Sneak peak

Här är vi i full gång som vanligt. Anton är och föra bort nycklarna till gamla lägenheten så nu är den ett minne blott :) det känns skönt men lite ledsamt också. Det var ju ändå i den lägenheten som vi fick veta att grodan är påväg <3 det är också där som vi bodde under 3/4 av graviditeten. Men här kommer det att bli super bra, det vet jag fast allt är kaos just nu :) ha en trevlig lördag!


Flytta packa städa

Dagen har fortsatt med samma saker :) men nu börjar gamla lägenheten vara tom på saker, bara möblerna kvar :) super skönt! Men nu måste jag stressa vidare :p


Fullrulle skogsmulle

Hittills idag har vi kört ett flyttlass till radhuset, ätit frukost och nu är vi i Åbo. Vi ska köpa ett gångjärn till ett köksskåp och ett duschdraperi. Sen ska de städas och plockas och flyttas resten av dagen. Fullt upp med andra ord :)


Den bloggfria kaosdagen

Dagen har varit lite kaosartad men bra! Min mage är inte helt ok ännu men inte lika som igår! Anton var med om en olycka på jobbet, han fick bränolja i ögat = sjukledig. Han har gått med piratlapp över ögat idag. Han var söt minsan min älskade pirat <3

Vi har packat och flyttat lite nu på kvällen. Imrn bär det av påriktigt så detta blir vår sista natt här. Det känns ju lite sorgligt men samtidigt så otroligt skönt!

Ny vecka är det idag också v. 33 (32+0) men det har jag inte ens hunnit fundera på ;) besöket hos rådis gick bra, allt såg bra ut och busbebben ligger nu med huvudet neråt :) super! Nu vill mamma bara att du också hålls kvar så!

Det blev kort och bildlöst idag, men hoppas ni har överseende :) har helt enkelt massor att fixa med nu de kommande dagarna ;) *super nöjd* tack och gonatt


Magknip

Typiskt, super duper typiskt! Har känt mej lite konstig i magen hela eftermiddagen och för nån timme sen övergick det till mega knip :( har väl lyckats få nån magsjuka nu också?!? Så jävla typiskt! Nå jag vågar inte riska något så jag meddelade min lärare och min grupp att jag inte kommer till skolan imorgon. Bäst så, så blir det inte panik för dem imorgon.. Ligger nu och vilar mej i Antons gamla säng här i Kyrkäng. Såklart skulle vi ju råka vara här dessutom. Nåjo ingen skillnad var jag ligger egentligen. Får se hur jag mår imorgon, har jag tur kanske jag inte behöver avboka rådis?!? Det är ju ändå först på eftermiddagen. Håller tummar och tår för att detta INTE är magsjuka utan bara vanlig magknip.


onsdagen den 28.3.2012

Idag har vi fört ännu ett lass med lådor och prylar till förrådet vid radhuset. Imorgon eller på fredagen kan vi börja bära in allt till lägenheten. Sen börjar det stora jobbet med att reda upp allt, gå igenom vad som skall sparas och vad som skall slängas. Har på känn att det finns en hel del saker som vi inte behöver mera som varit i vår källare under 1 års tid. VI ska se vad för skatter som dyker upp där ännu. Imorgon skall vi också till rådgivningen. Nu då vi paserat vecka 30 kommer vi att börja ränna där rätt så ofta. Det känns ju som om det var just som vi senast var där. Men alltid mysigt att höra lillkillens <3 ljud.

En till tjuvstart

 

kunde inte motstå dessa jordgubbar i butiken idag, det är klart att dom ju inte smakar så gott som dom gör sen på sommaren MEN det smakar ändå jordgubbar <3 sitter nu och smaskar på dessa och lite vindruvor. Nu ska jag dessutom börja fixa på en överraskning. Men de får ni inte veta vad som är ännu :p

vi hörs senare!

 


äntligen

Dom ringde från labben idag, äntligen är mina thyroxinvärden normala igen. Och det har ocskå märkts i hur jag annors mått, har inte varit frusen eller så. Super skönt att veta att värdena är normala. Annors då? Är ledig idag, imrn skall jag till skolan och ha en presentation. Resten av veckan kommer att bestå att flytt och städande, bävar lite för vad ryggen skall säga om det. Men det är väl bara att ta det lugnt och inte stressa.

