Så va de slut på den dagen också

Anton är fortfarande inte hemma, antar att jag får somna ensam ikväll :( de e trist, pluss att jag sover så otroligt dåligt då jag vet om att han ska komma hem på natten. Nåjoo kanske han dyker upp här ännu, underlakanet är nu i tumlaren så de måste ju ännu torka innan jag kan gå och sova, smarta som vi e har vi kastat bort gamla underlakan innan vi köpt nya vilket leder till att vi nu bara har ett. Vi ska köpa NY säng då vi flyttar så därför har vi inte köpt något lakan ännu, de e lättare sen då man vet måttena men iaf int så jätte smart av oss ;)

Vi hade de riktigt trevligt här mamma och jag, även hon gav klart gokänt till mina muffins :) kul att många gillar dom! sen hjälpte hon mig med att fylla i alla FPA papper som skall lämnas in till FPA så att jag får mammalådan och mammapengar och allt va de heter. Tycker de e skit krongligt att fylla i deras blanketter så de e tur att mamma kan hjälpa! vi hade en skön pratstund också, pratade om allt mellan himmel och jord. De e så skönt att få "lätta på trycket" ibland och bara prata ut om allt. TACK MAMMA <3

Nåjo nu har jag nog inte mycke mera att komma med ida, ska äta lite kvällsmål och sen ska ja krypa ner i min renbäddade säng. De ska minsan bli skönt!

En paus i packande

Ryggen tål så gott som inget allt nu för tiden, håller på att ORDENTLIGT vika alla lakan och lägga dom i en låda. Har vikt om alla lakan (vilket inte är så lätt med tanke på att jag är ensam!) och rullat ihop dem och lagt dem i en låda. Samma med dynvaren. Har ännu en omgång som är i byket som skall vikas, men dom måste tumlas först. HUR klarar man sig utan tumlare? hemma hade vi aldrig de men de e ju så otroligt behändigt! Bara att slänga i våta kläder eller lakan och ta ut dom torra och mjuka. LYX!!

Nu kommer mamma snart hit, bjöd henne på muffins så att jag inte ska äta upp alla själv. Anton hjälper ju nog till men han är på keikka (brandalarm) just nu så jag är ensam.. Alltid kul med sällskap! Måste bädda klart i sängen bara innan mamma kommer :)

Skolarbete

Sitter med näsan i böckerna, försöker hitta bra kapitel som vi kan använda i vårt pararbete. Hoppas att mitt par också hittat mycket, då kan vi lättare börja skriva :) tror inte att ja får så mycke mera gjort just ida, men vara vi kommer igång imrn så ska de väl löpa sen. Lill killen i magen gör mig sällskap iaf, buffar omkring i magen. Han tycker säkert att mamma e tråkig som bara sitter och gör skolarbete.


I bussen påväg hem

Gick och äta ida med Malin*2 och Emma, vi satt länge och pratade :) skönt att få ventilera sig lite. Känns trist att veta att jag inte kommer att gå med dom i skola mera efter några månader :/ nå vi får hålla kontakten iaf! Nu ska ja åka hem, kasta om i bykmaskinen och torktumlaren och sen ringer säker Karin :p ikväll står de skolarbete på schemat. Suck och stön!


statistik föreläsning

som vanlig hade jag missat att jag borde ha vari i skolan ren 8.30. MEN jag fick mej lite sovmorgon ist, skönt så! Nu sitter vi i skolans datasal och försöker lära oss någo statistik program, fattar nada! men de verkar int nån annan göra heller. Facebook verkar vara mera intressant. Själv sitter ja då och bloggar, dricker kakao och chattar med malin. Med ett öga ser jag på vad läraren visar. Nåjo en timme till typ, ska väl stå ut.

När blusen blir för kort

Fler och fler blusar och tröjor börjar bli för korta i magen :) de går ju lätt att lösa med en lång topp under, men de ser ändå lite roligt ut :p


väldigt mysig måndag

Jag kan inte säga annat än att jag är super nöjd med denna dag. Jag har fört syster till tåget, städat, bakat, handlat och lagat mat. Vi har ätit middag tillsammans jag och anton, dessutom fick vi bonus sällskap av karin :) alltid trevligt med flere runt matbordet. Har bykt flera maskiner tvätt också, vilket har resulterat i en jätte trött rygg. Ännu ska ja vika in en maskin i skåpen, o sen får ja väl fortsätta imrn. Har en och en halv timme skola imrn, och sen ska ja få fara o kolla in karins nya lägenhet. KUL!!

Nu på kvällen var vi till kyrkäng, mitt thyroxin var slut och "som tur" äter också svärmor thyroxin så jag fick några tabletter. Hoppas på att mitt recept kommer till apoteket snart! Vi bjöd på muffinsar där också, dom fick klart godkännt :) nu har vi kollat på TV och sitter båda och gäspar. Så jag säger gonatt för ikväll och stänger av datorn.

ikväll börjar de igen

jag är väldigt svag för alla reality serier, liksom "drömmen om ett barn", "ensam mamma söker" och det bästa av dom alla "familjen annorlunda". De e de som börjar ivkäll igen, det har kommit reklam om de nu flera veckor och nu är de då äntligen måndag. Progammet handlar om stora familjer med massor av barn och man får följa med deras vardag. De e väl för att jag e så nyfiken av mig som jag gillar dessa program. Om ni int har någo annat för er ikväll så ska ni absolut se på de. Klockan 21 på sveriges TV4, tror jag ;)


bildlänk

Den krassa sanningen

Här sitter jag och vet inte om ja ska skratta eller gråta. Var in på min nätbank, tyvärr e de glest där. Har inte på år och dag varit såhär fattig. Jag tror faktiskt att jag aldrig har haft såhär lite pengar! Studiestödet kommer ju snart MEN inte blir man rik på de heller, de e nog bara för mej att lyfta på hatten för er som klarar er utan en heltidsjobbande pojkvän. Är evigt tacksam över att jag har anton, förståss också av andra orsaker än pengar men helt seriöst så sku int han finnas i mitt liv sku ja leva på vatten. Sku typ inte ens ha råd med brödet. HUR sad e int de?!? Nåjoo som man bäddar får man ligga, lillbebis har fina kläder och vi har redan börjat köpa saker till honom. Dessutom har jag mina julklappspengar kvar ännu MEN dom e heliga. Dom ska ja sattsa på någo till mig själv.

