kvällsparty i magen <3

Sitter på soffan och skrattar åt min mage och MIN bebbe som lever rövare där inne. Voi huhhu va han kickar runt nu, då jag sitter så som jag vanligtvis sitter börjar sparkarna kännas på revbenen. De gör inte så ont men de känns obehagligt. Mysigt men ändå inte, om ni fattar va ja menar? Att vara gravid har varit de häftigaste som jag varit med om. Kan tänka mej att sen då bebben väl är ute så känns de ännu häftigare att vara mamma, men hittills då iaf :)

Imrn ska vi ha parpressentation på arbetet som vi gjort, ska bli riktigt kul. Hoppas bara på att de inte tar för länge, ska printa ut arbetet ännu ikväll och strecka under de som ja ska säga. Lite förberedd måste man väl vara, fast ja sällan brukar vara de. Litar liksom på talangen ;)

konstig känsla

måste nog säga att de kändes lite mysko att ha en massa människor hemma hos en som kollade på lägenheten. Dom verkade gilla den iaf så jag tror nog inte att den kommer att stå tom speciellt länge. Lite bekanta va där också. Jag hann få allting städat, dessutom hade jag sällskap av lelle. De e allti mycke roligare att städa och grejja då man har nån att tala med. Tyvärr känns de dock i ryggen nu att jag varit igång hela dagen. Stel och lite värkande, men sånt är det. En till flyttlåda bleb också packad ida, anton före ner dem i källaren :) det börjar bli fullt där nere nu, de konstiga är ju bara att ja inte tycker att sakerna uppe i lägenheten minskar alls :/

Nu sitter jag hemma hos svärmor och svärfar, anton sku och göra nån jobb grej så ja fick bli här och vänta. De går ju bra med både dator och internet ;) nu ska ja surfa vidare och söka efter tapeter.

Sista februari

Så var det sista februari då, äntligen! Det betyder att det är första vårdagen imrn, mars är ju en vårmånad. Idag skiner solen igen och skvallrar om att våren är påväg. Det känns skönt, hoppas att de hinner bli varmt innan magen är så stor att vinterjackan inte går fast mera. Det börjar bli rejält trångt redan nu. Nu ska ja börja piffa upp lägenheten då, det blev så sent igår före anton var hemma så vi orkade inte börja städa mitt i natten. Funderar på om jag borde åka ner till butiken och köpa lite tulpaner, de förhöjer vårkänslan och så ser de trevligt ut :) vi får se vad jag hinner med, kanske anton får åka via butiken sen före han kommer hem från jobbe? NU ska ja iaf städa!

Ett bakslag för tapeten

Det lilla minuset med den fina mumintapeten var ju såklart priset. Man måste måttbeställa tapeten till vilken vägg man vill ha den på, med ungefär de mått som vi tror att den väggen har som vi sku vila ha tapeten på så sku priset bli kring 300€. Tapeter är ju alltid dyrt men 300€ för bara en vägg käns ju lite väl blodigt. Vi får heltenkelt fundera vidare. Eller iaf fara och mäta väggen så att vi sku få de rätta priset. Mumin tapeterna sku ju passa så bra med min andra favorit, LABAN <3


länk

vi hittade också denna igår, gillar den också :) alla tapeter är lika dyra så om de blir en mumin tapet är de bara fritt fram att välja ;)

Kvällsfunderingar på en tisdag

Då jag sitter ensam hemma i soffan börjar jag ofta att fundera på saker. Ibland viktiga saker och ibland mindre viktigare. Den senaste tiden har jag mest funderat på den närmaste framtiden, liksom inom ett år. Vi har så mycket som kommer att hända och ändra och de känns ibland lite skrämmande. Alltid ibland kan jag bli lite till mig då det slår mig att vi faktiskt kommer att då en bebbe, PÅ RIKTIGT! Voi söta öde. De e inte som att man inte blir lite stressad.

Anton har inte ens kommit hem ida ännu, han plogar snö. Och vi som skulle städa! antar att de blir mitt jobb imrn ist, sku int vila göra så mycket då de tar på ryggen direkt. Men får väl bara bita i det sura äpplet imrn ist. Ida tyckte jag att de va viktigare att hälsa på karin än att städa. Trevligare var det där iaf, här är inte speciellt mycke som ska städas heller, mest plocka undan och torka av ytorna. Men de städar inte sig själv.

Grodans sovrumstapeter?

Hittade en massa fina tapeter på nätet då jag googlade lite. Här kommer några allternativ, kommentera gärna med va just du tycker är fint :)


länk
en tapet med mumin och snorkfröken på, gillar den och den passar lika bra till både pojkar och flickor, med tanke på att bebben kanske i något skede får dela rum med en lilla syster eller bror.


länk

denhär gillar jag också. Tycker mera om den här idéen till tapet istället för att ha samma tapet på alla väggar. Tycker de e svårt att hitta tapeter som passar barnrum utan att de blir för barnsliga.

Vi vill ju ha tapeter som inte är varken pojkiga eller flickiga eftersom det är tänkt att bebben ska få syskon. Vill ju inte ha tapeter som det står little prince på nu eftersom de sku de töntigt ut sen om en flicka också ska sova där. Ja ni förstår säkert, de e jätte lite tapeter som är neutrala i färgen. Har ni tips på var man hittar fina tapeter så tar jag gärna emot dem :)

måste visa två nya muggar

Snart kommer dessa 2 muminmuggar till salu, hittade dom då jag googlade runt lite. Tycker dom är väldigt häftiga! dom kommer högt upp på önskelistan. De dumma är bara att de finns hemsidor i sverige där man kan boka dessa redan men inte i finalnd? va e de för skoj? muminmuggarna kommer ju t.om. från Finland. Blir lite smått bitter över de.. men här kommer muggarna iaf. Mymlans mamma och primadonnans häst


länk


länk


Tisdag 28.2.2012

Skoldagen är förbi och nu sitter jag i soffan. Har en massa städning som väntar på mej men jag tror minsan att jag väntar tills anton kommer hem ;) annors kanske jag skulle hinna städa innan han ens hunnit komma hem. De sku ju vara lite typiskt, eller hur?

Vad ska ja annat berätta för intressant för er ida då? Jag var via SKANSSI påvägen hem från åbo, köpte 3 st muminmuggar för födelsedagspengarna som ja ännu hade kvar.

dessa blev det denna gång


länk


länk


länk

Är riktigt nöjd över dagens inköp, älskar muminmuggarna och försöker alltid köpa en eller några då jag fått pengar i present. Har ännu några muggar som vi inte har den med stinki har vi inte och inte heller tooticki men sen börjar vi ha de flesta :) sen får jag väl börja samla på skålarna ist :) TUR att de finns något nytt att shoppa! Mumin sakerna är så fina, och de passar både vuxna och barn.

FPA och annat trevligt

Vi sitter framför datorn med anton och försöker klura ut hur och när han skall vara pappaledig. HUR ska man kunna meddela arbetsgivaren 2 månader före man vill börja pappa ledigheten? Hoppas att antons arbetsgivare inte kräver att han skall meddela så tidigt. Vi vet ju inte om lilla grodan tänker komma den 24 eller 2 veckor efter?!? Knepigt värre, de tycker iaf jag. Samtidigt ser vi på familjen annorlunda, ett måste såhär på måndagar. Och jag surfar runt och hittar det ena finare än det andra. GE MIG PENGAR NU!!

Äntligen hemma

Fast det är mysigt och roligt att vara på visit i Jeppis så är det väldigt skönt att komma hem. Här hemma behöver man inte vara glad och trevlig ( de vill man vara i jeppis eftersom vi ses så sällan!!) och man lunkar på i sin takt. Vi hade de ett helt super veckoslut, träffade alla viktiga och det kändes för en gångs skull som om vi inte måste åka hem med det samma. Dagens hemresa gick riktigt bra, vi hade solsken och bar väg framför oss. Vi satt och pratade om dittan och dattan, planerade hur vi skall inreda i vår nya lägenhet och vilka saker vi ska köpa till bebben ännu.

Både jag och anton är så glada att vi var och hälsade på Belinda med familj, vår historia är rätt så speciell egentlgien. Vi var familjebekanta då vi var små. Vi lekte tillsammans jag och Belinda och jag lärde mej till och med cykla på belindas cykel hemma på deras gård. Och nu efter flera år helt utan kontakt är vi båda gravida och har hittat varandra igen. Jag och anton känner inte så många i vår egen ålder som också har barn eller ska få barn snart, de känns lite trist. Och därför känns det ännu bättre att vi nu har iaf ett par att prata bebbe saker med, och annat också :)

Vi fick i veckoslutet veta att de ska komma människor o kollar på vår lägenhet nu på onsda. De betyder att vi måste städa lite extra och bära ut alla lådor som igen samlats här inne. Tror att det får bli morgondagens problem, ida är vi båda ganksa trötta. Resan hem tog hela 7h! de e otroligt hur länge de tar på vintern. Fast vi får väl ställa in oss på att de tar ännu längre sen då bebben e på utsidan ;) de känns som om jag helatiden skriver om saker som kommer hända "sen då bebben e ute" men de e typ de som jag tänker på just nu ;) kan tänka mej att de blir lite tradit för er att läsa om de men. Nu ska ja iaf börja packa upp väskorna och kanske till och med lägga igång en bykmaskin.

Påväg hem

Så sitter vi i bilen igen, gps'en säger att de e 445km kvar tills vi e hemma. En bit kvar ännu så att säga. Hatar den dagen man ska åka hem, de känns så jäkla trist att måsta säga hejdå o veta att man inte ses på länge :( vi hade en mysig kväll igår, käkade tacos och bara umgicks. Sen kollade vi lite på Oscars galan. Men vid 2 gav jag upp och gick o sova. Ida ha vi ätit frukost och packat och nu sitter vi här. Jag mumsar på lite godis för att de inte ska kännas lika ledsamt.


Dagboksbloggen

Då jag int e hemma blir det inte så mycke bloggat. De mesta handlar om vad vi grejar med, har inte riktigt inspiration att fundera på någo meningsfulla inlägg. Hoppas ni orkar hänga med iaf.

Ida e vi hos pappa, systrarna är också här. Minus julli då som int e me :( vi har nu int någo speciellt inplanerat för ida. Ta de lugnt och så. Imrn styr vi kosan söderut. Nästa gång vi kommer hit har vi bebben me också <3 hur knäppt är inte de? Måste njuta nu så länge som jag får uppmärksamhet, antar att de e bebben som e intressant sen ;)


En super lyckad lördag

Måste säga att denna lördag ha vari super lyckad! Först var det mat hos Fammo och sen for vi vidare till Belinda med familj. Vi blev bjudna på kaffe/saft och super goda mocka-rutor :) de tackar vi för! och sen fick vi dessutom oss en massa skratt till deras lilla pojke. Längtan tills vår egna bebbe kommer ut blev massor högre :) vi hade jätte trevligt och Anton verkade också komma bra överens med Belindas kille :) nästa gång blir det bebbe träff eftersom både vår och deras bebbe borde ha kommit ut då :p mysigt att se fram emot i sommar :)

Nu sitter vi o kollar på melodifestivalen och äter den obligatoriska kebaben från korvgörans. Ett bra slut på en super lördag!


På kaffe

Vi är inne i stan, hade lyxen att bli bjudna på café ida igen :) om en stund ska vi ti Fammo o senare ida ska jag o Anton o hälsa på B med familj :) en trevlig lördag med andra ord!


Fredagsmys <3

Nu sitter vi framför Barnkanalen och fredagsmyser. Lill bebben sparkar och vill väl påminna mej att han också e me. Mysigt är bara förnamnet <3


Denna dag hittills

Idag blev vi väckta av M&K vid halv 10. Käkade frukost och sen gjorde vi oss klara för stan. Vi traskade in till stan, träffade Fammo och drack kaffe. På hemvägen såg vi en snöslunga, de tyckte kidsen va kul! Speciellt K.


här sitter dom o kollar på snöslungan


här sitter K och är nöjd


och M kastar snö.

Nu ska vi busa vidare <3 trevlig fredag till er!


