte jag ha!" då såg han frågande på mig o fråga om de fanns flere med samma efternamn som jag. Det finns de säkert ja har ju ett ganska vanligt efternamn, så han fick ta sin matlåda o leta vidare. Nu i efterhand så sku ja bra ha kuna ta den ;) börjar bli hungrig o vi har inget här hemma som jag kan äta till lunch, men då skulle ju någon gammal åldring har blivit utan sin mat, o de sku ju ha vari lite orättvist. Dessutom skall ja ju bli socionom så ja kan nog inte stjäla mat från äldre ;)

mattjuven malin :) bild lånad från google



Nej nu ska ja hoppa i kläderna igen (byta om till mjukiskläder) o fara till åbo o hämta hem syster.. tror de får bli subway i åbo också. de e ändå flere timmar tills de blir tacos. Mamma ska också äta me oss ida, trevligt värre :)

hemma från rådis igen

Allt såg bra ut :) så skönt efter veckans oroligheter. Efter en liten stund hittade rådistanten ett litet pickande hjärta <3 idag låg pulsen på 150+. Såå skönt att få höra den, vi hörde också några små bubblor som var ljud då bebis rörde på sig. Vi har en liten vilding där inne! h*n flyttade på sig helatiden så att rådis tanten fick leta efter hjärtljudena flere gånger. NU kan jag andas ut igen en gång. Vi fick också resultatet från nup-testet(som kollar sannolikheten för kromosomavvikelser) jag fick sannolikheten 1:49000, så risken är väldigt liten. Även om inte testet är 100% måste jag säga att de känns väldigt skönt! Nu ska ja äta morgon mål o sen ska ja städa lite tror jag :)

bild lånad från google


Tomtefabriken

Nu är alla klappar packade <3


v. 15 <3

Nu är bebisen ungefär 8 centimeter lång och väger cirka 40 gram. Nu växer kroppen fortare än huvudet. Denna vecka kommer den papperstunna huden att täckas med den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och vanligtvis försvinner innan bebisen föds. Ögonbryn börjar växa och huvudet kan vara täckt med dunigt hår, men det är svårt att förutse hur ditt barns hår kommer att se ut efter förlossningen.

Impulser från hjärnar gör att fostret tränar sina ansiktsuttryck. Från och med den här tiden kan fostret gripa, kisa, rynka på ögonbrynen och grimasera. Det kanske till och med kan suga på tummen. Njurarna utsöndrar urin, som fostret kissar ut i fostervattnet. Detta fortsätter under hela graviditeten.

(bilden och texten är lånad från Babycenter.com)

 

 

Usch bebis kissar i magen ;) de e ju int sådär jätte mysigt precis, MEN de e ju viktigt att den övar ;) voi gud. Den senaste veckar har varit tung, mått massa illa och varit trött o grining. Nu känns de lite bättre, ingen blödning ännu heller så ja börjar så småningom kuna andas ut. Skönt! imrn blir det rådis kl 8!!! undrar va ja tänkte då jag tog den tiden?? nåjoo anton kan ju iaf komma me, nu ska ja vila en stund o sen ska ja fortsätta med förberedelserna för lillajul ;)

 

 


Veckoslut

Dagen gick rikit bra, lite magknip bara :) känns skönt!! Nu e iaf den tenten gjord. Nu ska ja hem o lillajulsstäda. Så får jag pynta imorgon då jag e ledig :) ska bli kul att få pynta lite. Men de e först imrn ;) en bra dag hittills iaf, men trött blir man efter att man ansträngt hjärnan i så många timmar, den e minsann inte van med så hårt arbete ;)

Fixar lite julstämning till mej nu för jag hör på julmusik här i bussen <3


Trött o semi frisk?!?

Sitter iaf på bussen, tänker försöka! Orkar inte göra en grupptent själv, dessutom är omtentamen på en lördag. Har ätit ett äpple o joggis på bussen, hann inte med de hemma ;) hoppas nu på att tenten inte e allt för svår, är inte helt klar i mina tankar.. Nu vecka är det ida i alla fall v.15 (14+0) o det har inte kommit mera blod! Håller tummar och tår för att de inte kommer heller <3


tarmarna vill inte sammarbeta

Blir inget långt inlägg nu, har rippe o mår skit illa. Anton är också dålig i magen, månne vi ändå dragit på oss någon magsjuka?!? hoppas på att de blir bättre tills imrn för då har jag grupptent. Nåjoo int far jag dit så som jag mår nu iaf :( hatar att vara sjuk!!! undrar varifrån vi fått denna smitta?!? ja har ju inte träffat folk på länge.. nåjoo nu ska ja sova! gonatt

Fortfarande lugnt

Sitter i soffan, måst säga att jag nog är lite skakis. MEN jag försöker att inte fundera allt för mycker på de, händer de så händer de. Precis som de som tycker att jag berättade om graviditeten "för tidigt", min sorg kommer inte att vara varken mindre eller större på grund av att jag berättade om graviditeten i v 9. Inte heller kommer min sorg att bli varken svårare eller lättare för att jag sitter här och funderar. SÅ försöker jag tänka, men de e svårt. De e svårt att inte sitta o känna efter minsta lilla knip i magen, de kurrar o knorrar på precis som alla andra dagar mej just i dag känns allt väldigt tydligt!! Skulle vara så skönt om man kunde känna bebis, någon liten spark eller så. Så att man skulle få bekräftat att inget är tokigt.. nej nu ska ja vila en stund o lägga bort datorn!!

Magen växer och mår bra ;)

här har vi då veckans mage magen blir bara rundare och rundare, o brösten växer dom me ;)

bilden är lite närmare fotan än förra veckan men magen är nog lite mera utstående än förra veckan, ja kommer att bli super tjockis före maj! me de e de värt <3 så skraj blev jag nog inatt att ja kan nog tänka mig att spy o må skit ända till maj bara lilla grodan stannar kvar i min mage <3


Mardröm nummer 2

Inatt vid halv 3 vaknade jag och gick på WC, kissade och blev helt förskräckt då jag såg på pappret att det kom blod! Satt kvar en stund o torkade pånytt, de kom fortfarande lite men inte lika mycket. De kom aldrig mycket MEN allt blod som kommer därifrån är jävligt skrämmande. Hur som haver väckte jag anton, då brast de för mig och jag satt och grät o var nästan lite hysterisk o sade till anton att "får vi missfall nu blir det här den sämsta julen någonsin" de var min första tanke.. anton var lugn, som han alltid är! o kollade fram ett nummer till en jour i Åbo, han ringde dit och förklarade läget för sköterskan som svarade i andra ändan. Hon frågade om jag hade ont och det hade jag inte, o så frågade hon om de kom mycket blod vilket det inte heller gjorde. Då tyckte hon att de lät som att inget farligt höll på att hända, men hon tyckte ändå att jag skulle ringa till rådgivningen ida. Jag fick inte sömn före efter 6 pånytt, låg och tänkte o grät. Fast jag kände nog innerst inne att inget är fel just nu, eftersom de då borde börja blöda mera och de borde ta sjukt.. Vaknade vid 9 då karin ringde, o tänkte "typiskt nu får jag inte sömn mera" rådis har telefontid mellan 11 o 12. Satte på friends o stälde väckarklockan på 10 före 11. Somnade faktiskt om o vaknade av väckarklockan, den var det bara att vänta. Gick på WC o kontrollerade att det inte börjat blöda, vilket jag gjorde några gånger i natt. Inget blod nu heller. Ringde till rådis o fick nästan med det samma tag på min rådistant, hon lugnade ner mig ännu mera o sa att de inte var något att stressa över. Jag skulle ta de lugnt ida o inte fundera på de. Ska ju dit på fredagen så de känns skönt. Känner mig ganska lugn för tillfället eftersom det inte kommer blod o jag inte har ont, o lugn för att jag vet att börjar jag blöda nu så får jag hjälp. Nu ska ja äta morgonmål, och lägga upp veckans mag bild <3

