var är min energi?

jag vill göra så mycket just nu och det är så otroligt frustrerande att inse att kroppen säger nej jag orkar inte. Jag vill inte bli "handikappad" bara för att jag är gravid. Graviditet är ju ingen sjukdom! Men vissa dagar tar bara tröttheten över.
flumflum..

nu ska jag vila en stund o sen se om jag skulle orka dra min till gymmet ida. Skulle vara så bra och skönt!

Lunch

Måste äta lite lunch på pausen :) panini var typ de enda som fans :) mm de e mumsigt..


Suck

Vi har jäkligt trög finska föreläsning. Ja har halsbränningar, vill ha mariekex!! Vill hem :)


November imorgon

Alltså denna höst går super snabt! har redan varit 10 veckor i skolan! 10 veckor. Hoppas på att de går lika snabbt tills bebis tittar ut ;) eller lite tid får de ju nog ta! vill ju njuta av att vara gravid också.

Idag har jag 3 timmar finska, de e allt. Känns nästan lite onödigt att fara till åbo för att ha lite finska. Men jag ska inte klaga skönt med korta dagar. Trivs riktigt bra i skolan också, alla på min klass har varit super gulliga och grattat mig och fråga om graviditeten osv. Super kul! synd bara att jag inte får gå på deras klass efter i år :/ men men sånt är livet liksom. De kommer ändå att vara i skolan då jag kommer tillbaka.

Nu ska ja kolla lite på TV och läsa bloggar sen ska ja ta 12 bussen till åbo.

några små saker till grodan också


sötaste skorna i världen <3


en groda till grodan, vi skall så småningom börja sova med den så att den luktar mamma o pappa sen då vi lägger den i bebis säng <3


en febertermometare som är en groda <3


och tuttar ;) den till vänster fick vi av antons kompis ida :) super gulligt att han hämtade en liten present till oss :)

i grodans låda :)

vi har shoppat låss ganska så rejält till grodan ren. Eftersom jag vill njuta av varje sekund som gravid och för att jag är lite av en shopaholic ;)


I <3 MUM & I <3 DAD kläder, bodyn byxor mössor och strumpor ;) men dom e ju så söööta


grodpyamas till grodan <3 denna köpte vi ida sååå söt


en I <3 MUM body från benetton, hittade den på hullut päivät


samma med denna sköna mysdräkt :) den hittade jag också på hullut päivät


och denna som jag redan visat men vill visa pånytt för jag älskar den!! älskar allt från lundmyr of sweden <3 super mysig och fin


en cool liten body som vi också hittade idag, gillade den för att den är lite små cool och för att den passar till både flickor och pojkar :)


antons första köp till bebis, eftersom han gillade den så gillar jag den också ;) hihi helt söt nog men lite väl pojkig kanske ;)


en giraff dräkt, så söt!! kommer att passa perfekt till nästa sommar :)


SMURFARNA <3 bara måsta köpa ;) jag älskar smurfarna


en barbapapa body som vi köpt för länge sen innan vi viste att antons brors fru skulle få tvillingar


mysbyxor och shorts :) rea i H&M


och såklart cutie strumporna från lundmyr of sweden

det var de som vi köpt på 4 veckor ;) bebis kommer att ha massor innan h*n föds! de e ju 30 veckor kvar ännu X)

söndagsmys

hade mamma och syster här på kvällsmål idag. Karelska piroger med äggsmör :) det gillade både vi och dom, skönt att få prata med mamma också. Det är så lätt då man får ventilera tankarna med någon som kan en utan och innan. Man behöver inte förklara så mycke.

tänkte börja fota och lägga in lite bilder på kläderna som vi har till grodan :) tänkte fixa en egen kategori till det :p de ska ja börja med nu..

Kaffe

Sitter vi kaffeborde o snackar om telefoner med anton o antons kompis :)
Sen ska vi till Åbo ;)


o söndag igen

Tycker att de e söndag helatiden, nu är det då 4 veckor sedan jag tog ett positivt gravidtetstest. 4 veckor!! idag är jag i v 11 (10+1) tiden bara rusar fram. det käns iaf så! trodde att tiden skulle släpa sig fram den här första tiden men nu har den bara rusat iväg. Första veckan då jag viste om att jag var gravid gick långsamt men sen har det gått hur snabt som helst.

Va ska vi hitta på ida då? vi tänkte iaf åka en sväng till åbo, de hör liksom till söndagen på någo sätt. Att bara gå o strosa i butiker och kanske hitta någo fint till bebis ;) man vet ju aldrig :)


Hohtominigofl

Är o spela med anton Lelle o matte :) super kul fast vissa banor fick jag inte spela för att jag var gravid :/


en fjärdedel

Nu har redan en fjärdedel av min graviditet fari, tänkt!! om 30 veckor är bebis beräknad <3 tror att de kommande veckorna kommer att gå snabbt! kring nyårsafton har halva graviditeten fari, och hur snabbt går det inte från november till jul och nyår? bli lite nervös då det går så snabbt!

Tankar annors då? de senaste dagarna har varit tunga, mått mer eller mindre illa hela tiden, men idag känns det bättre. Har inte mått så illa, vilket är otroligt skönt! Annors börjar det kännas mer och mer som att vi verkligen skall få en bebis i maj. Vad mera? det händer inte så mycket just nu, magen känns uppsvälld och blir stor till kvällen, mina tarmar gillar inte att dela plats meb bebis ;)

Jag är lycklig och nöjd mer hur livet ser ut just nu, jag är stolt över att jag skall bli mamma och att anton skall bli pappa. Jag vet att vi klarar av detta och att det kommer att bli super med en lite bebis i vår familj.

v.11 <3

Idag går jag in i v.11 (10+0)


Minnen väcks till liv

E påväg till vårdkasen, vi för syster dit + hennes kompisar. Vårdkasen är i västanfjärd, så de e en bit dit.. Tycker it om den paikkan efter att jag som teini sku dit med mina kompisar. Men sen mitt i allt så fanns de plats för alla utom mej i kyytin. Fy fan vad besviken jag var då! På alla.
Fast de e länge sen så kommer känslorna tillbaka. Trist :( dessutom e här mörkt!! ;)


Presentation

Av novias trögaste föreläsning ;)


Kul timme!!

Vi har lite tråkigt ;)


Bättre igen

Fick i mig lite kvarg och nu mår jag bättre :) bättre betyder alltså att de int mera känns som att jag ska spy vad än jag gör.

Nu ska ja bara borsta igenom mitt hår och måla ögonen på plats :) sen är det bara att traska iväg till bussen, typiskt så måste jag ladda kortet också.. 60€ som jag får vinka hejdå till :/

Nåjoo sånt är livet :p


Morgon igen

Men ingen bra sådan! Att stiga upp tidigt är ingen höjdare!! Mitt illamående e som värst tidigt på morgonen, ida tänkte jag spy av doften av mitt schampo :( som jag annors tycker att doftar så gott.. Man blir nog knäpp som gravid ;)

Nu måste jag tvinga mej till köket och äta morgonmål..lockar inte alls men jag vet ju själv att de blir bättre bara jag äter.


