Vapp-middag och vapp-bastu

Lite roligt är det ju nog att allt skall heta något med vapp idag, men det hör ju till. Vi har haft en mysig kväll här ute på stugan, ätit gott, skålat i cocacola och badat bastu. Nu sitter vi och kollar på lite TV, tog med mig nån film som vi kanske skall kolla på från min dator. Eller så bara myser vi. Hoppas att ni alla också haft en trevlig valborg, hur ni sen än firat den.

image description

skål i cocacola

image description
super god grillmat

Studenter våren är här

Mössorna på!


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Vi kom bra iväg, sen bara Anton hittade hem från jobbet. Vi handlade och allt löpte fint, glada i hågen körde vi iväg. På färgan till nagu började Anton leta efter ett papper, vi hittade nog pappret men vi hittade också en nyckelknippa. Den borde vara i pargas. Det var bara att snällt vända om i nagu och åka tillbaka med färjan igen. Nu skall vi snart köra ombord på färjan igen. Hoppas vi kommer hela vägen ut denna gång. Tyvärr missar jag nu sändningen från vårdberget, men detta är väl smällar man får ta.


förberedelse inför kvällen

Sitter och försöker planera och klura ut vad vi skall äta för gott ikväll, något grillat skall det vara men ungefär där tar ideérna slut. Kanske det får bli biff? det brukar ju vara super gott i alla fall, och en god sallad. Får alltid lite stress då vi skall ut till stugan, för där finns inte någon butik som är öppen speciellt länge så om man glömmer något måste man leva utan det. Vilket ju i och för sig inte är hela världen men det ger mig lite stress i alla fall. Nu ska jag snart fara och söka hem syster från tåget igen, sen hoppas jag på att anton börjar ha jobbat klart för idag så att vi kan åka och handla och sen åka ut till stugan. Vi gärna hinna se på möss-på-läggningen från vårdberget här i åbo från TV, skall t.om. ta med mig min studentmössa och lägga på den. Någon nytta måste man väl ha av att man gått tre år i gymnasiet? Funderar på om jag borde packa något annat med oss, men vi har det mesta där ute också så vi borde klara oss bara vi har mat.


sjung om studentens lyckliga dar
juni 2010

vitaminbomb


istället för glass kan man äta frukt o solen
istället för i solen kan man också äta dem framför datorn.

Vi har inte sol på terassen ännu, hoppas att den hittar hit om en stund! Så länge tankar jag vitaminer med dessa mumsiga frukter, ananas melon kivi och banan. Färgglatt vappen till ära!

Lycko-spark

Om en liten stund skall jag föra iväg syster till Åbo, hon skall sen vidare till Karis och skriva sitt teoriprov. Håller tummar och tår för att det skall gå vägen för henne så att hon skulle vara ett steg närmare sitt körkort. Mins veckorna kring 18 årsdagen, mycket att vara nervös över men bra gick det. Vilket det ju gör för alla, mer eller mindre. Men den nervositeten som jag kände innan teoriprovet var minsan inte speciellt rolig, som tur ploppade det fina ordet GODKÄND upp på skärmen.


länk

Glada Vappen, Bara Vatten

Idag är en dag som varit väldigt "vilktig" de senaste åren. En dag då man festat och varit upp över öronen full och jobbig. MEN nu är det slut på såna traditioner, jag och anton åker ut till korpo idag. Från och med nu får vi börja fira familjeversionen av Vappen, med mjöd munk och ballonger. Måste säga att det känns väldigt skönt, det gäller alla dessa "högtider" midsommar, nyår osv. Skönt att fokusera mera på familjen och mindre på spriten.


det blir alltså inga flera vappar av detta slag, det var kul så länge det varade.

Det känns så skönt att veta att man inte längre behöver stressa över VAD man skall göra (för NÅGOT måste ju hända) och VAR man skall vara. Vi har ju dessutom turen att få åka ut till en super fin och lyxig stuga i Korpo, tror att många högtider kommer att firas där ute. Med cocis och grillmat, med tidiga kvällar och mornar. Längtar efter det, och får ett litet provsmak redan idag.

Denna söndag i ett nötskal

Kalas, grillmat, tacos, glass, och en stund i solen. En super lyckad dag. Nu är jag trött som bara va och skall sätta ner huvudet på dynan och börja sova. Ny vecka imorgon igen, arbetsvecka alltså.

image description
en glass i solskenet

image description
bara ben = sommar <3


också magen fick njuta av lite sol och D-vitamin.

godmorogn söndag

Idag har vi börjat dagen på ett lugnt och skönt sätt, låg och mornade oss i sängen hur länge som hellst och steg sen upp och åt väldigt god frukost. Antons mammas nybakta bröd, och frukt. Super mumsigt!


invigde mina vinglas också, eftersom jag inte kan/får/vill dricka vin går det lika bra med juice

Sen började anton bygga ihop Bebbens matstol, den behövs ju inte på några månader ännu, men den e så fin så så länge som den inte används får den vara inredningsdetalj.



hur härlig färg som hellst!


Gillar både färgen och mönstret på tyget, är super nöjd  
med hela stolen faktiskt!















Detta är alltså vad vi hittills idag har hunnit med, om nån liten timme skall vi göra oss i ordning för lillsysters 18-års kalas. Först blir det mat och sen nybakta munkar med mjöd. Livet ler idag!

Grattis syster!

Så har vi "firat" syster lite då. Det blev nog bara cola för mej och bebben men jag kunde ju i alla fall ge syster tipps om vad som var gott. Nu har hon i alla fall druckit sin första lagliga cider. Hurra för det!


Bebbe förberedelser

Detta har vi grejjat med den senaste timmen, och blivit nervösa och insett att vi PÅRIKTIGT skall få en bebis.



vi har valt ut och packat kläderna till BB


blöjorna är uppackade


och napparna steriliserade.

Vi har också ätit grillkorv med syster, och nu väntar vi på att klockan skall slå 00 så att vi får fira lillasysters 18-års dag. Vi skall åka iväg till baren en sväng, vi är kanske inte det roligaste sällskapet (jag höggravid och anton har dejour) men tror nog att det blir helt kul i alla fall!

Bebbe saker

Nu har vi köpt det som vi tror att bebben kommer att behöva den första tiden, blöjor och sånt. Kändes väldigt konstigt att gå i butiken och plocka ner allt i korgen, men roligt och lite spännande samtidigt!


Tapetjakten har börjat

Nu har vi sovrumstapeter köpta, är riktigt nöjda med dem. Ljusa randiga blev det. Tror att det kommer att bli riktigt fint. Sen hittade jag blivande bebberums tapeter tror jag. Blev kär <3


Så blev det lördag

2.30 var klockan sista gången som jag såg på den, så jäkla onödigt att bara ligga vaken och stirra ut i mörkret men vad gör man?  Sen fick jag i alla fall sova ända till 10, så 7 timmar sömna blev det trotts allt.