Framme

Så va vi framme då, äntligen! Nu sitter vi o kollar på tv o ska käka lite kvällsmat. Sen antar jag att de blir sängen för oss. Är skit trött, ska bli riktigt skönt att gå o sova :) så orkar man leka med kidsen imrn :p


Trögt längs riks8an

Nu börjar det kännas lite här och där att vi åkt bil i över 6 timmar. Vi stannade och åt i björneborg. Jag fick kall lövbiff, men ja va så hungri att ja int orka klaga på de ens. Sen har vi nu avverka kilometer efter kilometer. Ännu har vi 50 km kvar. Samtalsämnena börjar liksom ta slut. Vi har ren planerat både dop och bröllop ;) nåja nu diggar gamla låtar från 2000 typ :p månne vi int vi ska klara oss? Bebben i magen har gjort sig påmind alltid emellanåt, men ryggen har klarat sig. Skönt!


Kanske lite diskussion

Igår gav svärmor en artikel till mej, den var från HBL (hufvudstadsbladet). Har försökt hitta artikeln på nätet, men tyvärr hittar jag den inte. Om ni har tillgång till gårdagens HBL rekomenderar jag att ni läser igenom artikel, den är på sidan 8. Artikeln handlar om samma person som jag skrev om tidigare, docenten i småbarnspedagogik Marjatta Kalliala. Men i denna artikel talades det mera om det är rätt att socionomer och pedagogie kandidater skall ha samma behörighet. Man påpekar i artikeln att båda behövs men ifrågasätter om båda skall ha samma behörighet och samma titel.

Personligen tycker jag att artikeln var väldigt intressant. Jag tror att det är bra att det debateras om denna sak. En bra frågeställnign som de har i artikeln är hur det kan vara möjligt att en socionom behöver läsa 60 studiepoäng i socialpedagogik för att bli behörig barnträdgårdslärare medans en pedagogie kandidat skall läsa det tredubbla alltså 180 studiepoäng.

" Om sextion studiepoäng är tillräckligt, varför behöver då pedagogie kandidaterna det tredubble. Och om 60 poäng inte är nog, hur kan mängden ge samma kompetens som 180 studiepoäng från universitetet"?

Citat från artikeln.

I artikeln skriver man också om att det ultimata teamet skulle vara en pedagogie kandidat och en socionom, eftersom de besitter kunskap om olika områden. Det tror jag också på, att man skulle jobba i ett mångprofessionellt team. Det gynnar alla!

Kom gärna med spontana reaktioner! Det finns inget rätt eller fel, men olika åsikter är alltid intressant. Med tanke på att jag kommer att jobba som socionom YH med barnträdgårdslärarbehörighet tycker jag att det är extra intressant att se hur andra människor tänker :)

Grattis till 28 veckor

Fick nys om att Babyshop.se har 20% rabatt ida på deras kläder. Gäller inte alla märken men det gäller t.ex. favoritmärket lundmyr of sweden. Fick veta detta tackvare nicolinasmorsa, förövrigt en av de bästa mammabloggarna som jag vet! Klickade just hem 2 bodysar till bebben som han kan ha i sommar, dom blev märkbart billigare tack vare rabatten.


länk


länk

så gulligt så jag nästan blir lite galen. Vår lilla kille har snart mera kläder än jag, men ja har köpt en del i större storlekar också just för att de växer ur dem så snabbt. Det mesta om är lite dyrar kommer ju ändå kommande syskon också att ha nytta av. Så tänker jag, dessutom kommer ju studiestödet snart!
(jag vet att iaf mamma nu suckar lite och konstaterar att jag är en shopaholic)

På tjocken


såhär såg då magen ut i v.7 alltså i vecka 6+ någon dag, och såhär ser magen ut ida i vecka 28 (27+0)

nu har det ju hänt en hel del om man säger så :) tänk att de e över 20 veckor sen jag fotade första bilden, 20 veckor! ändå känns de som de va igår som jag med darrande röst ringde till rådis första gången och bokade den första tiden. Helt otroligt då man tänker efter.

Här har vi massen <3


bjuder ida på en bild med hela jag :) det händer inte ofta så enjoy!

Annors sådär så börjar min mage se helt enorm ut ju! och den kommer att växa ännu mera, ligger ju precis så SF (magmåttet) kurvan så den är helt normal stor :) första gången i mitt liv som jag är stolt över magen. Det är minsan en speciell känsla. Gravidkilona kämpar jag med sen i sommar, då tror jag inte att jag kommer att vara lika stolt över magen mera. Men då har jag ju vår fina groda ist som jag kan vara stolt över, då ser ju alla på honom så ingen bryr sig om min mage ;)

Det svåra med att packa

Sitter på soffan och vet att jag nu borde ta mig i kragen och börja packa ner kläder och sånt som skall me till jeppis. Jag hatar att packa, för det känns alltid som att jag skulle ha glömt en massa. Nu ska vi ju inte vara iväg så speciellt länge och de som man glömt kan man köpa nytt MEN ändå. Kläder, under kläder, sängkläder, toalettväska och smink. De e typ de som ska me, hur jobbigt kan de vara? tydligen väldigt eftersom jag inte får tummer ur och gör de. De skulle ju vara just typiskt mej att vi blir sena i straten bara för att jag inte har packat klart. Nej nu e jag nog bara så snäll och går iväg. Än en gång löser bloggen mina problem. En magbild ska också komma upp på bloggen ida :) bara ja fotar den först ;)

man får väl säga grattis

Till svenska kunga huset som inatt blivit en prinsessa rikare. Kan bara konstatera att jag inte avundas kronprinsessan Viktoria alls, hon är ju precis lika ny i mammarollen som alla andra är när de får sitt första barn. Dessutom kommer hon att bevakas av media, hon kan inte gå ut på vagnpromenader och sånt utan att en massa journalister och fotografer är där. Hoppas att dom får en fin första tid med den lilla prinsessan, imrn får man veta vad den lilla ska heta.


länk

vecka 28


Nu väger bebisen nästan 875 gram och är drygt 36 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 27 veckor. Vad drömmer de om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka – vilket är vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen.

länk till bild och text

Så var det en ny vecka igen då, allt rullar på och flyter lite ihop. Hinner inte märka att en ny vecka börjat innan den redan är slut och nästa vecka börjar. 13 (som mest 15) veckor kvar tills vi får träffa grodan, tänker räkna med 13 veckor ändå tills vi då ser att busbebben inte tänker komma då ännu. Jag mår så bra som man kan tror jag, det ändå som kronglar är ryggen om jag inte vilar tillräckligt. En rolig sak som jag märkt också är att jag blir anfådd då jag ätit, det blir liksom så trångt att de klämmer på lungorna och revbenen. Känns ju lite sorgligt att man blir anfådd av att äta, men de hör väl till ;) gillar läget, men börjar längta mer och mer till maj och till det som komma skall efter graviditeten <3

imrn bär det av

Imorgon skall vi upp till Jeppis, ska bli jätte kul att se alla igen! känns som super länge sen sist. Dessutom har vi en träff inplanerad med B och hennes familj, de ska bli extra kul!

Ida ha ja då int grejja med mycke, karin kom hit då jag kom hem från skolan. Vi snackade och åt burkärtsoppa, sen for jag och anton på kalas till mommo och sen via kyrkäng påvägen hem. Är helt slut i knoppen och kommer att somna som ett litet barn bara jag stänger ögonen och lägger huvudet på kudden. Imrn ska ja packa, vi startar först efter att anton slutat jobba, så ja har ju hela förmiddagen på mig.

De va allt för ida, tack och gonatt!

måste blanda mej lite, och säga vad JAG tycker

denna länk kommer från Åbo Underrättelsers hemsidan, klicka här för att läsa hela artikeln. Artikeln handlar om att dagisverksamheten går på de vuxnas vilkor istället för att se till barnens. Och om att den pedagogiska verksamgeten minskar.

Några utdrag från artikeln:

"Småbarnspedagogiken i Finland har negligerats till den grad att tiden som barn tillbringar på dagis i värsta fall bara går ut på meningslöst häng. Det anser docenten i småbarnspedagogik Marjatta Kalliala på institutionen för lärarutbildning vid Helsingfors universitet."

 

"På grund av de stora skillnaderna i utbildningsnivå bland personalen tonar man ut skillnaderna i kunskaper för att undvika gräl och maktkamper."

Nu måste jag ju skriva något om detta eftersom det ändå antagligen är mitt kommande yrke. I artikeln talar man mycket om att barnen inte längre har tillräckligt med pedagogisk verksamhet på dagis, det är inget fel med fri lek men den måste ju varvas med olika pedagogiska verksamheter för att barnen skall få något ut av den. Dagis verksamheten i Finland skall vara mer än att barnen får äta, vila och vara utomhus. Enligt Kalliala beror det då till en viss del på den stora skillnaden på utbildningsnivån som pedagogerna på dagiset har. Där finns ju allt från närvårdare till barnträdgårdslärare och socionomer (som jag själv studerar till nu).

Så som jag uppfattar det är alltså problemet det att alla skall göra samma sak, och då måste ju de med högre utbildning "sänka sig" till de med lägre utbildnings nivå. Vem lider av detta? JO barnen såklart, dessutom är det ju väldigt onödigt att det överhuvudtaget utbildas barnträdgårdslärare om alla ändå sist och slutligen jobbar som närvårdare. Enda skillnaden är då lönen. NU vet jag att det inte går till så på alla dagisar, men om detta är den generella utvecklingen på dagis så går vi ju bakåt! Vi måste ju se vad var och en har för kunskaper, alla kommer från olika utbildningsprogram och alla har bra saker med sig i bagaget.

Att det är skillnad på utbildningen för barnträdgårdslärare och socionomer med barnträdgårdslärar behörighet är ju en självklarhet, iaf enligt mig. Socionomerna får ju en mycket bredare utbildning, som socionom kan man jobba med en massa olika sorters människor, allt från barn till åldringar. Medans man som pedagogiekandidat från pedagogiska fakulteten vid Åbo Akademi endast är behörig att arbeta som barnträdgårdslärare på dagis, med barn. Jag tänker inte påstå att någon dera är bättre eller sämre, det får var och en avgöra. MEN båda behövs! Precis lika mycket.

Personligen skulle jag hellre ha blivit barnträdgårdslärare och inte socionom YH, men eftersom utbildningen bara ordnas i Jakobstad går det inte riktigt. Gick ju där ifjol men fick helt enkelt lov att flytta hem tillbaka, mådde psykiskt dåligt och saknade anton. Jag saknar nog den utbildningen eftersom den var anpassad till just det som JAG vill jobba med. Efter ett "år" i Jeppis och ett "år" i Novia kan jag konstatera att det är en viss skillnad på utbildnings nivån, på gott och på ont. Nu har vi mycket mera praktiska övningar och mera praktik men jag saknar pedagogiken och psykologin.

Personligen tycker jag att skolorna skulle kunna sluta upp med att klaga på varandra, efter att ha gått i båda skolorna har man ju hört allt från båda sidorna. I Jeppis talade man om socionomer som mindre "riktiga" barnträdgårdslärare och i Novia pratar man om hur dåligt det är då man har så lite praktik och då man har en utbildning som bara inriktar sig på barnet. Skulle man inte kunna samarbeta ist? inse att båda är bra men på OLIKA sätt, och dra nytta av varandras kunskaper?

Många pedagoger på dagis tar säkert illa upp för en sånhän artikel, men jag tycker att de e bra att någon vågar belysa problemen. Det handlar ju inte om att kritisera någon personligen, men vi måste ju utvecklas och bli bättre helatiden. Går vi bara i samma spår finns inte heller möjligheten till utveckling. Jag tror att alla försöker göra sitt bästa, att de med högre utbildning inte vill gå på jobb med en jag kan mera attityd utan istället försöker hålla sig till sån kunskap som alla har?!? jag VET inte, men jag kan tänka mej att de KAN vara så. Men för barnens bästa måste vi våga visa vad vi KAN, och vad vi lärt oss.