Dagens höjdpunkt

Var definitivt detta! Vi invigde våren med att äta årets första glass ute i solskenet.


Mellan skolarbeten och TV

Idag hade jag bara lite stegring, skönt! Hoppas att det inte stiger mera, hittills idag har jag gjort en skoluppgift och kollat på How I Met Your Mother. En helt skön förmiddag om ni frågar mig. NU vet jag inte riktigt vad jag skall hitta på, kanske jag skulle sätta mej i soffan och kollar på TV? 2 dagar kvar ännu i denna lägenhet och sen får vi börja flytta. Skall bli super skönt att få börja aktivera sej med något igen, och det bästa av allt blir att påriktigt få börja göra i ordning inför bebben <3 Det har jag längtat efter väldigt länge nu :) Alla bebbe sakerna har ju varit nerpackade i lådor, eftersom vi verkligen inte haft nån användnig för dem här uppe i lägenheten. Som tur kom ju FPA lådan förra veckan så jag har igen lite i alla fall kunnat klämma och känna på bebbe saker och kläder <3 Men nästa vecka typ så skall det packas upp och vagnen skall äntligen få flytta hem till oss :) Jag är som ett litet barn som väntar på julafton, det riktigt pirrar i magen då jag tänker på det. Sen har vi ju en massa projekt i lägenheten också, golven i sovrummen skall bytas ut och väggarna skall målas/tapetseras. Men vi fixar det sen då vi har tid.


snart står den i vårt HEM <3

Nördar

Detta har jag och syster nördat oss med hela kvällen. Smartphones är väldigt bra!


En måndag med tungt huvud

Ren igår på eftermiddagen/kvällen kände jag mej lite frusen och trött och igår på kvällen hade jag stegring. Samma sak idag, känner mej flunssig och har stegring. Så dagen har spenderats i sängen, jag har faktiskt till och med sovit nån timme. NU ska jag äta lite lunch har har släpat mig upp från sängen. Har lite små huvuvärk och ont i kroppen, så idag blir det bara vila för mej. Har varken tid eller lust att vara sjuk nu!

Svar :)

Blir så glad av kommentarer så jag svara på denna i ett eget inlägg :) Paulina undrade HUR det känns då bebben sparkar?

Det är jätte svårt att förklara. Egentligen känns det så som jag trodde att det skulle kännas, men sen känns det ändå mycket mera och tydligare. Ibörjan kändes det som om nån låg inne i min mage och "drog" i olika saker i magen. Men nu då bebben blivit större så känns det som riktiga sparkar. Alltså det känns ju precis så som det är, att något litet ligger där inne i ens mage och sparkar och trycker ut olika kroppsdelar mot magen. Själv kan jag inte känna så bra på min mage VILKEN kroppsdel bebben trycker ut, men anton känner ibland.

Gör det ont då?

Ibland om han råkar sparka på ett ömt ställe. För någon vecka sedan låg han helatiden och sparkade och tyckte på mina högra revben, då blev dom rätt så ömma och tillslut gjorde det riktigt ont då han kickade till. Om bebben lyckas med en fullträff på urinblåsan så ilar det också till i hela kroppen och man blir super kissnödigt ;) Men oftast så gör det inte ont, utan man bara känner det och det är mysigt tycker jag. Under de senaste veckorna har man också nu kunnat kommunicera med bebben genom att trycka lite lätt på magen där han just sparkat, då brukar han sparka ännu hårdare. Det tycker jag är jätte mysigt, för det är ju vår första kontakt :) Nu börjar ju också bebben så småningom få det lite trångt där i magen, så sparkarna övergår då till rörelser och tryck. Hittills har han nog tillräckligt med utrymme för att sparka men snart blir det nog för trångt.

Hoppas att detta nu lite i alla fall svarade på din fråga :) det är jätte svårt att förklara! Tack för frågan och fråga gärna vidare om ni undrar över något :)

Fullt i magen

Bebben börjar vara stor i magen nu, han tar liksom upp all plats där inne. Det jobbigaste med det är att jag är hungrig typ hela tiden.. Men sen då jag äter så ryms det typ ingen mat i magen så jag blir mätt med det samma och sen efter 20 minuter så är jag hungrig igen. Suck alltså.