Längtan efter ett barn

Sitter och äter frukt med lelle i soffan. Vi har kollat på programmet längtan om ett barn. Usch och blä ida fick alla negativa resultat på gravtesten :( känner mej skylldig som bara blev gravid sådär. Utan att jag ens försökt, då vissa försöker i flera år. Nåjoo jag skall uppskatta detta och vara lycklig över det varje dag!! trotts att jag mår lite illa ibland.


detta skall jag vara tacksam över!! förstår mer och mer att alla faktistk inte får vara med om de!!

Jag o lelle skulle på loppis ida, men tror ni inte att loppisfanet var stängt då vi kom dit. Jepp!!! de hade stängt typ 5 minuter innan vi kom. Vadå typiskt!! Vi åkte till skanssi istället och handlade för fullt pris. De gick bra de me! köpte I<3Mom/Dad byxor till pyret. Sen handlade vi till tacos och fruktmys. O inget snacks ;) bara en liten chokladstång X)


längtar

jag längtar till den 1.11 :) för då ska jag till rådgivningen på läkarbesök. Då ska ja få höra pyrets hjärta igen <3 har ju hört det en gång men längtar till nästa! sen ska vi boka in tiden för nästa ultra.. jeee då får vi se pyret!! <3

nu ska ja dricka lite glögg :) blev sugen på det och vi har de i skåpet. Mums!!

lunch dags :)


tonfisksallad med vitlökssås :) gott som bara va!!!

magen v.10 <3


NU ser JAG att magen har börjat växa :) den är ju svullen såklart eftersom tarmarna och allt annat inne i magen försöker hitta sina nya plattser så att pyret skall kunna växa.

Men jag känner i mina egna kläder att de int passar lika bra mera :( mina jeans tillexempel spänner över magen.


där sen man bättre lilla guppen på min mage <3 spännande!!!! för varje dag som går känns allt mera och mera verkligt ;)

Ensamt

Ligger vaken i sängen o kollar mumin :) saknar sötnosarna massor!! De e så tomt i sängen utan deras sparkar ;) nå nu måste jag iaf sova!

Gonatt


FY hel*ete

vilken dag, kusinerna for hem :( låg med tårarna i ögonen och saknade dem bara några minuter efter att de åkt :( de har varit tyst som bara vad då barnen inte är här mera..
Snälla faster hämtade hem lite presenter till mig, anton och grodan från stockholm <3 2 st gravid tidningar som jag läst från perm till perm. Spännande! dessutom fick vi första plaggen till grodan av märket lundmy of sweden <3


världens sötaste dräkt/pyamas <3


och strumpor <3 cutie!

det tackar vi massor för! super kul :)

Efter att jag lipat klart somnade jag och sov ända till kl 15. Så skönt! var helt enkelt helt slut efter veckan. Har mått skit hela dagen, nu har det blivit lite bättre efter att anton fixade mat till mej <3 fick kyckling med ris och vitlökssås :) de var de enda som jag kunde tänka mej att äta idag..

jag var också och hämtade ut ett paket som hade kommit till mej :) de var ju helt kul!


en fyll-i-bok som man skall fylla i varje vecka under graviditeten. :) det har jag fixat med idag då jag bara luggit på soffan. De e galet hur illa jag mått idag alltså.. fy usch och blää!!


såhär ser uppslaget ut som jag skall fylla i mot slutet av denna vecka :)

kulkul med lite paket!! idag iaf då jag mått så illa.


godmorgon från soffan

det var inte popp för någon att vakna klockan 7 ida ;) barnen ville sova mera och de ville jag med om ja skall vara ärlig. Nå efter att kidsen farit hem idag :( så hoppar jag tillbaka till sängen. Är helt slut efter dessa dagar så ja behöver sova igen mig lite ;) hihi

Mår ganska illa idag ännu, vete fan om det bara är gravidillamående eller någon magsjuka. Det är många som blivit sjuka i magsjuka nu och med min tur är det väl min tur till näst :/ nåjoo de e väl bara att vänta o se.. gefilus har jag proppat i mig iaf.. om det nu sen hjälper :p

håller tummarna..

..på att jag inte fått någon smitta av magsjuka.. sitter i soffan o känner mej väldigt illamående, illamående på ett annat sätt än innan :( nåjoo får se vartåt det bär.. imrn är en ny dag. och då far sötnosarna hem :( gud va tyst och ensamt det kommer att bli. det har varit så kul att öva lite ;)

gonatt

bergochdahlbana

det är mitt humör. Kusinerna har varit på krigsstigen, retat gallfeber på varandra. Vi blev bjudna på mat hos antons mamma o pappa. LYX!! fast barnen strejkade lite, nog åt de men int så mycke.. typiskt! nåjoo sen körde vi ut på landet lååångt för att titta på någo jobb som anton och hans kompis kankse skall göra. Sen gjorde åkte vi ut i skogen o kollade på då kim högg några träd. Det gillade barnen massor, det var spännande att få se skogsmaskinen jobba :) sen började kaoset påriktigt, vi skulle till butiken för att ge M&K en belöning för att de varit så duktiga.. men där fanns inget så de valde pizza och lite snask ist.. men innan vi bestämt oss för de.. huhhu..

nu ska vi äta pizza <3 och sen ska ja mysa med älsklingarna innan de far o sova :) trotts allt så e de super gulliga 99% av tiden <3

Påväg hem igen

M var super duktig!! Hon fick massa beröm av min lärare, duktiga lilla sötnos <3

Smågruppsmötet ida var bra! Alla fick sina känslor ventilerade :) skönt

Fick många grattisar idag!! Kändes kul :p


I väntan på bussen

Nu står jag och m o väntar på bussen :) k är med anton :)


Nu sover småfisarna

Det var lite tårar ikväll då busungarna skulle sova. Det började med kakkabrått och sen kom tårarna och sen började båda ;( jag med mina hormoner bölade också då ja kramade de stackars små liven. Nå efter att ena luggit o kollar på mumin och andra somnat i min famn på soffan kröp lillbror upp i min famn och somnade han med. Det var bara att bära i sötnosarna i sovrummet och nu snarkar de minsan skönt :) nu är det bara ja och anton som borde sova, ja är så övertrött att ja inte ens är trött mera :/ nåjoo vi ska kolla lite på tv ännu, eller anton kollar för han ser på den finska filmen om Matti Nykänen. Mina intressesmurfar hoppar inte så jätte högt för den filmen.. läser lite bloggar ännu o sen är det gonatt!!

just NU


anton utklädd till tomte spelar nintendo wii medans M busar och försöker få av honom tomteluvan.. anton slog inga rekord just detta lopp ;)


jag och K satt bara och såg på och skrattade åt tokarna..

detta håller vi på med just nu, de e fart på en vanlig mångagkväll.. snart ska vi fixa nattmat och lägga småttisarna :) så att vi också slipper o sova ;)

Kärlek



värmer i mitt lilla hjärta att se att blivande mommo är stolt <3 min baby kommer att få världens bästa mommo, det vet jag :p

Dagen som paserat

Vilken dag, oj så kul barnen har haft idag!! de har njutit av allt spännande som de fått uppleva.. här kommer lite bilder <3


söta K


och M <3


anton flyttade om bilstolarna

sen körde vi till kyrkäng


där hittade vi några hallon som vi smaskade på


sen började det mest spännande att kolla på alla traktorer och andra maskiner


M klätrade först upp i traktorn


och direkt efter skyndade sig K upp


K testade att sitta vid ratten


dom kollade in skördetröskan som också var spännande!