Inatt drömde jag att jag skulle föda och min mamma skulle komma med, var anton var vet jag inte. Då vi kom fram till TYKS märkte jag till min förskräckelse att moderskapskortet blivit glömt hemma. Så vå vände vi om! och åkte den halvtimme lång färden tillbaka hem för att sen igen åka in till Åbo. Såhär i vaket tillstånd verkar det ju inte som den smartaste lösningen på problemet direkt men just då verkade det som en vädigt smart ideé. Tyder väl på lite stress då man börjar drömma konstiga drömmar, nåjo nog börjar det väl vara helt ok att man blir lite stressad inför allt nytt som komma skall.


det är alltså detta kort som soökar i mina drömmar

Klar vaken

Så ligger jag klarvaken i vår sköna nya säng. Så otroligt frustrerande att mitt i allt inte alls vara trött. Anton sussar så sött här breve, det har han gjort en god stund redan. Inte nog med att jag inte får sömn, dessutom börjar tankarna att sväva iväg och tusen tankar yrar omkring i min hjärna. Bäst är det väl bara att stänga ögonen och tänka på något kul, fantisera om vårt barn eller drömma mig bort till något varmt och soligt ställe.


underbart


finns det en bättre känsla än att vara ren och fräsch och insmord i väldens underbaraste lotion från bodyshop? indag känns det inte som om det skulle finnas något bättre i alla fall.

Anton tyckte att bebben skulle kunna börja komma ut nu, han vill också lära känna honom. Visst är det lite orättvist att mamman "känner" bebben innan han/hon är född medans pappan får vänta och vänta. Är så glad att jag är flicka och får chansen att bli mamma <3 skulle inte vilja byta så att anton istället skulle bära bebben och föda honom.

nu är det slut på veckan det är dags för fredags myyys

Sådär ja, nu är hemmet städat till och med båda vessorna. Sovrummet har så gott som inga tapeter kvar på väggarna och listerna är bortplockade. Imorgon fortsätter vi med de lilla som är kvar, sen skall vi åka iväg och kolla på tapeter. Vi borde också kolla på lampor och mattor men känner jag oss rätt så kommer vi inte att orka med det. Idag får det i alla fall vara färdigt med aktiviteter nu, bastun är påknäppt (nog får man väl bada bastu mot slutet av graviditeten?) vi har lite godis i skåpet och vi är bara vi 2 <3 första kvällen som vi är på tumis hela kvällen. Det har varit massor med program denna vecka, känns som om det var måndag igår.

Nu skall jag svara på en bröllopsinbjudan och sen tror jag att datorn får gå i viloläge. Hoppas att ni andra också har en skön och mysig fredagkväll.


projekt sovrum

Idag börjar det projektet, idag skall listerna och tapeterna bort. Så det grejar vi med på en fredag eftermiddag, förhoppningsvis blir det tapet-tittning imorgon istället. Eftersom vi började med detta nu så hinner vi knappast till åbo idag mera.


före såg det ut såhär


sen var det bara att börja riva tapeter


och nu är vi typ vid detta skede.

Nu var det slut på pausen, så jag skall gå tillbaka och fortsätta jobba. Ha en skön fredag eftermiddag/kväll!

Vad lönar sig?

Gick igenom bebbe garderoben (för hur mångte gången vet jag inte) och insåg att vi inte har några tjockare långärmade kläder till honom. Vi har lundmyr stickade halaren och sen långärmade bodyn men inte någon tjockare typ tröja. Vad behöver bebis? kommer han att behöva några tjockare tröjor i dom minsta storlekarna eller? Jag vet att det skulle vara lättare om man skulle veta hurudant väder det tänker vara och hur varmt det kommer att vara. Men till och med jag använder ju tjockare tröjor på sommaren så bebben behöver väl också det?


alltså typ mera sånhäna kläder

Börjar nu känna hur paniken och hur skall jag veta vad som är bäst för bebben känslorna börjar komma. Tror bestämt att vi måste åka på en shoppingrunda ännu :p oj så synd!

Allt i egen takt

I dag är tydligen ändå en sån dag som jag är ganska så slut. Somnade och sov nån timme till på soffan, skönt att kunna göra det utan att känna ångest över att jag borde ha gjort något annat. Det är just det som är så fint med att vara höggravid, ingen dömmer en fast man bara ligger på soffan och kollar på Sex and the City en hel halv dag. Damsuga hinner jag göra idag ännu, sen skall jag riva ut lite spikar och skruvar från vår sovrumsvägg. Om jag har tur kanske anton är på humör för tapet-tittande i eftermiddag. *håller tummarna*

Fredag, solen skiner och livet ler

Inatt har jag sovit super bra, vaknade för första gången vid 6. De senaste nätterna har jag vaknat många gånger och haft riktigt jobbigt att somna om men inte inatt. Jag känner mig utvilad i ryggen också, det är en ny känsla. Super länge sen ryggen kännts såhär bra, men det är bra för hemmet skall minsan städas inför helgen, vappen och 1:a maj idag.

Men först är det frukost som gäller, vädret ser lovande ut så jag hoppas på några soltimmar på terassen senare idag. Så att jag kan inviga våra nya solstolar och kanske till och med får lite färg i ansiktet. Vi får se men nu frukost.

Den nya sängen

Nu ligger jag då i vår nya säng, det är hur skön som hellst. Vår förra var aldeles för mjuk, denna är mycket skönare eftersom det är lite mer på den hårdare sidan. Här kommer lite bilder från kvällens projekt.




Duktiga pojkar som byggde ihop vår säng

 

 

Och såhär blev sen slutresultatet, är super nöjd med sängen. Den är bara massor högre än vår gamla säng så det kommer väl att ta en tid innan man vänjer sig med det. Dessutom flyttade vi ut från sovrummet och in i blivande bebbe rummet idag. Så nu hoppas jag att vi orkar släpa iväg oss till åbo och kollar på tapeter här inom en snar framtid.


Tack för kommentarerna

Småskrattar lite för mig själv då jag inser hur dumt jag tänkte angående BB väskan. Hade inte en tanke på att man ju får kläder till bebben där på BB :p men som tur har jag så snälla läsare som informerar sånt till mig, man kan ju inte ha koll på allt. Men alltså helt logiskt är det ju nog, det enda som jag behöver ta med till bebben är alltså kläderna som han skall ha på sig på hemresan. SÅ nu måste jag bara bestämma mig för en fin outfit för honom, vilket inte är det lättaste efersom vi har så mycket fint. Lundmyr halaren får nog också följa med, eftersom den antagligen kommer att behövas om det är kyligt. Dessutom är den ju så söt!!


länk

vecka 37


länk
Bebisen lägger fortfarande på sig – ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 47 cm lång. Vid den här tiden kan du eventuellt känna att bebisen rör sig nedåt och trycket i den nedre buken ökar. Detta gör att dina lungor och din magsäck får mer utrymme och det kan bli lite lättare att äta och andas.

Det kan däremot bli jobbigare att gå – för en del kan det kännas som om bebisen är på väg att ramla ut! Det fortsatta trycket på blåsan gör att du kan behöva gå på toa ofta. Fortsätt äta bra, både för din skull och bebisens. Läs vår
kostguide om du vill ha inspiration.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången – innan 37 veckor anses bebisen
underburen och efter 42 veckor överburen.)

Du kanske har märkt att
brösten läcker lite. detta är helt normalt. Dina bröst har börjat producera den mjölk som kallas kolostrum eller råmjölk och som ger ditt barn en bra start. Om du känner att förlossningen börjar, kommer din barnmorska att undersöka livmoderhalsen. Hon kommer att se om den har börjat utplånas (bli tunnare) och dilateras (öppnas).

När du besöker barnmorskan kommer hon att kontrollera hur
bebisen ligger. Denna information skrivs in i din journal så att de vet din historia när du kommer till sjukhuset för att föda.