Nu sitter jag och väntar på att Anton skall bli klar med hjulbytet på andra bilen också. Jag tog mej en liten power nap i passaten. Trött, hungrig, kissnödig och ont i ryggen.. Ja detta har blivit vardagen för mej, men jag skall inte klaga så jätte mycket. I det stora hela trivs jag! Men emellanåt sjunker humöret och då känns allting jobbigt..


Lunch paus

Nu sitter vi båda hemma runt bordet och skall käka lite lunch, sen skall det bytas ringar på bilarna och annat "roligt" har underhålligt mej själv med att packa ännu lite mera kökssaker i lådor, nu får vi snart leva med mikromat och papperstallrikar men inte riktigt ännu. VI har inte många nätter kvar här nu, och dessutom har jag skola 3 dagar nästa vecka. Typiskt nu då jag skulle ha annat att grejja med, men det blir ju tack och lov inte tråkigt i alla fall. Nåjo men nu ska vi käka lite, hörs igen senare :)

Sommartid

Har ni kommit ihåg att ställa klockorna en timme framåt idag? Då jag vaknade min vana trogen vid 8 (vintertid) hade min iPhone gjort jobbet åt mej :) Anton hade redan ändrat alla klockor här hemma. Han for just iväg på jobb igen. Igår hade vi drive på hela kvällen. Vi tömde hela vår källare och fyllde förrådet vid radhuset. Super skönt att ha det fixat! Nu är det bara några lådor och möblerna som skall flyttas på själva flytt dagen.

Idag skall det bykas här hemma hos oss, Anton meddelade nämligen att vår bykmaskin och torktumlare kommer att flytta ren på tisdagen. Så de e vad jag skall fixa med nu på förmiddagen. Så att trevlig söndag på er alla!


Sista lördagen

i denna lägenhet, om prick en vecka skall allt vara städat och fixat nu. Hyresvärden kommer och kollar att allt är ok nångång på lördag morgon om en vecka då alltså ;) Anton är på jobb idag igen så jag har haft en långtråkig och ensam morgon här hemma, men han kommer nog hem så småningom hoppas jag. I eftermiddag skall vi på 40 års kalas, det skall bli riktigt trevligt :) det är min moster och gudmor som fyller. Annors har vi inte några speciella planer för kvällen, funderade lite på om vi skulle flytta lite lådor till radhusets förråd?!? vi ska se vad vi orkar med.

Gud vad meningslöst inlägg, men min hjärna är lite grötig för tillfället. Bebben i magen sparkar omkring som vanligt, tänk bara lite på 8 veckor kvar nu <3 och HUR snabbt går inte de? Jag börjar verkligen bli NERVÖS!!

Fredagkväll

Vi har just inspekterat vår resevagn, som man alltså fick på köpet med vår riktiga vagn. Den var nog inte något att hänga i julgranen precis men eftersom den var gratis så får den väl duga iaf. VI har ju ändå vår fina Emmaljunga. Anton tiggde åt sig plättar också så de skall vi bli bjudna på här om en stund. Vi var en sväng till Åbo idag också och kolla på sängar idag, vi hittade några som var riktigt sköna så det kankse blir någon av dessa. I nästa helg far vi antagligen och köpa den eller sen då vi har tid. Annors har jag inte speciellt mycket att komma med såhär på en helt vanlig fredag, så att ha en trevlig kväll alla!

FPA lådan

Idag hade det tydligen kommit en lapp i brevinkastet som jag såg först för en timme sen, en lapp från posten att jag hade ett stort paket att hämta. Jag satte mig snabbare än snabbt i bilen och körde efter paketet, viste ju nämligen precis vad det var. MAMMA LÅDAN!