Fruktsallad

Nu kollar vi på värsta pojkvänsakademien o äter fruktsallad <3


kallt

Hyi va kallt de e hos oss nu, vi lämnade allt öppet då vi for o nu då vi kom hem va de 13 grader här.. allt är iskallt, men snabbt blir de väl varmt igen. Blev lite besviken då vi for o äta till ABC nu på kvällen, tog en pepparbiff som var skit dyr o den va inge god. Varken jag eller anton kunde äta potatisgratängen, o då e de minsan int gott!! ;) nu har vi tänt på lite doftljus för att få de att dofta gott här inne, de luktar lite rök ännu eller så inbillar man sig.. vi var också via butiken o köpte ingredienser till fruktsallad, de e så gott o hälsosamt. Bebis och jag behöver båda mycket frukt :)

lugnare igen

dörren till köket är fortfarande stängd, anton var hem en sväng. Orsaken till att han inte svarade var för att han varit och släckt en brand hela dagen. Ett hur här i pargas har brunnit ner till grunden, tur att de inte var vårt.. Då anton kom hem släppte allt och jag fick nästan panik, panik för att de sku ha kuna börja brinna, panik för att ja hade andas in lite rök (med tanke på bebis i magen) o bara panik för att jag aldrig varit med om något liknande.. anton lugnade ner mig, fixade 2 bröd och for sedan o fortsätta jobba med branden. Nu ska vi snart åka iväg o jobba lite.. anton ska jobba o ja ska med o åka så att jag inte behöver vara hemma ensam. Vi har vädrat för fullt här så att inte allt skall börja lukta rök, men de e ju kallt ute vilket leder till att inne temperaturen är cirkus 14 grader just nu. Har mycket kläder på mig och ligger under ett tjockt täcke med en filt så mig går det ingen nöd på.. börjar bli lite små hungrig bara, anton lovade att han skulle bjuda mig på mat ida så att vi inte behöver vara i köket, sen lovade han också att han skulle fixa köket så att jag inte skulle behöva känna lukten.. inte nog med att det luktar illa, jag får lite panik av att de luktar brand, de känns som att de sku brinna ännu.. knasigt ja vet


bild från google

tur att de inte ser ut såhär i vårt kök, tur i oturen alltså :)

mardrömmen höll på att bli san

efter att ha sovit en stund till kändes allt lite bättre så ja tänkte värma kalopsen som blev över från igår. Satte kastrullen på plattan o gick o såg på tv, började känna att de luktade bränt och tänke skit också de ha bränt i bottne men då ja kom in i köket va det fullt med rök där. Det rykte massor från undrer kastrullen jag lyfte upp kastrullen och såg då till min förskräckelse att ett underlägg hade blivit emellan grytan och spisplattan. Den bran inte helt men glödde. Slängde den snabt i diskhon o satte på kranen. Sen var ju faran borta. MEN de lukar nu rök i hela köket, jag får bara upp lilla fönstret för ja hittar int handtaget till de stora. Stängde dörren så att de inte ska börja lukta i hela lägenheten o fick gå i duschen själv för att mitt hår stank rök, jag och min näsa som annors är känslig för lukt :( de e så hemskt! Värsta e att anton inte svarar då ja försöker ringa och sen då ja ringde mamma så svara hon inte heller.. så här sitter jag nu med alla fönster öppna och grinar.. vill ha hem anton nu!!! han har 2 telefoner och svara inte i någondera?!? så jävla typiskt!! :( en annan sak som ja kan konstatera är att vårt brandalarm inte fungerar, eller de har inte börjat skrika iaf, o jag tycker ju nog att om köket är fullt med rök så borde väl alarmet reagera!?!?! vissa reagerar ju på att man rostar bröd. Måste undersöka saken, nästa gång kankse inte någon är hemma/vaken då något börjar brinna..

Trögt

Ligger hemma på soffan, fortsatte att spy ännu imorse. Undrar nästan om jag har fått magsjuka?!? För jag mår helatiden lite illa nu, tidigare har det varit så att jag börjat må illa pang, spytt o sen ha de blivit bra efter en stund. Dessutom har jag snuva och huvuvärk så ja e väl sjuk. Har sovit väldigt dåligt inatt, vaknat av att jag ha varit kallsvettig. Undrar om jag hade lite feber inatt. Nu då jag mätte hade jag inte. Hela kroppen värker, delvis är det muskelvärk från gårdagens zumba o dels värker ryggen och nacken. Gnäll Gnäll Gnäll!!


bild från google

Nu ska ja försöka vila lite till o se om jag skulle må bättre sen. Vi får hoppas på de iaf!

Ensam mamma söker

Så ha man följt med hela serien o sett ALLA avsnitt, nu sitter ja o är arg för att "martin" enligt mig valde fel. Han borde inte ha valt Jane utan hon andra. Mammorna valde enligt mig rätt, men Pappan nej nej nej. Anton sitter o skrattar till mig för att ja tar de på så strort allvar, men de blir lite så att ha man följt med en längre tid känns de nästan som om man känner dom. De e lite samma som om man läst någon blogg en längre tid, då känns de också som att man skulle känna personen.. Nåjoo imrn på tv3 PLAY får man se hur det gick sen, de visade ren att ett av paren inte var tillsammans mera. Men HALLÅ hittils har inget av paren hållit ihop, fattar dom inte att man int hittar den rätte sådär??? nåjoo folk tycks tro de ändå, eget fel liksom. Dumt att man måste gå in på nete för att se vem martin valde, löjligt! tycker nog minsan att de borde ha visat de på TV!!


bild från google

Nu kollar jag med ett halv öga på mitt stora feta syrianska bröllop, e trött som bara va o ryggen värker. Den blev inte bättre av zumban den heller :( gonatt

De va sista gången de

Hyi sat*n säger jag, gymmet blev inte någon succé. Vågade int ta i för fullt o då kändes de onödigt. Dessutom fick ja ränna på vessan ett varv, fick åter uppleva både plättar och kalops :( mådde skit ännu efteråt o då jag steg ut ur bilen kom vattnet upp som jag druckit.. ja frågade gymägaren när man får frysa kortet o de fick man göra när som hellst så de e skönt, ska frysa de imrn! för ikväll var där inte nån i respan mera.. nästa gång ja far o träna blir i nästa höst. Så de va så, nu ska ja duscha äta kvällsmat o se på "ensam mamma söker" :)

Nu far vi o zumba

De e konstigt hur motivationen sjunker ju närmare 8 klockan blir, sku int alls smaka me zumba nu men de e för sent att ändra sig nu!! ja kom till karin o hade lyxen att bli bjuden på plättar, super gott!! men nu har jag knip i magen, kommer väl att skita ner mig sen då vi börjar dansa ;) hihih nånej men hoppas på att magen lugnar ner sig lite innan timmen börjar..
Ha en trevlig måndag kväll!!