Hinner just och just skriva detta inlägg innan klockan blir 12! Alltså idag är vi inne i vecka 37 (36+0) Bebben busar runt som vanligt inne i magen, man märker att han börjar få det trångt. Mest håller han på med buffar och olika svepande rörelser. Ännu har har inte sjunkit ner något, så jag hoppas för mina revbens skull att han tänkte göra det så småningom. Annors har jag väldigt lite krämpor, förtuom värk i revbenen. Senaste veckan har jag också fått känna på hur foglossning känns (tur så att jag inte gick minste om det ;) ) Känns lite skrämmande att bebben är så gott som klar där inne och nu bara väntar på att komma ut. Vi har allt klart så gott som, måste ännu köpa blöjor och sånt men annors. Så han är välkommen när som hellst, dock har anton mycket på G de kommande veckorna ännu så hellst får bebben stanna inne tills i alla fall mitten av maj. Om man får önska, sen tror jag ju att jag kommer att gå över tiden och föda först i juni, men den tiden den sorgen.

snart är sängen vår

Nu är vi och hämta vår nya säng, dessutom har vi också hämtat stokkestolen. Ikväll eller inatt skall vi i alla fall sova gott! Imorgon håller jag tummarna för sol, eftersom vi också fick med pas 2 solstolar.

Konstiga sovrutiner

Rutiner och rutiner, vet inte helt om man kan kalla det så. Men de senaste dagarna somnar jag kring 12 på kvällen och vaknar klar vaken vid 5, sen är jag vaken till kanske 8-9 tiden och sen sover jag nån timme till. Skulle mycket hellre sova till 9 och sen vara vaken men tydligen skall det inte vara så just nu.

Också igår kväll/natt fick jag sömn till slut. Men det var skönt att sova på soffan och somna till en film. I förra lägenheten hade vi tv och dvd i sovrummet och somnade alltid till en film. Nu bestämde vi oss för att då vi flyttar flyttat inte TVn in i sovrummet. Därför är det tur att vi har en bäddsoffa i vardagsrummet. För mig går det hur bra som hellst att somna i bara mörker de första kvällarna men kvällar som igår då inte allt känns som det skall i magen är det skönt att kolla en film och fundera på något annat.

Idag känns magen som vanligt igen, lite små spänningar emellanåt men det är ju inget ovanligt. Går ju in i v 37 (36+0) idag, det närmar sig med stormsteg!


Konstig mage

Sitter uppe i soffan, klar vaken och ser på film. Har som molande mensvärk i magen. Det gör inte speciellt ont men tillräckligt för att jag inte skall kunna sova. Har inga sammandragningar vad jag märkt i alla fall,så det är väl något annat som spökar? Sitter nu här i alla fall och kollar på sex and the city en stund till.

Anton ville inte lämna mej ensam här framför TVn så han bäddade ut bäddaoffan och sover här. Hur underbar får man vara? <3


Modernt?

Filmen vi fick se idag var väldigt omodern, vi fick se hur det såg ut på tyks då jag föddes. Alltså var filmen typ 20 år gammal, men skälva födandet går väl till på samma sätt ännu kan jag tänka mej. Nu har vi ett möte ännu men det är först 21.5 så vi får se om vi alls hinner på de innan bebben tittar ut.

Känns nog väldigt konstigt att jag skall ligga där i en sjukhus säng med sjukhuskläder på mig och ha sådär ont. Nervositeten stiger för varje dag som går, men längtan efter bebben blir också större. Så dom tar väl ut varandra då typ.


om att ÄLSKA magen

Ibland tänker jag inte på att det verkligen är vår bebbe, vår son som ligger och buffar runt inne i min mage. Det är en människa där PÅRIKTIGT. Det känns så konstigt, skrämmande och helt ljuvligt på samma gång. Men det är väl dessa känslor som hör ihop med graviditeten? För första gången i mitt liv kan jag i alla fall säga att jag älskar magen, har aldrig tidigare tyckt om magen men nu då jag vet att vår lilla skatt ligger där så tycker jag om den. Detta skall jag komma ihåg sen då bebben är på utsidan!


Det låter både töntigt och knäppt men man kan alltså faktiskt mysa med sin ofödda bebbe och med sin mage. MYSA med sin mage, innan jag själv var gravid skulle jag ha skrattat ihjäl mig åt ett sådant påstående. Men nu sitter jag här och skrivet det i alla fall. Så här sitter jag sen och myser med magen i soffan. Ni småler nu, men sen då ni också har det finaste i världen i er mage kommer ni att förstå.

Sen måste jag ju erkänna att jag längtar tills tiden efter magen, tiden då jag kan sova på mage igen. Tiden då jag kan ha på mig normala legins utan att någon protesterar villt där inne för att gummibandet klämmer lite på magen.

föräldraförberedelse ikväll

Ikväll har vi alltså den tredje träffen med vår föräldra grupp, eller vad man nu skall kalla de. Idag skall vi gå närmare in på förlossningen och olika smärtlindringar, vi skall också få se en video från förlossningssalarna och BB på tyks. Det skall bli intressant, har varit på BB några gånger och hälsat på nyfödda kusiner och så men nu är det ju jag som skall liggar där i sängen. Får fjärilar i magen då jag tänker på det, det behöver inte ens vara speciellt länge kvar tills det är vår tur. Men ännu får nog bebben gärna stanna i magen en stund, nån vecka ännu sen är vi klara.

blogg kommentatorn


länk

Min blogg omnämns i bloggkommentatorns blogg på yles hemsida idag, super kul. Klicka på länken för att komma till inlägget och kanske hittar du också en ny blogg att följa. Själv skall jag kika igenom alla bloggarna och se om jag hittar någon som jag gillar. Alltid kul med lite extra publicitet i alla fall, känns som om det hjälper mot bloggtorkan.

I BB-väskan

Idag började jag packa BB väskan, det rekomenderas att man skall ha den packad i vecka 36 och vi går ju in i vecka 37 imorgon. Har ju inte ens några sammandragningar på det sättet, MEN jag är ändå hellre på den säkra sidan. Började idag med att packa bebbens kläder, eftersom dom inte är i använding innan förlossningen. Tog lite bilder och tänkte visa er vilka kläder som grodan kommer att ha först <3 det känns nog väldigt konstigt att stå där i grovköket och fundera på vilka kläder som kommer att passa på bebben den fösta tiden. Här kommer dom i alla fall


först kan jag visa bebbens garderob

 

en pyamas

denna är min favorit, en grodpyamas med grodor på <3

 

 

2 bodysar och ett par byxor

mössor <3

 

strumpor

och en napp med napphållare, den är mycket finare grön i verkligheten.

 

Behöver man mera kläder? Det känns som om jag har noll koll på detta, vet inte heller hur länge man brukar vara på BB innan man får åka hem? Känner jag mig själv rätt packar jag väl ner något plagg ännu, så att jag har lite valmöjligheter sen. Kan också hända att det behövs en overall av nått slag, svårt att veta hurudant väder det har tänkt vara i slutet av maj. Det kan vara jätte varmt eller ganska kallt. Vi får väl se sen lite närmare, känns i alla fall skönt att jag nu har börjat på projekt BB väskan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Om drömmar

Inatt drömde jag att vi redan hade vår lilla kille med oss här på utsidan av magen. Allt gick först bra men sen började jag få konstiga idéer. Tyckte t.ex. Att det var smart att åka rullskrinskor och bära bebben samtidigt. Jag halkade runt i olika miljöer bärande vårt barn. Sen skulle syster hålla i honom och då bankade hon hans huvud i golvet. Allt blev till ett enda kaos, men hela drömmen slutade ändå med att jag satt och ammade vår lilla kille och kände hur lycklig jag var. Längtar massor tills dagen då vi skall få träffa bebben! <3


det fina med..