såhär såg paketet ut


mammalådan <3


här har vi då innehållet


och ett smakprov på bodysarna

VAD tyckte jag om innehållet då? Tja väldigt pojkigt, färgerna gick i grönt och blått.. Inte mej emot eftersom vi skall få en pojke, men jag kan tänka mej att om vi skulle vänta en flicka skulle dessa plagg kännas lite väl pojkiga. Kanske?!? Men riktigt fina kläder måste jag säga att där fanns! Trodde inte att de skulle vara sådär fina och användbara kläder där ;) jag är ju lite krävande då det gäller bebbekläder. Men jag tror nog att vi kommer att få användning av det mesta. En fin vinterhalare var där, en mysig sovpåse och lite annat smått och gått. Nu väntar jag bara på att anton skall komma hem så att jag får visa detta till honom :) Detta förgyllde verkligen min fredag! Ett steg närmare MAMMA-rollen!

smaskigt

Är det bara jag eller finns det någon annan som också älskar MEMMA?




sitter nu och njuter av en tallrik memma med mjölk och socker :)
detta är vår på hög nivå!

Påskgräset då?

När skall detta sås? Ifjol gjorde jag det för tidigt, då hade det hunnit bli sådär fult och lång innan påsk. Jag vill ju ha det just perfekt. Skall man vänta en vecka ännu eller ska det sås nu i helgen? Snälla tipsa mej ;)

här kommer en bild från fjolårets påskgräs odling ;)

Sådär ja

NU är flyttningsanmälan gjord, det är nog otroligt bra att det går att göra det sådär enkelt via nete. Så nu har jag och anton en ny adres från och med 1.4. NU måste jag ännu meddela sådana företag som inte meddelas automatiskt från posten. Vad jag sen skall hitta på är ännu oklart :)


super skönt att få detta gjort!

Magen i vecka 32 <3


veckans magbild, det blev tydligen inte någon bild förra veckan. Har börjat slarva med att fota magen, fy på mej. I någo skede ska jag tvinga anton att fota lite fina bilder, de som jag tar själv är ju lite sisådär. Men jag orkar inte hålla på och fota mej själv 1000 gånger heller ;) men som ni ser så växer magen och mår bra <3

Köksinspirationen

Här kommer lite om köket, ritningen blev lite i fel proportioner men ideén är alltså denna. Klistrade också in lite saker som vi redan har, som kommer att passa väldigt fint in i köket. Vitrinskåpet vet jag inte riktigt vart vi skall placera ännu, men nog hittar vi väl nån passlig vägg :)


Proppmätt

Just hemkommen från namnsdagskalaset. Vi hade riktigt trevligt, massa gott bjöds det på. Nu sitter jag och mår precis som jag förtjänar, mätt som en propp. Anton for iväg på jobb IGEN, så nu sitter jag ensam hemma. Nå nu börjar det verkligen närma sig flytt, en vecka kvar bara. Hoppas att den veckan går snabbt :)

Idag har jag inte några större planer mera, beror lite på när anton kommer hem också. Men just nu ska ja lägga mej ner på soffan och vila ryggen.

Vecka 32



länk
Bebisen väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis och är ungefär 41 cm lång. Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer – och ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek.

Det börjar bli lite trångt därinne och det är möjligt att bebisen inte längre
rör sig lika livligt, eller på precis samma sätt. Men så länge den fortsätter vrida och sträcka på sig, så vet du att allt står väl till. Bebisen har en hel del växande kvar innan den föds – minst 900 gram.


Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och nu kissar den, vilket är bra träning inför livet utanför. Benmärgen har tagit över produktionen av röda blodkroppar från levern.

Du har förmodligen
gått upp i vikt 1,3-1,8 kg denna månad. Det är helt normalt att gå upp kring 450 g per vecka under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

Som jag skrivit om ren har ryggen börjat göra sig påmind de senaste dagarna, hela dagen och inte bra på kvällen. Annors går allt bara bra, tiden har börjat gå ganksa så långsamt nu. Veckorna rusar inte längre förbi, vilket är frustrerande på ett sätt och skönt på ett annat. Vill ju att tiden skall gå snabbt samtidigt som jag nu verkligen börjar bli nervös inför den kommande förlossningen och det faktum att vi faktiskt skall få en bebbe <3 Inne i magen är det mest party helatiden, han kickar och boxar omkring där så att hela jag hoppar till ibland. Mysigt! förutom då jag skulle vilja sova <3

Ryggen

Min kära rygg har helt sagt upp kontraktet nu, det river ända ner i benet. Speciellt på högra sidan. Känns inte alls bra, benet ger vika och det ilar av värk i hela kroppen. Hoppas på att de sku gå om snart. Försöker vila så mycket som möjligt just nu, mest ligga på sängen och gå omkring. Det är väl bara att bita ihop? Men lite måste jag väl få gnälla också?!?