Jag skulle kunna skriva massor ännu om detta, men jag tror att jag sätter punkt här. Ber om ursäkt för ett långt inlägg och beundrar er om ni orkat läsa igenom hela. Kommentera gärna med era åsikter, dethär är ju bara min åsikt. En första års socionom studerande :) jag VET att det finns många som är smartare än jag och som har MASSOR mera erfarenhet än jag. Utgick ju nu från artikeln och av de erfarenheter av utbildningarna som jag hittills fått.

fynd

Jag tror att jag gjortde ett bra fynd nyss, på Facebook finns en sida där folk lägger upp saker som de vill sälja. Där hade en lagt ut att dom säljer en babysitter till stokkes trip trap stol för bara 40€ både sittern och dessutom råkade den vara i rätt färg. Vi har tänkt att bebbe nr 1 ska få en stokke stol i härlig limegrön färg. O nu råkade dessutom tyget vara rätt. Så jag meddelade att vi var intresserade. Hoppas ingen annan hunnit före oss! För isf är den vår snart!! nu fattas sen bara stolen ;)


bilden är lånad från stokkes egna hemsida

måste säga att jag verkligen gillar färgen, anton tycker att den är lite FÖR färgglad, men jag tycker om limegrönt i köket och den här passar perfekt! Vad tycker ni andra då?

morgonpigg

Kroppen ställer nog in sig på tidiga mornar, jag vaknar av mej själv!! redan vid 7 tiden på morgonen. Speciellt dessa mornar som jag skulle få sova längre. Det känns ju lite onödigt, liksom ligga där i sängen o kolla på nån film då man sku kuna sova. MEN jag somnar inte. Skönt på sitt sätt att sitta här med nytvättat och fönat hår redan vid halv 10.


uppe med tuppen ;)
länk

Bebben i magen är helt galen, han har ändrat karaktär på sina sparkar. Det är inte bara vanliga kickar mera utan också så att man känner att han som pressar ut en fot eller en hand. Vet då inte HUR man ska känna skillnad på om de e en fot eller en hand men ;) emellanåt gör det lite ont, man känner sig öm på vissa ställen i magen. Lite som att man sku ha ett blåmärke på insidan typ. Och råkar han trycka eller sparka på just de stället ilar det till i hela kroppen. Det lägsta revbenet på vänster sida får också tåla en del. Han tycker tydligen att han skall sparka på de, bara på vänster sida. Höger är tråkig tydligen ;) hihi ida ska ja plåta magbild igen och imrn går vi in i ännu en ny vecka, nämligen vecka 29 (28+0)!

hormonstinn?!? jag?


hur jäkla hormonstinn är man inte om man sitter med tårarna i ögonen efter att denna reklam visats på TV. Man tycker väl att gränsen borde gå nånstans men tydligen inte där ;)
men trist om ica-jerry slutar vara med i reklamen, han som är så rolig :)

för pengarna köpte jag

Fick några platta paket i söndast, tänkte att jag vill köpa något konktet för pengarna. Så att de inte går till de tråkiga vardagliga typ mat eller bensin ;) så idag unnade jag mig 2 nya muminmuggar och 2paket med muminskedar. (t-skedar alltså) resten av pengarna går till en skötväska. Emmaljunga skötväska som matchar till vagnen. Måste bara få anton övertalad att komma med, vi kanske kan kolla på en sitter samtidigt?!? två flugor i en smäll liksom.


länk


länk


länk


länk

Är super nöjd med mina inköp, lite typiskt att jag just packat ner alla mumin saker men jag har ännu mina vanliga teema muggar framme så dom här muminmuggarna får helt enkelt hänga med dom ;)

sen ännu en bild på skötväskan


länk

en tupplur

Jag fick ge mig ida, efter att ha gått i butiker med syster i några timmar kom jag hem och var helt slut. Anton föreslog att vi skulle se lite på FRIENDS och vila. Jag somnade så skönt och sov väl en timme eller två, anton for iväg på jobb igen. De skulle väl köra bort all snö som kommit.

Idag hade jag verkligen vårkänslor, +grader och solsken. Man riktigt såg hur snön smälte bort, hoppas att den smälter snabbt bort. Vill ha vår och värme nu, sku kuna skippa mars och gå direkt till april. Då vi ska flytta och då borde de vara fint och vårigt. LÄNGTAR <3

HUR ska man sova?

Alltså jag kan ju inte sova på mage mera, har inte kunnat göra de på länge. De känns som om man sku ligga på en boll = inte skönt alls. Dessutom vill jag ju inte mosa bebben. MEN alltså sen får man tydligen inte sova på rygg eller på höger sida. Alltså finns det ett allternativ vänster sida, nu är grejjen den att JAG kan inte sova på vänster sida. Hellst sover jag på rygg, somnar nog på sidan men vaknar på rygg.


länk

Det finns tydligen någon forskning som visar att flere foster har dött i magen om mamman sovit på höger sida eller på rygg, skillnaden var typ 0.01% eller någo liknande men iaf. Tror det är viktigare att jag sover än hur jag sover, eller tänker jag fel nu?!?

Vissa har massa ångest över att de inte sover på vänser sida men jag kan inte tro att de har SÅ stor skillnad. Liksom i så fall sku dom väl ha sagt de på rådgivningen?!? eller? nej man blir totalt nojjig om man funderar på dehär för länge.

Så typiskt mej!

Hur dum får man vara? hade liksom bara utgått från att vi skulle vara på rådgivningen kl 8.00 men då vi kom dit insåg anton att vi ju först skulle vara där kl 8.30. Så där fick vi snällt sätta oss och vänta en halv timme. Sen var det äntligen vår tur. Idag var inte alls vår rådistant me, de va lite av en besvikelse för mej! Hon gör alltid att jag känner mej så lugn då hon är med. Istället fick jag en barnmorske praktikant, hon var riktigt duktig men lite osäker. De e ju aldrig så kul att ligga med benen i vädret, men de känns ännu lite mera pinsamt då man "känner" människan. Nåjo de om de. SF måttet hade ökat från 20 -> 24 och jag är prick på kurvan <3 hjärtljuden var starka och fina 145-150 slag/minut. Så de börjar bli lite lägre, vilket dom då ska vara eftersom han är en kille ;) han fick beröm för att han hade så fina hjärtljud <3 *solt mamma*

Allt annat såg bra ut, blodtrycket hade stigit lite men det gjorde tydligen inte något. Bara det inte stiger jätte högt. Tror att de kan ha o göra med att dom där grejjen som skall runt armen inte satt så bra?!? de hände en gång hos rådistanten också och då blev de högt men sen då hon satte en ny med ny tarra så var det normalt igen. Vi får se om 3 veckor igen :) min kropp och jag kommer överrens om en sak, mitt HB var så bra sist så de behövde inte ens sticka mej nu, super skönt! Dessutom är det skönt att inte behöva äta järntabletter, har läst om så många som fått broblem av dom.

Läkaren började fråga om saker inför förlossningen, hjälp det börjar verkligen kännas som att de närmar sig. Nästa besök hos läkaren är i v.36 då ska dom kolla att bebisen ligger i rätt läge. Alltså med huvudet nedåt. Lill killen gillade iaf inte riktit att dom klämde och kände på magen och honom, han började minsan dela ut sparkar åt höger och vänster. Mest var det ju jag som fick mej, först trycker nån på magen och sen kickar de i andra sidan också. Men de va roligt iaf :)

Rådis dags

Usch va trött jag var då väckarklockan ringde, kändes inte alls någo roligt. Men sen kom jag att tänka på att jag ju får höra bebbens <3-ljud ida och då gick de lite bättre att stiga upp. Det är inte bara rådis besök ida utan också läkarbesök, antar att de också ska göras gynundersökning. De e ju inte det trevligaste som finns men en nödvändig del liksom. Nåjo men nu ska vi börja klä på oss och fara iväg, så att vi nån gång inte skulle rusa in kl 7.59 utan istället vara i god tid ;)

trött jag och busig bebbe

är jätte trött nu, har städat hela dagen känns de som. Vi var också en sväng till kyrkäng ida, gjorde inte något speciellt, letade efter lite saker och utrymme för andra saker. Vet inte om vi blev då mycke klokare..

Bara för att jag skrev att bebben börjat få mera rytm nu på vaken eller sovande så har han sparkat mej typ hela dagen ;)

Ska bli intressant att se hur mycket magen växt sen förra rådisbesöket. Vi ska alltså dit imrn på morgonen, igen en morgon som ja sku få sova hur länge som hellst så har vi tid ren klockan 8. Nåjo de e över sen. Nu bara anton kommer hem igen ska vi fylla i ett formulär som handlar om vår parrelation och vår vardag, den ska vi sen gå igenom imrn på rådis. De e tyo 50 frågor så de tar väl resten av kvällen sku ja tro.

Och sen e de ju TV-tittar måndag ida igen, familjen annorlunda, shefen undercover och mammor och minimodeller. Fullt upp med andra ord, tur att jag inte har skola imrn heller.. Fick just klart att jag inte ska gå förstahjälp kursen nu eftersom den inte är så länge i kraft och jag är borta hela nästa år. Detta betyder att jag skall vara hela 1,5h i skolan denna vecka. Det blev sportlov för mig sen också, skönt de. Längtar till helgen, för då ska vi till jeppis <3

En solig måndag

Solen skiner utanför fönstret ida, kanske man skulle släpa sig ut på en promenad? har iaf spenderat morgonen med att städa och packa och slänga och packa och städa. Mest i köket, försöker få skåpen urplockade och städade NU så har man inte det på agendan sen då ALLT ska fixas i slutet av mars. Dessutom känns det helt smart att göra lite år gången eftersom jag igår efter att ha packat några lådor var totalt slut i ryggen. Nu är det mesta krimskramset nerpackat, ljuslyktor mm. Sånt som sen kommer att vara trevligt att plocka fram i vår nya lägenhet. Lite lämnade jag ju kvar så att de ska se ut som att någon bor här ännu, men de e nog verkligen lite. Tavlor och sånt får hänga kvar tills vi flyttar. Sist och slutligen har man väldigt mycket extra hemma, liksom saker som man har men ALDRIG eller väldigt sällan använder. Har nu 4 fullpackade lådor här uppe, anton får bära ner dem till källaren sen då han kommer hem från jobbet.

Bebben i magen trivs iaf med att jag fejjar på, han vaggas till sömn då jag vankar omkring här. Man börjar märka att han sover mera och är sen mera vaken. Det kan vara lugnt i magen ganska så länge, nästan så man börjar fundera och sen sätter han igårn igen :)

Nu blir det lunchpaus för mig, tonfisk och nudlar tror jag att de får bli ida. Lätt och snabbt!

när det inte finns så mycket mer att tillägga

Så sitter jag här i soffan igen då och gäspar. Vill inte gå och sova innan anton kommer hem, gillar inte att somna och veta att han ännu kommer. Är rädd för att jag ska bli rädd typ ;) det borde inte ta så jätte länge till för honom så ja ska väl hållas vaken?!?

Det känns som att jag inte bloggat om något relevant på länge, vet inte riktigt vad jag ska blogga om?

Kan iaf berätta att jag nu packat en låda till, med alla presenter och alla våra muminsaker. Så nu används här inte muminmuggar före vi har flyttat. Kommer att kännas jätte kul att få plocka fram allt. Vi har ändå saker så att vi klarar oss. Kommer nog att packa en låda till här snart, kanske börjar på de redan ikväll eller så tar jag de imrn?!? vi får se :)

färdigt kalasat för iår

Nu har alla gäster fari hem o jag sitter helt slut på soffan. Ett riktigt lyckat kalas även idag, en massa fina presenter och en massa trevliga gäster. Har smaskat i mig både det ena och det andra, mätt som bara va. Skönt att tänka att nästa kalas som vi ordnar kommer att ordnas i vår nya lägenhet, nu kan jag börja packa påriktigt. Bryr mig inte om att vi sen lever i lådor, vill känna att det händer något :)

Märker nog på kroppen att jag är gravid, voi jessus va trött man blir efter en dag då man varit igång hela tiden. Imrn är jag ledig så då hinner jag vila upp mig eller börja packa. Får se va jag har lust med. Lelle ska komma hit en sväng ännu ikväll, vi har båda två killar som är på dejour så vi får underhålla varandra :) bra så!

