Ute på ön

Eftersom vi varit ute på stugan har jag inte riktigt haft tid/lust att blogga. Istället har jag umgåtts med alla människor som också är här ute. Inatt hade Adam det lite jobbigt, väldigt mycket knip i magen. Men det fixade sig i alla fall. På morgonen fick Adam umgås med sin farbror och sina kusiner så att mamma och papps fick sova. Det uppskattades av oss :) nu är vi alla pigga igen. Vi hade tänkt att vi skulle köra hem i morse men vi valde att sova istället. Så vi kör hem ikväll sen.Nu ska vi umgås lite till innan det blir dags för hemfärd. Ikväll sen kommer det litebilder från hela midsommarfirandet :)

Avslutning

Vill bara skriva TACK till alla er som följt oss genom denna graviditet. Tack för alla fina kommentarer :) hoppas att ni fortsätter att följa vår vardag tillsammans med grodan Adam. Kommer inte att blogga mer på denna blogg nu, eftersom den handlade om själva graviditeten. Många kramar till er alla kära läsare! <3


Kramar : Malin

Nya bloggen

Ni glömmer väl inte bort att kika in på nya bloggen? www.minheltvanligavardag.blogg.se kan inte länka till den nu då jag bloggar från telefonen :p


Skräp

Har tydligen nån envis infektion i kroppen, crp hade nu stigit till 108 från någo på 80 igår. Så antibiotika droppet fortsätter segt! Känner mig inte alls sjuk, har ingen feber och inget så jag fattar inte varför crpt inte sjunker. Hoppas att det sjunkit tills imrn i alla fall! Undrar hur länge vi måste vara här på sjukhuset ännu, skulle så gärna åka hem. Adam hade läkarkoll just, läkaren hade inget att klaga på, allt såg bra ut. Det är ju i alla fall skönt! Huvudsaken är ju ändå att lillprinsen mår bra :) nu kommer Anton snart hit igen. Det är det värsta med att vara här på sjukhuset, att Anton inte får vara här helatiden! Det är så ensamt på nåt sett då Anton inte är med, och inte är det ju kul för honom heller att måsta lämna oss varje kväll och åka ensam hem. Nåjo förhoppningsvis slipper vi snart hem!


Nu är Adam här <3

Igår tio före elva på kvällen föddes vår lilla kille ÄNTLIGEN! Lilla Adam hela 53 cm lång och 4080g "tung" hela förlossningen gick riktigt bra (skriver mer om den då vi kommer hem och jag kan blogga från datorn) vi mår alla bra och njuter av det första dygnet som föräldrar.


Ännu är allt lugnt

Än så länge är det lugnt här i förlossningssalen. Sitter i ctg-kurva just nu. Känner av värkarna men antar att det skall bli mycket värre ännu ;)


Ner till förlossningen

Har varit på läkarkollen nu och är jag öppen 3 cm så nu skall dom spräcka hinnorna. Spännande!

Efter någon timmes sömn

Kvällen igår var riktigt jobbig, speciellt då Anton måste åka hem :( var verkligen inte kul att måst bli kvar på sjukhuset. Låg med tårarna i ögonen en god stund. Kollade lite på solsida och försökte hitta sömnen. Vilket gick helt okej sen efter en stund. Sov till klockan 5 typ så kanske fem timmar, vilket känns helt okej eftersom jag nästan var inställd på noll timmars sömn :) ska bli spännande att se vad som hände idag. Först skall jag ligga i kurvan en stund, käka morgonmål och sen vänta på att få träffa läkaren. Som sen förhoppningsvis skickar ner oss till förlossningen där dom sen förhoppningsvis får igång allt och ut lillkillen. Kanske han ändå får dela födelsedag med Lelle? Hoppas på det, för nu vill jag verkligen träffa den lilla envisa ungen <3

Tråkigt!

Det verkar inte vilja bli någon bebbe idag heller. Trögt och tråkigt är bara förnamnet, besviken blir man. Sku ju lika gärna kunna få åka hem och sova.. Istället för att måsta sova här ensam, usch vad jag int vill att de ska bli kväll! Som tur har jag solsidan att kolla på sen då Anton åker.