Så typiskt mej

Att inte kolla kalendern innan jag startade mot Åbo. Vi började ju inte 8.30 idag utan 9.00. Som tur handlar det ju bara om en halvtimme men det känns lite onödigt ändå! Nåjo får sitta här i all sköns ro och äta frukost. Semla med kakao :) sämre torsdagar har jag varit med om :p


Tråkigt

Denhär senaste tiden har jag haft så otroligt tråkigt, det finns inte mycket att göra just nu. Anton jobbar, kompisarna går ju i skola och tja alla saker är nerpackade i lådor (det är ju mitt eget fel, det är jag som packat ner dom!!!!). Men alltså att man kan ha det såhär tråkigt? Vad gör man? Skulle ju vara roligt att gå omkring i butiker och kolla på saker, men det är ju inte så kul att kolla då man vet att man inte kan handla. Nåjo nu kom anton i alla fall hem, så nu ska vi provsmaka Malins köttfärslimpa :)

baby shower

Igår råkade jag komma in på en ett inlägg i en blogg som handlade om hur hon som bloggade hade ordnat en baby shower för sin vän. Det verkade väldigt roligt, vill ni också bli inspirerade kan ni också kika in denna bloggen här. Hon hade verkligen satsat på baby showern. Alltid då jag hör om baby shower börjar jag tänka på Sex and the City, då samantha går på baby shower och tänker att det skall vara en suparfest ;) kul kul!


länk


En omöjligt uppgift

Idag skall det bjudas på köttfärslimpa hemma hos denna familj, den finns bara ett krux med det. Jag älskar köttfärslimpa (FAMMOS!) och är skit rädd för att min inte skall bli lika god. *håller tummar och tår* för att det skall bli gott. Annors har jag inte mycket att komma med idag, har städat och plockat undan lite smått här i köket och lyssnat på x3m. En sväng till butiken har jag också hunnit ta, men that´s about it. Imorogon har jag i alla fall planer för dagen, först skall jag vara i skolan nån timme eller så och sen skall vi på namnsdagskaffe. Axel har namnsdag på fredagen och eftersom detta är ett släktnamn i Antons familj firas detta med pomppa och ståt :p roligt med annorlunda traditioner, för detta sklijer sig från min familj ganksa så mycket. Men man kan väl aldrig fira för mycket?!?

Igen en natt

Ligger jag här klarvaken. Gick och lade mej i tid igår kväll, vaknade av att jag måste på toa och nu ligger jag här. Det är så onödigt att ligga vaken mitt i natten! Hoppas att jag hittar sömnen snart, ryggen värker också. Det är första gången som några timmars sömn inte har hjälpt mot det. Får se hur det känns imorgon..


Äventyr

Idag åkte jag och Anton iväg med traktorn till ett ställe en liten bit utanför Åbo. Anton skulle föra en båt dit. Hade inget annat för mej så jag hängde på. På hemvägen var det till och med jag son körde. Anton var stolt! Nu ligger jag i sängen och skall börja sova. Hoppas att de går bra för ryggen värker massor. Busade med guddottern och de andra nu på kvällen och det känns i ryggen. Tack och gonatt!


Smaskens


super goda bullar blev det :)


njuter nu av det bästa, nybakt bulle och mjölk <3

Vårdagjämning

Idag är det förrästen vårdagjämning, det betyder att vi verkligen börjar närma oss våren/sommaren/bebben <3 denna sommar skall blir så skön (hoppas jag) inget stress med jobb och annat tråkigt utan bara famijeliv. Anton kommer ju att vara pappaledig i 3 veckor och sen har han ju också semester så han kommer att kunna vara hemma mycket. Det gillas verkligen, vi har inte haft sommarsemester (utom förra sommaren då vi var en vecka i turkiet) tillsammans typ aldrig. Vi ska njuta massor, grilla på vår terass och vara ute på stugan. Kankse åka lite båt också och annat som hör sommaren till. HUR lyxigt är inte det? Det bästa är ju (förutom bebben då) är att jag inte kommer att måsta sitta i butiken och se på alla bruna glada människor som ränner mellan strandenn och glassdisken.