Ja må jag leva!

Idag vaknade jag av att Anton kom in i rummet med en frukost bricka, så ida har jag ätit frukost i sängen. De va mysigt! Nu ska ja börja stiga upp och förbereda inför dagens kalas.


snart kommer gästerna

nu är vi så gott som klara inför kvällen, kläderna och sminket är på :) de e ju inte någon stor fest grej så de e int så mycke att förbereda. Hoppas iaf på en trevlig kväll, hoppas att ni andra också får en trevlig lördag kväll :)



mamma och magen är klara :)

Sista dagen som 20-åring

Så var dagen kommen, sista dagen i mitt liv som jag är 20 år, tror då inte att de kommer att kännas ens lite annorlunda imrn då jag vaknar fast jag då är 21. Idag fick jag en super överraskning, då jag vaknade hade anton redan städat så gott som hela lägenheten <3 de e dagar som denna som jag blir lite extra kär i anton ;) då man liksom varit förberedd på att måsta städa hela förmiddagen och så e de nästan klart ren före jag vaknat. TACK GULLE! <3

Nu ska ja snart börja baka inför kvällens kalas/fest. Har bara inte bestämt mig om jag ska laga en kladdkaka eller kladdmuffinsar, men nu kom jag på att de får bli muffinsar för då behöver man inte använda kärl då man ska äta de.. de va lätt, ibland kommer svaren till mej då jag bloggar. Tack och hej!

den slöa fredagen

Idag är jag bara slö, sitter i soffan slötittar på TV och käkar lite lakrits :) jätte gott är det, har varit sugen på  de hela veckan och idag är de ju fredag = fredagsmys. Anton måste åka iväg och ploga så jag slappar helt för mig själv, vi hade ju turen att bli bjudna på tacos hos mamma så vi behövde inte ens laga maten själva. Slapp fredag. Har inte mycke att komma med, lillkillen i magen gör sig mera påmind helatiden, har sjungit några barnsånger för honom idag. Trollmor, idas sommarvisa och så vidare <3 mysigt.

Nu ska ja fortsätta slappa framför tvn och hoppas på att anton hittar hem innan jag somnar. trevlig mysfredag till er andra!

Teinin i mig tittar fram

Sitter här i bilen och väntar på Anton. Vi ska o handla, fast jag vet precis att de inte kommer att gå nämnvärt bra. Idag är mitt humör sämre än de varit på länge. Blir bara sur och bitter på allt o alla. Ändå var jag o badade bastu ida o hade en riktigt skön morgon. Hoppas att mammas tacos gör mig på bättre humör! Om int så drar jag täcker över huvudet. Men först alltså kalashandlande :)


saker som jag skulle vilja ha till bebben, laban tema

som vanligt, de dagar som jag har tråkigt, surfar jag runt på nätet. Idag har jag hittat en massa fint som jag skulle vilja ha till bebben och bebbens rum. Dessa är favoriterna och skulle jag ha 250€ extra så skulle dom levereras till oss just i denna minut. Tyvärr är det snålt på kontot. Alla produkter finns på lekmer.fi


laban baby gym men liksom 70€ känns lite väl


laban spjälskydd och lakan till sängen. Hur gulligt är inte detta?


laban säng mobil


och labans vagnmobil

Alltså Laban är ju så gulligt, har alltid gillat filmerna om laban, labolina och prins bus. Har sett på den otaliga gånger med bland annat kusinerna <3 små snälla spöken som passar lika bra till pojkar som till flickor. Dessa är iaf högt uppe på önskelistan.

resultatens fredag

Idag kom provsvaren från HVC, sockerbelastningen var NORMAL!! happy happy joyjoy. Måste igen höja på dosen av Thyroxin, men de e inget farligare än att jag måste komma ihåg de. Men jag är så lättad över att sockerbelstningen var normal, jag var så gott som säker på att jag skulle måsta börja sticka mej o sånt men nepp.

Har gått igenom och gokännt försäkringsförslagen på graviditetsförsäkringen. Vi tog en från IF, den verkade bäst. Skrev jag dehär ren?! Idag då? ja ska handla inför kalasen och städa. Jätte kul att göra det på en fredag men va gör man? i söndag fyller jag då alltså 21. Ifjol då jag mådde skit och fyllde 20 kunde jag inte ens i mina vildaste fantasier drömma om att jag inom ett år skule flytta hem igen och bli gravid. Tänk så livet ändrar och tänk så bra de kan bli <3


bild från i fjol på min 20års dag.
(lånade den från FB, tack kirre :p )

magen vecka 27


här är dagens magbild i v 27 (26+0)

mamma <3 klappar lite extra

Idag har vi köpt den VAGNEN med stort V <3 vår alldeles egna emmaljunga <3 vi har spenderat hela kvällen i kyrkäng där vi byggde ihop vagnen och blev bjudna på plättar. LYXIGT värre. Vi hade dessutom turen att dom hade ett erbjudande på vagnarna just nu. Man fick en resevagn på köpet som var värld 150€ hur bra är inte de liksom?!? Nu står då vagnen ihop fixad i kyrkäng och väntar på att vi ska flytta och att lillkillen ska börja använda den. Det vi klämt och känt hittils så verkar vagnen motsvara de som vi vill :) jag är så lycklig, detta är köpet som jag väntat sååå länge på!

här kommer lite bilder från kvällen :)


här funderar vi :) vänder och vrider på alla delar


här har vi resultatet <3 är sååå nöjd med vagnen


och så fick magen vara med på en bild också


vecka 27

och så var det torsdag ännu en gång, och vi går in i vecka 27 (26+0) känns helt sjukt. snart är jag i v. 30!
hur mår jag då? bättre och sämre, det börjar kännas i kroppen nu och jag börjar känna mej trött. Börjar inse att de inte bara är mysigt och roligt med en graviditet. Oron för framtiden börjar också krypa sig närmare, vi ska verkligen få ett barn!


länk

Nu är bebisen lite drygt 35 cm lång från topp till tå och väger strax över 760 gram. Ögonen kommer att börja öppnas kring den här tiden och mot slutet av sjunde månaden kommer reaktionerna på ljud att mogna, eftersom hörselnerverna är mer utvecklade då. Bebisen fortsätter att ta små "andetag" som träning inför livet utanför, även om den än så länge andas fostervatten istället för luft.

Nu växer bebisen snabbt och hjärnan utvecklas i intensiv takt. Detta gör att ditt
näringsintag är viktigt. Fortsätt äta en välbalanserad kost med mycket grönsaker och fullkornspordukter. Fiberrik mat, som fullkornsprodukter, linser och råris innehåller mycket B-vitaminer och hjälper till att förebygga förstoppning.

hur skönt som hellst

efter vad som blev en ganska lång kaffestund hos karin traskade jag och anton hurtigt ut på en promenad. Karin hade turen att anton hjälpte henne med en söndrig kökslampa. Först blev lampan ännu mera sönder för att han sedan lyckades fixa den. *stolt flickvän* sen traskade vi då ut, ropade hejsan till lelle som råkade vara ute på balkongen och gick till gravgården. Jag har under mina år tillsammans med anton vant mig vid att gå där och tycka att de känna rofyllt och lite fint. Inte för att där ligger döda människor i marken utan för alla ljus o för lugnet. Vi tände ett ljus på antons systers grav. Dit ska vi gå med bebis också, tycker det är viktigt att minnas också bebbens faster fast hon inte finns på jorden med oss andra <3

image description
där brinner ljuset i lykan <3

De e inte så lätt

Vi blev bjudna till Karin på kaffe, sen tänkte vi fara och föra ljus till graven och gå en sväng. Skulle glad i hågen sätta på mej utebyxorna och fick konstatera att de e tur att jag har hängslar. Var för rund om magen ;)


två siffrigt!

Idag är det då 99 dagar kvar tills grodan är beräknad! 99!! det beyder att jag varit gravid i 181 dagar, det är en jäkla massa dagar de ska jag berätta. Det känns som en häftig milstople, förra var 140 dagar (alltså jämnt halvvägs) och innan de va de att jag varit gravid i 100 dagar :) känns som om de var igår jag konstaterade att nu är det bara 180 dagar kvar :p vi har kommit en bra bit på vägen alltså, dock är ju nog 99 dagar rätt så lång tid också så det lönar sig inte att börja vänta sådär jätte massor ännu.
image description
magen <3

Bra eller dåligt eller bara onödigt?

Tänkte lägga ut lite saker som vi funderat på att köpa, sku vara bra om ni som har erfarenhet att dessa saker sku ge lite feedback. Liksom om vissa saker är totalt onödiga eller om det är något som man inte kan leva utan ;)


länk

en sitter från Babybjörn, det finns ju både billigare och dyrare märken men denna tycker jag verkar bäst och så är den snyggast också ;) hihi ibland är det form före pris eller funktion.


länk

En bärsele från märket babybjörn, har ingen erfarenhet av bärselar men jag har läst om många som varit väldigt nöjda med bärselen. Är då babybjörn ett bra märke eller borde man sattsa på något annat märke?


länk

och sist men inte minst babywatch. Vi har kollat på en massa olika och tycker att dessa ser bra ut. Små och smidiga. Vi anser inte att de e nödvändigt med en sån som filmar och visar bebisen på en skärm helatiden. Vi kommer ju ändå inte att ha en så stor lägenhet ;) men denna säljs på t.ex. gigantti den är ganska dyr men jag tycker att det verkar bra att den mäter temperaturen speciellt sen då det blir vinter. Så att de inte blir för varmt eller kallt i vagnen. Erfarenheter?

och onsdagen i ett nötskal

Efter skolan bestämde jag och Malin B oss för att åka till Skanssi, vi hade en liten lunch date på RAX. Det var super gott, älskar att man kan blanda pizza med en massa god sallad. Det känns inte lika onyttigt då man också äter sallad :)


länk

sen gick vi och strosade i butiker, malin klämde och kände på bebis kläder :) hon är lika shopaholic som jag så vi stortrivdes där bland allt sött <3 men jag kunde hålla mig och köpte faktiskt inte något, har inte riktigt den ekonomin just nu. Dessutom har lill killen en hel HÖG men kläder ren. Har så mycket annat att köpa som han måste få här ännu före han kommer. Borde försöka få anton med mej här nån da så att vi sku kuna se lite på vad vi ska köpa. Han är inte typen som gillar att gå och titta utan han vill gå in i en butik köpa de som han ska ha o fara hem tillbaka. Så vi måste mötas på mitten, kolla någon gång o sen bara köpa.

frustrerande

Vi skulle skriva klart vårt pararbete i skolan idag, jag och mitt par. Men vi satt båda där och stirrade in i skärmen och fick inget producerat. Jag hatar pararbete! Vill skriva i lugn och ro, själv och inte behöva fråga någon annan " e de ok om jag skriver såhär" eller " sak vi nämna dehär också". Som tur har mitt par och jag kunnat skriva själva arbetet hemma, ingen av oss verkar vara så bra på pararbete eftersom ingen av oss fick något gjort. Nu har jag skrivit över en sida ren på bara några minuter. Det löper bättre då jag inte behöver fundera på om jag stavar allting rätt (som jag vet att jag inte alltid gör, eftersom jag har dyslexi) och bara får låte texten löpa. Nåjo nu är vi iaf så gott som klara vilket känns så jäkla skönt! Hoppas att det inte kommer flera pararbeten, vill så mycke hellre vara ensam. För då är JAG ensam ansvarig för hur slut resultatet blir. Men jag antar att man måste kunna prestera också i grupp. Något jag måste öva på helt klar!

Barnvakt

Så har vi spenderar lite kvalitetstid med guddottern och 3 andra kids. Dom var snälla och vi lekte och hade kul. Längtar ännu mera tills vår egna kille kommer ut. <3


i väntan på finskan

nu sittter jag då har i novia, de va inte igår jag gjorde de senast. Hade ju missat att andra föreläsningen började redan kl 11.30 så jag klamppade in glad i hågen kl 13 och fattade inte varför de hade börjat ren. NÅJO men nu är mitt namn också på närvarolistan och jag hade inte missat så mycke. TUR! nu måste jag vänta ända tills halv 4 inna jag får börja skriva finskan. Det är tidsbegränsat och får bara ta en halv timme, sen får jag köra hem igen. Håller tummarna för att jag kommer igenom de denna gång!! har läst på orden i moodle så de borde väl finnas kvar i mitt huvud. Men jag är ju inget språk geni direkt.