Ikväll ska ja skaka röv

NU tänker jag ta mig i kragen, rådistanten sa att zumba e bra så länge de känns bra så ja tänker zumba till magen kommer i otakt. Karin o ja drar iväg våra lata rövar o zumbar lite ikväll. De ska bli rikit skönt!!! Dessutom så blir ju graviditeten lättare om man tränar och man mår bättre, visst har jag varit ut o gå men de e inte samma sak o de ena behöver ju inte utesluta det andra!! fast jag ofta tycks tänka så, ibland blir man så trött på sin egen lathet, eller är det bara jag som är lat?? jag tycker ju om att träna sen bara jag orkar köra till gymmet. De e så konstigt men nu ska de bli bättre, härregud julen kommer nu o lite måste man ju göra för att inte bli fetare än man måste ;) Nu ska vi provsmaka kaopsen som anton så duktit fixade igår, hoppas den smakar bättre än den luktar! ;)

o vad skall jag göra ida då?

hemma från skolan igen, idag är vädret verkligen bedrövligt. REGN! i norra finalnd kommer de snö o här regnar de. Vi vill minsan också få lite snö o lite julstämning. Man blir ju så deppig av regnet o av hösten nu skulle de behöva komma lite snö så att de skulle bli lite ljusare också. I helgen är det lilla jul, tänk lilla jul o de ha inte kommi så mycke som en snöflinga ifjol var det massor med snö ren men inte i år inte.. I nästa år e de säkert igen massa snö så att de inte går att gå ut o gå med vagnen. De e minsan fröken positiv som sitter framför datorn..


ge mig snö nu!! bild från vintern 2010

Har inga planer för vad ja ska göra ida, tror att ja bara ska slappa. Kanske göra lite skoluppgifter? eller städa? eller bara kolla på TV. Vi får se, anton är ju på jobb till 16 o sen ska han på FBK övning. Så ja e själv hela dan. Jag får inte fara till åbo för ja har inga pengar, fast en julklapp till anton borde ja hitta. En billig för vi bestämde att vi köper någo gemensamt ist som vi båda vill ha.. typ en TV eller en soffa eller ja ni fattar :) nej nu ska ja sova en stund tror jag, har börjat få jätte ont i ryggslutet och känner mig trött i ryggen. Så de e väl bara att vila så de ska bli bättre :)

Dygnsrytm

Förra veckan hade ja så konstiga tider i skolan så att hela min dygnsrytm blev helt knasig. Igår somnade ja i tid vilket betyder att ja e pigg nu vilket i sin tur betyder att ja somnar bra ikväll :) hatar att ligga o vrida o vända mig i sängen tillslut är allt bara obekvämt o sen går de int alls att somna, dessutom stör jag anton som måste få sova. Nu ska ja tvätta tänderna o sen ska ja gå till bussen :)


Söndagen den 20 november

Mamma bjöd på mat ida, LYX!! anton var ju på jobb så jag tog med mig den senaste harry potter filmen och gick över till mamma. Jag o syster satt o kollade och hittade på lite parodi idéer. Såndän slö söndas humor ;) mamma bjöd på broilerlåda, de e super gott!! Anton kom också till mamma o åt, sen blev de glögg med peppisar. Efter de for jag o syster till IKEA o söka lite hemligheter, tyvärr blev saldot väldigt klent denna gång. Det positiva var att vi fick tid att umgås. vi stannade i ABC på vägen hem o handlade hotdog till kvällen..
Anton har varit super duktig ida o kokat kalops så att vi har mat imrn, blev ju inte ida nu då vi blev bjudna på mat hos mamma.. hör kommer lite bilder på kalopskokningen


vårt finfina kött


anton skär lite kött


här puttrar allt i grytan

hoppas att de e gott för annors har vi ingen mat tills imrn. Nu ska vi fortsätta kolla på familjen annorlunda syrran o ja.. o sen ska ja fixa ihop ett finska arbete, fy faaaaaaaaan!! ;)

Favoriten just nu

Ni som har/har haft barnvagnar, kommentera gänra med tips! vi vet ju inte sådär jätte mycket om vagnar men jag har alltid gillat emmaljunga. Denna vagn duo edge kombi är favoriten, vill ha olika ligg och sittdelar tycker vagnen är finare då, men de är ju en smaksak :)


denna vagn är favoriten just nu, både jag och anton gillar den massor. Dock är vi inte helt överrens om hjulen ;) allt kan man nu bråka om.. anton vi ha dom som e på bilden ovanför och jag vill ha dom hjulen som är på bilden under, dessutom har den som är på undre bilden bättre handtag. Men de tycker inte anton.. nåjoo som tur har vi ju ännu några månader på oss att fundera..



efter julen ska vi fara till den butiken som säljer emmaljunga vagnar här i åbo o se hur länge de tar att beställa dom. sen vet vi när vi ska köpa/beställa den. I slutet av april vill jag nog iaf ha den hemma. Längtar så tills vi får börja köpa dom här riktiga sakerna, o int "bara" kläder.. dessutom har anton förbjudit mig från att köpa kläder nu, vilket bara är bra eftersom jag inte har någo pengar ;)

Äntligen MINUS grader

Igår då vi kom ut hade vi en bil som var väldigt frusen, alla fönster var fulla av frost så vi fick ta skraporna i vacker hand o skrapa lite. Har inte måsta göra de tidigare i höst eller vinter men nu börjar de bli dags att vänja sig, garage skulle vara jätte nice!! Usch va kallt det var, de var -2 grader och de kändes som -30. Då man inte är van med - grader känns de jätte kallt fast sen då man vänjer sig känns de först kallt då de är -30.


Ännu nu mitt på dagen är det - grader. vintern kommer nog nu får vi hoppas

Nåjoo hem kom vi o efter att jag bråkat lite till med designen tyckte anton att nej nu räcker de så vi gick o sova. Jag blir helt knäpp på mina drömmar, dom är jätte konstiga och hoppar massor. Man blir helt matt och är helt yr då man vaknar. Anton har också klagat på att jag sover jätte oroligt och sparkar och har mig i sömnen, dessutom har jag som alltid vill sova för mig själv blivit en riktig myssovare. Somnar som ett litet barn då ja ligger nära anton <3

Anton och kim är på jobb idag, anton ska väl komma hem vid 2-3 tiden o sen ska vi ge oss på en ny utmaning, nämligen kalops. Får se hur de går och vad de smakar ;) nåjoo tur så är ju butiken öppen ida! Nu sitter ja o smaskar på lite kvarg som vi gjorde igår, den e lite annorlunda än den vi brukar laga, i denna finns det jordgubbar,hallon och blåbär.


fin blev den också, lite marmorerings fiilis :)

Kämpar på

Försöker fixa lite ny design på blggen så därför ser de ut lite som de tycker just nu.. får se hur det blir nu sen.. de har ja kämpat med de senaste timmarna.. nu ska ja söka syster o sen far vi nog o sova.. tror ja iaf om ja kan sluta tänka på bloggen ;)nåjoo nu måste vi iväg iaf.. om vi inte hörs mer ida så gonatt gonatt ;)

Lördags lyx

Vi har haft hemma spa jag o anton :) han peela (stavas??) mig i tvättade o balsamerade mitt hår. Super lyxigt!! Ja e riktigt glad att vi it hade någo att göra ida. Vi fick massa mys tid ist <3 nu ska vi äta bär kvarg..


Lite julfiilis iaf

Idag har vi varit på julgatans öppning, vi är alltså jag anton karin o kim. Det var riktigt mysigt, åt grillkorv och sedan gick vi på cafée. De va så mysigt att se alla mammor med sina barn och barnvagnar och det mysigaste är att tänka att vi i nästa år också får gå där med vår fina vagn <3 jag är helt galen går o ser på alla vagnar och funderar ibland varför vissa har just en sån vagn som de har (som om de har någo me mej o göra?!?) Vi var in en sväng till Kelovee pojkarna kollade på jobbkläder o ja tror att båda beställde någo.. Ser kankse int rikit tjusningen med en reflexjacka men de tycket att de va snygga grejjer ;) köpte också en liten julklapp till bebis i magen, fast de kan va att de får vänta till nästa jul. Bebissmur böcker <3 jag e kär i smurfarna så ja kunde inte låte bli, dessutom va de på svenska..