också lilla traktorn skulle man kolla in :)


stolt tjej :)


och nöjd kille <3

sen kom jag inte ihåg att fota mera. vi fick super god mat hos a´s bror med familj och där lekte barnen en stund också.. nu ska vi äta middag <3


Gårdagen och morgonen

Igår kväll var jag anton o K en sväng till kyrkäng, anton skulle hjälpa till med husbygget och jag o k for in och leka med antons mamma :) k hade jätte roligt och vi andra också.. M var hemma med syster så länge så de fick lite egen mys tid de också :p

A´s mamma körde hem oss så att K skulle slippa o sova, vi satte på mumin i sovrummet och låg o mös och kollade på de. Barnen somnade super snabbt och jag o anton satt i köket och drack te <3 såhär vill jag också leva mitt liv hela tiden men barn o anton. vi är ju på bra väg ren ;)

ida då? vi sov till kl 10 :) vadå lyxiga barn? anton o K for till butiken och handlade medan jag o M mornade oss.. sen åt vi morgonmål och jag o M gick i duschen och tvättade håren :) skönt! nu kollar vi på TV, barnkanalen :) de e pop!! senare ida ska vi hem till vårt gudbarn och alla hennes bröder. Vi ska bli bjudna på lunch, super LYX!!
Nu drar vi till kyrkäng och kollar på traktorer..



utvecklingen i magen



egna komentarer då? trött är bara förnamnet på hur jag känner mej just nu. Skulle kunna sova helatiden! Som tur har jag ju sötisarna här (mina kusiner M 6 år och K 3 år) de håller igång mej! Igår somnade jag nästan då vi låg och tittade på mumin. Då de somnat insåg vi med Anton att detta kan vara vi om några år <3



v.10 (9+1)

så är jag inne i vecka 10, eller egentligen då 9 veckor och en dag :) det har gått snabbt i dag är det jämt 3 veckor sedan jag fick veta at jag var gravid :) ganksa jämt till och med på klockslaget ;) tänk vad livet kan ändras snabbt <3 först var det ju en jätte överraskning men nu längtar både jag och anton efter vårt lilla pyre <3

men nu måste jag sluta för vi ska iväg till pargas..

Lördagsmys

Hela dagen lång :) vi har umgåtts och haft det mysigt här hela dagen!! Först såg vi på barnprogram o mös i soffan och sedan blev det dags för frukost. Hög mysfaktor..efter de gick jag o anton ut med barnen och började älda i bunkan.. vi åt kyklingsallad till lunch.. de måste jag laga igen :) speciellt då man inte behöver tillreda då jag köpte färdig-grillad broiler ;)

efter maten åkte vi båt till andra sidan, vi kollade på antons familjs stugbygge och klättrade lite i bergen. Sen kom siljabåten så vi åkte ut på fjärden o kollade närmare på den!!



efter detta äventyr åkte vi tillbaka och for och bada bunka.. Dock blev det inte något långt bunkabad för mej, började må illa :( kul att vara preggo igen en gång ;) men de e de värt!!!! sen lagade vi hemlagade hamburgare :) super nami!! min fasters buffar var super goda!! sen satte vi oss i soffan o smaskade i oss godis :) nu sover barnen o vi kollar på dvärgar som brottas ;) underhållning på hög nivå ;)


en söt bild på mej o söta kusin K <3

gonatt på er!!

Gonatt

Gonatt från oss här i korpo :) kusinerna hittade hit tillslut :) vi käkade lite tacos och pratade. Nu är alla trötta!! Mest jag ;) kul att vara preggo ;)

Tack o gonatt


Ute på stugan

Någon annan än jag som gillar att bara ta de lugnt på stugan?? sen vi kom ut har vi käkat pizza och spelat kort :) bara umgåtts jag o syster.. vi sitter och väntar på faster och co nu :p men de tar nog någon timme ännu innan de är här.. längtar.. vi ska käka tacos sen bara de kommer hit så snart skall jag o syster börja fixa allt..



Idag har jag mått helt okej, lite skit på morgonen men efter morgongröten blev det helt ok. Lite trött bara, blev ingen dagssömn idag så ja antar att jag slocknar innan barnen ikväll :) nå yngsta bebisen är ju i min mage så de e väl helt ok ;) imrn går jag in i v 10.. sen har nästan en fjärde del av graviditeten ren fari.. konstit :)

värdena var bra

Skönt att höra, nu e de bara att fortsätta med samma dos som tidigare.. får se vad nästa blodprov säger den 2.12 :) nåjoo tjohej nu viste ni de :)

hicka

jag vaknade av hicka imorse, lite irriterande nog. Men de som e ännu värre är ju att den inte gett med sig ännu. Jag hoppas på att den gett med sig före läkaren ringer. De e int helt kul att snacka med en läkare och hicka samtidit.. Han ska ringa och säga resultatet av blodprovet som jag var på i onsdags. Ska bli spännande att se om det redan blivit i obalanse eller om jag ännu skall äta samma mängd thyroxin som innan :)

Jeppjepp men nu ska ja klä på mig och packa korpo-kassen så att jag är klar sen då syster kommer :)

fan så typiskt..

jag gick ren o sova, somnade och vaknade en timme senare av att jag var kissnödig :/ blää så nu e ja sådär semi pigg igen.. nåjoo sätter mej i soffan en stund med syster som fortfarande e vaken.. vi kan ju planera maten som skall handlas imrn morgon :)

Dags för sängen..

Nu är jag trött, dags för mej att börja gå till sängs så småningom.. har käkat klart :) lika gott som igår! men nu mår jag illa och de e dags att stänga ögonen för idag. Har varit en härlig dag, verkligen lyckad. Har inte känt mej såhär lycklig på länge, inte för att jag fick uppmärksamhet utan för att all respons varit så positiv <3 det tackar både jag och anton för <3<3

imrn kommer kusinerna och faster med man till oss, vi drar ut till korpo och har en skön lång helg där ute :) som tur finns där mokkula så jag kan blogga iaf :)

tack o gonatt

räksmörgåsar <3

sitter nu med syster och käkar räksmörgåsar, som igår.. men de e så gott <3


mums <3

magen växer??



kankse den växt lite på dessa 2 veckor?? piki lite :) haha eller så växer den inte utan den e bara svullen ;) nåjoo från o med nu ska jag börja fota varje lördag morgon får då går jag in i en ny vecka.. nu i lördag blir det v10 (9+0)

jag fick dessutom min läkartid inbokad till den 1.11. Kanske ja skrev de ren? nåjoo nu skrev jag det iaf :) sen ska nästa remiss till medisonar (där man gör ultraljudet) göras så att vi får se bebis igen <3 om ca. 3 veckor eller så längtar!!!

ensam hemma igen

Frida kom, vi hade super kul! hon hade fått höra nyheten skvallervägen så helt överraskad blev hon inte :) kul att få snacka med henne en stund, länge sen sist. Kul också att få berätta om vårt lilla miraker och att prata om hur knäppa generationer det blir i familjen nu :) <3 vi satt och drack kaffe (frida drack kaffe o jag cocis) o bara umgicks :) måste ske oftare!! Nu kom syster :)