Sen tänker jag åka via butiken på hemvägen, (kom med bil till åbo ida) och köpa något smått till anton. Bara för att han är världens bästa pojkvän sambo och blivande pappa <3 så att nu vet ni alla de och jag gissar att de va jätte intressant ;) bebben i magen sparkar också med en liten hälsning. Han gillar då inte skolan och att bara sitta stilla så länge. Tur att de inte är såååå många skoldagar kvar :)

Alla hjärtans dag <3

Dessutom är det ju vändagen ida, eller alla hjärtans dag. Jag och anton brukar väl inte fira de speciellt mycket, kom inte ens ihåg de så länge han var hemma imorse. Men igår pratade vi om att möjligen gå på bio ikväll, först ska vi vara barnvakter till vår guddotter + hennes tre bröder en stund. Vi ska öva oss lite ;) de e nog ordentlig övning med 4 barn 7år 4 år och två stycken 1 åringar. Men dom är så snälla så de ska väl gå bra! Sen sku de nog vara mysigt att gå på bio, eller ut och äta eller på något annat sätt mysa lite. TV myset hemma i soffan är ju alltid trevligt MEN ibland e de ju roligt att lyxa till det lite extra. Dessutom är detta ju sista vändagen som vi inte har barn, så man borde ju ta tillfället i akt och göra något :)


älskar dej <3

Sådär annors tycker jag nog att de e ganksa hysteriskt dehär med alla hjärtans dag. Det måste vara jobbigt att vara ensam en dag som denna. Vändagen riktigt hånar alla som inte har några vänner, t.ex. i skolan sku man alltid ge vändagskort till sina vänner. Vissa fick ju massor med kort från typ alla i klassen medans andra inte kanske fick några alls. Som tur var jag en av de som fick många så, personligen har jag inte trauman av vändagen. Men jag kan tänka mig att det finns många som har det. Synd! Dessutom är det ju med kompisarna som man borde fira vändag och inte med sin sambo/pojkvän/man eller?!? varför heter det annors vändagen?!

Men ida sku man ju kuna tänka lite extra på att vara snäll iaf, fundera och uppskatta hur bra man har det. Komma ihåg alla fina kompisar som man har och hur tur det är att man har dom. Vänskap mäts ju inte i kvantitet utan i kvalitet. Det är alltså bättre med en riktig kompis istället för 10 falska. Jag har flere riktiga kompisar, och det tänker jag vara tacksam över vändagen till ära.


längsta vänskapen <3 jag och syster


karin <3


lelle <3
(lånade den från FB tack pauliina)


<3
(snodde också denna fårn FB tack frille)

uppe med tuppen

har varit vaken sedan klockan halv 7, jag hade tänkt fara till skolan och ha musik. Men sen tänkte jag att jag istället räknar den kursen till godo eftersom jag redan missat en del av den. Så då fick jag bli hemma ist. Har en föreläsning kl 13 och sen finskatenten kl 15.30. Så innan de tänkte jag städa lite här hemma, är pigg så de e iaf skönt. Har hittills fyllt i en massa blanketter med tillgodoräkning av gamla studieprestationer, de e inte de lättaste de heller. Imrn ska ja gå till ÅA´s kansli och be om ett officiellt STURE (studieregister) och sen borde saken vara biff :) hoppas bara att ja nu sku klara av dendär finskan så sku också den saken var ur världen. Intressant att läsa om mina studier?!?

Tja ja sku int tro de.

Kan istället meddela att min mage växer så de knakar, alltså helt på riktigt! De e nästan lite skrämmande att den växer så mycke :) den börjar verkligen bli i vägen nu, hur ska de vara sen om 10 veckor? längtar tills mitten av april för då får jag bli mamma ledig <3 hur mysigt låter det inte att få vara mammaledig? det är dit som jag strävar just nu, börjar se ljuset i tunneln liksom. Mindre än 2 månader kvar.

Kvällsmys

De bästa på dagen är nog myset på kvällarna. Att bara ligga på soffan och mysa, att bli killad på ryggen och bara känna hur bra man har de och hyr lyckligt lottad jag är <3 En dag som denna då mycket har känts jobbigt känns det extra bra med ett sånhänt avslut <3 imrn är det vändag, får se om de firas på något speciellt sätt :)


bättre dag trotts allt..

börjar bli trött på att magen ska krongla. Har nu köpt hem activia, som ska göra att matsmältningen bättre. Hoppas på att de sku fungera. Är så trött på mycket just nu, tycker om att vara hemma och gå omkring och pyssla med allt möjligt. Men där tar det stopp! Mycke saker känns så otroligt jobbiga :( hoppas att denna fas sku gå över så småninom!

Ida var jag och hälsade på Karin, kollade in henness lägenhet och snackade. Riktigt trevligt hade hon fått de i sitt nya hem :) vi for en sväng till IKEA (för va sku man liksom annors göra??) åt lite kötbullar med mos och köpte täcke+dyna+skydd till bebis dessutom fick lite mera flyttlådot komma med igen. Dom var på rea just nu, ibland har man TUR!

Ida har jag också fixat klart med försäkringen, nu ska den bara godkännas. Hoppas på att de inte är några problem med de. Sen kom lelle, jag har ju vari jäkligt social ida iaf. Vi agnstade på lite om hur omotiverade vi är. Blev vi mera motiverade av de? NEPP inte de minsta. Suck och stön. Imrn har jag iaf finska tent. Ska läsa igenom lite ord ännu och kolla på TV. Har verkligen bloggat dåligt denna måndag. Men det tyder väl på att jag haft något att göra IRL, eller?!? :p

ännu bara ont i magen

ska de vara så?! har ännu bara ont i magen, inte liksom smärta med ändå ont. Det stramar och känns jobbigt. De e värst på morgonen då jag sovit på ena sidan, då gör det riktigt ont att svänga på sig :( tur att jag har läkare snart så ja kan fråga om de e normalt. Och då kan hon också kolla att allt är som de ska med bebis <3 han sparkar på iaf, vilket ju inte är så nice med tanke på att de gör ont. Nåjo jag ska inte klaga, de e ju inte som att jag inte kan göra någo. Det känns bara som allt blir ännu lite jobbigare.

Ursäkta för gnälligt inlägg men jag har en sån dag ida.

mysmorgon

Finns det någo bättre än att kuna ligga i sängen på morgonen och mysa? Att veta att man inte behöver stressa någonstans och att man inte har några måsten innom de närmaste timmarna. En så skön morgon hade vi här hos oss ida, jag vaknade före anton?!? brukar typ aldrig hända, och sen låg och drog oss länge och väl. När vi äntligen orkade masa upp oss från sängen fixade vi lyxfrukost. Bacon och äggröra, vi snodde idéen av lelle o matte som också sku äta de till frukost ida :)


mums!

Hur som haver så var det hur gott som hellst, nu sitter vi vid varisin dagor och vara chillar, snart ska vi börja aktivera oss. Vi har trots allt lite planer ida också, anton ska på sin dejoursrunda och kl 14 ska vi på kalas. Antons brors älsta pojke fyllde 7 år på fredagen så de ska vi fira, dessutom hade hans lillasyster (vår guddotter) namnsdag i fredast så vi ska fira henne lite också. Tänk nästa gång vi ska till dom på kalas så har vi vår lilla kille med oss UTANFÖR magen <3 nästa kalas är alltså på sommaren.

Annors då, bebisen gav några riktigt hårda sparkar igår kväll innan jag somnade. Det var skönt för jag blev lite fundersam över att han varit så stilla på dagen. Kanske han bara sov mycket eftersom jag var igång ganska så mycket. Idag har jag också kännt några små buffar, tror han ligger med ryggen ut mot magen och därför känns dom inte lika tydligt?!? eller så mornar han sig bara i lugn och ro han med, denna söndag till ära :) så att sånt. Nu vet ni lite vad jag ska grejja med ida :) (intresse smurfarna hoppar ivrigt antar jag?!?) haha trevlig söndag!

melodifestival och annat trevligt

Ida har vi haft lelle och matte här, vi har ätit gott och umgåtts :) en riktigt trevli lördag med andra ord. Nu sitter vi och kritiserar bidragen i melodifestivalen :) pojkarna sitter och kritiserar flickor :p hihi. En riktigt skön kväll hemma o soffan. Mätt som en propp men så går de då man inte fattar att sluta äta då man är mätt, utan istället äta lite mera bara för att de e så gott.

Nåjaa inte mycke mera att komma med, bebben e lugn i magen idag. Han ha spela på så mycke de senaste dagarna så jag antar att han tar det lugnt ;) hoppas han börjar sparka igen snart, de e så mysigt med hans kickar <3

Då man har tråkigt

Kan man ju alltid städa i förrådet :) det har vi gjort ida. Nu har vi alla lådor nere i förrådet, skönt! Då har vi utrymme för kalas nästa helg :)

 


Lördag, försäkring eller inte?!?

Vad har jag för spännande att komma med ida då? tjaa inte mycke, har surffat runt på olika försäkringsbolags hemsidor och försökt bli klokare. Resultatet är väl inte så bra, fattar noll. Mamma lovade hjälpa mig med de som tur, varför ska allt såndänt vuxen aktigt vara så jäkla invecklat? Det är alltså frågan om en graviditetsförsäkting, jag och anton anser att vi vill ha en sån, vet många som inte  har och vet mågna som har. Eftersom vi inte har några besparingar just nu så har vi helt enkelt inte råd att inte ha försäkringen. HUR har ni andra tänkt som är gravida/varit gravida? har ni haft försäkring?

Annors händer det inte mycket hemma hos oss ida, vi har städat lite (vilket verkligen behövdes) bykt och sånt annat tråkigt. Va vi ska hitta på nu vet jag inte, ja ska klä på mig kläder iaf och sen får vi se :)

Lyckad kväll

Vi hade en riktigt trevlig kväll, fast jag sög på bowling! Jag Lelle o paukku va på en bana, vi hade riktigt roligt. Efter bowlingen for vi till harry's :) där va ganska lite folk men vi hade de riktigt trevligt i vårt bord. Kvällen slutade inte här eftersom vi lovat Antons bror att vi skulle hämta honom från tåget. Nu ligger jag iaf i sängen och ska börja sova. Har ännu också ont i magen, fast nu är det mera knip ( intressant eller hur?!?) hur som haver, tack och gonatt!

 

image description

magen och jag är klara för lite bowling :p

image description

hohtobowling :) allt lyser :p


En lugn fredag

Efter att jag kom hem från HVC och fick lite morgonmål i mig har jag mått helt okej. Har bara ett problem ännu, magen. Är förstoppad och de gör ONT i magen, tror att de håller på att bli bättre nu tack och lov men jag har ännu ont i magen. Vi har varit ut och åka lastbil ida, hela vägen ut till Sorpo. Inte speciellt spännande om man säger så, men eftersom anton var snäll och höll mig sällskap imorse så var jag lika snäll och kom med honom som sällskap på eftermiddagen.

Annors har vi inte gjort speciellt mycke, ätit lite mat och så. Snart skall bastun på, vi ska bada äkta fredagsbastu. Ska bli så skönt. Sen ska vi traska ner för backen och gå och bowla med några kompisar. Vet inte om jag bara är med som sällskap eller om jag tänker bowla.. beror på hur magen känner sig.

här kommer lite bilder från dagen

min timer


underhållningen, han inte läsa speciellt mycket

image description
sen fick jag ligga här resten av tiden


och sen åkte vi lastbil :)

Nu ska vi gå i bastun, ha en skön fredakväll! de ska vi ha iaf :)

Sådär ja

Äntligen hemma igen, överlevde de tillslut :) nu ska ja äta frukost!! Är hur hungri som helst. Detta vill jag inte göra om!