Efter att vi strosat på malmen en stund bjöd karin o kim upp oss på gögg/kaffe. Vi satt o snackade en stund o sen for vi till Skanssi, då bara jag o anton. Nu är också mammas julklapp helt fixad, så skönt!! nu sitter vi i soffan o väntar på att maten skall bli klar. Lövbiff med vitlöksgräddpotatis MUMS!! Hittils har denna dag varit jätte lyckad hoppas på att kvällen blir lika bra :)

Pizza dags!!

Sitter o käkar hemma gjord pizza :) nami


Hopplös

Denna vecka har jag sovit till typ 11 varje dag, har vaknat x antal gånger för att gå upp o kissa men sen har jag hör och häpna somnat om. Vet inte om ja ska tycka att de e bra eller dåligt? för de e ju ganksa onödigt att ligga o dra sig i sängen halva dagen.. men samtidigt så e de skönt att få sova. Så mera positivt än negativt då kanske?!?
Ikväll blir de IDOL och pizza med karin o kim, vi ska laga hemmagjord pizza ida faktiskt. Mums, de ska bli gott :) Men innan de måste jag få min sista uppgift gjord, deadline är det natt kl 00.00 så ja har ju några timmar på mig ännu ;) allti måst man ju lämna någo till sista minuten ;)
Nåjo nu ska ja fixa morgonmål till mig iaf.. o sen ska vi se va denna dag för med sig för trevligheter :)

världens bästa mamma <3

Jag o karin låg i deras säng o snackade o kollade på första halvan av drömmen om ett barn, sen ringde anton. Vi for till butiken för ja ville köpe lite choco till mamma som tack för hjälpen (ja fick intervjua henne o sen hjälpte hon mej att fatta en massa regler och bestämmelser) gick upp till mamma för att ge chokon o blev där en god stund. De e inte ofta som jag o mamma hinner prata bara vi 2, men de e så skönt!! <3 ja har fått turen att få en sån mamma som man kan tala om precis vad som hellst. De e så otroligt skönt o ja hoppas att mina barn kommer att känna lika för mig som jag känner för min mamma. Jag blev också bjuden på glögg o pepparkakor, mums. Sen ringde anton o tyckte att de va dags för mig att traska hem. Väl hemma hade älsklingen fixat fruktsallad till mig <3 så vi satt i soffan och åt fruktsallad medans vi kollade på andra halvan av drömmen om ett barn.. Nu sover anton o de ska ja också göra snart, imrn e jag ledi. Hur skönt är inte de på en skala??

Drar på mig skorna och traskar till karin

De e kvällens plan nu, anton for för en stund sedan. Ja tog mig en behövlig powernap så nu känner jag mig lite piggare igen ;) fisksoppan blev jätte god! har aldrig lagat de förr men, de enda som gubben i huset klagade på var att de var lite för lite salt. Men som tur går de ju allti lätt att salta mera :) nästa gång tror ja att jag lägger i 2 buljongtärningar ist för en, o så ska ja försöka att inte bränna purjolöken, blev ett lite onödigt moment (att fiksa upp brända purjolöks bitar).. nåjo men kläderna på och iväg :)

Nu kokar soppan på spisen

Hemma igen, föreläsningen va ganska tråkig men man hör det nästan på namnet "socialservice och lagstiftning". Nåjaa nu ha ja genomlidi de iaf o nu e de veckoslut igen. Super skönt! ikväll ska ja chilla med karin :) anton ska o jobba, de va ju någo nytt.. ;) slö humor e bara förnamnet för hur jag känner mej ida..
Nåjoo nu kokar iaf fisksoppan på spisen o snart e de mat, tur de för de kurrar massor i min mage!

Duktigt!!

Nu har jag gjort en till uppgift! är riktigt stolt :) så imrn behöver jag bara intervjua en till o sen e ja klar med socialpolitiken, eller uppgifterna sen har ja ju ännu en tent :/ nåjoo nu ska ja börja traska ner till bussen iaf.. ska äta en smörgås ännu innan så att jag inte svälter innan maten ikväll.. ha en trevligt torsdag!

V. 14







Så var man inne i v 14 då, det ända nya som ja har lagt märke till denna vecka är att ja har fått ont i ryggen. De kan dock lika bra bero på att vår säng är helt värdelös!! en annan sak som jag märkt nu är att ja börjat drömma helt sjuka saker, inatt drömde jag att jag och karlsson på taket skulle övernatt i en kyrka.. ja mena hallå hur normalt e de?!? Men annors är allt bra och magen växer <3

(god) morgon

ingen god morgon för mej ida inte, vaknade och fick ränna till vessan. Sen kan väl alla räkna ut va som hände, usch alltså kan man vakna på någo värre sätt?!? var helt matt efter att spykalaser var slut så ja gick o sova igen. Nu känns allt bra igen o ja ha ätit en skål med kvarg. De e de som e de sjuka med att spy på grund av graviditeten, de går om lika snabbt dom de kommer.. Typiskt dessutom att ja ska spy just då ja går in i v.14 då ALLA säger att illamåendet ska gå om.. nåjoo undantaget bekräftar regeln och jag har ändå inte mått så mycke illa som andra (har läst deras bloggar). Nåjoo som tur är min smågrupp förstående så de blev inget större problem av att ja blev hemma o vila.. Ska släpa mig till skolan till kl 15 nu ist, en föreläsning o sen e de veckoslut <3

lite svar :)



super kul då man loggar in o ser att några har kommenterat!! fortsätt med de! :)

Malin B :
ja visst syns de, blev nästan lite rädd själv då ja såg på bilderna ;)

Marie B:
kul att du läser min blogg :) jag kan nog skriva om hur jag/vi klarar oss ekonomiskt, kommer antagligen att få ungefär lika mycket pengar från KELA som jag får i studiestöd, så vi får se hur de går. Som tur jobbar ju anton :)

Belinda:
Jo alltså massor, de e nog bara att vinka hejdå till alla farkkun nu o hoppas att man kanske ryms in i dem till nästa höst eller så ;) okejj bra för ja kan inte sova på annat än mage.. borde kankse börja öva så småninom ;)

nu ska ja gå o sova.. tack o gonatt :p

Loppis igen

Anton lurade med mej till Åbo :) hihi nej nej ja kom nog med helt frivilligt ;)
Nu är vi o söka stenar till Kyrkäng o sen far vi till loppis


nu börjar det hända saker <3


onsdag = fota magen dag
nu tycker jag nog att man ser att magen har börjat växa!! jag kan känna min livmoder då jag ligger på mage, tror ja iaf ;) men en sak som jag undrar på är hur länge man får sova på mage då man är gravid. Ska fråga rådistanten nästa fredag då ja ska dit nästa gång nästa fredag..


här ser man de lite tydligare :) <3


en liten kula har nog tittat fram, magen för 5 veckor sedan och idag <3 men man ser det bättre på foto än i verkligheten tycker jag ;) men det känns jätte coolt att masun faktiskt börjar växa..