Lite uppdatering

Nu har ballongen kommit ut igen, det är såå skönt! Kan rör mig mycket bättre nu igen. Nu just ligger jag i ctg-kurva och sen tror ja att vi skall gå och gå lite. Så mycket skönare nu då man ute har en pinne med en boll på ändan mellan benen ;) så att sånt händer här just nu :p


Inte mycket nytt

Lite mensvärk typ, men inget mera. Anton for iväg på matpaus och jag har ätit lunch här. Inget att hurra för men mätt blev jag. Mos, nån konstig korv och broccoli.. Hoppas Anton hittar tillbaka hit snart, har skit tråkigt här utan honom! Han borde ha datorn med sig så vi kan kolla på film och kanske få nån timme att gå :) sen hoppas jag ju såklart att det blir lite action här också! Klockan är ju ändå halv 2 nu ren..


Läkarundersökningen klar

Dom försöker först få igång det med ballongmetoden. Vilket alltså betyder att dom lägger in en ballong i öppningen och fyller den med nåt. Sen ska man dra i den varje timme.

Har haft den på plats i typ 10 minuter så vi ska se vad som händer. Inget annat kommer att göras idag, så vi hoppas att detta fungerar :) nu är det bara att vänta :p


Frukost och klädbyte

Nu har vi checkat in :) jag har fått byta kläder och fått in frukost. Inge vidare så de var tur att jag åt en joggis hemma. Till näst blir det att ta en kurva sen skall dom undersöka mej lite och sen ser vi vad som händer :) så att sånt hittills


Några timmar i alla fall

Somnade nästan direkt igår kväll, skönt att veta att jag sovit i alla fall några timmar :) vaknade just och väckarklockan ringer om en halv timme, det är ju helt godkänt sovit av mig med tanke på alla nerver och sånt. Anton snarkar på här breve mig ännu, undrar när han somnade igår?!?

Så att sånt, nu stiger jag upp och börjar fixa lite ännu som skall fixas innan vi åker in. Godmorgon!


Försöka sova lite?!?

Nu kryper jag ner under täcket och försöker sova någon timme. Är ganska så nervös så vi ska se hur bra det går. Vila i alla fall och kolla på någon film. Väckarklockan ringer om några timmar. Känns verkligen konstigt att vi är så nära nu. Verkligen med skräckblandad förtjusning som jag ser framemot morgondagen. Nu ska jag sluta flumma, är så nervös att det inte går att tänka klart mera ;) gonatt


fint väder?

Solen har skint idag och det har väl varit relativt fint väder i alla fall. Och jag har suttit inne hela dagen, märks nog att inte humöret riktigt är på topp nu mera. Orkar inte gå ut och njuta av det fina vädret ens. Nu är i alla fall alla bullar bakta, anton är i butiken och handlar lite inför ikväll. Vi ska grilla lite och bara mysa ikväll, försöka gå och sova nogolunda i tid. Får se hur de skall gå, då vi sov så länge imorse. Men den tiden den sorgen. Sista kvällen hemma innan bebben är med oss, för det sa dom på tyks i alla fall att jag nog inte kommer att åka hem utan bebis efter måndag :) känns riktigt konstigt kan jag berätta :)

Bullarna

Nu doftar det sådär ljuvligt av nybakat bullar här hos oss. Anton kommer snart hem och då skall han få smaka på nybakta bullar och chokomuffinsar. Smaskigt!


baka baka

Tänkte fördriva tiden idag med att städa och baka, så att här ser bra ut då vi kommer hem från BB och så att vi har något att bjuda gästerna på sen då de kommer och kollar på bebben. Det blir i alla fall kladdmuffins och kanelbullar. Ska se om jag sen ännu lagar några kex eller småbröd kanske? Så länge som allt är i ugnen försöker jag plocka undan här och byka. Mitt i allt blev det så verkligt att vi skall till tyks imrn och jag blev väldigt ivrig på att få allt i ordning här hemma. Har sammandragningar lite helatiden, så med lite tur hinner det börja innan imorgon klockan 8 :p