(måste bara skriva att nu har 123 st unika besökar kikat in här ida.. :) ) ska fortsätta vara på datorn här så de kommer säkert flera uppdateringar ikväll ännu :)

tillbaka till vardagen

nu är det nog pratat om hur många som läser och att det är oficiellt på fb.. nu tillbaka till vad bloggen skall handla om.. nämligen GRAVIDITETEN

imorse mådde jag riktigt pyton, vi hade inget här hemma som jag kunde tänka mej att äta så det blev mandaringer som vanligt.. hihi.. men sen gav iaf illamåendet med sig. skönt!! hatar att vakna på morgonen och må dåligt.. o sen måste jag ta mina vitaminer för att bebis/bullen/grodan (kärt barn har många namn) skall må bra. Allt utom en tablett går bra, den smakar så skit direkt man får den i munnen och sen är stor som jag vet inte vad. Men ner måste den också. fast den ibland kommer upp och svänga några gåner ;) mysigt speciellt då man färdigt mår bra ;)

Annors har jag inte gjort mycke idag, varit på FB. O käkat pizza.. hälsosamt?!? javisst!!! nu kommer snart frida hit. Får se om hon varit på FB ida o vet nyheten eller om ja får överraska henne också ;)

förresten så kan ni också läsa lite om min graviditet på min systers blogg.. lite annat perspektiv så de kan ju vara intressant.. kika in där vetja :)
http://ninetofive.webblogg.se/

60 unika besökare!

Häftigt! alltså ja vet att de e lite fusk att linka den via FB men hur skulle folk annors få veta att den finns?? Nu måste jag bara blogga bra också så att ni alla vill fortsätta läsa och fortsätta kika in på min blogg ;) om ni gillar den får ni gärna tippsa andra och om ni inte gör det så behöver ni ju inte läsa mera ;) men jag hoppas ju på att ni skall gilla den såklart.. om ni har önsemål på vad ni vill veta mera om så e de bara att skriva.. annors fortsätter jag på samma sätt som jag hittils bloggat :)



som ni ser, vilken förändring :) fast tidigare var den ju kodad med lösen ;)

tack för att ni tittar in!

Rörd

graviditetshormoner?

Jag sitter och gråter glädjetårar, för att folk är så snälla :) för att jag är så lycklig och kankse lite för att jag är trött ;)


Nä men seriöst, ja tror inte att ni förstår hur mycket det betyder att ni grattar, ringer och bara skrattar för att ni e så glada och önskar oss lycka till.. det värmer mitt hjärta till tusen och jag känner mej trygg. Mitt i allt känner jag ett stöd som jag aldrig känt förr.. att SÅ många verkligen tycker att det skall bli kul med lilla bebisen vår.. nej gud vad tårarna rinner.. Jag tror jag är det lyckligaste på jorden just nu <3

Välkommen!

Kul att just du hittat hit :)

Läs gärna bakåt i bloggen om ni vill vara med "från början" annors är det bara att hänga på :) skriv gärna komentarer eller frågor om ni undrar över något.. eller så läser ni bara om min och Antons vardag som blivande föräldrar..



Nu börjar äventyret och resten av vårt liv :)

Att berätta eller inte?!?

Nu vet alla, massor med människor har grattat och önskat lycka till.. tänk att så många bryr sig om mej o A o vår lilla bulle i ugnen <3

Eftersom vi redan sett hjärtat slå så är det så säkert som de kan vara.. alltså tycker jag att alla kan få veta :) händer något så är det varken mer eller mindre hemskt bara för att folk vet om de.. ja vill isf få stöd och hjälp vilket man lättare får om alla vet vad som varit på G..

nå nu ska ännu bloggen bli officiell, så nu ska alla få läsa om min vardag som GRAVID <3

och nu vet ALLA ;)

kunde inte hålla mej, jag satte nu upp vår första bild på grodan på FB och NU vaknade folk till liv ;) hihihi

nu är det "officiellt"

synd bara att folk på FB inte fattar vad en bulle i ugnen betyder..



ganksa tydligt..eller vadå??

Loppis fynd :)


upptaget

försöker förjäves få tag på rådistanten.. de va int så lätt som ja hade trott!! upptaget i en halv timme.. suck!! blodprovet gick bra iaf! skönt att ha de urvärden.. nästa gång 2.12, de e låååångt dit :p efter att jag fått tag på rådistanten ska jag o A åka till åbo o gå på barnloppis :) kulkul!!

mobilbloggen fungerar inte

skulle bara skriva att vi bakar bullar :) har en bulle i ungen XD funderar på att lägga ut en bild på FB där jag har en bulle i ugnen ;) funderar lite ännu :p


halsbränningar

usch, har någon tipps på hur man blir av me de?? säg int piimä för de e int gott ;) hahah

idag har jag lagat super god mat, jag blandade ihop mozarella-tomatkross makaroner chamissar och soltorkade tomater, stekte broiler och lade biffarna ovanpå röran.. över detta hälde jag sen matlagningsgrädde.. o de blev super gott :)

annors då? mina böcker från CDon kom idag, äntligen!! igår då jag trodde att de kom men sen inte kom blev jag skit sur!! men ida e allt bra igen.. imrn e ja då ledig, måste på blodprover imrn också.. blääääää!!!

I bussen

Sitter i bussen, e trött, mår it så bra.. Sådär höstdeppig, mn de ska väl gå bra iaf :) har ingen krävande skoldag idag iaf så de e skönt. Imrn e ja ledig!! Fast då ska ja på blodprov :( usch ja hatar blodprov!! Nåjoo sen e de bara torsdag o så e de veckoslut igen :p

Funderar mycket på när denna blogg ska bli offentlig, när vem som helst ska få läsa den.. Jag tror nog att det kommer att ske inom kort.. Kanske på fredagen då jag går in i v 10.. Eller nästa fredag.. Vi får se :) it idag iaf ;)


skolarbete

suck, sitter och krystar fram rad efter rad på min inlärningsdagbok. Suck o stön, de e skit svårt att reflektera över vad jag lärt mig.. nåjoo halva e skriven ren så de e bara att kämpa vidare.. snart börjar de bli dags för att dra på sig gymkläderna och åka iväg och zumba. skönt att få tankarna på annat en timme :)




Första bilden på vår fotomodell <3



här är grodan, med huvudet ner och fötterna upp.. finaste grodan <3
det är konstigt att det idag känns helt annorlunda, nu är det mitt barn som växer i magen.
jag älskar vårt lilla pyre <3

Hemma

Nu sitter jag i soffan, om vi börjar helt från början idag så blir de lättast :)