Men lite pinsamt var det ju nog ida i butiken då jag inte hade täckning på mitt kort, måste åka till en bankomat och ta ut pengar från ett annat konto. Det handlade om några centar som gjorde att jag inte kunde betala med mitt egna kort MEN iaf. Har inte varit med om de innan, på något konstigt vänster har det alltid funnits pengar.. Lever väl i en liten drömvärld. Nåjoo bäst att börja fundera över de nu, kommer ju inte att jobba i sommar så ja kommer ju inte att få någo mera pengar på jäääääääätte länge.


bildlänk

Lyxmat på måndag

Idag blev det taco-gratäng de e ju egentligen veckosluts mat MEN jag var sugen på de Ida ;)


kladdmuffins

idag bakar jag kladdmuffins. Har inte bakat på jätte länge så jag tänkte överraska anton med något gott till efterrätt :) (om du läser de här anton så kan du ju spela förvånad iaf, okej??) har tagit lite bilder för att visa hur jag bakar mina kladdisar :)


receptet (för va 20 muffinsar)


lägg ugnen på 175 grader


vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker


sen blandar man ihop allt, smält smör, mjöl och kakao


och sen den "hemliga" ingrediensen. Krossad marianne. Den gör att kladdkakan eller muffinsarna blir extra sega och karamelliga


sen e de bara att lägga ut muffinsformar på en plåt, hälla smeten dit och kasta in allt i ugnen i ca 15 minuter


hemliga vapnet nummer 2 är vitchoko


sätt på en eller en och en halv bit vitschoklad på de varma muffinsarna och låt de smälta. Sen e de bara att breda ut den.


här har vi slut resultatet. Låt dom stå i kylskåpet en stund så att chokon hinner stelna så blir de ännu godare :)
SUPER GOTT!!

Jag började med detta inlägg typ klockan 12, men sen kom karin hit på kaffe och smakade på muffinsarna och sen blev de matdags osv osv. Men nu publicerar jag iaf, bättre sent än aldrig ;)

magen <3

efter många om och men kommer också magbilden. Den växer helatiden och jag är så stolt över min kula <3


inte mycke nytt att berätta

den fiilisen har jag ida, magen växer och busen kickar omkring där inne. Han har ändat till en ny ställning och sparkar mera neråt. Lite svårt att förklara men de känns mera annorlunda än förr. Sen svänger han på sig igen och kickar uppåt eller åt sidan. Mysigt är de, som jag skrivit typ 1000 gånger förr. Känns som att jag mest upprepar mig själv just nu.

Nåjoo nu sitter vi iaf i soffan och kollar på wallander, söndasmys typ. Ett skönt sätt att avsluta denna vecka. Ja e ju nog ledig imrn också MEN jag har lite skolarbete som måste fixas. Tur att jag har lite program imrn, så blir dt inte en slö dag hemma. Dessutom ska ja föra syster till tåge på morgonen så jag kommer till och med upp i tid.

söndag 29 januari

sitter i soffan, som så många (sön)dagar förr. Anton åkte iväg på någon "keikka" och jag sitter och funderar på vad som vi ska äta ida. Hur som måste vi till butiken, jag önskar att vi sku ha förmågan att planera och veckohandla för att sedan HA mat hemma och de BARA sku vara att slänga ihop något av de. Men som man bädddar får man ligga, orkar man inte veckohandla så måste man ränna till butiken var och varannan dag. Vi MÅSTE bli bättre på detta innan bebis kommer, för sen antar jag att man inte hinner ränna till butiken bara för att mjölken är slut för 4e gången denna vecka ;) kanske ja sku sätta mig ner och skriva upp va vi ska äta denna vecka och sen övertala anton att vi åker och handlar ida. Nuförtiden finns de nästan lika mycke varor i butiken på söndag som på någon annan da, i större butiker alltså inte i små!

Lillkillen har morgongymnastik just nu. får helatiden små buffar av honom. De e så mysigt, att gång på gång få bekräftelse om att där faktiskt är någon där inne <3 samtidigt som de e lite skrämmande, anton kom hem från jobbet här för någon dag sen och frågade "men alltså HUR tar man hand om en bebis då?" den frågan har jag också ställt mig några gånger. Jag har ju byttblöjjor och sånt på andras barn MEN nu e de bara jag som ska göra de (och anton då) de e vi som ska veta när han e hungrig eller trött. Får väl lita på att mamma och pappa instinkterna dyker upp ;)

Lördagen såhär långt

Va har hunnit med mycke ida! Varit på dejours runda, vari till Kyrkäng på namnsdagskaffe (Karl har namnsdag, alltså Antons andra namn) sen for vi till skanssi. Där slog vi på stort och gick på Kina restaurang! Ett litet tipps till er andra, GÅ INTE DIT!! De va dyrt och maten var inge god! Varken jag eller Anton gillade de. Och vi gillar båda kinamat annors. Sen strosade vi omkring i lite butiker och hade ont i våra magar :(


Va e probleme?!?

Ida vaknade jag kl 7! Klockan 7!! Klar vaken, låg i sängen och såg på friends. Bebis vaknade också, låg och kände hur han hade morgon gymnastik <3 också Anton vaknade före halv 8. Så vi ha haft en lugn och skön morgon. Magsjukan e som bortblåst, har ätit morgon mål som vanligt o de känns helt som de ska ;) konstigt att vara påklädd, duschad och äten före kl 10 på en lördag. Och vi har inte ens några planer för ida, kommer att bli en skön lördag har jag på känn :)


känner mig som en människa igen

de va snabbt över gående magsjuka denna gång. SKÖNT! Mår helt okej nu, det bara bubblar och gurglar i magen ännu. Efter att jag sovit och sedan ätit lite började jag må bättre. Har bara legat på soffan ida, har därför inte mycket att berätta. Soffan är helt bekväm, jaffan smakar så som den brukar efter att man haft magsjuka. Anton är snäll och plockar undan i köket lite, skönt! imrn ska vi försöka se om vi sku få nån ordning på detta råtthål. Orkar inte alls bry mig mera, flytten kommer närmare och närmare för varje dag som går. De känns så otroligt skönt att veta att vi snart får bo mera för oss själva. 2 månader ännu, räknar dagarna ren ;)

Magsjuka

Fy fan för magsjuka! Hatar att ha ont i magen må dåligt och spy. Dessutom blir det inte bättre av att bebis i magen tydligen bestämt sig för att sparka extra mycke just denna morgon. Fast de annons e mysigt med sparkar så känns de allt annat än mysigt just ida. Nåjo nu har jag meddelat till lärarna att jag e sjuk så de e väl bara att stänga sina blå o hoppas på att man får sova nu.


På kaffe me Karin

Vi slog på stort ida jag och Karin :) vi gick på kondis, på café AXO. Ett trevligt avbrott från vardagen, men verkligen inget som man som studerande har råd med speciellt ofta. 5€ för munk och dricka, de känns ju nog lite blodigt men sen igen så e de otroligt sällan som ja e på café :)


Nu e de ju torsdag också!

En ny vecka igen v 24 (23+0) allt känns lika bra som innan, mera sparkar och "kontakt" med lillkillen i magen. Han börjar sparka om man buffar till honom lite <3 här kommer lite vecko info också. Somn vanligt är infon och bilden från Babycenter


Bebisen väger nu drygt ett halvt kilo och är ungefär 29 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik. Pröva att spela något du själv tycker om och se om bebisen reagerar.