.. vårsolen är att man kan äta middagen utomhus. Detta gjorde vi idag, tänk att helt vanlig mat smakar så mycket bättre då man kan sitta på terassen och äta det. Vi har solsken och +13 grader i skuggan här hos oss, perfekt vårväder om man har en huppare på sig. Glömde ju såklart kameran inne då vi satt ute och åt och kom ihåg det först då maten var slut. Men förhoppningsvis kommer det flera sånhäna dagar, speciellt sen då vi också kan rulla ut vagnen med bebben i och ha honom med och mysa i solskenet <3


En månad kvar

Idag är det jämt en månad tills lill killen är beräknad. Och det är snart en månad sen vi flyttade hit. Tiden går ju hur snabbt som hellst! Vi har ju massor som skall fixas ännu innan bebben kommer. Fixa om i sovrummen är det mest akuta, hoppas att vi hinner göra det här inom en månad. Anton jobbar massor just nu så de kan bli lite tight med tid, men jag håller tummarna.


Njuter av att vara ledig

Känslan av att inte ha några måsten alls på en vecka är väldigt befriande, ibland lite tråkigt men ändå skönt. Har varit mammaledig i lite på en vecka och hittills har det gått bra. Bara lite ensamt emellanåt, som tur finns det saker att fixa med här hemma om man får för tråkigt. Idag blir det städning igen, kan inte förstå HUR det kan bli såhär råddigt och smutsigt på bara några dagar?


När det inte händer nåt

Vissa dagar har jag verkligen inte mycket att komma med! Idag har jag varit sällskap till mamma som städade skåp. Helt kul att se vad allt som fanns där :) nu på kvällen har vi varit och skålat i skumvin och barnskumppa för att fira att Antons brors hus nu är ett hem :) super kul! Nu väntar jag bara på att Anton skall bli klar med att fixa på traktorn så att vi slipper hem idag ännu!


Några nya saker på listan

Önskelistan blir bara längre och längre

länk
lill bebben skulle nog verkligen behöva ett par baby converse!


länk
är egentligen lite emot dessa jumpsuits men denna var ju ändå rätt så söt!


Det finns så mycket sött, det går att konstatera det 100 gånger varje dag! Speciellt om man är inne på babyshop.se. Har dock köpstopp nu, vi har en massa kläder till grodan ren! Skåpet är nästan fullt ren.

bloggfällan

just nu känns det som om jag står och stampar på stället med denna blogg, det känns som om det bara handlar om vad jag gjort under dagen. Ni vet typ "kära dagbok idag lagade jag mat, sen städade jag och sen kollade jag på tv" det känns inte som om det är sådär jätte intressant för er läsare att läsa om det, eller? Vad skulle ni vilja läsa om? Snart kommer det ju att handla om "kära dagbok idag har X kakkat och ätit och sovit" känner jag mej rätt kommer jag att skriva om detta som om det vore väldigt märkvärdigt och speciellt. Men det får ni stå ut med.

För att nu fortsätta på samma linje kan jag ju berätta att jag idag inte gjort speciellt mycket, om en stund ska jag fara till mamma. Funderar på om jag skall vara hurtig och gå dit, det är inte speciellt långt så det borde väl gå bra. Ikväll har vi bjudit några kompisar till oss och grilla. Inte för att vädret bjuder till speciellt mycket, men vi trottsar det och leker att det är fint vårväder i alla fall. Nästa helg måste det vara fint, för då är det ju 1 maj! jäkligt trist för de som skall till vårdis om det regnar eller kanske t.om. snöar!! Nej vi håller verkligen tummarna för att vädret vänder nu!


här är en bild från ifjol, nu då jag tänker efter så regnade det då också! men bara tills vi kom fram till åbo, sen blev det bättre!

Super skönt

Om jag hade mycket energi och inspiration igår var det raka motsatsen idag. Har inte gjort något alls! Sov super dåligt inatt och är ännu också trött, drömde mardrömmar och vaknade i mitten och visste inte om jag var vaken eller sov..

Regnet bara öser ner idag, riktigt depp väder! Vill ha vårsolen här ist för detta tråkiga gråa väder!


Första riktiga mammaledighetsdagen

Idag är det dessutom min första officiella mammaledighetsdag, så idag har jag tjänat ihop några € :p tyvärr kommer dessa pengar in på kontot först i slutet av maj, men dom hålls ju sparade så länge då i alla fall. Har ju inte speciellt mycket utgifter just nu så jag skall väl klara mej. För säkerhetsskull räknade jag slantarna i spargrisen, lite på 80€ finns där som reserv :) skönt med lite backup. Dessutom bestämde vi denna månad att jag betalar hyran o anton maten så den enda utgiften som ännu kommer att komma är gymkortet. Bra så :)

Vad skall jag annat berätta, vi hade lite kaffe gäster här idag på eftermiddagen :) trevligt bara värre :p poäng till mig för att jag träffat flera vänner idag! Vi "firade" min mamma ledighet, eller jag firade :p tror inte gästerna var medvetna om att vi "firade" det. Nu ska jag mysa ner mig i soffan, käka en smörgås och dricka en ett glas oboy. Sen blir det sovdags och så är det en ny dag imrn igen. Fredag = veckoslut snart = anton är mera hemma (hoppas jag)

små ler lite


Såhär tjock har jag blivit på 30 veckor :)

Jag tog den första bilden på min mage då jag alltså var normal, sku nästan vilja påstå att jag var SMAL :p och kolla kulan nu! nästan lite skrämmande :p gick igenom alla mina magbilder och smålog lite då jag tyckte att jag hade så stor magen ren i vecka 20 :p då viste jag inte ännu vilken kula jag skulle ha 15 veckor senare. Och ännu kommer väl magen att växa lite, förhoppningsvis sjunker den lite snart så att jag får lite mera luft i mina lungor och mina revben får vila lite.

just det jag, det är ju torsdag!

Höll på att glömma att det ju byter graviditetsvecka idag också, ett tecken på att jag varit gravid en tid? I början räknade jag dagar och var helt på det klara i exakt vilken vecka och vilken dag jag är. Nu måste jag fundera efter och ibland till och med kolla på telefonen i vilken vecka jag är :p För varje dag som går längtar jag mer och mer efter vad som komma skall efter denna graviditet. Men tillbaka till den nya veckan, idag går vi då in i v 36 (35+0) vilket betyder att det är 5 veckor kvar tills vi har beräknat <3


Nu väger bebisen ungefär 2,4 kg och är cirka 46 cm lång. Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.


Nu är det mycket mindre fostervatten och du har förmodligen lagt på dig mellan elva och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig
andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Du kan också ha fått matsmältningsproblem av samma orsak.

Pröva att stå på alla fyra för att avlasta ryggen och titta i vårt fotogalleri hur man lindrar
värk och spänning i slutet av graviditeten. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa – bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe.

länk


Jag tänker inte klaga, men konstatera att NU börjar det bli tungt. Fogarna värker och det är jobbigt att kliva i och ut bilen, soffan och sängen. Nu börjar jag förstå HUR svårt det kan vara att sätta på sig ett par strumpor och hur sur man blir då fötterna är så svällda att skorna inte går på. Mina älskade vans har fått flytta in i skåpet nu, de går inte på mina svullna fötter mera :( Men annors trivs jag nog ännu ett tag, känner att jag nog behöver dessa veckor för att förbereda mig för förlossningen och första tiden med bebben :)

idag har jag energi

Gud så skönt att känna att jag orkar göra något, tänk vad en shopingrunda och en pratstund med en kär vän kan pigga upp. Jag måste skärpa mej och bli bättre på att träffa mina kompisar. Det är bara att höra av sig om man vill träffa mig :p jag är ledig mest helatiden och vill gärna ha sällskap!