Jag vaknade min vana trogen kl 5 och gick upp och kissade, somnade om lite innan 6 och klockan 6 ringde A´s väckarklocka i ONÖDAN!! surt.. somnade iaf en liten stund till. Sen var det dags att stiga upp och klä på sig, äta, tvätta tänder osv.. Vi satte oss i bilen och styrde kosan mot medisonar.. Jag som varit mer eller mindre förstoppad de senaste dagarna kände i bilen att nu "låsa" de :) blev mega WC nödig. Vi kom fram hittade med de samma och traskade in, fick fylla i ett papper med mina uppgifter och sedan måste ja på WC, o gud va de lättade (ursäkta för detaljerna ;) ) sen satt vi o väntade.. länge kändes de som fast de bara va typ 5-10 min. tillslut va de min tur. Gynekologen eller va ja nu ska kalla honom började babbla på på finska, och jag sa efter en stund att jag helst talar svenska (rådis tanten sade att han talar svenska!) då bytte han :) vi pratade lite först, typ när min senaste mens var osv.. förklarade att det var därför vi var där! för att få veta i vilken vecka jag var.. sen blev det dags för ultran. Först gjorde han ett vanligt ultra på min mage,direkt ploppade grodan fram på skärmen och min första tanke var VARFÖR ser jag inte hjärtat?!?!?!?!?!?!? gynekologen satte på ljudet och vi fick höra grodans pickande hjärtslag, h*n hade en puls på 171 slag/minut, men eftesom grodan var så liten ännu så konstaterade han att det är lättare att göra alla mätninger med hjälp av ett vaginalt ultra.. Så då fick jag dra av byxorna ;) men allt gick bra och de tog inte ont, kändes bara som annros då man är hos gynekologen och de kollar. Nu fick vi se grodan ännu tydligare, han visade huvudet och kroppen och mätte vår lilla groda 18,5mm är h*n från topp till rumppa ;) inte stor ännu.. vi fick också se moderkakan och navelsträngen. Gynekologen konstaterade (eller maskinen?) att jag var i v 8+2.
Sedan kom det lilla minuset såklart kan ju int allt vara perfekt! han hittade en cysta på moderkakan, men enligt gynekologen var detta ingen farligt utan något som händer många.. Alltså är det inget som jag tänker oroa mej för, de mäter den pånytt om några veckor då vi skall på nästa ultra.. hittils är allt alltså så bra som de kan vara, han sade också att risken för att vi skall få missfall nu är mycket liten eftersom hjärtat slog så fint :) <3 så nu är det bara att börja längta till slutet av Maj, det där då som grodan är beräknad 26.5 <3

vi fick några foton hem på grodan också <3 jag lägger upp dem senare :p

Positiva nyheter

Allt såg bra ut! Är i vecka 9 (8+2) bloggar mera då jag kmr hem!


Medisonar

Nu sitter vi här o väntar :) nu är jag mera förväntansfull än nervös :p hoppas på de bästa!!


nervösare

nu ligger vi i sängen, klarvakna.. nervösa.. vi vet int ens rikit för vad, hoppas att allt e bra.. be för att allt e bra.. hålltummar och tår.. om 12h så vet vi, skönt..

idag på eftermiddagen var vi till mindes och äta, jag och nötinnerfile med gräddpotatis.. super gott!! det tackar vi svärfar för :) sen bestämde vi (jag o A) oss för att gå ut o gå :) vi gick nästan 8km och det var super skönt! måste göras om snart.. de e så skönt att bara traska omkring och prata och få friskluft :) sen kom karin o kim, jag o karin satt och snackade medans killarna försökte fixa en lampa som ändå sen var sönder.. :) sen åt vi karelskapiråger med äggsmör, super mumsigt.. o nu ligger vi här. En skön söndag med andra ord :)

nu ska ja sluta för jag använder för mycket smailisar och punkter.. ;)

Sönda, nervöst..

Nu börjar nervostiten snyga sig fram påriktigt.. HUR ska jag kunna sova inatt?? hjälp va de e läskigt.. Nå ida ska vi ut o äta med svärföräldrarna och sen ska ja banne mej ut o traska lite i hösten så länge som löven ännu är fina :) annors ja, igår efter teater stupade jag så gott som.. var o hämtade mat och sen somnade vi till en film.. syster var här hon såg på filmen ;) haha.. men gud alltså jag är trött trött och trött nu får de fan ta slut!! orkar inte vara trött..

nu ska ja dra på mig kläder så jag ser någolunda OK ut o sen ska ja hjälpa A som städar så duktit! <3

Apelsin

Det blev morgon målet idag, C-vitamin lär grodan inte lida brist på iaf.. Mandariner och apelsiner slinker ner.. men de e ju OK att äta dom. de e hälsosamt och mycket bättre än allt annat som jag är super på.. hamburgare och franskisar och så vidare.. jag är suger på vanlig mat men ren tanken att måsta stå o laga den gör mej illamående.. knepigt detta med illamående.. nåjoo men att skala en apelsin gick bra efter en stund, skulle nog ha önskat att A skulle ha varit hemma och kunnat göra de för helt bra kändes de int.. Men ja tvingade mej själv, liksom KOM IGEN nu du kan nog skala en apelsin och efter att jag skalat halva och vant mig mej lukten en stund så gick de ;) hohohoo..

i övermogron är det ultraljud, börjar bli nervös på riktigt nu, tänk om allt int e som de ska?!? försöker slå bort dessa tankar men ibland bryter de igenom iaf.. nåjoo ikväll hinner jag inte fundera på de iaf.. skönt!

Jag gjorde "ring-testet" över magen idag, man skall tydligen kunna "spå" om grodan är en flicka eller pojke.. man skall ta en förlovningsring och ett hårstrå och hålla ringen dinglande över magen.. om ringen börja pendla fram och tillbaka så blir det en pojke och om den börjar göra små cirklar så blir det en flicka.. min ring började snurra runt vilket då borde betyda flicka.. A är tror att det är en flicka.. jag börjar mer och mer för varje dag också tro att det är en liten tjejj.. men men vi ska se :)



är det en lite phoebe eller en phoebo?!? <3

morgon igen bara

sitter framför tvn nu, vet inte när jag skulle ha varit såhär pigg på morogonen senast som nu då jag är gravid.. då jag vaknar är jag skit pigg, sen hålls jag pigg till typ 12, efter 15 är de sovdags ;) får se hur de går då vi ska på teater idag kl 16.. somnar väl där sen ;) nää de e ju revy så ja hinner väl inte bli trött får man hoppas :)



jepp de e alltså de som vi har på planeringen idag.. innan teatern ska vi också o äta till min mamma.. skönt att inte själv behöva fundera på maten nu då ja inte mår sådär mega prima..

fredagsmyyyyyyys

Ikväll ska vi kolla på IDOL, vi måste ju kolla varje vecka nu så att vi hänger med sen på finalen som vi skall på den 9.12 <3 de ska bli super skojj :)
Karin o Kim kommer snart hit, vi har bullat upp med både det ena och det andra.. nami nami :) hoppas på att de sätter igång magen lite bara.. börjar vara trött på att det inte kommer ut något.. :( TIPPS?!?!?!?

böckerna är påväg

Fick mail från cdon.com att mina böcker som jag beställt är påväg.. får dom säkert nästa vecka då :)

bla dessa kommer då :)



väntar massor :)

Lugn morgon

Som vanligt vaknade jag 5 imorse för att kissa, kul! som tur somnade jag om relativt snabbt :) halv 9 var det dags igen, då gav jag upp och satte på friends och låg o kollade en stund.. sen kom jag på att jag ju inte såg på det som jag bandade igår kväll.. Programmet heter längtan efter ett barn och handlar om ofrivilligt barnlösa människor. Jag satt och kollade och mitt i allt så slog det mej hur tur vi har. Vart 5e par i sverige kan inte få barn på naturlig väg, vart 5e!! såg vidare på programmet och började grina, suck.. Jag kan inte se på någo program som handlar om att bli förälder utan att tårarna sprutar ;) hahah.. vadå hormonnivån åt skogen?!? :p

Annors då? A e på jobb, men borde komma hem så småninom. Vad ska vi göra då?!? ingen aning.. nu ska ja surffa vidare.. har int mått bra idag och jag har bara ätit några mandariner :/ börjar dock känna mej hungrig nu så kankse ja kan käka lite snart :)