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför livmodern. Nu är bebisen så stor att du kanske kan se den röra på sig under dina kläder!

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel. Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Mötet avklarat

Nu är mötet klart, hade alltså möte med en lärare och gjorde upp en personlig studieplan. Skönt att ha de lite mera klart HUR ja ska fixa detta :) ännu e de nog mycke rodd men månne de it ska lösa sig så småningom.. Nu sitter jag o väntar på Karin. Hon borde sluta snart, så sen har jag sällskap i bussen :)


lycklig liten prylbög!

eller är man pryllesbisk då man är tjej? nåjo hur som haver så är jag helt kär i min telefon. Den e så gott som på pricken lika som min gamla 3Gs bara själva telefonen ser annorlunda ut. Och skärmen är bättre och tydligen processorn ;) men sånt fattar jag mej ju inte på. Sitter iaf och laddar ner alla favoriter från apstore, köpte ett nytt gåvokort ida så att ja ska kuna köpa lite nya grejjer. MEN så fungerar de inte, fattar inte HUR ja ska kuna ladda kontot med ett nytt gåvorkort. Nåjooo försöker googla och se om ja sku bli smartare. Annors har jag då inte mycke att komma med ikväll. Ja ska försöka orka fota en magbild, bara kameran laddat sina batterier en stund. O sen ska ja fortsätta att pilla på min nya fina telefon. Anton skrattade åt mig då jag fint packade in telefonen i sin låda då vi skulle åka hem från kyrkäng, men efter att min första iPhone gick i kras kändes de inte mer än smart att göra så. Imrn ska ja köpa ett skydd till den, så e den lite mera skyddad :)

En ny iPhone <3

Ida fick jag mig en stor överraskning, vi var till skanssi och äta. Sen fick ja mig ett par finfina utebyxor. De var mera bra rea i en butik, ett par 80€ byxor kostade nu 30€ riktigt bra fynd om ni frågar mej. Men de va ju inte de som va den största överraskningen utan jag fick min födelsedags present av Anton <3 fyller år om några veckor men eftersom jag började få glas i mina fingrar av min gamla. Så nu har jag en ny <3
På bilden ser man min nya och min gamla :)


Hur då?!?

En sak som jag började fundera på igår då vi var till FPA är HUR människor som jobbar hinner gå in dit och sköta sina ärenden. FPA öppnar på morgonen kl 9 (då de flesta redan är på jobb) och stänger kl 16 (då typ alla slutar jobba). Ahaa men på lunchpausen då? kanske ni tänker men NEJ FPA är stängt mellan kl 12 och 13. Alltså HUR gör man? vi skulle behöva gå dit jag och anton och fråga lite om hur de här med pappaledighet funderar om han är privatföretagare, har sökt på nätet men inte hittat något så vi tänkte att de e lättare att gå dit och fråga ELLER?!? nu är ju frågan bara den, HUR vi ska få de pusslet att passa ihop.


bildlänk

hemma i soffan

ryggen gråter lite, men va gör de?!? alla fina och färgglada sånger i showen piggade verkligen upp. Måste erkänna en piki liten bitterhet för att jag själv är för gammal. Vill också dansa, sjunga och spela teater! men gissar att just den tiden e förbi, som tur finns ju sommarteater och revy :) bara bebis blir tillräckligt gammal :p

Nu ska ja mumsa i mig lite av svärfars pannkaka o kolla på TV, imrn e de dags för mag bild. Märkte till min förskräckelse att jag inte tog någon förra vecka. Virrpannan själv! Men imrn igen, och sen ska ja på möte till skolan. Vi ska börja planera inför ett pararbete. Smakra ganska trä men va gör man?!? NU PANNKAKA :) som inte smakar trä ;)Vanlig tisda

Ida ha de vari en helt vanlig tisdag :) gick äntligen till FPA, duktighetspoäng till mej ;) Lelle va också me så ja gissar att också hon får några poäng :p i skolan var vi kreativa, tjaa vet it hur bra de gick för mig men. Kul hade vi iaf! Nu är vi på showen igen, påriktigt denna gång :) bättre än genreppet! De enda som it e bra e att min rygg inte riktigt vill orka, men va gör man?!? Nu e snart pausen slut.


namn diskussion

hos svärisarna fick vi världens godaste choklad och marräng kaka, super gott. Stillade sötsuget för resten av veckan typ :) hahah sku de va så bra.. sen såg vi på tv en stund o sen började vi tala pojknamn. Vi gick igenom hela alfabetet och sa alla namn som vi gillade på den bokstaven. En rolig liten lek :) svärmor gjorde en top 5 lista. Kanske vi använder något av namnet ?!? vi har en stor favorit men de namnet hålls hemligt än så länge.

En skön måndag kväll, nu lite TVtittande och sen och sova. måste lite kolla på "mammor och minimodeller" fast de e sjukt. Men de e väl därför man måste kolla på de ;)

Maten e klar och mamma e glad igen

Nu står den hemgjorda mosen på köksbordet, morötterna kokar och fiskpinnarna är i ugnen. 5 minuter och sen e de klart, gud va ja e hungrig. Anton kommer hem, då ska ja säga förlåt för hur hormonstinn jag var. Hoppas att han igen en gång förlåter mig ;) kanske han e så glad att han diskar undan då jag gjort maten?!? man vet ju aldrig, ibland har man tur. Sen blev vi bjudna till svärisarna, svärmor hade bakat en kaka. NAMI har vari gottesugen hela dan och NU har man ju lite orsak att äta någo gott, efter en hälsosam middag (dock lite väl sent på kvällen)

en sak som jag inte kan leva utan

just nu kan jag inte leva utan apelsiner, dom är som godast på vintern alltså just NU! skulle kunna äta hur många som hellst men eftersom dom inte är gratis måste jag försöka behärska mig lite, men bara lite! för apelsiner är ju hälsosamt och man blir ju inte tjock av apelsin. Men de sägs ju att om man är sugen på citrusfrukter så ska man vänta en flicka, hahah inte här inte. Åt ju mandariner på löpande barn de första veckorna och nu är det apelsiner som gäller men ändå har vi en liten pojke i magen. Hjärtljuden på lillkillen är också "flick hjärtljud" han har alltid haft över 150 slag/minut. Så där har vi de bevisat att de gamla skrocken inte stämmer men än något annat, de e väl 50-50 o ibland stämmer det med citrussug och lika ofta stämmer det inte ;) så de e så..


bildlänk

hormoner?