Inte inatt heller

Vilken sovmorgon vi tog idag, vi vaknade först vid 11. Super skönt! Antar att det behövs, kommer knappast att sova speciellt många timmar inatt och vi ska ju vara på tyks redan klockan 8 imorgon morgon vilket betyder väckning vid halv 7. Våra kroppar känner väl på sig att vi inte kommer att sova så mycket de kommande dygnen(åren ;) )

Var lite hoppfull igår kväll ren då jag kände flera sammandragningar som gjorde ont. Men vi gick och sova och sen var det inget mer med det. Typiskt! Var nog lite besviken då jag vaknade men imrn. Int för att det är säkert att bebis kommer ut imrn heller! Men imrn börjar dom försöka få ut honom. Hoppas det går bra, för jag skulle verkligen inte vilja/ orka vara på sjukhus utan bebben!

Nu är det frukost som gäller!


Lite action nu snälla!

Idag är jag då officiellt fullgången vecka 42+0. Allt är ju prima med bebis vilket är skönt! Allt är nog bra med mej också, så bra som det nu sen är i vecka 43!?! Trött är jag mest hela tiden, känner mig tjock och klumpig men jag mår bra. Vilket är otroligt skönt! Får väl ta det som en komplimang att bebis vill stanna så länge i magen. Måste ju ha en otroligt mysig och skön mage ;) positivt tänkande så att säga :p och senast på måndagen börjar det ju hända något. Det behöver ju inte bli bebis ännu på måndag, men något borde dom väll få till stånd med igångsättningen. Bebis har ju 2 nätter på sig att själv komma ut ännu också. Ingen panik med andra ord ;) skulle nog vara kul om det skulle komma igång av sig självt. Man vet hu aldrig! Skam den som ger sig :)


Lite rådd

Vi körde iväg mot Åbo imorse glada i hågen. Vi kom fram till tyks lite efyer 9 och gick till samma dörr som i torsdags. Ringde på dörrklockan men ingen öppnade. Vi väntade och väntade, tillslut kom en barnmorska dit och öppnade. Hon berättade också att mödrapolin inte är öppen på helgen. Vi sa varför vi var där och visade lappen som vi fått. Hon tyckte det var lite konstigt att som gett mig en sån tid då det var stängt. Men vi fick gå över till förlossningen ist och göra kurvan där. Så inga problem egentligen, men jag tycker ju att dom sku ha kuna säga att mödrapolin är stängd på helgen. Men allt såg bra ut. Så senast på måndag åker vi tillbaka till tyks :)


ANTonWORK

Antons firma har idag fått fixat åt sig lite nya reklamkläder. Kläder till Anton och bebben. Känner mig lite utanför eftersom inte jag fått något :p bodyn är i alla fall hur söt som hellst. Eller hur?


Pargasdagarna

Idag har vi traskat omkring på stan och hälsat på folk. Vi har ätit den obligatoriska pehmisen och köpt lakrits. NU får bebben komma :)


Inget att rapportera

Inte speciellt mycket nytt att komma med idag inte, haft rätt så många sammandragingar idag. Antar att det beror på att läkaren var och bökade runt och retade tappen där nere. Några tog riktigt ont också, men nu är det lugnt igen. Läkaren rekomenderade att jag bara skall ta det lugnt dom sista dagarna och spara på krafterna, tror själv också att det är bäst. De senaste dagarna har jag dessutom sovit på dagen också, kroppen vet vad som komma skall.

Vi skall passa på att njuta av vår tid på tumis nu med anton. Allt känns så mycket bättre nu då jag vet att även om inget händer så händer det något på måndagen. Det är ju dessutom väldigt vanligt att det börjar av sig själv efter att man fått en tid för igångsättning. Man slappnar av på ett annat sätt då tror jag.

På kaffe

Vi var till ett bageri på kaffe efter tyks vistelsen. Super smaskigt med nybakt bröd. Dessutom köpte vi hem varsin bulle till efterrätt. Också dessa var super goda! Nu ska jag vila en stund.


