halvvägs <3


Nu är bebisen ungefär 16,5 cm lång i sitthöjd och 26 cm från hjässa till häl och lägger stadigt på sig i vikt. Det vaxliknande fettlager som kallas fosterfett (vernix caseosa) bildas för att skydda huden under den långa tiden i fostervattnet. Det underlättar också förlossningen. Bebisen sväljer mer denna vecka, vilket är bra träning för matsmältningssystemet. Det fostervatten som tas in av din bebis spjälkas till vatten (som absorberas) och restprodukter som hamnar i tjocktarmen, där det så småningom bildar barnbeck.

Se till att du äter nyttigt och får tillräckligt mycket järn. Bebisen behöver järn för att tillverka röda blodkroppar. Det är i stort sett omöjligt att få i sig för mycket järn bara från mat. Exempel på järnrik mat är magert rött kött, kyckling, fisk, linser och bönor, spenat och berikade frukostprodukter.
länk


egna tankar då? bebis sparkar mer och mer för varje dag som går. De känns jätte häftigt, vill att de ska börja kännas ännu tydligare <3 annors är allt precis som veckorna innan :)


Kommentarer
Postat av: Sanna

Hej, vilken fin blogg du har :) Roligt att följa då vi nästan väntas samtidigt, vi går in i vecka 22 i morgon och är beräknade till den 19e Maj!

Hoppas du får en fortsatt bra Fredag :)// Sanna

2012-01-06 @ 11:16:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0