De va it så lätt sen heller

Efter 40 minuter började jag må illa, kallsvettas och sen hörde jag inget mera. De slog lock för mina öron och flimra framför mina ögon. Anton gick o söka en sköterska o nu ligger jag i en säng ist. Känns bättre som tur e, sku vara surt att avbryta nu. Ett stick kvar ännu..


Vänta

Nu har dom stuckit mej en gång, hon va inge bra på att sticka :( för de gjorde ont. Nu ska ja vänta en timme, sen ska dom sticka mej igen sen ska ja ännu vänta en timme o sen e ja klar. Den där drickan var en besvikelse. Den va ju inte ens söt! Smaka ju vatten stark citronsaft. O de va ju massor man sku dricka. Nåjo nog överlever jag väl ;) de värsta e bara tanken på att de ska sticka mej ännu 2 gånger :(


nu börjar fastan

nu var det slutätit då, åt lite müsli just och ett äpple så ja ska väl överleva. Dricka vatten får jag iaf göra, skönt! så nu e de bara att vänta på att jag blir trött o sen fara o sova. e ganska matt och trött så jag lär väl somna så småningom. har inte mycke mera att komma med ida.

resten av denna torsdag

har sovit några timmar, de var super skönt. Känner mig lite underlig i magen, känns lite som i början av graviditeten då jag var förstoppad. Har druckit vatten i massor iaf och hoppas på att de ska lösa sig. Märkte just att jaffan som jag köpte igår är sötad med stevia, och den smakar iaf riktigt bra! anton åkte iväg till mammas pojkvän nyss, de ska se vad som går och rädda från hans gamla dator. Själva datorn gick väl inte sönder men skärmen förstördes helt efter att den blivit dränkt i kaffe. Hoppas att de går o rädda allt från datorn!

som vanligt då jag bloggas sittter jag i soffan och slötitttar på tv. Det kommer inte något nämnvärt bra, men de går att se på. Om en liten timme eller så ska ja äta kvällsmål, för sen får jag inte äta mera innan sockerbelastningen. 12 oäten skall man vara. Känns ju lite tidigt att fundera på kvällsmål redan vid 7 halv 8 men något måste jag äta, annors svimmar jag nog innan klockan är halv 8 imrn på morgonen. Hoppas på ett bra resultat, är faktiskt lite nervös :S nå man får väl tänka på att vad som än måste göras så görs det för att lilla prinsen ska må bra, och inte  blir en jätte bebbe ;)

Resten av kvällen kommer jag att spendera på samma ställe som jag är nu, i soffan :p så spännande liv har jag. Lillkillen tycker nog också att de e trögt att mamma bara ligger på soffan, för han kickar mig med jämna mellanrum.

en liten fråga

Har någon av er läsare erfarenhet av det nya "sockret" stevia? har läst en del om det och de verkar ju vara ett riktigt bra allternativ till både socker och aspartam. Men har ni använt de? hur fungerar de? går de lika bra som vanligt socker till t.ex. kladdkaka eller bullar? dela gäran med er av era erfarenheter. Tänkte med tanke på lillkillen i magen att man kanske kunde göra saft sötad med stevia ist för socker, eller går det inte?!?


länk

Vecka 26


Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Nu har den fått lite kroppsfett och ser mindre "mager" ut. Sinnenas utveckling har kommit en bra bit på väg. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket betyder att synnerven har börjat fungera.

När du har tid på
MVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas
värka eller kännas domnade. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Då kan nerver som löper i tunneln klämmas åt, vilket i sin tur orsakar smärta eller obehag. Handledsstöd kan hjälpa. Prata med din barnmorska eller läkare om du har besvär av det och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

länk

Som vanligt så kan ja skriva att de IGEN är en ny vecka. V 25+0 ida vilket betyder cirkus 15 veckor kvar tills bebben kikar ut. Låter ju snällt att skriva kikar ut, i verkligheten e de väl en lite större ansträngning än att han bara ploppar ut ;) men vi ser på de positivt. Vi börjar mer och mer inse att vi faktiskt inte ska vara bara vi 2 speciellt länge till. Härre jessus ja har ju vari gravid i 25 veckor (19 som jag vetat om de själv) de e alltså långt över hälften avklarat ren :) förutom att jag varit mycke sjuk så mår jag bra. Bebbens sparkar har blivit hårdare och tydligare under denna vecka. Man riktigt ser hur magen HOPPAR omkring <3 allt börjar kännas så verkligt, skulle vi ännu bara få flytta så att man sku kuna börja förbereda i bebbens rum och sånt. Det längtar jag efter varje dag. En o en halv månad ännu. Låt de gå snabbt!

Ingen bra start på vecka 26

Idag går vi då in i vecka 26 (25+0) och det firade jag genom att kaskadspy på morgonen. Ringde till hälsocentralen, för ja har varit sjuk så ofta nu att de börjar bli lite löjligt. Hon som jag pratade me sa bara att under vissa tiden av graviditeten har vissa kvinnor typ inge immunförsvar alls. Det verkar vara jag de då! men hon sa också att illamående och spyor kan ha o göra med thyroxinvärdet, om de inte är rätt börjar man lätt må illa. Nå som tur ska de ju kollas imrn, usch ja imrn e de blodprov och sockerbelastning. Frågade också om de e ok att göra testet imrn fast ja spydde, o hon ha bara jag inte spyr mera på dagen så går det. (eftersom jag inte känner något mera har det säkert med thyroxinvärdena o göra) så vi kör på som vanligt. Har ätit frukost nu också o de känns bra i magen ännu. Hoppas att ja sku få mina värden bra imrn så ja sku kuna börja må bara bra :)

Är iaf hemma och vilar ida, de e så svårt att veta då man vaknar och spyr om det handlar om magsjuka eller om det handlar om att jag "bara" e gravid. Verkar inte vara någon magsjuka ida iaf. Skönt de.


nu ska ja snaska på en isglass, tur att vi har några kvar efter förra gången ja va sjuk.

Antons nya dator

De går it att få kontakt med Anton ida, han pillar bara på sin nya kära dator. Jag är lite avundsjuk på honom, för nu har han större dator än jag :) hahah nä ja skoja bara ja gillar no min dator :) får se om jag får honom övertalad till att komma me o äta kvällsmat..


det som fanns i paketet


laban kläder till lilla bebben <3 och en laban skallra

dessa fina kläder kom alltså hem till oss ida, är super nöjd. De enda som e synd var att de svart-vit randiga byxorna och den svarta blusen inte var storlek 62 utan 62-68. Så dom ser jätte stora ut, nå månne inte bebis växer?!? lycker iaf att laban är ganksa så söt, anton trodde först att de va en barbapapa ;) han e int helt inne i allt som har med bebiskläder och figurer o göra.

Hämta paket på posten

Ida kom ett paket till mej, var just och söka de. Nu är vi i mylly, Anton ska se på en ny dator, eftersom de hände en liten olycka igår


listan på saker som "måste" köpas före maj/juni

Hittade en lista på saker som andra mammor tycker är bra att ha, hittade listan på familjeliv. Familjeliv är förövrigt en väldigt bra sida (ibland!) för blivande mammor. De e en svensk sida, där man hittar allt från förslag på babynamn till vilken sorts WC papper som är bäst ;)

Nåja nu över till listan:

ÅKA
vagn-
filt-
regnskydd, myggnät (kommer med emmaljunga vagnen)
tulsa shoppingkasse (? va månnde de e? klarar oss säkert utan)
lammfäll (faster pratade om att dom hade en som vi skulle få låna)
reflexer -(finns också färdigt på vagnen)
vagnmobil/leksak att titta på -
babyskydd - Acta graco logico S
filtar -

BÄRA
Bärsele - har funderat på att köpa en babybjörn. TIPS?!?

SOVA
vagga/liten säng för nyfödd- får vi låna
madrass (vet inte om det finns någon madrass i den sängen som vi får låna? )
bäddmadrass
spjälskydd - har ett som vi köpt från IKEA
kudde, tunt täcke/filt -
2 st bäddset -har ett set från IKEA och drömmer om ett till från Lundmyr
2 st lakan -
mobil -
nalle/snutte - har 2 st, en groda och sedan kossan UNO, vi sover med kossan så att den ska lukta oss sen

SKÖTA
Stadig tjock skötbädd- köpt från IKEA
Skydd/överdrag till skötbädden - köpt från IKEA
småkorgar, klädförvaring - köpt från IKEA
blöjor -
mjuka engångstvättlappar -
Frottètvättlappar - köpt från IKEA
vegetabilisk olja i pumpflaska -
mjuk naturborste -
nagelsax fil - får man väl i KELA lådan?
Baby puder - 
Salva -

BAD
badbalja-
skötbädd till duschen - (behöver man väl inte?)
mjuk badhanduk/cape -
SKÖTVÄSKA -
skötunderlägg -
blöjor -
resepkt tvättservetter -
rulle hundbajspåsar (för blöjor) -
mjuka engångstvättlappar -
Några frottètvättlappar -
amningskupor -
napp - vi har några, man får väl pröva sig fram.

ÖVRIGT
babysitter -
täcke eller tjock filt att ha bebisen liggandes på golvet -
babygym - får vi låna av faster
speldosa -
babybok att skriva och sätta kort och minnen i - har en
nappar
babyvakt-

MAMMA/AMNING
nattamningstop-
amningsbh-
amningskupor -
elektrisk amningspump -
mjölkuppsamlare -
tuttvärmare - (alltså någo för brösten då eller?!?)
amningsvänliga klänningar linnen - har många tubtoppar och klänningar som jag kan tänka mig att fungerar
sköna trosor som håller bindan på plats - har haft mens förr ;)
apotekets långa tunna bindor med vingar
apotekets långa trosskydd (när avslaget börjar avta)

KLÄDER- ett urval
6 st tunna omlottbodies - har inte alla, men några
6 st kortärmde bodys - har några
4 st tunna mjuka byxor - har i olika storlekar
1 st kofta
2 par strumpor
2 st hjälm mössor
Sohatt

vi har ju en del kvar att köpa, men vi HAR ju faktiskt en del saker ren också! antar att man får lägga till och ta bort lite saker från denna lista. Men de e ju bra att ha någo att utgå ifrån :)

onsdag igen

och tro det eller ej men jag har faktiskt redan tagit en bild på magen, de trodde ni minsan inte! annors har jag inte gjort speciellt mycket här. Åt just en super god lunch, omelett med prickikorv och tomat. Super gott var det! och omelett är ju jätte enkelt att fixa. Nu blir det väl att läsa bloggar och surffa runt på olika sidor (mest de som har bebissaker) och vänta på att anton kommer hem. Det har snöat ganska mycke ida, så de kan bra vara att han kommer hem lite senare än vanligt. Men nu kommer magbilden


magen v.24+6

jag kan inte säga mycket annat än att jag börjar bli ganska så tjock, magen börjar liksom vara mera "ivägen". Inte så konstigt när man ser på denna bild. Men de e mysigt med en växande mage, och ännu mysigare är det att tänka på lillkillen som ligger där inne <3 för varje dag som går längtar jag mer och mer efter vår lilla kille. BLI MAJ NU!!