Vi startade tidigt imorse mot åbo och Hullut Päivät, vi gick omkring på stockman och träffade en gammal klasskompis/arbetskompis som jobbar där på sminkavdelningen. Vi snackade en bra stund med henne, uppdaterade varandra med det senaste skvallret ;) och konstaterade att vi inte riktigt hängde med i svängarna mera. Det fanns mycket fint på hullut päivät men jag har noll extra pengar just nu så jag bara tittade, otroligt nog klarade jag till och med av att inte köpa något! Jag och karin gick på kaffe och sen gick vi till brahe på sallad. Karin hade skola från klockan 12 så jag förde henne till Novia och styrde sen kosan hemåt.

Väl hemma satte jag mig bekvämt i soffan och tänkte ta mig en tupplur, då kom den riktiga kicken och sparkade mig i baken. Jag började veckoslutsstäda. SÅ skönt att ha allt städat ren på torsdagen. Då kan jag viga morgondagen till skolarbete.

ingen kondis, PÅRIKTIGT

Jag konstaterade ofta förr att jag helt saknar kondition, då viste jag nog inte vad dålig kondis betyder. Vi var duktiga idag, jag och anton, och traskade iväg på en kvällspromenad. Vi gick 3 km och jag är helt slut. Känns lite tragiskt nog! Har dessutom ont i fogarna, foglossning eller vad det nu sen heler. Nåjo vi bestämde i alla fall oss för att nu då det blivit vår, bara vägar och fint väder skall vi börja gå ut på korta promenader på kvällarna. Så att vi får in det till en vana innan bebben kommer ut. Låter ju som en bra plan i alla fall ;) nu då jag satt mej ner i soffan igen, känner jag av nån liten sammandragning. Skönt ;) börjar nästan känna mej udda som inte haft så många sådana, jämfört (ja jag vet man skall inte jämföra sig med andra, varje graviditet är unik..) med många andra på kursen som är flere veckor efter mig och ändå har samandragningar. Men nu får jag vara med i leken ;) haha nä mest märks det nog bara för att magen blir hård som en sten och sen lite mjukare igen.

äntligen internet!

Nu har vi intrenet igen, hurra!! Det var en gubbe här och mätte och fixade och förklarade vad som varit fel. Jag log och svara trevligt "jahaa, just så" men jag fattade noll av vad han pratade om. Anton kanske fattar, men det ända som jag behöver fatta är ju att vi nu har ett fungerande internet. :) Det blev inte mycket gjort idag, men det behöver ju inte bli det alla dagar heller. Imrn har jag i alla fall program på förmiddagen. Jag skall med karin till åbo och bli lite galen. Det är nämligen Hullut Päivät (galna dagar) på stockman. Har noll pengar på kontot men det kostar ju inte att titta. Kanske de har några galna priser på t.ex. blöjor eller nappar eller salvor. När skall man börja köpa sånt då? Blöjor och sånt ni vet?


länk

Hos rådis

Allt såg bra ut på rådgivningen idag, magen hade växt rätt så mycket. Sf var 33cm :) så nu ligger jag lite över kurvan men fortfarande helt inom det normala. Bebben ligger fortfarande med huvudet neråt men han är inte fixerad ännu. Vilket betyder att han inte ännu har börjat sjunka ner. Sen då han gör det blir det lättare att andas, men sen börjar det väl trycka på istället ;) dessa sista veckor skall man väl inte ha det så bekvämt.

Vi pratade lite om förlossning, lite om Antons arbetstider och om bebbens rörelser. Jag känner ju bebben mest hela tiden så jag behöver inte vara orolig, men jag fick några tipps på hur man kan få igång bebben om han inte rört sig på länge. Man ska t.ex. äta glass ;)

Annors då? I eftermiddag har vi föräldra förberedelse kurs igen. Annors har vi inget inplanerat för dagen, Anton är ju på jobb som vanligt. Borde aktivera mej med något jag med, men jag vet inte riktigt med vad.. Så jag fortsätter väl med att kolla på tv :p


Grattis

Grattis till barndomskompisen B och hennes familj! Idag vid 10 tiden födes deras lilla dotter. Blir så bebissjuk, längtar tills det är vår tur att komma med den fina nyheten att bebben hittat ut från magen :) tur att det inte är många veckor kvar nu!


länk

Naket finger

I helgen fick jag ge mig och lägga förlovningsringen på hyllan, har nu så svällda fingrar att det helt enkelt inte känns bekvämt med ringen mera. Känner mej väldigt naken på händerna nu då ringen är borta, blir rädd emellanåt då jag känner på fingret och inte känner ringen, men sen mins jag att den ju ligger tryggt bland mina smycken och väntar på att fingrarna skall bli smalare igen.

rubrik?

Idag är det tisdag, indag händer det inget speciellt alls. Funderar på vad jag skall hitta på dessa veckor innan bebben kommer. Nästa vecka tänkte jag börja riva ner tapeter, vi flyttar ut från sovrummet och in i bebbe rummet så länge som vi fixar på vårt sovrum. I lördags var vi också och köpa en ny säng, den kommer i början på nästa vecka, då slänger vi ut de gamla sängarna. Gud va vi längtar efter att få sova i våra nya sängar.


tycker själv att denna säng är riktigt snygg :) det är sällan som jenkki sänkyn brukar vara de..

humöret spelar en ett spratt igen en gång

De flesta dagarna har jag det på koll, så länge som jag äter rätt och riktigt med jämna mellanrum är det inga problem. Men idag hade vi bestämt att vi äter först då anton kommer hem från sin FBK övning vid halv åtta tiden. Detta bertyder alltså att jag inte åt middag vid fyra som vi annors gör, vilket ledde till ett humör som heter duga. Och som vanligt är det stackars älsklignen som får ta värsta smällen :/ allt bara irriterade mig och inget han sa eller gjorde gjorde saken någo bättre. För en timme sen stack han iväg på sin övning och jag satt och surade i soffan en stund innan det slog mig att jag ju inte ätit på länge. Nu har jag ätit ett mellis och druckit ett glas cola, och nu käns allt bra igen. Nu borde jag bara orka gå och handla också, har listan klar ren så det borde inte ta så speciellt länge. Vi bor ju breve butiken nuförtiden så det är bara att sätta sig på cykeln och trampa några gånger så är man framme, lyxigt det också :)

otäckt

Dum som jag är sitter jag och ser på rättegången mot Breivik, slås av tanken gång på gång, tänk om jag skulle vara med om detta. Hemska tanke. Jag hade först inte tänkt se på rättegången, men efter att jag funderat lite till satte jag ändå på TVn. Det är rätt så intressant att följa med händelseförloppet direkt, instället för att sen läsa om det på internet/se det på nyheterna. Finner inte ord för att skriva något om det, det känns inte som om det är min sak att reflektera över denna hemska händelse, är ni intresserade kan ni kolla på TV. SVT World sänder direkt, Yle 5 sänder också direkt via SVT.


planering är A och O

har läst både i böcker och på nätet att man några veckor innan bebben kommer borde börja förbereda en del saker här hemma. Ni vet ta fram vagnen, bädda sängen, ta fram och byka kläderna osv osv. En del saker har vi gjort, sängen står bäddad, liksa så vagnen, anton installerade basen till bilstolen i bilen och bebbekläderna är rena och ihopvikta i skåpet. Vi har inte ännu packat BB väskan, lagat mat som man kan frysa in och äta sen då bebben kommer och sånt. Så en av dessa saker tänkte jag börja fixa med denna vecka, har gjort en planering på mat inför denna vecka och vissa av maträtterna skall jag laga mera av och sedan frysa in. Låter som en bra ideé tycker jag, eftersom man kanske inte sen då bebben kommit har tid,lust eller ork att laga bra och hälsosam mat alla dagar. Lite reserv sådär.