Torsdag

blev bjuden på lunch i kyrkäng, ida smakade det helt ok, pasta med maletkött så de e ju int så speciellt.. annors har jag bara käkat mandariner och några turkisk peppar :) de smakar bra :p
somnade i bilen påväg hem från kyrkäng o då vi gick upp fortsatte jag sova på soffa, jag måste typ sova på dagen för att orka. Mitt humör är annors också en jäkla berg och dal bana och om man lägger till trötthet blir det riktigt bara kaos.. har annors int världens bästa humör men nuförtiden är jag ett monster mer eller mindre.. stackars A..
nåjoo ikväll ska lelle o matte komma hit o kolla film, de ska bli skojjigt.. länge sen vi umgicks med dem :) hoppas bara att jag inte somnar innan filmen är slut :)

Veckoslut

Alltså denna skola :) huhhu nå ni har ja iaf ett arbete att skriva :) nästa gång ja e i skolan har vi vari på ultra ren ;) skönt samtidigt som de e skrämmande..
Nåjoo nu e ja påväg till Kyrkäng ;) måste komma ihåg att stiga av på rätt ställe och inte åka till malmen ;)


Dom ha kommit!!

Nu är dom här!! Våra idol biljetter!! <3


Nu ska vi åka o hälsa på skogsmulle

Nu ska vi åka o kolla på kims skogsmaskin :) har aldrig sett nån sån maskin innan så de ska väl bli kul :) kul kul.. De enda trista är att jag mår illa som en apa, ingen matlust. Bara mandariner och vatten och kvarg.. lite ensidigt men nåjoo :)

så dagen carwing är samma som igår :)


smycket har kommit

nu har mitt gravidsmycke från ellos kommit :)


så nu klingar de på min mage då jag rör på mej <3


v 10

9+1



så som jag räcknat så borde detta stämma. Hoppas av hela mitt <3 att de skulle stämma!! För det betyder att det "bara" är 2 kritiska veckor kvar.. Efter man gått in i vecka 13 minskar ju risken för missfall..

Efter ultran ska de bokas tid till läkare, då tas de också blodprov som i samband med nästa ultra för att se att fostret inte har några missbildningar eller downs syndrom.. de e också lite nervöst.. fasiken vad man skall vara nervös helatiden.. nu ska ja nog sova ;)

Så skönt

Nu är arbetet klart, vi är nöjda och glada med resutatet.. Malin åkte just vidare till sin häst och jag sitter o kollar på sjukhuset.. det handlar om allt mellan himmel o jord, bebisarna e min favorit ;) hahah konstit va?? har ätit lite mera mumsig kvarg också, nam nam. De e typ de ända ja kan tänka mej att äta ida. Min matlust har försvunnit som över en natt.. innan har jag kunnat äta allt men nu smakar inget och allt äcklar mej. Nå tur att kvargen smakar iaf :) så får man något i sig, för äter jag inte så börjar jag må ännu sämre.. försökte äta i skolan men de gick inte.. tycker inte annors om grönsaksbiff o ida sket de på sig totalt.. Malin hämtade mat från hese o jag försökte mej på en juusto, njaa inte heller de gick.. några tuggor och några franskisar sen började jag må illa. Tvingade då i mig nästan allt!! blää hatar att tvinga mej att äta men jag måste ju med tanke på bebis <3

så nu visst ni de, spännande eller hur ;)

I skolan

sitter i data-salen och väntar på att malin B ska komma :) vi ska sen åka hem till oss i pargas o fixa en presentation som ska vara klar imrn.. vadå lämna allt i sista minuten!?!

Annros? har haft ont i magen till och från idag, tror att de har o göra med att min mage inte fungerar mera.. måste höra med någon eller med rådistanten om ja kan äta något så att min mage skulle fungera bättre igen.. jepp jepp nu ska ja vara på facebook en stund till och hoppas på att Malin kommer snart :)

jordgubbskvarg

Sitter här med en skål super god jordgubbskvarg, oj så gott de va :) A fixade kvargen och jag gjorde den lite bätte så nu smakar den super bra!! ida har jag sovit i bilen så länge A fixade lite saker på byggmax. Sen åkte vi till mylly, vi orkade it laga mat ida så vi lyxade till det lite och gick o åt på rosso, jag o pesto-broiler pasta :) super mumsigt.. vi strosade omkring en stund i H&M och for sedan vidare till bauhaus. De va lite tråkigt men helt ok, sen vidare till kyrkäng. Fixade lite med svärmors telefon, min gamla och satt och pratade lite.. sen o handla till kvargen o nu sitter jag här :)
ska kolla lite på tv ännu o sen ska jag sova. måste åka med 7.30  bussen imrn OCH jag måste tvätta håret innan.. blääää :(

Dagens Carwing



jag är så otroligt galen i mandariner, har vridit i mig 6st idag redan, tur att mandariner e hälsosamt :) en annan sak som jag är jätte sugen på är kvarg :) tror nog jag får fixa ihop en jordgubbskvarg ikväll ännu :)

Slappa

Sitter i soffan o kollar på program som jag har bandat, skönt är så otroligt slut idag. Vi var o hälsade på A´s moster här på förmiddagen o nu e ja helt flau.. borde kankse ändå släpa ut mig på en promenix.. kanske jag ringer karin o släpar med henne en sväng ;)

God morgon tisdag

Hyi vilken morgon, jag skulle äta min morgongröt och tänkte piffa upp den med lite saftsoppa. Det skulle jag INTE ha gjort, hyi fy o blä de gillade inte mina smaklökar. Sen försvann hungern och ersattes med illamånde. Fan så typiskt en morgon som jag faktiskt inte mådde sådär jätte pyton.. nåjoo nu ska ja klä på mig och se efter vad denna tisdag har att erbjuda :) fint väder e de iaf så en prommenix ska ja hinna med!!

för jämt ett år sedan


döptes vår guddotter Ellen <3
hon har en lätt dopdag att minnas 10.10.10 :)

Det var en stor dag att få bli gudmor, speciell och kiva :) så ida ska vi åka o hälsa på guddottern och alla de andra kidsen!!
vi ska åka o köpa nån liten present till Ellen här bara A kommer hem :)

regn test på peak performance

jag och karin var skit duktiga, vi gick ut o traska trotts att vädret var grått och trist. Vi hann nästan hela vägen hem igen innan det började regna, först kom det bara lite små droppar men sen började de ösa ner. Jag blev inte våt genom min jacka så den va värd sitt pris!!



Super skönt att gå ut o gå, nu sitter ja o kollar på TV. Ska vila lite nu en stund o sen ska ja laga fisksoppa :) de ska bli mumsigt :)

Andra bloggen lider..