OM att vara bortskämd

sitter hemma hos svärmor och svärfar, vi ska snart bli bjudna på plättar. Hur lyxigt är inte de?!? vi e ganska bortskämda jag och anton, är det inte min mamma som bjuder på mat så är det antons föräldrar. De e nog väldigt nice, vi är överlag bortskämda med att ha en massa nära och kära som bryr sig och hjälper oss. Att vara bortkämd behöver inte vara något negativt, inte om man är bortskämd med kärlek <3 lilla bebis i magen är nog också redan bortskämd med en massa kärlek, hoppas ändå att jag och anton kan lära honom att uppskatta små saker, så har jag också blivit uppfostrad. De e svårare att lära barnen att uppskatta saker om man har mera pengar än om man inte har så mycke tror jag. Eller så e de shopaholicen i mig som talar nu?!?

nej nu ska vi äta plättar, trevlig tisdagkväll till er :)

Vi hör på saga <3

Bebis i magen och jag hör på pippi långstrump från min iPhone. Lillkillen sparkar omkring där inne, tolkar de som att han gillar de ;) han vet ju inte vad det handlar om men där är både en berättarröst och musik. Jag skall också själv börja läsa sagor till killen, läste att man bra kan göra de för bebis i magen. Bäst att passa på under denna graiditet, för sen i nästa har man väl inte tid att sitta och läsa saga för magen?!?


länk

måste leta fram lite gamla barnböcker, eller så läser jag bara högt från mina skolböcker ;) hihi

projekt filma bebis sparkar

har försökt få på film då lillkillen kickar omkring i magen. Lyckades väl få med en buff eller två, men de e int så lätt. Han busar minsan och slutar sparka just då jag filmar, för att sedan ge världens kick då jag slutat filma.. inget vidare samarbete så att säga.. i början av filmen ser man hur manicken skakar till och sen mot slutet. Där emellan är det några smä duttar <3


som sagt inget toppen videoklipp men man ser iaf, att de e någo som bökar omkring där inne <3

Kön och genus

Sitter  och läser en bok om hur barnen gör kön, vi ska ha me den i vårt pararbete om barns lek. De e ju en fråga som ofta är på tapeten, är det okej med flick- och pojkkläder?är det okej att flickor har pojkkläder och vice versa. Jag själv är ganska så trångsynt då det gäller denna fråga. OM andra vill klä sina pojkar i rosa glitter och hello kitty så e de hlet okej, MEN vår killen kommer nog inte att ha några klänningar, kjolar eller hello kitty i sitt klädskåp. (hatar hello kitty på både flickor och pojkar) Jag tycker att unisex kläder är bra, kläder i stil med PolarnOchPyret, randiga i fina glada färger. Det är ju också bra med tanke på kommande syskon, om vår lillakille får en lillasyster så e de ju bra att det finns kläder som också hon kan använda.


denhär tycker jag att passar lika bra till en tjej som till vår kille <3

En sak som jag själv också tycker, men som irriterar mig lite är att de e coolt om flickor vill ha bilar på sin blus. Men de e "fjolligt" om en pojke vill ha rosa glitter på sin blus. Pappor kan stolt säga att "min flicka är en poikatyttö (pojk-flicka)" men ja har då aldrig hör någon pappa eller mamma för den delen som stolt skulle säga att min pojke är en riktigt flickpojke. Det är ganska intressant att de e okejj för flickor att vilja vara som pojkar men inte tvärtom.

Jag tycker själv att det inte har så stor skillnad med VAD barnen leker med, bilar dockor eller monster själva leksaken gör inte könet. Jag tycker att de e bra att också pojkar gullar med dockor och att flickor kör rally. Men dehär med kläder har jag svårt med, förstår inte varför pojkar skulle ha klänning eller kjol?!? det känns lite som att de e bara för att. Bara för att bevisa att jag minsan tillåter mitt barn att vara helt sig själv. Vår kille får vara vem han vill MEN jag kommer nog att välja kläderna. Sen e de klart att pojkar med äldre systrar säkert lättare får upp intresset för klänningar och kjolar eftersom det finns hemma. Jag tror ju inte att det egentligen har någon skillnad för hur barnet blir som vuxet, men efter att ha jobbat på dagis har jag sett hur jäkligt elaka barn är. Också syster kom ihåg hur dom hade retat en pojke som hade strumpbyxor, "för de e ju bara flickor som har de".

Hur tänker och tycker ni? jag tror att detta är en större diskussion i vårt kära granland men nog kan man diskutera de i finland också. Så kommentera gärna och berätta hur NI tänker

kvällsmys i soffan

Nu sitter vi båda  i soffan och är propmätta, kyckling-pastasalladen som vi åt var super god men väldigt mättande. Vi konstaterar alltid jag och anton att vi borde göra sallader oftare, de e ju både lätt,gott och hälsosamt. Men ändå vill det liksom inte bli att vi gör de. Jag har iaf lunchen för imrn fixad, skönt! Har förutom snuva inte känt mig sjuk nu på eftermiddagen. Vi hade de väldigt trevligt då vi var på kaffe hos anton bror med familj, lekte lite med barnen och blev bjudna på super god kaka. Sen skulle antons bror o kolla på en bil till åbo så jag och anton åkte med, dels som sällskap och dels för att kanske hitta någon bensin bil till oss själva. Antons bror var väl nöjd med bilen som han kollade på och provkörde. Jag och anton hittade inget, men de va ju inte meningen heller..

Nu sover anton i soffan medans jag kollar på mammor och minimodeller. Börjar som vanligt att må lite illa eftersom de e så sjukt att man utsätter barnen för detta. MEN samtidigt måste jag kolla.

Nu måste jag ännu få meddela att idag har besökarantalet stigit över 200. Jag vet att det inte är något i den riktiga bloggvärlden MEN för mig känns de väldigt stort. Så jag är skit stolt över det iaf!


länk

Kvällsmål

Här käkar vi kvällsmat och ser på familjen annorlunda :)


Resultatet

Tänkte visa med några bilder hur bra mitt hår blir då man inte borstar och river i det då de e vått. Jag sprayar bara lite balsamspray i och sen börjar jag föna de. Vipps så har så gott som alla knutar försvunnit, tror ändå att fönen sliter mindre på håret är vad borsten gör. Då håret är torrt är det bara att borsta igenom de. Och så e man klar, utan att hårbottnet svider och kläderna är fulla av brustna hårstrån :)
Här kommer bilderna före fönen och efter. Här har jag int alls använt borsten ännu :)

 


ändrade plans

De e bara näsan som inte samaarbetar med mej nu, har ingen feber mera iaf. Hade ju bara stegring så de kan ju vara att de hade o göra med att jag just vaknade?!? nåjoo täpt i näsan är jag som en tok, och har lite huvudvärk ännu men annors är det väl helt okejj.


int för att jag tar burana nu men hurra för värkmedicin ;)

Anton ringde och meddelade att vi var bjudna på namnsdagskaffe till hans bror med familj. Så nu ska ja hoppa i duschen en sväng (och vara lika noggrann med shampot och balsamet som förra gången, tack för tipset syster) för att sedan dra iväg på kaffe. Trevligt så :)

från v 7 till vecka 25

NU ska ni få se skillnaden..



Första bilden är tagen några dagar efter att jag fick veta att jag var gravid, och den andra bilden är tagen i frdags. Nog har det ju hänt en del på dessa veckor, jag kan meddela att det känns också! läste lite bakåt i min blogg och såg att första gången jag hade skrivit om vilket kön jag tror att bebis har hade jag skrivit att "jag köpte en ljusblå tutt som jag tror kommer att passa utmärkt" jag trodde alltså först på pojke (de hade jag glömt ;) ) men sen började jag tro mera på flicka, nu vet vi ju att de e en pojke <3

Party i magen

Ligger och läser bloggar, mest bloggar om första tiden med bebis. Längtar massor tills jag också får skriva om vagnspromenader, amning och blöjbyten. De e inte jätte länge kvar, speciellt inte då veckorna rusar förbi. Är nu i v 24+4 vilket betyder att de e cirkus 15 veckor kvar +/- någon dag. De e massor som vi ska hinna med ännu innan vi e redo för att få bebis. Det största blir väl nog att flytta, men sen måste ju alla grejjer fixas och köpas. Inte mig emot, shopaholic som jag är ser jag fram emot att få gå i butiken och köpa allt mer eller mindre nödvändigt ;)

Lillkillen tycker nog att de e väldigt trögt att mamma bara ligger idag, han kickar omkring och försöker säkert säga åt mig att ja ska gå upp och göra något. Men ida ska ja nog bara vila, vill bli frisk så snabbt som möjligt! Nu ska ja äta lunch och läsa vidare på bloggarna. En sån måndag har vi här ida.

Vart har immunförsvaret försvunnit?

Ligger hemma ida igen, huvudet är tungt och fullt med snor :( stegring och annat jobbigt. Sku int orka vara sjuk! Läste någonstans att man som gravid lättare blir sjuk och de passar nog in på mig de, efter julen känns de som om jag int sku ha gjort mycke annat än vari sjuk. Nå hellre nu än sen då bebis ha kommit. De e väl bara att bädda ner sig i sängen och kolla på TV eller film. Så att en sån dag ida.


Slut på denna vecka

NU har jag skrivit klart det som jag hade tänkt skriva på skolarbetet detta veckoslutet, vi har ätit kvällsmål och anton har kommit hem. Orkar inte vara vaken mera, blir trött av att läsa allas kommentarer på FB om val-resultatet. Personligen har jag inte sett presidentvalet som ett val där man skall visa om man är för eller emot homosexualitet. Men nu tycks folk tycka att vi finländare är väldigt tångsynta och inte öppna för alla sorters människor. Tycker bara att de e konstigt, för de låter som att Haavisto borde ha vinnut bara för att han e gay. Tycker att båda skulle ha passat bra som finlands president, nu blev detta resultatet och vi får leva med det i 6 år. tänker inte ännu heller säga vem jag röstat på, MEN jag kan säga att personens sexualitet inte hade någon som hellst inverkan. Jag röstade på den person som JAG tror är bäst i just rollen att vara Finlands president, så enkelt var det för mig ;)

tack och gonatt för denna vecka. Imrn är en ny dag, en ny vecka och dessutom kommer STUDIESTÖDET. Tror att det kommer att bli en bra måndag ;)

En rolig detalj!

På tal om något helt annat, ida då vi var och hala flaggor på tarjoustalos parkering kom flera brandbilar förbi. Det var ett hus som bran (IGEN!?!) och brandbilen hade sirenerna på då de susade förbi. Lillkillen i magen blev helt vild, kickade omkring av de ljudet. FBK-pappans hjälrta smalt då jag berättade de. Vi tänkte ändå att de kan ju bara "råka" men då lillkillen blev lika vild när nästa brandbil kom börjar vi misstänka vissa intressen ;) Anton är helt lyrisk :p får se vad lillkillen gillar sen då han kommer ut, men jag antar nog att bilar,maskiner och traktorer kommer att vara ganska så pop! ;)


länk

Så var det bestämt då

Nu är det klart vem finlands nästa president är Sauli Niinistö. Ett helt okej resultat tycker jag, tänker inte skriva ut vem jag röstade på. Det behöver inte någon annan än jag veta.

Rundan gick bra! Vi var på en massa konstiga ställen, t.ex. på hongkongs tak?!? Det var väldigt läskigt att klättra upp dit, men jag klarade de! Sen var vi och vika ihop alla flaggor i kyrkäng, såg på lite TV och drack kaffe. Nu är anton och plogar, lite trist att sitta ensam hemma och kolla på valvakan MEN han trodde inte att de skulle ta så länge. Vi har lite franska och knackisar som vi ska käka till kvällsmål.


Hälsningar från hongkong taket

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3036052/images/2012/pic_187939186.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-1/3036052/images/2012/pic_187939186.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-1/3036052/images/2012/pic_187939186.jpg%3C/a%3E">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-1/3036052/images/2012/pic_187939186.jpg" class="image">


Valdag nummer 2

Även idag har vi gjort vårt och gått och röstat. Tycker att det e de minsta man kan göra! Vi har inte gjort speciellt mycket annat ida, var en sväng till prisma och gick omkring där och strosade. Vi såg på allt från bilsaker till iittala glas, en riktigt skön söndag. Sen lyxade vi till det lite och köpte fastlagsbullar, eller jag köpte de. Anton ville ha runebergstårtor så han fick de. Nu har vi klämt i oss varsin och ska snart ge oss ut på en runda. Vi ska hala ner en massa flaggor, de e en av sysslorna som anton har då han har dejour.. Har inte mycke annat att komma med just nu.