Påväg hemåt igen

Ingen bebis idag :p allt såg bra ut, han är inte speciellt stor och har inte ett speciellt stort huvud. TUR! ;) fick sitta med en CTG (kanske) maskin på magen och lyssna på bebbens hjärta och klämma på en knapp då ha rör sig. Sen var det ultraljud och sen det mindre trevliga. Själva undersökningen. Hängde inte helt med i vad hon sa men öppen för ett finger var jag, någon kant fanns ännu kvar och jag var ännu ganska omogen. Därför ville dom inte lägga in mig idag. För hon tyckte att det är onödigt att jag skall gå där och vänta kanske flera dagar. Jag är nog också själv hellre hemma än på sjukhus. På lördagen skall vi tillbaka till tyks för att igen sitta i den där maskinen och på måndag lägger dom igång mig. OM inget händer innan såklart, det är ju några dagar kvar ännu ;) så att sådant är läget just nu.


Nu drar vi!

Iväg till Åbo på undersökning alltså ;) väskorna är packade så vi får se va dom säger där. Uppdaterar sen!


Nervositeten smyger sig på

Börjar nu bli riktigt nervös inför morgondagens läkarbesök, fast allt säkert är hur bra som helst och dom knappast kommer att lägga igång mig ännu imrn. Men man vet ju inte, skrämmande. Vi skall nu i alla fall va med BB väskan så att vi är beredda. Efter läkarbesöket ska vi handla grundfärg till bebberummet. Försöker ställa in mig på att vi nog kommer hem imrn ännu, samtidigt som det väl då kommer som en chock OM dom sen lägger igång mej. Voi Voi imrn vet vi lite mera i alla fall. HOPPAS jag i alla fall! Flummigt inlägg jag vet, men som ni kanske fattar så har jag tankarna på lite annat än att skriva sammanhängande blogginlägg just nu ;)


En lugn och skön dag

Vi har då inte gjort speciellt mycket idag, vi var en sväng till A´s mommo och moffa och Anton klippte deras gräsmatta. Lite fika på det och sen åkte vi hem igen. Vad annat? Ätit lunch, sovit igen och sen en sväng till kyrkäng och käka lite rabarberpaj :) mums! Nu ska vi åka lite brandbil, vi skall föra vatten till ett ställe. Sen ska vi inte göra så mycket mera. Bara ta det lugn och försöka att inte vara allt för nervös inför vad de kommer att säga imrn på TYKS. Vet inte om jag är mera nervös för att dom skall lägga igång det eller för att bara bli hemskickad och typ få en ny tid nästa vecka. Vil ju träffa bebben, men själva förlossningen börjar minsan kännas lite skrämmande nu. Mycket närmare än såhär kommer vi inte, när som hellst kan det bli dags. Skräckblandad förtjusning typ. Ikväll skall vi i alla fall äta något gott, vem vet kanske detta blir min och antons sista kväll tillsammans utan barn? *hoppas*

Trött

Sov länge idag ända till 10 typ och nu ligger jag i sängen igen och är så trött. Kanske ett tecken på att något börjar hända? Liksom att kroppen känner på sig att det är dags att vila lite extra nu? Håller tummar och tår. Nu ska ja sova lite :)


Ingen bebbe ännu

Här är allt lugnt ännu bara :) inget nytt att meddela. Bara att vänta på morgondagen och se va dom säger sen :p


Städa städa

Tycker att jag inte gör något annat än städar, dagarna i ända. Men då man är hemma helatiden så blir det otroligt råddigt otroligt snabbt. Ett glas här, ett par strumpor där och vipps så ser det råddigt ut igen. Dock är detta vårt första hem som går snabbt att städa på bara några minuter, det blir aldirg sådär mega kaos som vi ibland hade det i vår förra lägenhet. För att inte tala om vårt första hem, där var det ALDRIG städigt. VI har väl blivit lite mognare också?!? vilket man ju nog ocskå borde bli på 3 år som sambos.

Nu skulle jag vara sugen på att baka något gott, men vi glömde handla smör igår i butiken så jag väntar tills anton kommer hem. Orkar inte gå till butiken ;) städar lite till här hemma och sen får jag börja fixa middag. Är väl en tvätt äkta hemma fru :p

Bara en chans kvar


Bara fasters gissning kvar då, DETTA trodde jag minsan inte. Jag som var så positiv och trodde på något underligt vänster att jag INTE skulle gå så långt över tiden. Hahah tji fick jag. Nåjo vad är nu sen 2 veckor i jämförelse med resten av livet?