fyfan vilket humör fröken som sitter på andra sidan skärmen har ida. Inget känns kul, ja e bara arg och bitter. Hatar när humöret blir såhär, de händer ganksa ofta dessutom. Stackars anton som måste leva med mig, igår kväll grät jag innan jag somnade och ida e ja bara arg. Arg för allt onödigt och arg för ja ja vet inte ens vad. Någon form av mat borde jag få i mig ida också, MEN som allt annat så smakar de så trä att ens fundera på mat. VILL INT!! ska se på ett avsnitt familjen annorluda och se om jag lyckats lugna ner mig efter de. *håller tummarna*


bildlänk

så sant så sant

de e väl nog sant att sockerbelastningen inte är det farligaste man kan vara med om, mera resultatet som oroar mig om ja ska vara ärlig :/ hatar nålar så de sku vara en mardröm att måsta sticka sig ofta, men int e ju de heller de värsta som kan hända.
Håller tummarna bara för att alla värden ska vara normala :) lättast så och att den där sockerdrickan int ska vara odrickbar ;)

rådisbesök

är hemkommen från rådgivningen igen en gång :) tackar högre makter för att jag har fått en sån super bra och trevlig rådistant. Allt går att fixa och humor används flitigt, känns alltid bra att gå dit! även om besöken också innehåller äckelsaker som pick och vågen. Allt såg bra ut, super skönt! Vi fick alla papper som skall fyllas i och skickas till FPA, mammaledighet pappaledighet mamma lådan och så vidare och så vidare massa papper var där iaf. Blodtrycket mättes och det höll samma nivå som innan vilket är bra, behöver fortfarande inte äta extra järn vilket är bra eftersom jag läst att vissa gravida haft en del problem med järntillskott. Mätte magen för första gången ida <3 så nu ska vi se hur kurvan växer. Tillslut lysnade vi på killens hjärtljud 150+ igen, han höll på med sin morgon gympa. Stackar är väl helt förvirrad över att mamma är uppe ur sängen innan klockan ens är 8 ;)

NU måste jag boka tid till sockerbelastningen och till thyroxin blodprovet. Ser inte fram emot de eftersom man ska sitta på hälsis i 2 h och dricka nån socker gegga som "smakar" apelsin. Nåjo allt för min och bebis bästa. Får väl ta me nån bok som man kan läsa. Nu ska ja vila en stund i sen ska ja ta bussen till åbo och gå på en föreläsning. Jobbig skola ja har!!?!

drog mitt strå till stacken!

var och rörstade efter många om och men, jag sku ju vänta på anton MEN de hade skiti sig någo för honom så ja fick fara med karin. Ja sku ta bilen för att fara och söka karin och märkte i samma väva att jag inte har bilnyckel. TYPISKT! blev lite sur på anton eftersom de va han som hade tagi nyckeln, sen klädde jag på mig kläderna och gick ner för backen. Typ 200m från där vi bor, mötte upp karin och gick in och röstade. Greps av en liten panik atack då jag ställde mig i båset, VEM ska ja rösta på?!? är sist och slutligen helt nöjd med mitt val. Tänker inte skriva vem jag röstade på. fast jag blev osäker på vem jag röstade på då jag lämnade in min röstsedel, men nu mins jag igen ;) sen pratade vi lite jag och karin, om helgen och om allt möjligt annat. Bättre att få prata med någon än att sitta ensam och fundera! tycker jag iaf :)

Nu sitter vi och äter kvällmat och kollar på valvakan. inte så spännande direkt men man måste väl se på de ändå ;)

presidentvalet 2012

i år skall vi rösta fram en ny president här i Finland. Eftersom presidenten väljs för 6 år per gång så blir detta första gången som jag får rösta. Första gången också för anton :) de e så svårt att veta vem jag ska rösta på. Gjorde test på nete, hmm resultatet är ju inte sådär jätte positivt för min del. Borde kanske fundera om i mina värderingar lite?!? Den kandidaten som jag hade mest gemensamt med är Sannfinländare, inget ont om dom men ja sku ju inte vilja ha samma värderingar som dom! minst gemensamt hade jag med SFP´s kandidat. En kvinna som förespråkar oss finalndssvenskar, hur kan det vara så? nåjoo idag är det bara första valet ännu, eftersom man måste få över 50% av rösterna o nu är det många kandidater med ;) nåjoo vi får se hur det blir, rösta ska man iaf göra! bara anton kommer hem så ska vi fara :)

Idag blir de mammas mat

Så skönt! ida e de mamma som bjuder på söndagsmiddag, igår bjöd mamma på restaurang ;) en liten bit navelstäng är kanske kvar ännu. Men inte klagar jag! de e skönt att inte behöva laga mat, jag tycker om att laga mat men inte alla daga, de e ju något som jag inser själv att jag måste bli bättre på! vår lilla kille måste ju få god och näringsrik mat från sin mamma.

Tillbaka till mammas mat då, idag ska vi bli bjudna på kåldolmar. Jag älskar mammas kåldolmar, speciellt kålen :) då jag o syrran va små delade vi alltid, hon åt innehållet och jag kålen. Vi gjorde ofta så hon och jag, vi tyckte olika så de gick bra. På semlan delade vi också hon åt vingle (den övre delen av brödet) medans jag åt vangle (den undre delen)


helan och halvan <3

Les Miserables

Och så va de söndag igen då, jag hatar söndagar, det är veckans mest onödiga dag! dagen före man måste tillbaka till vardagen, usch! Igår var en dag med mycket blandade känslor, mamma jag och syster var till åbo. Först o äta till Rosso och sen och kolla på Les Miserables <3 jag hade inte sett den innan och den var mäktig, helt otroligt mäktig! skulle det inte vara så att de typ inte finns några biljetter kvar så skulle jag gå en gång till. I över 3 timmar satt vi där på ÅboSvenskaTeater och bara njöt. Efter det åkte vi tillbaka till Pargas igen, syster och jag gick ut o gå en sväng..

Nu till det lessamma, och orsaken varför jag kände att jag inte ville blogga igår. Igår på morgonen nåddes jag av nyheten att ÄNNU en ung människa här i pargas har valt bort livet här på jorden. Man blir så otroligt stum och förtvivlad. Mina tankar går till deras familj och vänner <3 ingen skall behöva gå igenom en sådan sorg!!

.. Vi gick och tände varsitt ljus, kramade om varandra och berättade att vi verkligen älskar varandra. De e hemskt att det skall krävas tragedier innan man själv också påminns om hur sällan man faktiskt säger orden "jag älskar dej" till dem man älskar. Efter det var vi och hälsade på anton en sväng, han är ju på FBK läger. Dom hade disco där och bjöd oss på pizza, det tackade vi för :) sen kom karin o söka oss och det som resterade av kvällen spenderades i vår soffa. Vi pratade om självmord och sedan gick vi över i att prata om fula och fina pojknamn. Detta fortsatte vi med jag och syster, efter att karin åkte hem. En stund iaf för sen slocknade också vi som ljus.


kul och mindre kul

tack för alla kommentarer, skit kul att ni skriver! Känns så mycket roligare att blogga då man får lite kommentarer :)

Nu till det tråkiga, hade tent ida. Finska och socialpolitik, suck och stön! Det sket sig totalt, kände då jag läste frågorna att jag inte ens fattade va dom frågade efter. Hoppas på att någo gick rätt så att ja int måst skriva om de MEN jag antar att det sket sig så otroligt att det får blir en omtent till. Nåjoo de e nästa veckas problem. Anton är inte hemma heller, sitter här ensam i soffan. Karin är på väg hit i någo skede, skönt med lite sällskap! o sen har jag ju bebis i magen så egentligen är jag ju aldrig ensam <3