BB väskan är ett annat kapittel som jag borde ta itu med så småninom, eller i alla fall skriva ner vilka saker som skall me så att man sen i fall att de blir bråttom får med sig i alla fall det viktigaste. Anton kommer ju att komma hem där emellan så han får hämta de som vi antagligen ändå har glömt. Men domhär viktigaste sakerna borde jag nog skriva upp, typ moderskapskortet och de.. kanske det får bli nästa veckas underhållning ;)

mitt sommarlov

Ja så sitter jag här då, framför datorn. Alla mina klasskompisar har idag sin första praktik dag, och jag har sommarlov :) jag kallar det sommarlov eftersom jag är "ledig" ännu i lite på 5 veckor, sen tar mitt lov slut. Men då börjar istället resten av mitt liv, mitt liv som mamma <3 Igår hade jag svårt att somna, första gången sen vi flyttade hit som jag inte somnade med det samma då jag lade huvudet på kudden. Då låg jag och tänkte på att jag och anton verkligen skall få en bebbe snart, PÅRIKTIGT. Jag fattar det inte helt, är lite nervös nog men eftersom det inte känns som om vi påriktigt skall få en bebbe så kan jag som inte bli så nervös. Vet inte vad det är som jag är nervös för heller, själva förlossningen och smärtan där tror jag nog att jag överlever, kvinnor har ju fött barn hur länge som hellst och våra kroppar är ju gjorda så att de skall gå. Det som gör mig nervös är hur jag skall bli som mamma, kommer jag att vara jätte egoistisk och inte vilja att andra skall ha vår bebbe i famnen? kommer jag att kuna lita på mej själv? kommer jag att kuna lita på anton? Massor av frågor som kretsade runt i mitt huvud, kretsar lite nog ännu också. Min magkänsla lugnar mig ändå, eftersom den säger till mig att allt kommer att gå hur bra som hellst.


stolt gudfar med en helt nykläckt guddotter <3

Nu ska jag njuta av mina lediga dagar/veckor, om en timme kommer anton hem på lunch så nu ska jag börja förbereda maten. Lövbiff med vitlökspotatis blir det idag, lyxig måndagslunch eller hur?

Filmen då?

American pie var helt okej. inte lika bra som de första, men det hade jag inte väntat mej heller. Ryggen var inte helt med på att sitta så länge, bebben tyckte nog också att det blev lite långtråkigt. Men det var riktigt roligt att vara på bio, länge sen sist och det lär dröja innan nästa gång.


Uteplatsen är komplett

Förutom bio besök idag så hann vi också via bauhaus. Där köpte vi en ordentlig grill, så nu kan vi minsann grilla här på vår terass också :)


Solig söndag

Denna söndag har börjat riktigt skönt, sov ovanligt bra inatt. Behövde inte ens gå upp och kissa :) *gillar* Vi åt frukost i all skönsro, anton byggde ihop 2 köksstolar som vi köpte från ikea igår. Sen traskade vi till butiken, köpte lite smått och varsin glass :) som vi sedan avnjöt på terassen i solskenet. HUR skönt som hellst!! Fixade på lite i trädgården och bara njöt av allt :p nu ska vi börja åka in mot åbo, idag skall vi på bio och nu HAR vi biljetter färdigt :) hoppas att det är en bra film, fast de känns lite dumt att gå in i en mörk biosalong då det är så fint väder..

Lite otur ändå

Blev ingen bio för oss idag, som tur kollade vi innan vi åkte till Åbo, att de säkert fanns platser vilket det såklart inte fanns. Nå vi drog iväg på äventyr i alla fall. Via lite olika butiker. Riktigt trevligt hade vi. Mamma och syster kom också hit o äta tacos. Nu ska ja och Anton snart gå i bastu, såhär fredagen till ära. Trevlig fredag kväll till er alla!


vecka 35


Nu väger bebisen minst 2,2 kg och är minst 45 cm lång. Den fortsätter att lägga på sig underhudsfett, som sedan kommer att hjälpa den bibehålla sin kroppstemperatur.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyfödda föredrar ljusare röster.

Om du varit rädd att bebisen ska födas för tidigt, kan det vara lugnande att veta att 99 % av bebisar som föds i vecka 35 klarar sig bra och att de flesta inte får några allvarligare problem. Bebisens centrala nervsystem håller fortfarande på att mogna, men lungorna är nästan helt utvecklade nu.

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen.

länk

Glömde ju att lägga ut detta igår, och förra veckan också :p de e mycket på G nu. Men tänk att 99% av alla bebisar som föds i denna tid klarar sig. Ännu får nog bebben lov att vänta nån vecka, fast jag längtar mej nästan tokig efter honom <3 Snart snart är han här <3

fredagen den 13

Som så många andra så måste jag ju också påpeka att det är fredagen den 13 idag. Otursdagen alltså, hoppas ändå på att jag inte ha haft nån otur eftersom jag var och skriva tent idag. Det kändes helt okej så jag håller tummar och tår för att den blir gokänd. Ännu nån uppgift klar och en tent, men sådär egentligen är jag ledig från och med nu. "sommarlov" här nu tills bebben kommer, sen blir det andra bullar. Ikväll ska vi äta tacos, eller ikväll o ikväll då anton kommer hem. Sen tänkte vi faktiskt passa på och gå på bio, American Pie ska vi kolla på :) Syster yster skall också hänga på. Kul kul! Vi måste ju passa på nu så länge som vi kan göra saker, bio lär det ju inte bli på ett bra tag efter detta. Hoppas att jag inte kissar ner mej heller, bebben i magen busar rätt så ofta omkring där inne och lyckas alltid emellanåt klämma på mammas kissblåsa och då är det bråttom ;)


länk

Ikväll har vi

Varit av och an ut till stugan, egentligen bara i föra ut båten men vi var också en sväng till själva stugan. Lite snopet att inte kunna stanna där över natten och bada bastu och så men det får bli i sommar sen. Börjar bli så nära beräknat att vi inte vågar komma ut mera. Lite väl lång väg från korpo till TYKS. Men i sommar skall vi vara här ute med bebben <3 kändes lite konstigt att konstatera att nästa gång vi far ut borde bebben också vara med :p


6 veckor kvar

Idag är det torsdag igen, vilket betyder ny graviditetsvecka för oss. Idag går vi in i v 35 (34+0) vilket betyder att der är cirka 6 veckor kvar tills vår lilla kille är beräknad. 6 veckor är inte speciellt länge, längtar så tills vår lilla plutt skall komma hit, det skall bli så spännande att få lära känna den lilla krabaten som sparkar omkring där inne <3

Kursen då

Tja vet inte riktigt vad jag skall säga om den, lärde mej att man tydligen får välja om man vill föda i Åbo eller Salo. Vi väljer ju nog Åbo eftersom det är närmare och bättre utrustat än Salo. Annors var det inte så mycket nytt, de flesta andra som var där var äldre än jag och Anton och där råkade faktiskt inte vara någon som vi kände sedan innan. Men helt trevligt var det ju nog, alla var ganska blyga så det var ganska mycket lyssnande på hon som drog det. Vi gick igenom lite allt möjligt, hälsosamma vanor, sexliv och sånt. Nästa gång skall vi gå igenom hur man ammar och hur man skall ta han om en nyfödd bebbe :) det skall bli intressant. Vi var dessutom de som hunnit näst längst i graviditeten, de flesta andra skulle få bebbe under sommaren (juli-augusti). Men det känns skönt, vi har väntat så länge nu ren :) ett par skulle få ren i början av maj så de hade inte länge kvar nu mera. Jag var lite förvånad över att jag var yngst i skaran, 21 är ju inte SÅ ungt ändå.