Denna tisdag

Har jag inte gjort annat än sovit, är väldigt trött idag. Snart kommer anton hem, och sen blir han förhoppningsvis hemma lääääänge. Han har ledigt onsdag,torsdag och fredag. Sen hoppas vi verkligen att han kan börja sin pappaledighet från måndag. Detta förutsätter ju då att bebben är på rätt sida magen, man får nämligen inte ta ut pappaledighet innan bebben är född. Men jag hoppas så innerligt mycket att bebben skall vara ute innan måndag. Hellst NU :) börjar bli lite fundersam över hur STOR bebisen hinner bli innan han kommer ut, hoppas att han inte blir sååå stor, då hinner han ju inte ens använda en del av de kläder som vi har till honom i de minsta storlekarna ;)

Nu börjar jag bli sådär rastlös igen, veckoslutet gick helt okej men nu börjar det krypa i kroppen igen. Vad skall man göra dessa dagar? Bara det blir torsdag så får vi veta något igen, då får vi ju i alla fall en tid för igångsättning. Dom sätter säkert inte igång mig på fredagen heller, eftersom det blir veckoslut direkt efter. Men en sak är säker, efter torsdagens läkarbesök kommer jag slänga min telefon i en låda och inte ta upp den därifrån innan bebben är född. Allternativt skrika nej dirket då jag svarar, alla vill ändå bara veta om jag fött ren eller inte. Helt som att jag skulle glömma bort att meddela det?!? Lita på mig, den dagen bebben äntligen är ute kommer nog alla att få veta det!! ;)

Fortfarande preggo, utan smärtor!

Igår kväll hade jag lite känningar, ilningar i ljumsken och värk i ryggen. Inget mera med det, somnade och vaknade imorse. Behövde inte ens gå upp och kissa på natten inatt, så jag har då verkligen sovit gott inatt. Nu tänkte jag förflytta mig till soffan med mitt täcke och min dyna och sova nån timme till ;) sånt är livet i väntan på bebben <3


Båt säsongen inledd

Så är båten på sjön och Anton är nöjd och glad. Jag med för NU har han inget annat än bebberummet att fixa med ;)

 


Sommar fiilis

Här vaxas båten för fulla muggar i solskenet. Det blir till och med lite svettigt!


I serien dagens middag

Kan vi idag presentera fiskpinnar med mos :) intressant eller hur? Men gott var det i alla fall. Nu skall vi till Kyrkäng och fixa båten i sommar skick :)


Så var tiden bokad

På torsdagen skall vi infinna oss på TYKS för undersökning. Blev riktigt positivt överraskad då jag ringde mödrapolin och hon kunde betjäna mig på svenska :) tummen upp för det! Fick hjärnsläpp då jag skulle ge min telefonnummer, kom inte ihåg någon annans telefonnummer än mammas, men som tur såg hon min nummer så hon fick den i alla fall. Lite pinsamt kankse?!? Tandläkaren hann jag ju inte ringa idag heller, eftesom jag inte ville boka in någon tid dit som sen skulle krocka med tyks besöket. Så dit får jag ringa imrn istället, det känns inget i tanden nu heller så det är nog inte så akut som jag först trodde på fredagen. Skönt! Så nu får vi börja vänta på torsdagen och se vad dom säger då, rådistanten trodde ju att om dom inte lägger igång mig samma dag som undersökningen så gör dom det dagen efter, alltså nudå på fredagen. Har nu ställt in mig på att dom kommer att få lägga igång mig, så jag skulle bli väldigt överraskad om något skulle börja hända av sig själv. Bebbenn har ju några dagar på sig ännu, så vi får se. Men till helgen borde han alltså vara ute <3 det känns väldigt konstigt att tänka så! :)

I väntan på att telefonen skall ringa

Sitter nu och väntar på att rådistanten skall ringa mig. Sen får jag ringa till tyks efter klockan 13 tror jag att det var. Hoppas att dom talar svenska där, annors får jag väl försöka klara mig på min finska. Dom borde ju kunna svenska men jag är lite skeptisk nog. Så att sådant. Annors är det lugna gatan här. Eller bebben busar omkring inne i magen men inga tecken på att han är påväg ut :p även om vi igår försökte förklara för honom att det börjat bli dags att kika ut nu :p


Tidsfördriv

För att få tiden att gå lite bättre åkte vi iväg till mylly och shoppade lite. Köpte 2 långärmade tröjor, Anton hittade 2 skjortor och lite annat smått och gott. Sen gick vi på kaffe. Nu är vi hemma igen, vad vi skall hitta på nu vet jag int!