Till sist vill jag tippsa om en jätte intressant blogg, en nybliven mamma som bloggar om hennes lilla mirakel Denise som föddes i v 23. Kika in HÄR och kolla, tänk de e som om jag skulle föda om en vecka. Skrämmande men häftigt att se att en liten plutt på ynka 400g har överlevt i 2 månader. Ännu är det ju en lång bit kvar men iaf.

fortsätt!

kul med olika namn förslag! fortsätt gänra ännu, vi gillar "vanliga" namn. Ni vet typ Erik och Emil, tyvärr är dessa namn upptagna :) men ja typ dessa namn. De e ju de som e knepig med namn, liksom vad man associerar namnet med. Vi tar t.ex. namnet Kalle, om jag känner någon som är jätte otrevlig och heter Kalle kan inte min söta lilla pojke heta det, även om jag skulle tycka om namnet i sig. Förstår ni mitt problem? efter att jag har jobbar på både dagis och som lägerledare har man ju som en massa associationer till olika namn. De e klart att det går åt andra hållet också, "fula" namn blir fina om personen i fråga är trevlig :) Sen ska de ju passa ihop med efternamnet också, vi är inte helt enliga ännu om det blir mitt eller antons efternamn men båda efternamnen är iaf svenska. Jag vill också att namnet skall vara SVENSKT, inte något engelskt wannabe namn. Vi har ingen koppling till något annat språk än svenska alltså vill jag att barnets namn skall fungera på svenska, fungerar de också på finska är det såklart ett pluss :) kringel krongel, tur att vi hinner fundera ännu <3


namnet ja

tänkte laga ett eget inlägg ifall ni läsare vill hjälpa oss! vi hade ficknamnet klart, men pojknamnet. Voi söta jöta, de e jätte svårt. Det gör ju inte saken lättare att antons släckt består av endast pojkar typ, liksom int så många "lediga" namn. Så hjälp oss och ös på med namn som ni gillar :)

ny vecka IGEN! 23 (22+0)Nu väger bebisen nästan 430 gram, är ungefär 28 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu.

Innan bebisen lagt på sig hull ser huden lite skrynklig och genomskinlig ut, men nu ökar den i vikt varje dag. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln, som är viktig för produktionen av hormoner, utvecklas i stadig takt.

Redan nu finns tandanlag i käkarna. Det är inte så långt kvar tills du får träffa ditt barn och inom det första året börjar tandsprickningen.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt – räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade) flytningar.

länk

och så de egna tankarna, denna vecka har jag kännt mig lite trött i ryggen. Blir ganska snabbt trött om jag sitter för länge, ingen höjdare i skolan kan jag meddela. Busen i magen kickar omkring med jämnamellanrum, de e mysigt men också lite konstigt. Känns som om man svalt världens största luftbubbla som sen inte vill komma ut. Men jag njuter av allt, och väntar med skräckblandad förtjusning på våren och maj <3 tänk snart har vi vår lilla kille här, hoppas vi kommit på ett namn innan han kommer. Pojknamn är jätte svåra!!! kom gärna med tipps, för vi har inte så många allternativ :)

vagnförslag nr2

länk

Vi har nu börjat fundera på denna vagn som extra vagn, har läst mycket om den på nätet och det verkar som om de flesta som haft den har varit nöjda med den. Stora hjul och lätt manövrerad eftersom den har bara 3hjul. Dessutom går babyskyddet lätt att lägga på direkt på vagnen utan att man behöver ha någon adapter. Den går att har i fulltliggläge, vilket är en förutsättning för att en nyfödd skall kunna åka i vagnen. Det negativa är att den, som många andra små lätta vagnar inte går att vända mot sig själv, sufletten går att vända och om man lägger in en mjuklift så kan bebisen ligge med ansiktet mot den som kör, men själva sittdelen är bara vänd framåt. Babyskyddet är ju också vänt mot den som kör vagnen. Den andra gracon är ju bättre men den är väldigt mycket dyrare och eftersom vi ändå ska ha en emmaljunga känns det som att vi nog inte kan sätta ut HUR mycket pengar som hellst på vagnar. Lillkillen behöver ju andra saker också. Nåjo graco trekko finns i en butik här i åbo så jag tänkte åka dit o klämma och känna på den här nån da, ska se vad anton tycker om den idéen :)


en riktig vilding?

för varje dag som går sparkar lillkillen mer och mer, börjar snart fundera på om han alls sover? så gott som helatiden får jag en liten påminnelse om att han är där inne i min mage och bökar runt. De e så mysigt, de e ju dehär som jag har väntat på i typ 16 veckor. Bekräftelsen från både en växande mage och rörelser från grodan <3 man kan inte föreställa sig hur mysigt de e att ligga i sängen på morgonen med händerna på magen och få en massa buffar från bebis. Samtidigt är det lite skrämmande, liksom en påminnelse om att där faktiskt är någon som förr eller senare ska titta ut. Den tanken har börjat dyka upp hos mig mer och mer, själva förlossningen. De e ju ännu några veckor dit, man kan ju vara gravid i 42 veckor så som mest är det då 20 veckor kvar. Men ändå jag har ju vetat om graviditeten i 16 veckor och HUR snabbt har inte de gått? nej nu ska ja gå o värma lite lunch och inte fundera mera på dehär, blir så stressad då ;)

galet!

sitter och tittat på sveriges tv3´s nya serie, mammor och minimodeller. De e helt gelt att barn inte får vara barn, vissa av mammorna puschar sina döttrar till max, sminkar dom och rakar deras ben!! jag hade inte ens hår på benen då jag var 9! sitter och blir mer och mer irriterad, men ändå måste jag kolla på de. Tycker synd om flickorna som blir så stressade av alla krav att de tillslut bara gråter, men ändå påstår mammorna i sten att de e deras döttrar som vill.. ja ja programmet kommer på måndagar men man kan också se på de via tv3 play. Har ni inget annat för er kan ni ju kolla in de. länk
Nu just känns de iaf bra att de e en liten kille inne i magen, känns som att risken att dom ska dras in i just dehär e mindre än med flickor. Fast kanske de kommer en serie om pappor och minibönder eller något annat liknande ;) ingen är perfekt men minimodellerna gick över mitt förstånd.


bildlänk

en lång dag med bra slutresultat

Ida har vi varit till karis mamma och jag. Vi hälsade på lillasyster och hjälpte henne lite. På eftermiddagen fick jag håret färgat så nu har jag inte utväxt från helvete mera, e brunhårig ist :) lite annorlunda men jag gillar de! har ju varit brunett tidigare också så de ska väl gå bra. De e bra med brund för de måste inte färgas lika ofta som blont. Hade riktigt givande diskussioner med mamma både påvägen till och från karis. Skönt med lite tumistid <3

Nu sitter jag hemma helt död, vi hade start kl 7.30 imorse så ja håller på att somna nu. Vi ska snart gå o sova, bara anton blir klar med sitt. Har inte så mycke annat att komma med ida, lillkillen har varit helt tokig ida :) sparkat på som en liten galning, han gillade väl inte nyland ;) eller så gillade han inte att mamma bara satt hela långa dagen, hoppas på att han tänker somna snart så att jag också får sova :) tack och gonatt!