Problemlösning

Vi sitter hos Lelle och matte och försöker lösa olika problem/tankenötter.. Denna kämpar jag med, o de e svårt!


måste bara visa

Måste bara visa hur fin kaka dom hade på kalaset ida, min morbrors fru gör typ världens godaste kakor och super fina också. Jag tror att vi ska beställa dopkakor av henne, sen då lillkillen ska döpas :)


bilden är lånad från systers blogg

Pappa mage kvalitetstid <3

Anton ligger och hör på pojken vår. Man kan höra pulsen genom magen, ganska coolt. Bebis svarar till pappa med att kicka honom i kinden. Mysigt <3


en kall lördag som denna

Idag har vi kollat runt lite på tapeter, eftersom vi ska tapetsera om i lägenheten sen då vi flyttar så tänkte vi att man lika bra kan börja i god tid med att kolla ut vilka tapeter vi vill ha. Vi hittade några allternativ, bland annat tapeter till barnrummet, ljusblått i olika nyanser randigt. Det var ANTON som hittade dom! (de e viktigt enligt honom själv) vi vill inte ha sådär jätte barnsliga tapeter men dom får ändå vara varma och gulliga. Jag skulle kunna tänka mej en fondvägg med t.ex. mumin på. Men vi ska se vad vi hittar. Vardagsrummet/köket tror jag får bli vitt. Sovrummet och arbetsrummet ska få lite mera färg :) de e planen nu iaf.


pojkrums tapeten?!?

I eftermiddag ska vi på mina kusiners kalas, deras mamma gör världens godaste kakor så jag väntar ;) hahah tjockis! nä men de e helt otroligt att man kan baka så goda saker. Annors är planerna för ikväll väldigt öppna, sku vara skönt att bara chilla. Antar att de e de som blir kvällens melodi ;)

en sista nattfundering

Måste säga att jag är väldigt tacksam över vad jag har. Att jag har anton och bebis i magen <3 att jag har vänner och familj. Att behöva se någon annan människa ha de skit jobbigt, samtidigt som man själv svävar på måln är svårt. De e alltid svårt då nån har det jobbigt, men det känns ibland som om jag gör det ännu jobbigare för henne för att jag har det bra. Vet ju att de inte är så!! men jag känner mig som en dålig vän. Hoppas och ber för att de ska börja gå bättre och kännas lättare. Så att vi alla ska kunna skratta och vara glada igen. Det sätter iaf ens egna "problem" i perspektiv, och man får ställa sig själv frågan " e de ens värt att fundera på dehär?"

Kram på dej vännen, du ska se att allt blir bra tillslut. Vi finns alla här för dej, hoppas du vet de!! <3


länk

Lite ny design

Har bråkat med bloggen nu hur länge som hellst, som vanligt slutade de me att bara headern blev NY. Anton klagade på att den var missvisande eftersom min mage växt ganksa ordentligt sen förra bilden togs. I och för sig e de väl 10 veckor sen dess snart?!? jessus va tiden rusar iväg..

Idag har jag inte gjort speciellt mycke, va med mamma och hämtade syster från tåget. Vi var till butiken och sen bestämde vi oss för att vi ska äta pizza. OJ så gott de var med venes pizza! Nu sitter jag bara i soffan( de gör jag tydligen alltid!) lelle och matte e påväg hitåt.. vi ska hääänga lite här ikväll, sen ska karin också ringa. Kul kul med mycke gäster!


såhär såg min goda pizza ut :) NAMI!!

Tack för alla kommentarer också! Super kul, de känns så mycke roligare att skriva då ni kommenterar! Så fortsätt gärna med det!!

En fråga om några namn

Jag har nu några namn som jag tycker om. Tänkte om ni kanske skulle vilja kompentera dem och säga vad ni tycker. Jag vill ha ärliga kommentarer, jag vet att alla inte gillar samma namn och vi kommer ändå att välja ett namn som vi gillar och inte ett namn som mina bloggläsare gillar ;)

Namnen är:
Viggo

Vidar

Theodor/Theo

Rasmus
(låter det dumt med Rasmus Helenius?)

Jasper

Och sen en fråga till:
Vilket efternamn skall lillkillen få? mitt eller Antons? vi är ju inte gifta ÄNNU men jag antar nog att vi kommer att gifta oss nån gång. HUR tänker ni andra? jag fick mammas efternamn då jag föddes, men jag vet många som ger pappans. Jag och Anton kommer inte överrens för vi är både så partiska och vill båda att lillkillen ska få vårt efternamn ;)


Om att vara gravid, studerande och mej själv

Jag känner att jag har lite problem med att hållas motiverad med mina studier. Jag vill bara sitta hemma och mysa med min mage, surffa runt och leta bebis kläder/saker och planera framtiden. Gå omkring i lägenheten och bära på babyskyddet (JO jag gör de!) fundera på vilken färg vi nu sist och slutningen ska ha på vår vagn. MEN sen kommer studierna imot, de e arbeten som ska skrivas, de e deadlines och de e möten. De känns bara så jävla meningslöst! De känns trist att jag inte kommer att få gå på samma klass som mina klasskompisar sen då jag kommer tillbaka till skolan, de känns konstigt att ja ska kastas in i en helt ny klass där alla känner alla och jag inte känner någon. Jag blir rädd och skulle hellst inte utsätta mig själv för de, hellst skulle jag bara skita i allt. Just nu, men sen igen så vet jag att jag måste ju bli klar.

Det som också känns jobbigt är att jag måste föra vår lilla kille till dagis/dagmamma, något som jag inte alls gillar. Jag har också varit hos dagmamma då jag var liten för att mamma studerade och bra har jag blivit iaf :p men den tanken känns jobbig.

Innan jag blev gravid trodde jag, naiv som jag är, att då man är gravid är man lycklig helatiden. Jag är lycklig såklart, vi ska få en bebis och de e ändå min högsta dröm här i livet. MEN de som jag inte hade fattat är hur psykiskt tungt de också är. Hur utanför jag faktiskt känner mej, ensam och oförstådd. Jag vet att alla försöker sitt bästa och de kan inte vara lätt att vara min kompis men ibland känns de som att ingen förstår. Hoppas på att vi ska få en bra föräldragrupp, där man kanske hittar andra i samma situation. Mina kompisar är underbara! men jag är rädd för hur allt kommer att blir efter att bebis kommit. Sen är jag jätte glad att jag fått kontakt med B i Jeppis igen, hon får stackarn svara på alla mina tönt frågor ;) men de e så skönt att veta att jag har en kompis som VET vad jag talar om :)

Nu har jag flummat tillräckligt tror jag, dehär e problem som snurrar runt i mitt huvu. SMÅ problem jag vet, men ibland måste man få tala ut om dom också. De kan inte alltid vara så att man måste stå på ruinens brandt för att få klaga lite.


längtar tills vi står där med vår EGNA kille <3
(fast på bilden är de ju vår guddotter E <3)

Fredag

Som vanligt sitter jag i soffan och kollar på TV, vet inte riktigt vad ja ska hitta på ida. Anton borde ha vari ledig men sen blev det ändrade planer och han åkte iväg till Humppila. Så här sitter jag sen, ensam och övergiven ;) nää så synd är det nog inte om mig. Bebis har varit lugn idag, han kanske hade sin morgongymnastik före jag vaknade? man blir alltid lite orolig då man inte har känns sparkar på en stund, men jag läste också i en bok att bebis nu har mera rytm i att vara vaken och i att sova. Kanske han sover? nåjoo int har jag nu så mycke annat att berätta.

Inte mycket att berätta

Har då inget nytt att komma med. JO en sak! Gå in och kika på min systers blogg, hon har skrivit ett inlägg om HUR man kan motverka trasligt hår. Jag prövade själv ida att inte borsta håret innan jag fönade de, och jag måste säga att resultatet förvånade mig.
Efter mitt "hemma spa" kom karin på besök, vi satt vid matbordet och babblade i flera timmar. De e så skönt att bara så prata på ibland, utan någon djupare mening. Prata om småsaker som man blir irriterad på eller om något annat. Sen pratade vi också om lite allvar, en salig blandning med andra ord. Anton kom hem och var lika sprallig som vanligt, han har liksom för lite att göra på jobbet tror jag för han har HUR MYCKET energi som hellst! nåjoo vi var en sväng till kyrkäng och nu är vi hemma igen. Ikväll ska vi inte göra något, tänker sitta i soffan och mysa med min mage. De e någon som har lite party där inne just nu, MYSIGT!! så att sånt


En skön torsdag

Sitter i pyamas ännu, har knäppt på bastun. Tänkte ha lite hemma spa, med hårinpackning body scrub och sånt. Kanske till och med ett fotbad och sen lackade tånaglarna?!? fast de kanske e att ta i?!? ja e så torr över hela kroppen eftersom de e så kalt och torrt. Har min älskade hudkräm från bodyshop, som doftar så bra. De ska ja göra denna förmiddag, sen kommer väl anton hem. Får se va vi ska hitta på ida. Men nu BASTUN <3


bild lånad från thebodyshop.fi klicka på bilden för att komma dit

vecka 25! (24+0)


Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Från hjässa till häl mäter bebisen ungefär 30 centimeter. Hjärnan växer snabbt, smaklökarna är fullt utvecklade, finger- och fotavtryck fortsätter utvecklas. Inne i bebisens kropp utvecklar lungorna andningsvägarnas förgreningar och celler som producerar surfaktanter som gör att lungblåsorna (alveolerna) inte kollapsar när bebisen väl börjat andas luft.

Du kanske har fått svaga röda eller bruna strimmor, så kallade hudbristningar eller strior på mage, höfter eller brösten. Krämer kan inte ta bort dem, men att ha en BH som ger brösten bra stöd kan förebygga strior åtminstone där.

Det är väldigt vanligt i det här stadiet av graviditeten – ca 90% av gravida kvinnor får dem. Efter förlossningen bleknar striorna gradvis och lämnar strimmor som är ljusare än kringvarande hud.

Dina ögon kan kännas torrare och vara ljuskänsligare än vanligt. Detta är också normalt under graviditeten och du kan lindra symptomen genom att använda s k konstgjorda tårar (säljs på Apoteket).

Det är fortfarande viktigt att äta bra


Det börjar märkas att magen växer, börjar känna mig klumpig! ryggen blir snabbt trött och jag märker att de faktiskt är viktigt att vila också. Annors mår jag som veckorna innan, njuter av lillkillen kickar och av den växande magen. Trivs med tillvaron men tycker att de känns som att maj närmar sig med storm steg. Börjar bli lite nervös dör de faktum att lillkillen ju ska ut ur min mage också ;)

Lite reklam

Anton har en egen firma som kan fixa det mesta, om någon är i behov av hjälp med diverse saker så kan ni kontakta honom. Nu finns också en hemsida, den är inte helt klar ännu men gå in och kika och sprid gärna ryktet vidare. Han e dukti min kar <3





länk till ANTonWORK

Kaffe gäster + design

Vi fick Kirre och Conny hit på kaffe, Kirre fixade också ihop Antons firma logo, nu e den klar så nu ska den bara tryckas :) vi tackar och bockar :p vi bjöd på kaffe med tilltugg och snackade och hare det allmänt trevligt. Höll på att skratta ihjäl oss till Conny som lekte med tom cat ;) annors inte mycke nytt, nu lite nördande framför datorn och sen ska ja lägga ner huvudet på dynan :)


Vila

Efter Antons stressiga kväll och natt igår ville han vila lite nu på eftermiddagen. Ligger i sängen jag me och kollar på friends, Anton snarkar ;) men de e skönt att vila min rygg, den e helt slut. Skönt att jag e ledig resten av veckan, har bara lite skolarbete som ska göras :p nåjoo nu ska ja vila en stund ännu, ikväll får vi kaffe gäster :) de e ju allti trevligt :)


Duktig studerande

Sitter i skolan, har haft möte med mitt par. Det gick riktigt bra, vi delade upp de mesta av vårt arbete så nu kan vi jobba hemma på egen hand och sen när vi träffas nästa gång ska vi bara slå samman allting, skriva en inledning och en avslutning och ja sen e de typ klart. Ja har skrivit en och en halv sida nu, om VAD ÄR LEK? och Lev Vygotskij, han e inte någon rolig gubbe men han har mycket smarta teorier. De sku bara vara lättare att skriva om dom om det skulle finnas moderna böcker, alla böcker om honom är så gamla och de beskriver allt på ett gammalmodigt sätt, tur att jag skrivit ett arbete om honom ifjol ;) någon nytta måste jag väl ha av mitt misslyckande i jeppis :p nu har jag lunchdate med lelle :) kul ha int hunni snacka me henne på super länge.


RSS 2.0