Smaskig lunch

Idag har vi ätit super mumsig lunch. Först en tallrik ärtsoppa och sen nystekta plättar. Det är en sak som Anton ärvt av sin pappa, båda två lagar super goda plättar :) lyxigt för mig som bara får sätta mig vid bordet och njuta!


inget nytt här inte!

Har haft mindre känningar av sammandragningar och sånt denna helg, HUR störande är inte det då? Väldigt kan jag berätta för er! Nå imorogon får jag ringa till TYKS och boka en tid för undersökning i alla fall, något att se fram emot. Anton jobbar dessutom bara måndag och tisdag, eftersom undersökningen antagligen är på onsdagen och sätter dom inte igång det då görs det på tosdag. (har säkert skrivit detta ren?) Detta borde alltså betyda att VI senast nästa helg får träffa bebben. Alltså mindre än en vecka kvar! Bara att orka vänta lite till ännu, och vad är nu en vecka till om man jämför med de 41 veckor som jag redan varit gravid. Nu ska jag faktistk försöka hålla mig positiv ända till slut, dagarna går inte snabbare för att man har tråkigt och för att man är sur och tvär.

Dock har jag kommit till ett sådant skede nu att jag inte orka träffa en massa människor, vill inte gå till butiken här i stan för där träffar man en massa människor som undrar " har du inte fått ännu?" förstår ju att folk är nyfikna och vill veta MEN just nu börjar det bli lite jobbigt. Därför hålls jag hemma eller så åker vi till Åbo för att handla :p Det enda som jag kan tänka på just nu är ju att vi snart kommer att få träffa bebben, däför känns det som att jag inte är rättvis mot mina kompisar om jag umgås med dom just nu. Orkar helt enkelt inte engagera mig i andra människors liv just nu och då kan jag lika bra bli en enstöring och bo i min bubbla tills bebben är här. Hoppas att alla förstår det och att inte någon blir sur :) Snart är förhoppningsvis bebben här och då får vi börja försöka hitta en ny vardag, just nu är livet liksom lite på paus.

Tyst på bloggen

Tyvärr har det inte varit tyst på grund av BB vistelse eller liknande nepp vi har varit och köpa en vardagsrums matta. Sen har vi suttit och funderat på om vi skall möblera om lite här i vardagsrummet också. Vi kom inte direkt fram till något. Nu slipar Anton väggen i bebbens rum, Jepp det projektet har stått och stampat på stället nu ett tag. Hoppas att vi nu sku orka få det klart så att vi kan börja med det sista rummet så att vi sku bli klara sen :p nu ska ja gå och göra Anton sällskap, ville bara uppdatera så att ni vet att jag fortfarande är väldigt gravid ;)


Inte igår heller

Den 1.6 var inte heller rätt gissat


Får se om nån av er allt kommer att ha gissat rätt, 3 chanser kvar ännu :)

Sjung om studentens lyckliga dar

Idag är det nog många som är lite extra ledsna över vädret, spöregn och kallt. Verkligen trist för dem som blir studenter idag, speciellt de som hade tänkt ha festen ute. Vi hade tur då jag blev student, då var det rätt så fint väder i alla fall. Inte så varmt men helt okej. Jag skall också till skolan idag och föra en ros till en kompis som blir student idag.

en stolt student med betyget i handen 2010

 

Hoppas att årets studenter också får en fin och minnesvärd dag, trotts det dåliga vädret.


Vänta till på måndag

Som alltid när något inte går som man tänkt sig så måste jag rådfråga mamma. Mamma sa att ha skall vänta med tandläkaren till på måndag. Jouren tar bara emot akuta fall och dit räknas knappast jag. Har sovit hela natten utan problem och nu känns det inget i tanden, men det börjar väl ila igen sen då jag skall käka frukost.. Så jäkla typiskt ändå att tanden skall börja krångla nu! Hoppas bara att jag hinner få det fixat innan bebben bestämmer sig för att komma ut.