Jag orkar inte blogga på min andra blogg just nu eftersom ja int kan tänka på så mycke annat än att jag är gravid. Orkar inte skriva om sånt som int känns viktigt för mej heller.. men de känns lite trist att inte kunna på blogga på min vanliga blogg.. nåjoo förhoppningsvis är det "öppet" om en vecka :) nervöst ;)

Magen

Int för att de ännu heller syns någo men ja tänkte nu ändå fota min mage, så att man sen kan se förändringen om några veckor eller så :) annors harmar de bara sen senare att ja int fota :)
så såhär ser magen ut den 10.10.11


ja säg nu sen, int ser nu jag någo iaf, lite uppblåst bara!! :) hahah.. men ja kan ju skylla på att de e bebis o int allt som ja ätit under veckoslutet ;)


förra veckan va magen ju större, nej gud va junttit dehär blev nu.. nåjoo men ja kankse puta lite med magen förra veckan då ;) voi huhhu.. nu måste ja laga morgonmål ti mej ha vara äti en frukt i lite saltkex så att ja sku komma upp från sängen men nu börjar de kännas som att de e dags för mat igen..ovanligt jag vet ;)


Tack o gonatt för denna vecka

Efter kalaset som var riktigt trevligt ringde Karin, vi bestämde oss för att gå ut o gå. De va så skönt!! måste göras om!! ABSOLUT!! efter promenixen blev vi bjudna på äppelmarrängkaka/paj :) lyx! helt himmelsk var den :) super god! sen satt vi o snackade lite o sen hem.. nu sover jag nästan ren.. hörs igen imrn.. en ny vecka med nya utmaningar står framför mej, dessutom är det imrn jämt en vecka till första ultarn <3

Söndagsmiddag och sen kalas

A håller på i köket och fixar söndagsmiddag, vi ska äta vilökspotatigratäng och lövbiff med grillsmör och kokta morötter :) gott gott.. A kom just hem, han gillade mina nya kläder :) bra bra!!

Nu e de snart mat och sen då vidare till Våno på kalas, huhhu mycke kalasande detta veckoslut, sen ska ja se om ja får nån me ut o gå.. de e så fint väder o så, dessutom behöver min kropp motion :) imrn blir det zumba igen :) de ska bli kul!!


Förmiddagsunderhållning :)

Jag o syster satte oss i bilen o körde till SKANSSI :) ja tyckte tydligen att ja hade lite för mycke pengar ;) köpte iaf 2 blusar från POP.. har gillat deras kläder länge och nu kändes de OK att köpa mera sådär "mammakläder" en vanlig blus som är röd-vitrandig och en blommig blus :) super sköna material..




Imrn måste jag ringa till tandläkaren, min ena kindtand har en spricka i sig o ja tror att de sku måsta lappas på någo sätt, sen har jag säkert en massa hål också :( har inte varit till tandläkaren sen jag fyllde 18.. 2 o ett halt år bara.. bläää.. ja hatar att gå till tandläkaren!!! :(

v. 9

Näsa och munhåla förenas, huvudet blir rundare och börjar se mer mänskligt ut. Det går att urskilja höfter, knän, axlar och armbågar. Tarmarna växer och anus bildas. Tarmarna får dock ännu inte plats i fostrets kropp, utan ligger i navelsträngen. Blodomloppet fungerar och njurarna börjar producera urin. Hjärtat är komplett med fyra kammare.

Då fostret ännu inte kan andas själv, får det i sig syre och näring via moderkakan. Det är först vid födseln som barnets lungor börjar fungera och tar in syre. Denna veckan bestäms vilket kön barnet kommer att få, men det går än så länge inte att se på ett ultraljud.

 

grodan väger nu ca.2g och är 2,5cm lång <3


Pojke eller flicka?

A tror på flicka :) mina yngre systrar V&V tror på pojke. Själv vet jag inte men jag har köpt en ljusblå tutt för det kändes som att den skulle passa till bebis :) så kanske ja tror pojke.. Fast o andra sidan har jag allti trott att mitt första barn kommer att bli en flicka :) vi får väl vänta o se :p

enligt en gammal kinesisk kalender ser det ut på följande sätt :)


enligt detta är det alltså en liten kille i min mage :) <3

God morgon söndag

Nu är det jämt en vecka sedan jag fick veta att jag var gravid, det känns nog som om de sku ha vari längre sen!



veckan har gått långsamt! Hoppas att denna veckan som kommer nu går snabbare, men jag tror inte att dem gör det eftersom jag längtar så till måndagen den 17.10 då vi får fara på ultra..

En veckan ännu som jag inte med säkerthet kan säga i vilken vecka ja är, själv tror jag på att jag nu är i vecka 9. Eftersom jag inte kan räkna med min mens kan jag inte veta, men ja har skrivit upp när vi hat haft sex.. och det borde ju gå att räkna via de också.. nåjoo får se va de säger men jag tror att jag är mellan v 8+5 och v 9+2..

Så denna vecka utgår jag ifrån att jag är i v.9 och sen får vi se nästa vecka va de säger, då får jag flytta mej frammåt eller bakåt :)


Trött igen

Karin o Kim gick hem, vi var alla mega sociala :) satt o spelade på våra telefoner.. lite junttit!! Pizzan var iaf god, och jag blev mätt, nu sitter jag i soffan och är trött och mår inte sådär allt för bra :/ nåjoo snart dags att gå o sova, så ja orkar upp imrn igen på kalas.. Får se hur de går, de senaste dagarna har jag måsta ta en powernapp vid 4-5 tiden för att orka.. kalaset börjar fyra imrn så ja somnar väl där sen.. :p vi får se..

hyi nu mår ja faktiskt inte bra, illamåendet kommer på morgonen o kvällen.. Skönt att man får må bra på dagen iaf :)

Lördagsmys :)

Killarna skall o söka pizza o kebab nu, hälsosamt värre ;) men ja e så sugen på pizza, så vi kan skylla på mej :p



annors har jag inte grejjat med så mycke idag. Vi var på kalas till A´s kusinbarn idag, helt kul då var det nog :) fast jag var jätte trött :o alla som viste om att grodan är påväg grattade och tyckte att de var jätte kul :)

nå nu ska ja bli social igen :)
trevlig lördagkväll!!

Pisspaus

För 1000nde gången idag ;) hihi nä vi har kaffe paus me Karin nu :) ja åt en räkmacka :) mums nu ska vi fara vidare :)


Kärlek

Minsta moster V <3 ringde mej just :) hon var överlycklig över att bebisen e påväg. Hon pratade och frågade och berättade om då deras lilla bror föddes. Söta lilla tjejjen!! <3
detta förgyllde min morgon, nu ska jag borsta tänderna o sen börjar jag bli färdig för hullut päivät :)


Kela lådan



Jag surffade runt på KELAS hemsidor och hittade babylådan. Detta är en låda som alla får från KELA som skall bli föräldrar. Lådan byter i maj 2012 så jag kommer att få den "gamla" alltså den från 2011 ;) här finns allt möjligt trevligt, allt från kläder till kondomer och tygblöjjor.. Sådär semi könsneutrala e dom också, det konstaterade jag att det inte finns gott om i butiken.. allt är flickigt eller pojkigt.. o eftersom jag int vet va de e för typ som växer i min mage <3

Hittills har jag bara köpt 3 st bodyn men jag har ju vetat att jag är gravid i 5 dagar bara.. ;)


Dessa söta har jag köpt i storlek 50, vilket betyder att dom kommer att passa riktigt i början <3


6-9

Här emellan befinner jag mig, spännande att se hur mycket ett foster utvecklas på bara någon vecka <3


Ögonen börjar bildas och man börjar kunna se armar och ben, hjärtat börjar slå sina första slag kring vecka 6 <3 men man kan lystna på det först vid vecka 10 ungefär..