7 lådor

så var sju lådor packade, ännu finns det saker att packa men måste ta en paus och fixa lite mat. Knackorvsoppa ska de bli ida, de e en favorit för mig ;) anton kommer också hem om en timme typ, tänkte försöka få maten klar tills han kommer hem. Så de e bara att sätta lite far på nu :)

morgongymnastik

I morse då jag vaknade hade lillkillen morgonjumppa. Han bökade runt och sparkade och ja je vet int va allt han grejja me där inne. De e iaf mysigt att vakna av en sån sak, och inte väckarklockan eller någo annat lika onödigt ;) Han sparkar och rör på sig tydligare och tydligare för varje dag, tänk snart är vi redan inne i v 23. Tiden rusar förbi en, men de e bra för då får vi flytta snabbare!


länk

Jag har redan börjat packa, eftersom jag bara blir klumppigare och osmidigare ju flere veckor som går. Sku så gärna kunna flytta redan nu, hellst igår MEN det står och faller inte bara på oss! Vi har sagt upp vår lägenhet till den sista mars, så då hoppas vi på att vi kan flytta in till den nya lägenheten. Men om vi inte kan de då ännu så får vi flytta in till antons mommos lägenhet i huset bredvid oss och bo där någon vecka. Vi håller iaf tummarna för att vi ska få flytta så småninom, så att vi känner oss som hemma där innan bebis flyttar in med oss. Dagens aktiviteter blir antagligen lite mera packande och sedan ikväll ska vi gå ut o gå jag och anton, vagga lillkillen till sömns. Vi måste försöka få in lite rutiner med sånt nu innan bebis verkligen är här, skönare sku de ju vara om vi sku hinna gå ut o gå sålänge de e ljust MEN anton både jobbar och har annat på eftermiddagen så vi får försöka göra det bästa av sittuationen.


Paus

Är på fläng ida igen men ida me mamma o syster. Dom söker efter det ena och det andra. Jag börja känna mig hungrig så ja köpte en fruity ti mj. Intressant info ja vet ;) trevlig söndag!!


Inte mycke att komma med ida

Ida har jag verkligen inte mycke att komma me, vi var en sväng till Åbo o sen ha vi vari på antons mommos kalas. Inte mycke att skriva om varkendera.. Hittade 2 bodysar från kappahl o anton köpte en pjamis med grävskopor o maskiner på. Behöver jag säga att pappa är stolt?!? Nu har vi (anton) några ärenden att göra ännu o sen får vi se va vi hittat på :)


slut på "otursdagen"

eftersom alla andra har spamat både FB och bloggar så måste jag väl också göra det. Fredagen den 13 har det varit, ingen otur om ni frågar mig, tror inte helt på sånt skrock men jag säger inte att jag inte tror på de innan dagen är slut, för säkerhets skull ;)

länk

showen var riktigt trevlig, mycket musik och dans precis som de ska vara. Det var annorlunda att bara titta på. Liksom bara se den färdiga produkten och inte själva arbets processen, men bra så :) Tack till frida som bjöd oss!!

Nu sitter jag syster och anton o kollar på Beck, lillbebisen i magen kickar runt med jämna mellanrum. Vi har alltså det allmänt trevligt. Påtal om magen och kickar, lillkillen kickade ganska mycket under showen. Kanske han också ska bli en liten teaterapa ännu en vacker dag. Det roliga med magen var att en massa människor liksom bara tittar eller stirrar på magen men säger inget. Många säger också grattis, men en del människor bara tittar och ler menande :) de e iaf kul nu då det börjar synas, då jag inte bara ser fet ut :p


länk

idag e de fredag

har suttit och sett på "hjärtljud" på arenan, och blivit lite nervös igen en gång ;) borde fatta att inte se på såna program, men samtidigt är det ju så spännande och intressant. Gå in till arenan ni också o kolla om ni vill se BB program från finland. Lillkillen i magen kickar omkring, de e så mysigt. Han har inte riktigt fattat att då ja klämmer lite på magen så sku ja vila få en spark till svar men vi jobbar på de.

Anton trodde att han skulle få sluta ren vid normal tid ida, de sku va bra för vi har fullt upp. Vi ska bada fredagsbastu, äta mat och på kvällen blev vi bjudna till genrepet av den nya tvåspråkiga ungdomsshowen SHOW 006. Showen har premiär imrn, om ni har vägarna förbi pargas under de kommande veckorna tycker jag att ni ska boka biljetter till showen. Har ju inte sett den ännu MEN dom brukar minsan vara sevärda :) har ju själv medverkat i några, tyvärr är ja lite för gammal och gravid för att kunna vara med nu ;)


lite smygreklam, gå in på show 006´s hemsida för mera info


bild länk

torsdag = ny vecka 22 (21+0)


Nu väger fostret cirka 360 gram och är ungefär 27 centimeter långt från hjässa till häl. Ögonbryn och ögonlock är fullt utvecklade och om du väntar en pojke kommer testiklarna att flyttas ner i pungen under de kommande veckorna.

"Små grytor har stora öron": Nu kan bebisen höra vad du säger eller sjunger. Vissa studier pekar på att att nyfödda barn suger kraftigare om de lyssnar på en saga de hört ofta i livmodern. Om du vill göra din egen undersökning, kan du välja en bok du tycker om och läsa den högt. Det är klokt att välja något du inte kommer att tröttna på i brådrasket, eftersom det kan bli en storfavorit som du får läsa många, många kvällar framöver...

Du mår förhoppningsvis ganska bra nu. För många är detta den behagligaste fasen av graviditeten. Du har ännu inte blivit så stor att det är jobbigt och de vanligaste biverkningarna av att vänta barn, som illamående, tryck på blåsan och trötthet har förmodligen lagt sig. Njut medan det varar. Den tredje trimestern ligger framför dig och kan föra med sig de besvär som kommer av att bära en större bebis i magen.


Det som ändrat mest denna vecka är all lill killen börjat böka omkring massor, igår då anton skulle höra på min mage hann han just lägga ner huvudet mot min mage och så fick han en kick. Hihi busbebis <3 annors mår jag lika bra som jag gjort de senaste veckorna (utom nu då jag e sjuk) magen växer också helatiden, super mysigt!!!

febrig

vaknade imorse med den bekanta febervärken i kroppen, hade inte någon hög feber man kan väl mera kalla det stegring men jag beslutade mig ändå för att stanna hemma och vila.