Typiskt

Vi sitter i soffan, kollar på en film och snaskar på lite fredagsmys och så biter jag fel på något sätt och det börjar ila och göra ont i en tand. Till saken hör att denna tand haft en spricka i sig och nu tror jag att den sprickan blev större. Typiskt att detta skall hända på en fredag, får ringa jouren imorgon och åka in till Åbo och få det fixat. Hatar tandläkaren och sitter nu med gråten i halsen och är oroligt för imrn. Anton lovade att komma med och hålla handen så det är väl bara att bita ihop. Usch och fy och Blä för allt som har med tandläkaren att göra!


skit bank

Förra veckans onsdag var jag ju till min bank och skulle lägga in pengarna från min proppfulla spargris på mitt konto. Trodde ju att man skulle få det in på kontot med det samma men NEJ, så var det inte. En vecka skulle det ta, och jag har inte ÄNNU heller fått in pengarna på mitt konto. Suck. Men anton har övertalat mig att jag skall byta till hans bank, eftersom det blir så mycket lättare att föra över pengar mellan våra konton om vi har samma bank. Haha nu vet jag att de som känner mig skrattar lite, för jag och anton brukar alltdi ibland bråka om vems bank som är bättre. Om vi liksom inte har något annat att gräla om brukar den ena säga min bank är bättre än din, och så är grälet igång. På skoj då såklart men lite trist för mig nu eftersom Anton vann. :p

image description

Budget

Igår fick vi hem ett papper där det stod hur mycket pengar vi fått bonus för under april 2012, snacka om att vi blev lite till oss då summan närmade sig 600€. Vi har alltså handlat mat och livsmedel (schampo, tvål, bykmedel mm.) för 600€. Konstaterade att vi nu måste skärpa oss! Maj borde se bättre ut eftersom vi storhandlade i början av månaden så det tänkte jag att vi skulle göra nu också. Skriver nu en matlista med maträtter inför juni 2012, och lagar handlingslistor till varje vecka. Kan tänka mej att det är helt praktiskt att ha klart sen då bebben har kommit också, så behöver man inte fundera desto mera på det sen. Några av de maträtter som vi hade tänkt äta i maj, åt vi aldrig och ingredienserna till dessa har vi ännu i frysen. Bra så! Lite svårt är det ju att planera då man inte vet när bebben tänkt komma, men jag räknade med att vi är hemma till på onsdag. På onsdagen trodde rådis att dom kommer att vilja ha oss in till tyks, oberoende om de lägger i gång det på onsdag eller torsdag så lär vi inte äta hemma den dagen. Och dagarna efteråt är jag ju på sjukhus. Dessutom är det ju tur att det går att ändra lite på sina planer, bara man inte köper så mycket sånt som blir gammalt snabbt.

Tänkte försöka se till att vi INTE handlar mat för mer än 100€ per vecka, vilket betyder att vi skulle borda klara oss på lite mer än 400€ på mat under juni månad. Man kan ju i alla fall försöka. För 600€ låter nog väldigt mycket för bara oss 2, nog för att vi ibland bjuder folk på mat och så men ändå! Någon gräns får det väl finnas?


Nu är vagnen klar!

Sådärja bebben, nu är till och med din vagn färdig bäddad, nu är det bara att komma. Komsi komsi <3


Nu då jag steg upp passade jag på att bädda vagnen klart, just nu har jag bara ett påslakan som täcke + laban filten. Borde jag lägga ett täcke i filten ännu? vi har ju också åkpåsen från kelalådan ifall det är kallare, så som t.ex. det har varit de senaste dagarna.


Nu ligger nukkumatti ( som mamma gjort till mig innan jag föddes, tror jag ) och väntar på dej Bebben!

Sen har vi en trasa som kommer att vara under huvudet på bebben (tack för tipset!) och sen då en liten laban filt i fotändan. Om ni frågar mig så tycker jag att det ser riktigt mysigt ut!


RSS 2.0