Nu ska ja gå och äta lunch

SÅ OTROLIGT SKÖNT

nu har vi nästan alla julklappar fixade, det är bara min mammas, pappas och antons som skall köpas ännu. Vi utnyttjade faktiskt dubbelbonusen! köpte allt från PRISMA. känner mej jätte nöjd med allas julklappar dessutom, de känns kul att få ge presenter som man vet att alla kommer att gilla. NU ska ja bara packa in alla julklappar så är allt klart, men DE hinner man me i december ;)
nu ska ja gå till köket o laga lite god fruktsallad till mej o kanske anton också vill ha lite :)

Hemmafrun slår till igen

Nu står maten på bordet, de e bara att invänta mannen i huset o sen blir det mat. Såsen smakade nu int någo jätte bra men de kan ju int allti bli lyckat heller!! ;) ibland kan man bara äta för att de ska fylla magen. Imrn blir de iaf god mat för då blir de fisksoppa. Efter att anton kommit hem o vi ätit ska vi till mylly och handla julklappar, de e sista dagen med dubbelbonus ida så vi tänkte utnyttja de lite :) hoppas att vi hittar allt som vi sku behöva nu sen!! men nu sku nog anton få börja komma hem, de blir ju kallt snart!! :/

Hemmåt igen

Nu har jag vari på möjligheternastorg, de va Karins klass som hade fixat de. De va helt intressant, o man fick goda kex ;) nåjoo nu sitter jag på bussen. Då jag kommer hem ska ja fixa middag, ida blir de spagetti och murusås :p Nami!!


Piller

Mina morgonmåls piller.. Den stora vita är jätte äcklig!!


Tugnt

Läste en blogg idag, som min syster länkade till på sin blogg, det var en ängla mamma som bloggade om mardrömmen efter att hon förlorat ett barn. Jag gråter och gråter :( de e så hemskt!! att sånhänt ska få hända. Tidigare ida på kvällen var vi med anton o föra ljus på hans systers grav <3 ikväll är en kväll då livet bara känns så orättvist.. en sak som är säker är att vi borde sluta ta saker för givet, o leva livet som om de vore ens sista dag.. aldrig somna osams och allid berätta hur mycket människorna i ens liv betyder för en, de ska ja försöka bli bättre på. NU ska ja stänga dator och stäng ögonen, en ny dag imrn igen. Gonatt

Hemma fru övning

Nu har jag plockat undan ännu lite mera och laddat om i diskmaskinen, dessutom har jag planerat veckans mat och skrivit en handlarlista. Måste ju börja öva på att äta ordentlig mat nu då vi snart skall mata en liten bebis också.. joo de e viktigt också då man e gravid men iaf! nu har jag satt upp en lista på kylskåpet så att anton också vet vad som väntar.. på torsdagen skall de bli kalops, vi har massa fina köttbitar i frysen o nu skall en av dessa iaf komma till nytta ;) nu är kvällens middag i ugnen o bara väntar på att anton skall komma hem.. då blir det ugnsfisk med mos och kokta morötter.. NU skall jag duka :)

Då allt inte blir som man tänkt

allt bara sket sig, ja sku ju städa o vara skit dukti men istället ligger ja här. PÅ SOFFAN!! började må illa, helt från ingenstans så efter att ha plockat undan de värsta så fick de vara.. hoppas att de går om innan anton kommer hem för då ska vi o handla.. det ekar i kylskåpet hos oss!! vilket betyder att typ ALLT måste fyllas på, vilket i sin tur betyder att de kommer att blir skit dyrt..nåjoo sånt är livet ibland..

Egen tid

För några månader sen var jag hos en psykolog, hon sa att de e jätte viktigt att göra saker ensam. Gillar inte att göra saker ensam egentligen men idag tog jag mig i kragen. Är ute o spanar efter julklappar, var just på lasten kirppis ( barn loppis ) o nu sitter jag i rosso o ska just börja äta broiler pasta med pesto :) mums!! Sen ska ja fortsätta söka julklappar :)


Måndag igen

Tycker att de e måndag hela tiden, veckoslut o sen e de måndag igen.. Nåjo it ska ja klaga, tycker egentligen att de e ganska skönt att de går så snabbt. Då får man snart börja köpa domhär riktiga bebis sakerna som vagn, bilstol och skötväska. Efter julen sen då över halva graviditeten ha fari så börjar vi nog köpa så att man sprider ut utgifterna lite mera :) nej nu ska ja nog börja stiga upp.. Så kanske man sku få någo gjort ida också :)


Grattis PAPPA <3

Idag är det pappas dag, jag kan inte fira min egna pappa eftersom han bor uppe i pamppas men vi firar iaf! vi firar antons pappa och moffa och min moffa :) vi har redan varit till antons moffa o mommo på kaffe o nu sitter vi i kyrkäng och väntar på mat ;) de doftar smaskigt så de blir säkert super naminami :) sen åker vi vidare till min mofa och mommo :) mycket på G denna farsdag..


GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA PAPPA!! <3

Kaffe

Sitter hos mamma, har just blivit bjuden på mat o nu e de kaffe eller glögg :)


sovmorgon

Ja idag tog jag en riktig sovmorgon idag och vaknade först 11, var upp och kissade vid 7 tiden men sen somnade jag faktiskt om!! de händer sällan men oj så skönt! Anton är och drar någon kurs för scouter så han kommer hem först i eftermiddag. Jag skall göra ett skolarbete, skall hem till mamma och interjuva henne om hur det är med att ha kommunen som arbetsgivare.. låter ju inte sådär jätte spännande och de e de inte heller.. men arbetet måste bli gjort så va gör man?

Lite tystare

det har varit lite mera tyst på bloggen de senaste dagarna, kankse för att jag också har ett liv ;) hihi nä men har inte haft så mycket att skriva om. Idag på mitt aklimatiseringssamtal frågade läraren om jag såg några hinder för att jag skulle bli klar med mina studier i tid. Nåtjaa hinder och hinder men jag kommer att vara mammaledig nästa år. Det låter super konstit att säga de högt till en så gott som helt främmande person. Nåjoo det verkade nu inte vara någo större problem me de så de e iaf skönt. Han sa dessutom att de som studerar och har barn oftast brukar vara väldigt ordningssamma och göra allt i en rask takt.. har på kän att jag kommer att vara undantaget som bekräftar regeln ;) hihi.. de tråkiga är ju de att då jag kommer tillbaka till skolan så är karin borta :( tur att min gamla klass är kvar iaf!! Nu ska ja stänga datorn och börja sova, som anton redan gör.. gonatt!

En annorlunda fredag

HUR ofta gör man skolarbeten på en freda? ALDRIG och hur ofta sitter man dessutom i skolan o gör dem?? ÄNNU MERA SÄLLAN! men idag är just en sån fredag, en fredag då jag har gjort 1 hel skoluppgift och förberett 2 st till. SKÖNT känns de ju nog men samtidigt lite onödigt, till saken hör att jag skall på aklimatiseringssamtal idag med min lärare. Vi skall prata om hur jag trivs här i NOVIA.. vet inte riktigt vad ja skall säga, men de kommer väl sen då det måste. Vi slutade vår föreläsnign idag kl 11.15 och efter det har jag ätit och gjort arbeten. Nu är det en halvtimme ännu tills det är min tur. Funderar på att börja skriva lite på finska uppgiften men jag vet inte riktigt hur jag skall börja, kan inte skriva på finska så de kan ju ha att göra med de!?!

Ikväll blir det IDOL, alltid lika skönt att bara slappa framför TVn på fredagkvällar.. Nu tror jag nog att jag skall tvinga fram lite finska text ännu så skulle jag kunna ta det lugnt i veckoslutet ist ;)

v 13 (12+0)




lite info om veckan, skönt att få gå in i v 13 redan nu och inte om 2 dagar ;) stor skillnad!! har inte mycke att skriva om denna vecka, fortfarande kommer illamåendet och hälsar på, på morgonen och kvällen om jag inte ätit på länge.. men annros har jag inte mycket att klaga på. Trivs i störsa almänhet! nu ska ja o sova.. ska upp igen om typ 6h.. <3

faaaan så typiskt!!

mitt bästa program i veckan "drömmen om ett barn" som kommer idag missade jag för att vi var hos kirre o conny. Ingen panik tänkte jag eftersom man kan se på de på näte, men nej de fungerar inte.. Alla andra program kan man kolla på men inte just de avsnittet som kom ida.. vadå typiskt?? reprisen kommer först på lördag, evigheter till de!