Denna dag har gått till att googla olika vagnar, vi vill ju ha en emmaljunga duo edge kombi. Det är en stor och rejäl vagn med mycket bra kvlité. Men den är inte värst pra att släpa med sig, med tanke på att vi reser ganska mycket till österbotten till exempel. Har försökt se om det skulle finnas något billigt men bra allternativ som rese vagn, den vagnen skulle dessutom gärna få ha travelsystem till vårt babyskydd. Den vagn som jag främst fastnade för var GRACOS egna vagn SYMBIO, den är lite som en bugaboo men halva priset. Men sen är ju problemet det att vi inte har hur mycket pengar som hellst,  bara emmaljungan börjar närma sig 1000€ och köper man en så dyr vagn borde man ju klara sig. Det gör vi också, till det mest vardagliga alltså, ut och gå på alla mer eller mindre dåliga vägar här runtomkring oss. MEN sen då man ska in till åbo, då känns den lite klumppig. NÅjo inte har jag blivit mycket smartare trotts flera timmars googlande, får vänta på att anton kommer hem o se vad han tycker.


denhär vagnen är vi i alla fall säkra på att vi ska köpa, den finns i lager på lastentarvike så de är bara att åka till åbo och hämta hem den, vin tänkte dock vänta till efter vi flyttat, vi har helt enkelt inte rum för den just nu. Käns lite synd för ja sku vila kuna gå o klämma och känna på den här hemma. Får nöja mig med bistolen.


länk

här är bilder på gracos egna vagn, vi skulle inte behöva liggdelen utan bara sittdelen och sen travelsystem så att man skulle få bilstolen på den. Helt snygg enligt mig iaf. men vi får se hur vi tänker i april då vi måste börja bestämma oss ;)

en form av bloggtorka?!?

har lite svårt att veta vad ja ska blogga om, vad vill ni som läser läsa om? Onsdagsbilden på magen är ju lätt, samma med torsdagens nyavecka inlägg men sen då? det börjar blir svårt tycker jag, vill ju inte mala på om samma saker dag ut och dag in.

Ida har jag iaf börjat packa, har packat ner delar av vår DVD samling. 2 fulla IKEA flyttlådor blev de. Ja till IKEA var jag också, köte spjälskydd,lakan, skötunderlägg+överdrag och handdukar.. och lådor. Visar bilder på sakerna sen då de är i använding, just nu ser allt så tråkigt ut då de ännu är inpackade i plast. Bilstolen står så fin i vardagsrummet, emellanåt måste jag känna lite på den. Då går det ett lyckorus i hela min kropp, vi är hittills nöjda men valet av bilstol, den känns stadig men inte klumppig. Hoppas vi är lika nöjda sen då lill killen börjat åka i den :) nu ska jag och anton äta kvällmat o sen ska vi i säng. De e en dag imrn också :)

veckans mage <3


magen v 21 (20+6)

den växer bara mer och mer, vilket den ju ska göra. Men nu syns det på allvar att vår lilla kille är på G <3 njuter av allt just nu. men längtar såklart till maj


Här ska lill killen åka säkert i sommar <3

Lilla bebisens egna bilstol


awww, nu vet vi <3

ultran ida gick bra, allt såg bra ut och allt hade vuxit som de ska. Vi kollade igenom hela lilla bebisens kropp från topp till tå. allt var så fint. 380g väger han ren <3 precis så stor som han borde vara.


här visar han stolt upp paketet vår lilla kille <3
det syns väl ganska tydligt eller?!?

blev lite shockad då jag såg den lilla snoppen svepa förbi på skärmen, trodde ganska så hårt på tjej. Men men vi hade fel och precis lika välkommen är lilla killen. det känns riktigt kul att veta, samtidigt som de känns lite konstigt. Han e som mera en person där inne i magen nu, och nu kan vi börja fundera på namn på allvar. Några allternativ har vi redan, men dom får förbli hemliga tills lillen tittar ut.. lyckligast i världen är vi just nu, anton och jag. Nu ska vi städa undan lite och sedan bara mysa och tänka på vår kommande lilla prins <3

vissa kurser är ju mer onödiga än andra!

sitter och fyller i någo "jobstep" info på näte nu. Vi fick alla ett papper med info om va vi ska göra och nu fyller då alla i sina uppgifter. Man ska laga någon form av CV, känns skit onödigt att ja steg upp tidigt bara för dehär. Men men sånt e de me NOVIA ibland ;) hinner ju läsa bloggar och vara på FB nu iaf..

igår blev ingen bra kväll :(

igår på kvällen då vi skulle gå o sova skulle jag kasta telefonen i sängen och då pomppade fanskapet i nattduksbordet och dit for skärmen :( min älskade telefon gick i kras. Fy fan va sur jag blev! låg och grät en bra stund så länge som anton tejpade skärmen. telefonen går att använda MEN skärmen är helt förstörd. Nåjoo de e smällar man får ta, nu har jag och anton en sak genemsamt iaf! båda har söndrat ett iPhone.. man skulle ju kunna ha roligare saker gemensamt!

vad tror vi?!? vad tror ni?!?

"smulan" skickade en fråga till mig, om vad vi själva tror om könet. tänkte att jag skulle svara såhär i ett eget inlägg. Älskar att ni komenterar, mera sånt!! blir så glad då jag loggar in o ser att någon kommenterat något :)

Tillbaka till frågan då, vad tror vi? eller jag?

Anton tror på flicka just nu tror jag, det har ändrat lite men jag tror att han tror flicka. Själv vet jag inte, något inom mig säger flicka. Samtidigt som jag på ett sätt tror pojke. Har ingen större skillnad huvudsaken är som siri sa "10 fingrar och 10 tår" alltså en frisk liten bebis. Men jag har en förkärlek till långt hår och för att fläta (till syskons och kusiners förträt) så det skulle vara super mysigt med en lite tjej som jag sedan får pina med mina flätor. Om jag helt ska gå på magkänsa så kan jag säga att det just nu käns som att vi kommer att få användning av den rosa tutten som vi köpt. Annors får den väl snällt vänta i lådan på kommande syskon. Jag är också mera säker på flicknamnet än på pojknamnet men jag antar att också de hinner ändra här ännu innan maj ;)


imrn vet vi, börjar blir skit nervös nu!