Kan inte påstå att jag väntar till nästa onsdag men inte har jag något emot det heller :p liksom ganska neutral inställning. Men det är säkert helt bra att gå den och höra andra blivande föräldrars tankar om saker och ting :)


otursonsdag

Idag har inte varit någon bra dag, först försov sig anton till jobbet. Och sen till råga på allt hade jag inte satt på väckning/stängt av den i sömnen så jag vaknade aldeles för sent. Dit for den tenten, jag är så jäkla less på mej själv, HALLÅ hur svårt kan det vara att se till att man vaknar i tid? Nu kommer jag att måsta fara till skolan i början av maj och skriva denna tent, känns ju lagon onödigt!


länk

Var så sur då jag vaknade och insåg att det inte fanns en möjlighet i världen att jag skulle hinna till skolan (man får inte komma mer än en halv timme för sent ) och jag skulle ha blivit minst 45 min sen så drog jag täcket över huvudet och sov vidare. Så idag har jag verkligen inte gjort något alls, luggit på soffan och kollat på TV. Läst lite på tenten som jag har på fredagen och bara varit sur. Nu måste jag dock bättra på mitt humör för om några timmar skall vi på föräldraförberedelse kurs.

Det skall bli jätte intressant att gå på denhär kursen, kul att se vilka andra som skall få barn samtidigt som vi och intressant att höra vad de har att säga. Jag tänker i alla fall gå dit med ett öppet sinne och försöka ta in den info som de har att berätta. Har väntat på att vi skall få gå på denna kurs och nu är dagen då äntligen här :)

En ovanligt vanlig tisdag

Var i skolan, sista mötet med min smågrupp. Efter detta är det bara tent*2 och en timme rörelse kvar. Super skönt, samtidigt som det känns lite ledsamt. Här hemma har jag läst på morgon dagens tent i småbarnsfostran och bakat morotskaka-muffins. Nu väntar jag bara på Anton, får se vad vi hittar på sen :)


Välkommen hem till oss!


här bor alltså vi nu
på bilden ser man också mitt projekt, hackar bort snö och is för att det skall smälta. Solen lyser inte på där som högen är så det smälter så otroligt långsamt, därför ville jag hjälpa lite på traven. Så varje dag hackar jag lite mera bort från islagret.


en liten bild på förrådet också, som jag skrivit om tidigare :) här inne hade vi alla våra lådor, men nu är det bara ett vanligt förråd där vi har bland annat julsaker


vedförråd, inte mycket mera att säga om det


så går vi in då, här är kvisten. Här kommer vagnen sen att stå parkerad, så vi får hitta en ny lösning till skrona sen. Men just nu ser det ut såhär.


här är hallen vår, bakom speglarna finns hatthylla och stång med hängare och i det ena vita skåpet har har anton sina jobbkläder (jag ville ha mina skor där men insåg sen att jag vinner mera på att anton får ett konkret ställe för sina smutsiga kläder )




här är vårt sovrum, här skall det tapetseras om och fixas nya golv sen i något skede.




blivande bebberum, också här skall det komma nya tapeter och nytt golv. Spjälsängen kommer att få flytta in till vårt sovrum sen bara bebben kommer. Just nu är här också förvaring av tomma flyttlådor och lite skräp.

grovköket/hjälpköket, som också är en del av badrummet. Här kommer vi att byta blöjor på bebben, han har också sina kläder i skåpena ovanför "skötbordet"


resten av badrummet och bastun


hallen från en annan vinkel


vår lilla WC


här kikar man in i vardagsrummet från hallen


köket, anton står och fixar ihop makaronilådan som vi år ti middag



matsalen eller matplatsen eller ja vet inte vad man skall kalla det, men en del av vårt kök är det i alla fall :)


och köket från andra sidan


vardagsrummet


Tv-tason


sista sovrummet, som just nu fungerar som TV rum.. det är också här som vagnen står och väntar.

Här var vårt hem såhär som det ser ut just nu, skall lägga upp mera bilder sen då vi fixat i ordning lite mera. Men vi stortrivs här, känner att detta är stället där vår familj skall bo och den känslan känns så otroligt bra!

har några bilder till men internetet är så långsamt så ni får se dem en annan kväll.

söndag = lördag?

Idag känns det som om det skulle vara måndag, men det är bara söndag och dessutom är vi lediga ännu imorgon?!? Man blir riktigt vikovill (yr med veckodagarna). Men det känns jätte skönt att också anton är hemma såhär länge, vi hinner verkligen umgås med varandra. Det var något som rådistanten påpekade att är jätte viktigt nu sista veckorna innan bebben tittar ut. Det känns ju lite tråkigt på ett sätt att "stänga ute" omvärlden men det är ju bara nu för en liten tid innan och första tiden efter bebben kommit. Denna graviditet har iallafall fört med sig det att jag och anton blivit närmare varandra och vågat börja umgås på tumanhand. Förr gjorde vi typ inget ensamma utan om vi skulle grilla t.ex. så bjöd vi alltid någon annan att komma med, inget illa med det MEN det är så skönt att känna att vi har varandra och att det RÄCKER till <3


älskar dej <3

hitta tillbaka?

Hade så bra flow på bloggandet här ren, men nu efter flytten så känns det som om jag glömt bort bloggen lite. Det blir säkert andra bullar nu bara helgen är förbi. Då jag blir hemma sittande igen, har i och för sig 2 tenter att läsa på till nästa vecka också men man hinner väl med lite båda? Ännu är det 2 dagar ledigt, super skönt! Imrn blir det påskmiddag med antonsfamilj, lyxigt!

Idag har vi haft en kompis på besök, vi satt ute på terassen och drack kaffe (inte jag då, jag drack cocis, men pojkarna) solen värmde skönt och man kunde sitta ute en stund. Men det var ju inte många plussgrader så efter att kaffet var uppdrucket fick vi ge oss och gå in. Men terassen är nu officiellt invigd. Där skall jag sitta mycket i sommar, gillkvällar på terassen är en sak som jag ser framemot.