Hos kirre o conny hade vi uper trevligt, snackade på om dittan o dattan. Kirre bjöd på super god kaka med glass också :) smaskigt värre ;) idag efter skolan var jag med karin, där blev ja bjuden på mat. LYX!! de va ha vari sugit med uppdatering ida men ja har inte varit hemma.. hoppas att ni överlever iaf ;)

Kallt!!

Ida va de svinit kallt då jag gick till bussen. Måste börja hitta en vinterkacka! Fast de suger lite att måsta köpa en som kommer att var för liten nästa vinter.. Nåjoo elämä on ;) måst försöka hitta en billig vinterjacka :)


Världens hjärtstopp!

jag var hos karin ikväll, vi satt och pratade om allt. Konstaterade hur löjliga vi är alltid emellanåt och lovar att vi skall börja bråka mera ;) eller iaf säga till då man blir sårad och ledsen. Sen satt vi mest och agnstade om allt som är fel, ibland tycks vi tro att allt blir bra bara vi pratar om de. visst är de så ibland att de lättar då man talar om de, men tyvärr blir man inte smalare för att man talar om att träna och äta rätt ;)

Hjärtstopp nr 1 (äckel varning!!!!) var då jag var på WC och hade fått en brunaktig flytning, trodde ju att de var blod först men insåg sedan att de nog inte var de. Har läst och rådistanten sade att de e helt normalt och inget att oroa sig för. Nu var de inget mera då ja var på WC, men lite skakis blir man ju nog.

Hjärtstopp nr 2 var då ja kom hem, skulle beställa hissen men det gick inte. Lampan blev inte och lysa och hissen kom inte, så jag måste gå. Började tänka på skräckfilmer och tänkte att tänk om de står någon på någon våning och väntar på mej. Hahaha patetiskt nu då ja sitter i tryggheten i soffan, men då just lät det i mitt huvud som en helt rimlig sak ;) jag ringde anton då ja var på 2a våningen, o pratade med honom. Jag sade att hissen inte fungerade, just då jag öppnade dörren stod anton där i dörröppningen. Jag skrek, var säker på att de var "mördaren" ända tills att jag kände igen anton, på en sekund typ.. Hade hjärtklappning en stund efter för att jag blev så rädd.. tänk vad lite livlig fantasi kan göra med ens hjärna ;)
Nu ska vi äta lite kvällsmål och sen skall vi och sova, imrn är det skola igen.

Magen v.12 <3


nu börjar det hända lite saker i min mage, tycker jag!! men de e väl så då man är gravid att man först själv märker att magen växer innan någon annan ser de :) jag e så glad att jag började fota min mage direkt så att man kan hålla koll på den vecka efter vecka (fast jag nog själv vet att det inte syns de första veckorna !! )


men jag tycker nog att man ser skillnad mellan v.10 och v.12 :) skall bli spännande att se hur den ser ut om några veckor :) <3 typ till jul eller så, lär nog inte få på mig någon av mina julklänningar denna jul inte. Får väl köra med någon sommar lös klänning ist ;)

Imrn går jag in i v.13. Sen är v.12 över! en milstolpe är iaf paserad, nu blir nog nästa milstolpe v.20 då är jag halvvägs. Förutom att magen har börjat växa så har mina boobs också blvit större, börjar vara dags för en ny BH så småningom. Jag hatar att köpa BH:n så de lär dröjja ännu ;)

kvällen börjar lida mot sitt slut

Idag har varit en dag som jag varit väldigt trött, (något som hör till graviditeten jag vet! men de e påfrestade iaf). Hade super trevligt med Ale, snackade på och tiden flög iväg. Vi måste ses oftare!! nu då vi bor så gott som grannar också. De e roligt med sådana kompisar som man inte träffat på länge men som då man träffas käns det som om de var igår men senast sågs!

jag och ale i ONLY för många många år sedan :) snygga var vi iaf

Nu blir det TV tills ögonen inte orkar mera, vilket kommer att vara snart! imrn är en ny dag och insdag dessutom, då kommer en ny magbild. Får se om det hänt något denna vecka? går ju ändå in i v 13 på torsdag <3
De va allt för mig för idag. Nu blir dett glögg och kvällsmacka.

En lång dag

Vi var super duktiga i skolan, vi skrev nästan 2 sidor av vårt arbete, skönt att iaf få en början på de! trotts att de va ganska tråkigt ämne så hittade vi ändå på lite saker att skriva. Efter skolan var jag till Karin, vi satt och pratade om allt möjligt och omöjligt. Mest snackade vi om vad som har hänt under år 2011 och konstaterade att det nog varit ett ganksa blandat år, liksom både bra och dåliga saker. Det bästa hände ju ändå nu på hösten då jag och anton fick veta om lilla bebis i magen :)
Nu då? anton fixar maten, lyx! jag sitter och väntar på att Ale ska hitta hit till oss. Sen får vi se va vi hittar på, ikväll blir det TVtittande iaf värstapojkvänsakademien. Hurra ;) ironi?!? nä vadå??

En konstig sak

en konstig grej med att vara gravid som jag har märkt på mig själv är att jag inte kan somna om då jag vaknar på morgonen. De e otroligt störande! Liksom om jag vaknar kl 7 och måste på WC så somnar jag inte om mera. Detta hände både igår och idag, så ja har varit vaken sen halv 8 idag. Det känns så onödigt då jag vet att jag skulle kunna sova länge ännu. Nå kanske jag får någo vettigt gjort innan jag åker till skolan, typ plocka upp mina kläder eller någo. ska se va ja hittar på :)

Tjena alla

Ni som kikar in här nu som då skulle gärna få komentera något, de e så roligt med komentarer och så får ja se vem alla som läser :) de e lite spännande att de e kring 80 st som läser o jag vet inte alls alla.. lite knasigt att ni alla vet så mycke om mej. Så kom igen o komentera lite mera :) (har ren fått några komentarer och de e super kul!!)

Vår lilla fotomodell på bild igen <3

här kommer bild nr 2 på fotomodellen, busis var så vild ida att det inte riktigt blev några bra bilder. Men denna ser man ganksa bra på iaf, en söt liten bebis om ni frågar mej <3


huvudet mot höger och fötterna längst till vänster <3

Nu mat

Firar att allt e bra med bebis!! Idag blev det rax. It så hälsosamt men idag vill vi fira!!


Lycka!