Jag tycker att de skulle vara jätte kul om ni som läser skulle vilja kommentera och skriva vilken dera ni tror på eller gissar på. Ingen kan ju veta och det är ju 50-50 så kom igen o gissa. Så får vi se vem som har rätt sen ;)

slut på ledigheten

så var skolan igång igen då, kändes riktigt konstigt att sitta där igen. Alla pratade i mun på varandra om vad de hade varit med om, vissa hade riktigt spännande och härliga upplevelser att berätta om medans andra hade varit med om ett mer eller mindre helvetiskt jullov. Det blev en fin mix :) själv hade jag då inte mycket att komma med, konstaterade att jag egentligen inte gjort nåt på jullovet, annat än hälsa på i jeppis då ;) vilket ju inte var så intressant för mina klasskompisar..


bildlänk

lärarna var iaf inte sena med att ösa skolarbeten över oss, det var deadlines hit och deadlines dit. Usch skulle gärna haft en liten mjukstart idag efter jullovet men icke. Skönt med vardag iaf! snart kommer anton hem, då ska vi se om vi hittar på nåt eller om vi bara ligger och degar på soffan, håller tummarna för alternativ nr 1 ;)

dehär med sparkar

det är super mysigt nu då jag känner bebisen flera gånger per dag. Små buffar och duttar, speciellt nu på kvällen då jag lägger mig ner för att börja sova. De blir livat bara värre ;) det är ju sparkarna som jag väntat på så nu njuter jag, dessutom är det ju skönt att känna av bebisen att den rör sig och mår bra. Längtar massor till tisdagens ultra, att få se bebis och att få veta. Har en överrenskommelse med syster V, skall meddela henne då vi vet om det är snopp eller snippa :) folk tror så olika. Faster tror på snopp medans, syster och svärmor är helt säkra på snippa. Vi får väl se ;) på tisdagen ska de sedan schoppas lite, då vi vet om de ska vara rosa eller ljusblått. Hahaha börja just tänka på att tänk om bebis inte visar oss vilken sort den är, då vet vi inget mer om den än vi vet ida ;) de sku ju va lite typiskt.

Nu ska ja börja sova.. tack och gonatt!

sista dagen på jullovet

sitter i sängen o kollar på HIMYM, njuter för fulla muggar av min sista lediga dag. Imrn börjar skolan och vardagen igen. På ett sätt ska de bli skönt, för då börjar vardagen rulla på igen men samtidigt så smakar det ganska skit att tänka på att ja måste börja stiga upp tidigt och åka den helvetiska bussen till åbo.


bildlänk

Det blev inget bloggan de igår, umgicks med syster hela tågresan hem. Vi pratade om allt möjligt och omöjligt. Vi hade bestämt att vi inte fick sova för att vi istället skulle kunna somna igår på kvällen. Så istället för att sova hade vi världens slöaste humor.

Sen fick ja äntligen se min älskling igen, gud så ja saknat honom. Vi satt o pratade en stund o sen kom också karin. Vi pratade lite till o sen va de nati nati.

2 år

Idag firar jag och anton 2år som förlovade, men eftersom jag är i jeppis o han e hemma kommer vi inte att ses :( de känns nog lite trist, hade som verkligen nästan räknat med att han iaf skulle hinna komma upp idag, men typiskt nog så måste han jobba ända till söndagen, nå imrn så ses vi iaf för då kommer jag hem. Dehär jullovet har varit jätte långt i skönt, men ändå känner jag mig inte alls redo för att börja tänka på skolan igen. Nå de e inte så länge kvar till sommaren ;) "bara" 5 månader.
Här i jeppis har vi de också hur bra som hellst, vi blir bortskämda med massa god mat o trevligt sällskap. Igår hade vi en liten gravid träff här hos faster. Min fasters kompis är gravid, och hennes brorsdotter är lika gammal som jag och hon är också gravid. Så vi var tre preggos här igår. Super kul va de! Ida ska vi ännu träffa våra systrar o säga hejdå till dem o sen ska vi packa o fundera över hur vi ska få hem alla julklappar som vi fått här på tåget.. De e dagens problem de, bebis sover säkert ännu har inte känt någon spark ida ännu :) h*n är väl lika morgontrött som sin mamma ;)


halvvägs <3


Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och 26 cm från hjässa till häl och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Se till att du äter nyttigt och får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver järn för att tillverka röda blodkroppar. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter.
länk


egna tankar då? bebis sparkar mer och mer för varje dag som går. De känns jätte häftigt, vill att de ska börja kännas ännu tydligare <3 annors är allt precis som veckorna innan :)


Ingen magbild

Eftersom jag bara mobilbloggar denna vecka så blir det ingen magbild jag fotar den ida o lägger upp den sen då vi kommer hem. Troligtvis kommer vi hem på lördagen, anton måste jobba ännu hela helgen så.. Lite trist nog men pengarna rullar in på kontot ist. Annors har vi det bara bra här i Österbotten bebisen o jag. Den gör sig påmind lite emellanåt men den har inte ännu börjar sparka sådär jätte mycke. De kommer väl om några dagar eller veckor. Imrn har jag varit gravid i 140 dagar och har 140 dagar kvar. Så från o med imrn har jag mindre kvar. OM bebis kommer på rätt dag vill säga.
Längtar massor till tisdagen också, då vi ska få se vår bebis igen. Hoppas på att Lill*n inte är blyg utan låter oss se :) har inte ännu bestämt om vi kommer att berätta vilken sort vi ska få eller om vi håller det som vår lilla hemlis :) känner jag mig själv rätt kommer jag nog att berätta :p de e så spännande!!


Tips inför nästa jul

Mina kusiner har haft en väldigt smart paketkalender i år. Varje dag fick de en del till en julkrubba. Julkrubban är gjord i filttyg och delarna har tarra på baksidan. En kul idé som jag kommer att sno om några år eller så :)


Kusin k har en pad

Vi gav en barn pad till vår kusin k, han gillar den hårt!! Nu ska vi snart äta lite :p


Kusin mys <3

Sitter med lilla kusin K famnen, han har fått lite feber stackarn :/ så vi kollar på Barnkanalen :)


Tom känsla

Utan att gå in på detaljer har denna dag varit väldigt jobbig psykiskt. Missförstånd och annat groll, typiskt inte alls så som ja hade tänkt att det nya året skulle börja. Jag och syster yster gick iaf på en promenad nu på kvällen, lite kallt va de ju nog men oj så skönt! Nu sitter vi o kollar på friends och väntar på att vi ska bli trötta. Det var årets första dag de! Bra så, men jag saknar min älskling <3


I vår vackra vita vinter värld

Utanför fönstret susar snötäckt skog, de e så ljust och så fint :) man blir på riktigt på så bra humör! Har fått sova i över en timme :) nu e ja i bennäs!!!


Gomoron världen 2012

Jag måste säga att vi fick ett riktigt trevligt nyår. Vi åt massa god mat och hade det riktigt trevligt. Bilder kommer senare, också vår konstnärliga bild som vi kämpade med igår ;) nu sitter ja alltså på tåget, ha rest i lite på 2h. Somnade 15 minuter före tågbytet, hur typiskt är inte de?!? Men nu sitter ja på nästa tåg. Bebis gillar tydligen inte tåg, för den har sparkat till förlere gånger, eller sen meddelar den bara att jag har sovit för lite. Det blev bara 3h knappt men ja tycker mera synd om anton, stackarn ska ju jobba som vanligt ida också.. Annors händer här inte mycke, 2,5h kvar o sen e ja i bennäs. Skönt!


RSS 2.0