Bebis ligger ju med rumpan uppåt nuförtiden, och hans hobby är att trycka på mina revben. Emellanåt är det riktigt svårt att andas, det sticker och trycker. Men det är bara att tänka att detta inte kommer att vara förevigt, egentligen kommer det att vara över innan vi ens hinner blinka och sen kommer jag sitta här och sakna magen <3 I det stora hela är det ju ändå mysigt att vara gravid :)

Nu ska vi fixa ihop lite grillspett och slänga dom på grillen, en skön chillkväll bara anton och jag. Mera sånt!

familjen är viktigast!


lyckliga i vårt nya hem i väntan på bebben,
efter många om och men fick vi till en lyckad bild <3

Lååååång fredagen

Denna dag började inte så bra, vet inte vad som var fel men då jag vaknade kände jag mej yr och helt slut i kroppen. Steg upp, åt frukost och fick sen ge mej och gå och lägga mej en stund till. Som tur hade Anton fixat lyxfrukost idag, ägg och bacon med toast <3 efter att jag sovit en stund till kändes allt bättre. Kan ju hända att det var för lågt blodsocker eller blodtryck som spökade?!? Eller helt enkelt att jag är trött. Förra veckoslutets flyttstress har satt sina spår, är jätte trött ännu, fast jag sover bra på natten. Måste väl bara inse att krafterna inte räcker till lika mycket mera, måste spara lite till bebben också :p men de e så svårt att ta det lugnt då det finns så mycket att fixa med!

Nu är vi i Kyrkäng, Anton är och hjälpa en granne och jag vaktar brasa och kollar på tv. Ikväll ska vi grilla och bara mysa. Imorgon kommer Antons familj hem från sin resa, då skall Antons mamma firas! Hon har nämligen haft födis :) fullt upp med andra ord, men det är bara att gilla läget :) det betyder ju också att tiden går snabbare vilket betyder att rätt som det är har vi vår lilla kille på utsidan av magen <3


skärtorsdagen

Hade perfekt glöd i kakelugnen för lite grillning av marshmallows, i butiken när oss finns en amerika hylla. Såg att de hade marshmallows där och nappade en påse för några dagar sen. Nu provade jag 2 stycken och det var super duper gott. Mysigare skulle de ju ha vari om det skulle ha vari mörkt ute och jag inte skulle ha varit ensam, men som tur finns det massor av marshmallows kvar i påsen ännu så vi ska nog grilla här ännu nån kväll.




<3

lycka är

att sitta framför en sprakande brasa och blogga från datorn <3 tänk vilka småsaker som kan göra ens morgon helt oroligt bra. Dessutom skiner solen ute och anton har långledigt från och med i eftermiddag. Idag känns allt bara bra. Dessutom är det en ny graviditetsvecka som vi går in i idag vecka 34 (33+0). Mera om det i ett senare inlägg. Jag skall städa lite smått här hemma nu och sen skall jag fota lite så skall ni få se HUR vi bor, om ni är intresserade vill säga? :)

Hurra för mokkula

Nu har vi iaf någon form av internet och nu kan jag äntligen blogga från datorn igen. Skönt, såklart fixades det så sent att jag inte orkar fixa med några bilder och sånt idag men ändå. Nu på kvällen var vi och söka mera ved, så att jag kan älda här imorgon igen. Vi har fått det riktigt varmt och skönt här nu utan att ha på batterierna (annat än i sovrummet). Mysigt bara värre. Anton överraskade mej också ikväll med att fixa ihop en av våra absoluta favoriter, jordgubbskvarg. Så de ska vi mumsa i oss lite ännu ikväll och sen blir det sovdags. Är helt otroligt slut, flytten tog nog på krafterna kan man säga. Har kännt mej helt flau och orkeslös hela denna vecka. Det är väl bara att vila och ta det lugnt så hittar väl krafterna tillbaka :) gonatt!

Det ser dåligt ut..

Det är tydligen någo större problem med vårt internet, så vi kommer antagligen inte att få det kopplat innan påsk. Vi får som tur är låna en mokkula (internet pinne) från Kyrkäng så ikväll då Anton kommer hem borde vi ha någon form av internet.

Just nu håller jag på och tvättar bebbens kläder, det är mysigt men samtidigt lite skrämmande! Snart har vi en liten kille här med oss som skall använda alla söta små kläder. Börjar verkligen bli lite nervös nu, fast jag vet att jag och Anton kommer att klara detta
galant <3


Blir sur på sonera nu

Vi har inte ännu heller fått vårt internet flyttat. Snart har vi varit utan internet i en vecka. Fast vi visste ju att vi antagligen inte kommer att få det innan måndag, men nu är det ren onsdag! Vill ju kuna blogga som vanligt! Det blir inte lika bra då jag bloggar från telefonen. Nåjo bara Anton kommer hem så får han ringa till sonera och fråga varför vi inte ännu heller har internet.

Annors stortrivs jag här. Kakelugnen är som grädden på moset! Super mysigt :) och sen såklart allt utrymme, fast jag inte riktigt kan förstå hur våra möbler från förra lägenheten (som var halva storleken av denna) fyller upp denna lägenhet så mycket. Sen bara vi får internet igen så ska ni få er en liten rundtur :)

I magen märks det att utrymmet för busbebben minskar hela tiden. Jag känner inte så mycket SPARKAR mera utan bara rörelser. Tänk imorgon är det bara 7 veckor kvar tills bebben ät beräknad. 7 veckor! Hur snabbt går inte de?


Fortfarande

Inget internet! Suck! Imorgon måste vi få de! Annors måste jag fara till Kyrkäng och låna deras, har nämligen en skoluppgift som skall vara inskickad imorgon. Anton är på jobb även denna kväll, så jag unnade mej lite lyx såhär på tisdagen. Det blev päronglass med färska jordgubbar och kolasås :) super mumsigt!


Inget internet idag ännu

Vi har alltså inte fått internet idag ännu, det kommer troligtvis att komma imorgon. Hoppas för det är apjobbigt att inte kunna blogga från datorn! Vad har jag gjort idag då? Jo jag hade lyxen att mamma kom hit och fixade mat till oss :) syster kom också hit. Sen har jag bäddar bebbesängen, eller börjat bädda den. Täcket och påslakandet är inte på plats ännu. Super sött är det iaf!


Söndags myyys

Ikväll har vi badat bastu, invigningsbad för mej. Och bastun fick klart godkänt. Sen grillade vi knack-korvar i kakelugnen. Super mysigt, älskar att vi har en kakelugn här. De är så mysigt och fint. Stor trivs verkligen här i vårt nya hem! Nu ska vi börja gå och sova. Tack för denna vecka. (hoppas att vi har internet imrn så att jag kan blogga från datorn!)


Mat paus

Är påväg och föra mat till Anton och hans kompis. De är duktiga och jobbar så de ska få lite pizza. Jag lade just igång en maskin med bebbens lakan, ikväll tror jag bestämt att spjälsängen kommer att stå bäddad och klar :p så mysigt!


En liten paus

Satte mej ner i soffan för att ta mej en paus en liten stund. Anton är på jobb så jag är ensam här idag. Måste säga att denna flytt har löpt på bra, vi är långt ifrån klara men det känns redan som ett hem. Eftersom vi inte har en massa flyttlådor här i fötterna utan de är i förrådet. Super skönt, det är bara att ta det i den takt som jag orkar.

Ett super skönt veckoslut även om det varit tungt. Vi har fått en massa hjälp av kompisar, ingen nämnd ingen glömd! Det tackar vi massor för! <3


Inget internet = dålig uppdatering

Vi får vårt internet flyttat först på måndag, vilket betyder att jag får lov att blogga från telefonen. Idag har jag inte gjort så mycket annat än packat upp. Vi har fått uppackat det mesta av kläderna nu. Bara 1000 lådor med saker kvar. Som tur har vi inte bråttom :) gonatt!


RSS 2.0