Allt så super ut!! Enligt dagens mätningar är bebis i v.11+4 så it så stor skillnad :) sparkade som en liten tok gjorde h*n också <3 älskade lilla bebis


I vänterummet

Trögt eller vadå? Får sitta här o vänta bara, dom e efter i planeringen.. Kul bara att vi it ha betala parkering till så länge till.. De borde ju inte ta så länge ;) kan bli dyrt detta! :p


inge bra på att hitta nya bloggar idag!

alla bloggar som jag hittade idag handlar om människor som förlorat sina barn, fy fan! jag sitter och gråter som en tok! jag vill ju inte läsa om allt elände men sen då jag har kommit in på bloggen så måste jag ju läsa. men nu orkar jag inte mera, vill inte läsa om hur fel allt kan gå! bäst att klicka in på mina favvo bloggar och läsa om dem som de faktiskt har gått super för! vill inte ha dåliga tankar då vi åker till medisonar, vill tänka positivt och bara vara glad. Så nu vet ni de!! snart ska ja nog äta någo smått så att jag inte blir hungrig före efter ultraljudet, sen lovade anton att vi skulle äta i åbo. Jag röstar på subway ;)

Lite vaknare

Efter några timmars mys i sängen med friends så har jag nu stigit upp och duschat. Frukosten åt jag i sängen, vadå LYXIG måndag? i duschen gjorde jag en grej som jag borde ha gjort för länge sen, nämligen rakade benen. Har nog aldrig någonsin haft så orakade ben förr, det måste växa mera då jag har bebis i magen ;) nu känns de riktigt kallt och naket på benen :/



Nu sitter jag i soffan och kollar på tv medans jag dricker en kopp glögg :) mysigt nu då det är OK att dricka glögg. Gillar hösten då det handlar om glögg eller tee och tända ljus men jag gillar inte då det är mörkt på morgonen. lite dubbelt sådär.

Morgon igen

11+2 idag, ultraljud om några timmar. Börjar bli lite smått nervös så småningom. Men håller tummar och tår för att allt skall se bra ut. Jag tror att man kommer att få ett sannolikhets tal på hur stor risken är för att bebis har kromosomfel. Hoppas på en så låg risk som möjligt, med tanke på min ålder borde den nog vara låg iaf :) så vi hoppas på de bästa!! Nu ska ja vila en stund till o sen ska ja i duschen.. Hoppas att ni får en skön måndag!


Gonatt för denna vecka

Vi åkte via gravgården då vi kom hem från Karin och Kim. Vi förde ljus på antons systers grav <3 sen gick vi runt till min mammas Mommo och Moffa, Fammo och faffas gravar. De va fint! Borde gå dit oftare och stanna upp och fundera lite.. Nu ligger vi i sängen och skall börja sova. Imrn blir det medisonar och ultra ljud <3 längtar
Bilden är från en grav dit man lägger ljus för de som dött till havs. Det var det ända som min kamera gick med på att fota..


Komisarie snusk

Sitter hemma hos Karin o Kim o kollar film. Skrattar ihjäl oss fast filmen int ens e så bra ;)


Mums

Maten var jätte god, jag åk vitlöks nötinnerfilee med aioli och sparris och potatis sallad. Tummen upp för de! Anton åt bbq gris med franskisar, han var också nöjd. Till efterrätt blev de spice ice :) jag åt en mjukglass med kålasås :p


Söndags middag

Idag är det jag som bjuder! Ville skämma bort anton lite extra som tack för att han orkar med mej <3 visar bild på maten senare!!


v.12 (11+1)


Skönt att läsa att de mest kritiska i utvecklingen nu skall vara så gott som klart, nu ska bebis bara bli större. En sjuk sak som jag tänkte på igår var att det GÅR att rädda bebisar förra i v.23 de e som typ 12 vekor och sen skulle bebis ha en chans att överleva om den föddes. GALET!!
Annors denna vecka har varit bättre än de andra, mindre illa mående och lite mindre trötthet. De sägs ju också att de e nu som man skall må som bäst! sen då det närmar sig maj så kommer det lite jobbiga perioder igen. SÅ nu ska ja bara njuta. Imrn kommer jag att njuta ännu mera för då ska vi få kika in på bebis igen <3

Tillbaka på datorn igen

Vi kome hem vid 2 tiden igår så darav blev det inget bloggande. Efter att vi varit på barndalarmet vari vi hem till krille, vi såg på tv (cry-baby) och pratade. De andra drack lite cider och vin men inte jag och anton, jag för att jag inte får och anton för att han hade dejour.



Nu har jag just vaknat, sitter och läser ikapp mig på bloggar som jag missade igår. Ska snart slänga in ett inlägg om v. 12 (11+1) idag :)

lite action

Anton fick ett brandalarm så eftersom han har dejour så måste vi åka hit o kolla. Jag fick följa Me :) som tur va de falsktalarm. Här va många brandbilar, spännande. ;) nu kör vi tillbaka till malmen.. slut på action för stunden iaf

en skön dag

Vi åkte hem till vårt gudbarn och umgicks med hela familjen. Vi hade lyxen att bli bjudna på mat också super! Sen åkte vi till åbo o auranlaakso för att köpa mjölk o lite annat viktigt. Samtidigt hämta vi anders från taget. Nu på kvällen gick vi till gravgården.. super fint va de Me alla ljus. Men sorgligt också :(

i samma väva

Kom vi på att allt e stängt ida, de blev nog inget kirppis ida.. typiskt! Nu får vi köra hem igen. Då kan jag istället berätta att jag och bebis går in i en ny vecka idag 11+0 eller v 12. Helt galet att de går så fort! Nåjo lägger in ett inlägg om de sen då jag e på en dator.

typiskt

Skrev just ett inlägg på Antons telefon o då jag sku publicera de sket de sig..kul! Nu e vi påväg på kirppis till åbo, ska se om vi hittar någo roligt idag :) annors har vi inga planer bara tända ljus på gravar..

204 dagar

snart är det mindre än 200 dagar tills grodan är beräknad, 200 dagar låter ju inte som så jätte lång tid. Eller jo de e ju nästan ett halvt år men så tänker inte jag ;) jag tänker bara att 200 dagar går snabt!
Symtom då? har inte skrivit på länge om hur jag mår. Men bättre, så länge jag inte är hungrig så mår jag fint. Godis skall jag inte äta på kvällen för då börjar jag må illa.

Saker som jag vill äta mycket av:
frukt (som jag annors också äter)
riven morot (de e int gott om den int e riven)
snapple mango (världens godaste dricka)
isglass

Saker som jag inte alls vill äta:
korv
gröt
potatis
kaffe

de e nu saker som jag kommer på såhär snabbt, men eftersom jag inte mår lika illa mera så finns de inte så mycke som jag inte kan äta.. de e lite från dag till dag också. Nu ska ja typ sova/vila en stund innan anton kommer hem. Undrar va vi ska hitta på ida då? vi får se bara han hittar hem :)

Fredag

Fredag igen då, en föreläsning ida slutar rendan vid 12 :) skönt! sen e de veckoslut o på måndagen e de ultraljud <3 hoppas på att få se en frisk liten bebis då <3 som jag helatiden marrar om så går tiden snabbt som tusan, imrn går jag in i v.12 (11+0) snart är första tredjedelen av graviditeten avklarad..hur konstit är inte de?!? snart är de maj <3
huhhu nu blir de bara morognsvammel så ja ska sluta, borsta hår och tänder och börja gå mot bussen..


muffins och tårar

Livet är fan orättvist! i dagens avsnitt av drömmen om ett barn fick man först se ett överlyckligt par som efter många IVF försök och sedan mitt i allt hade blivi spontangravida. De var så lyckliga och stolta, men sen då de var på de första ultran så hittades bara en tom hinnsäck utan hjärta :/ fy fan! tänk om det skulle hända oss, mitt i allt så finns där inget mera :( o de paret som de handlade om hade dessutom fått ett missfall tidigare. Människor blir gravida till höger och vänster och gör aborter och vissa människor önskar inget hellre än att få bli gravida och få en bebis. LIVET ÄR FAN ORÄTTVIST!

annors då? jag o lelle var hos oss hela eftermiddagen, vi åt pizza och fixade skolarbeten! jag vet! hur duktiga är inte vi?? sen ringde sofia och bjöd dit lelle, ja hade tur och fick också följa med ;) hos sofia bakade vi super goa muffinsar (eller hur?? ;) ) blåbärsmuffins med vitchoklad, helt goda nog men de var LILA. Tyvärr blev deras utseende väldigt osmickrande, men vi smaskade på iaf..
nu ska ja gå i sängen o sova, anton ligger här på soffan breve och snarkar redan ;) skönt med veckoslut snart, bara fredagen kvar!