Så börjar veckoslutet

Steg upp imrose och mådde riktigt pyton, tänkte börja spy :( hade spyorna upp o sväng men tvingade ner de med ett glas vatten.. gick i duschen, vilket gjorde att jag var vaken en halv timma innan jag åt morgongröten. DET GÖR JAG INTE OM!! fy sjutton va skit ja mådde innan A äntligen hade fått gröten färdig.. efter många om och men fick ja nu halva portionen i mig samtidigt som jag satt och bläddrade i all rådispapper som jag fått... bebis väger ca 0,5g :) de e som spetsen på en vässt penna de ;) liite liten ännu :p



Efter att ja tryckt i mig mat fick jag åka till bussen, A har ju semester så de va lyxigt :) mötte Karin där och vi åkte iväg mot Åbo o Novia.. hade finska i nån timme eller så satt och åt mitt andra morgonmål, rågbröd, piltti och vatten :) hallå tjockis, morgonmål*2 ;) sen gick vi o äta lunch :) ännu mera tjockis XD sen orkade jag inte mera så jag tog bussen tillbaka till pargas, fick sällskap av karin som också hade kort dag... Ja skulle ju egentligen ha haft lite mera ännu men jag är så sakelis trött så ja måst få sova och se på rederiet.. samla krafter för imrn!! för då är det HULLUT PÄIVÄT <3


veckan ja

Rådis tanten trodde mera på v6 men som längsta v9 så någo där emellan e jag. Skulle så gärna vilja veta hur långt jag är, men det får jag vänta på i en o halv vecka till.. måste ringa till labben också, måste kolla upp mina thyroxin värden extra ofta nu då jag är gravid..

Jag är gravid, det känns väldigt konstit att skriva men efter 3 positiva gravtest så får jag väl tro på de. Nu hoppas jag bara på att allt är som det skall med grodan, o det får vi veta den 17.10 <3


En sväng till skanssi :) ville slippa o kolla på lite bebiskläder, blev så glad åt att allt va bra ida!! Puss o kram <3


Viltskav

Står och kockar mat :) nu vet min Fammo o faster också om grodan <3 jag myser!!


Sådär ja :)

Nu e jag hemma igen, jag var via apoteket eftersom jag måste köpa D-vitamin. De e tydligen mycket viktigt i graviditeten. hos rådis var jag i lite på en timme, vi pratade och så tog hon en massa blodprover. Hon testade mitt blodtryck som var BRA, mitt HB var utmärkt och urinet var rent :) skönt att höra.. dessutom tog hon ett blodprov för att utesluta könssjukdomar och HIV, jag borde ju inte kunna ha någo av dem men då testet e gratis så e de väl bara att go for it :)

fick hem en massa papper, om mat och träning och förlossning o ja you name it. Också ett häfte som A ska läsa ;) Sen fick jag telefonnummern till Medisonar i Åbo, jag ringde och fick faktiskt svensk service! beställde en ultraljudstid <3 fick tid till den 17.10, behöver jag säga att jag längtar?!? nå de e 2 veckor dit ännu.. då jag var i apoteket kunde jag inte hålla mej utan jag ville köpa ett clear blue test och få ett test som jag kan spara (dessutom ville jag dubbelkolla ;) ) och med det samma kom det ett fint pluss <3


kan det bli tydligare?!?

är nog skit lycklig!! det börjar liksom bli verkligare nu <3

Väntar

Sitter i väntrummet o väntar nu, hjärtat bultar som aldrig förr.. Nåjoo snart e klockan ett o då e de min tur ;) håll tummarna för att allt ska gå bra :)


Nervöös

Ojojoj sitter och är skit nervös, vet inte varför igentligen. Är rädd för att hon skall titta på mej o sen säga men snälla lilla vän inte är du gravid inte.. *hoppas* att nåt sånt inte händer.. guud nu ska ja försöka klä på mej någo utekläder och traska iväg till rådis, fint väder e de iaf :)

Första magbilden


v. 9 (8+3)



ja int har ja ju nån lite söt gupp på magen, lite tjockismage bara ;) inbillar mej att det kanske kan synas riktigt lite om man riktigt tittar efter ;) haha töntigt!!

Nu ska ja gå på wc en sista gång innan rådis ifall man skall ge urinprov där. Lite pinsamt om man skall kissa i en burk o det inte kommer någo kiss ;) haha..

Usch!

Idag började det, illamåendet på riktigt. Jag vaknade, steg upp, ångrade mej och fick lägga mej ner en stund till. Usch o fy va obehagligt.. nå nu känns det lite bättre, sitter och försöker få i mej lite müsli med yoghurt. Det går trögt men de går ner.. sen ska ja lägga mej på soffan o kolla på rederiet ända tills ja skall till rådis :)

kissnödig varannan minut

Ett till "graviditets tecken" som jag har är att jag går på WC konstant i ur o skur liksom. Nu igen, suck ändå.. sen efter denna kissgång så måste jag nog sova :) skall man inte vara trött då man är gravid??


Vilken vecka?!?

Ja jag har inte helt koll på det eftesom jag hade min senaste mens i juli, dock tror jag inte att graviditeten startade då. Jag tror snarare att den startade i mitten eller mot slutet av augusti.. så här ser kalendern ut på familjeliv.se


enligt den skulle jag alltså vara i vecka 9, vilket skulle vara super skönt eftersom det då inte skulle vara långt kvar tills de mest kritiska veckorna skulle vara över (v. 12-13) efter det minskar risken för missfall med 90%

Vi ska se vad rådis tanten säger imrn :) om hon kan säga någo, eller om hon skickar mig vidare på ultraljud eller något :) skall bli spännande att se..

Jag började ju känna mej kanon gravid då jag fick mitt positiva graviditetstest. Mest har jag haft molande värk i magen, typ så som man har innan mens (därför trodde jag ju hela tiden att mensen var på G). Lite on i brösten har jag också, kände av de då jag var på zumba igår och hoppade mycke, ajjj!! men annors vet jag inte.. är lite extra sugen på MJÖLK, som jag annors inte brukar dricka så mycket av kanske de e min första carwing.. vi kan ju leka de iaf ;)

Första inlägget



tadaa detta resultat kom upp på söndag morgonen, alltså den 2.10.2011. Det var inte väntat men inte heller helt oväntat, mensen hade varit borta ett tag och jag började ha mina misstankar. Dock tog jag ett negativt gravtest för några veckor sedan vilket gjorde att jag slog bort alla tankar om graviditet. På söndag morgonen då jag vaknade tänkte jag iaf att nej nu ska ja nog kolla en sista gång ännu sen måste jag ringa till min gynekolog. Och då ploppade det fram GRAVID! Jag blev galet överraskad och glad, jag ringde direkt till min älskade sambo <3 han blev överlycklig, snäppet lyckligare än jag kändes de som.. efter att första shocken lagt sig började vi fundera, vi bestämde oss för att våra föräldrar och närmsta kompisar skulle få veta, vi klarade helt enkelt inte av att vara tysta ;)

Nu har några dagar gått, börjar så småningom vänja mig vid tanken att jag är gravid och skall bli mamma. Det känns väldigt spännande och skrämmande, men jag vänta och längtar. Imrn skall jag till Rådgivningen, då ska vi väl diskutera allt som har med graviditeten att göra. Det skall bli intressant och spännande. Jag är lite nervös :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0