Budget

Igår fick vi hem ett papper där det stod hur mycket pengar vi fått bonus för under april 2012, snacka om att vi blev lite till oss då summan närmade sig 600€. Vi har alltså handlat mat och livsmedel (schampo, tvål, bykmedel mm.) för 600€. Konstaterade att vi nu måste skärpa oss! Maj borde se bättre ut eftersom vi storhandlade i början av månaden så det tänkte jag att vi skulle göra nu också. Skriver nu en matlista med maträtter inför juni 2012, och lagar handlingslistor till varje vecka. Kan tänka mej att det är helt praktiskt att ha klart sen då bebben har kommit också, så behöver man inte fundera desto mera på det sen. Några av de maträtter som vi hade tänkt äta i maj, åt vi aldrig och ingredienserna till dessa har vi ännu i frysen. Bra så! Lite svårt är det ju att planera då man inte vet när bebben tänkt komma, men jag räknade med att vi är hemma till på onsdag. På onsdagen trodde rådis att dom kommer att vilja ha oss in till tyks, oberoende om de lägger i gång det på onsdag eller torsdag så lär vi inte äta hemma den dagen. Och dagarna efteråt är jag ju på sjukhus. Dessutom är det ju tur att det går att ändra lite på sina planer, bara man inte köper så mycket sånt som blir gammalt snabbt.

Tänkte försöka se till att vi INTE handlar mat för mer än 100€ per vecka, vilket betyder att vi skulle borda klara oss på lite mer än 400€ på mat under juni månad. Man kan ju i alla fall försöka. För 600€ låter nog väldigt mycket för bara oss 2, nog för att vi ibland bjuder folk på mat och så men ändå! Någon gräns får det väl finnas?


Kommentarer
Postat av: Micaela

Riktigt bra med planering över maträtter. Samtidigt brukar det för oss bli billigast om man tar det som finns på erbjudande i butiken. Det kan man såklart göra trots att man har en planering över maten, tänkte bara påpeka att det är bäst att vara lite flexibel och inte alltid köra matplaneringen fullt ut.

2012-06-01 @ 09:47:33
Postat av: Malin

Det är sant! Fast i butiken där vi handlar har de sällan speciellt mycket på erbjudande, dom har istället ett system där man får bonus. Alltså i slutet på månaden får man tillbaka en liten del av det man handlat. I den andra butiken som finns här i stan har de mera erbjudanden tror jag :) Men det är sant att det lönar sig att vara flexibel också, sen är man ju inte alltid sugen på det som man planerat heller ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0