Ändrade planer

Just efter att jag bloggat skickade jag ett mess till lelle och vipps så blev det lunch plans med henne ist ;) nice! börjar bli riktigt hungrig!! Hon borde börja komma så småninom, får se va vi ska fixa. Vi måste säkert ill butiken för vi har ett kylskåp som gapar tomt! oj gud vad det kurrar i magen, bebis är hungrig tror ja ;) haha nej h*n stjäl nog mat från mig o de e därför som ja e hungrig.. flum?? nu ska ja borsta igenom håret o sen kommer säkert lelle snart!

Slapp morgon

Som igår ligger jag på soffan o myser o dricker glögg :) skönt! borde hitta på någo att göra idag, börjar ha lite tråkigt här hemma. Anton tyckte att jag skulle åka till åbo o börja se på julklappar. Helt okejj idée men jag har inte så mycke pengar, studiestödet kommer först imrn.
De e många julklappar som skall köpas i år, 3 systrar, 2 kusiner, 4 antons brors barn = 9 barn eller 8 barn o syrran som e 17 ;) o nästa jul ska vi ännu köpa till vårt egna pyre också <3
barn är ändå ganska tacksamma att köpa julklappar till, leksaker kläder spel eller pussel o allt blir uppskattat! Men systrarna e värre 17 10 och 8 år, de e int rikit leksaker som gäller då mera.. Nu ska ja inte skriva va älsta systern ska få eftersom hon läser min blogg ;) men hennes julklapp e klar!
kanske ja skulle dra på mig kläder o dra iväg till åbo ändå..hmm.. jo ja tror att ja gör de!!

Skönt

Sitter nu nyduschad i soffan och pustar ut, vi har varit på en lång länk jag och anton. Super skönt att bara gå och prata fundera och planera. De e mysigt att gå 2 då de e mörkt, vi gick hand i hand och mös. 8km traskade vi duktigt så man kan vara helt stolt över oss! Tror att jag ska frysa gymkortet nu och börja träna nästa höst sen igen efter att jag känner mig i skick efter förlossnignen.. De e en sak som börjar smyga sig på mig, liksom bebis skall ju UT också ;) men hittills känns de så långt bort att jag inte stressar mig ännu.

Nu ska ja koka lite glögg och käka en macka. Sen skall vi o sova, jag e ledi imrn igen!! super skola ja går i ;)

magen v.11


här har vi massen, det börjar hända grejjer så småningom! kul och mysigt!!


från förra veckan, lite mera putig mage kanske..

Nåjoo hittills syns det inte om man inte tänker på de, men efter jul då ska ja ha en lite kula ;) om den inte växt till de så sätter ja en kudde under blusen ;)

på denna veckas bild har jag dessutom mina nya jeans, de är supr sköna eftersom de inte spänner på massen!!
nu ska ja äta isglass <3

Kära tomten


detta önskar sig bebis och jag till juklapp :) ett start paket från lundmyr of sweden <3 som är så ljuvliga! men dyra som fan, detta paket kostar lite på 100€. lite galet faktiskt, men di e ju sååå mysiga!!


också detta önskar vi oss ;) super fina lakan också de från lundmyr <3 vill ha måst få! tur att jag inte har pengar för annors skulle jag köpa de mesamma ;)

Värsta pojkväns akademien



Är egentligen världens mest junttiga reality show från tv3 MEN jag måste kolla på de iaf. Ikväll är också lelle här, så vi ska kolla på de ;)
vi har bara slö suttit i soffan ikväll och funderat på litens namn. Jessus alltså de finns massa namn och massa skit fula namn, tänker inte skriva ut vilka som ja tycker är fula eftersom smaken är som baken. Lelle hittade på vad hennes flicka skall heta "ruth-judith" det är inspirerat av bibeln ;) vi har lite slö humor ja vet.. men seriöst namn, flicknamnet har vi "klart" iaf förnamnet. Men pojknamn hjälp hittar inget som jag gillar eller som käns rätt. Nåjoo tur att vi har några månader på oss ännu ;)

nu blir de dags för kvällsmål och tvtittande ;) ha en skön kväll!!

Trevligt

Kom hem och upptäckte till min förskräckelse att jag saknar nycklar. Fan så glad jag blev!!! Sitter nu hör utanför o väntat på anton.. Som förstås måsta vara i nagu just ida.. Kul!


Hemåt igen

Så sitter jag i bussen igen, trött som bara va. Ögonen svider, känns som om någon skulle ha satt sandpapper på insidan av ögonlocken. Lagom trevligt alltså, tror att de kan ha att göra med mina krokodiltårar tidigare idag. Tänkte börja gråta i skolan då ja berättade att anton gjort smörgås till mig med fel bröd. Vadå slut i huvu? Nu ska ja sova en stund innan bussen kommer till pargas..


Lugnet sprider sig i kroppen

Nu känns allt bra igen! Tänker lita på min magkänsla som säger mig att vi kommer att få världens finaste och friskaste bebis ;) dessutom säger min magkänsla att vår bebis kommer att ha rosa strumpor på sig :p

Måste bara skriva att min Rådistant är den bästa som finns! Hon är lugn och har humor! Hon förstår en super bra, jag känner mig trygg där med henne. De måste jag säga att känns super, vet så många som inte fått bra erfarenheter av rådgivningen :/ de e dumt! De enda dumma här är då maskinen som ska hitta <3 ljudet på bebis. Den är från år 19kallt!!!

Nu ska ja hoppa på bussen :p


Rådisbesök nr. 2

Hemma igen, sitter o äter smörgås. Allt gick bra, eller nästan allt iaf. Jag blev pickad och efter de mätte dom blodtrycket, SMART! jag blev ju stressad av picket vilket ledde till att ja hade högtblodtryck vilket ledde till att de fick mäte de pånytt. Fick lämna urinprov och där såg allt också bra ut ;) skönt! min blodgrupp var A- och om antons är + så måste jag gå på några extra blodprov bara. Det är inget farligt. Sen var det dags för det mindre trevliga, den gynekologiska undersökningen. Men de gick relativt snabbt så på de sätte va de positivt! Sen skulle vi försöka hitta hjärtljudena, men de hittades inte. De försökte tappert både läkaren och rådistanten men nej. Rådistanten skrattade och sade att vi har en liten emili i lönneberga som gömmer sig där inne, envis och hittar på hyss och gömmer sig ;) sen då rådistanten kände på min mage utbrast hon "oj hjälp har du sådär bakåtlutad livmoder" tadaa orsaken till att dom inte hittade. Men eftersom vi redan för 2 veckor sedan fick se o höra hjärtat så känns de helt ok. Direkt efter kändes de förjävligt! Då vi kom hem grät jag några krokodiltårar, anton åkte på jobb och jag lugnade ner mig. Ringde mamma (boven i dramat!!) o hon berättade då att jag tydligen ärvt hennes bakåtlutade livmoder, tack mamma ;) de hade vari samma för henne då hon väntade mig. Anton ringde o bokade ultraljud, så vi skall till medisonar i måndag kl 13.30 <3 längtar!

Morgonblogg i sängen

Ligger i sängen ännu, är slö! Om en timme ska jag till rådgivningen, ska bli spännande att se vad som skall göras ida. Sen hem 2 timmar o sen till skolan. Hoppas allt går bra vid rådis! O hoppas att vi får höra grodans <3


RSS 2.0