Just nu jäser bulladegen här breve mig, den skall jäsa i 20 minuter till. Så länge är det väl bara för mej att sitta här på daotrn och höra på x3m. Bra så :)

Inte mycket nytt under solen

Har inte haft något att blogga om idag ännu, är ledig (ovanligt eller hur?). Igår var vi till mamma på kvällen och hämtade lite barnböcker och andra saker som var mina, typ gamla skolmappar och sånt. Nu har jag gått igenom allt detta, mappat alla prov från högstadiet och slängt en massa onödiga papper. Typ studieguiden 2007 och annat uppdaterat ;) sparade dock alla roligheter, lappar och dagboks kalendrar. Gud vilka problem jag hade i högstadiet ;) Det var nog inte någon lätt tid inte, fast med facit på hand har ju livet blivit riktigt bra i alla fall. Nuförtiden skriver jag ju inte dagbok mera, bloggar i stället. På gott och på ont kanske?!? Men det känns bra för mig och så länge som det gör det så tänker jag fortsätta. Det kan hända att det ändrar efter att bebben kommer, då kanske jag vill vara mer privat? Men det får vi se sen, jag tror i alla fall inte att jag har lika mycket tid och energi att lägga på bloggen. Men också det får väl framtiden utvisa.

Igår belv det inget bullbak, istället frostade jag av frysen. Så nu står den avstängd och tom här i köket. Det var minsan ett projekt det också. Där var mera is än något annat i den frysen, och det kom säkert 5 liter vatten därifrån. Men skönt att få det ur världen. En sak mindre att städa sen. Fast snart har jag gjort så mycket här att jag inte har något att städa sen då vi verkligen flyttar ut. Inte mig emot, eftersom jag gärna sparar krafterna till att packa upp alla lådor i stället. Vi har bara lite på en vecka kvar i denna lägenhet nu, det känns skönt. Det blir liksom ett perfekt att avsluta en period i vår liv. Liksom sätta punkt för det och börja ett nytt liv med oskrivna blad. Vi har ingen aning om HUR livet i radhuset kommer att bli. Men det är så otroligt spännande :)

NU tänkte jag baka bullar, om dom blir bra kanske vi bjuder dom till nån?!? Typ int vet jag vem men alltid hittar man väl nån som gillar bulla?

En månad kvar

Om prick en månad 19.4 blir jag officiellt mammaledig, HUR galet är inte det? Jag mammaledig?!? Det skall bli mysigt. Jag väntar massor på det, och denhär sista månaden kommer att gå snabbt. Dessutom blir jag i praktiken mammaledig den 13.4 för då är det min sista skoldag, sen far resten av min klass på praktik och sen går jag inte på soc 16 mera. Lite lessamt för jag gillar klassen, är inte speciellt nöjd med själva utbildningen MEN klassen är super bra! Så att sånt, idag har jag tänkt baka bullar, fick sån lust att göra det :) Håll tummarna för att det blir bra!

Stamkund

Börjar känna mej som en stammis hos FPA. Nu sitter jag här igen. Skall lämna in det nya hyreskontraktet. Det känns lite löjligt eftersom det bara handlar om en månad. Men pengar är det också. Nu ska jag bara vänta på min tur ;)


En dag med massa action

Vi fick middagsgäster idag, Antons mamma och pappa :) Vi käkade min fisksoppa, och dom gillade den (jag också) *stolt* Också kladdkakan uppskattades. Efter att vi ätit städade jag lite mera här hemma, packade ihop lite saker som skulle ner i källaren och även några saker som skulle till kyrkäng. Vi städade garaget i kyrkäng, det uppskattades massor, och vi hittade en massa grejjer som vi letat efter. Super! Vi äldade också en massa paff, och hade det riktigt mysigt framför den lilla brasan på åkern. Vi satt på mönkijän och tittade på och värmde oss lite. Sen blev vi i vår tur bjudna på kvällsmat :) Super lyckad dag! Nu är vi båda helt slut, ligger och halvsover i sängen ren. Men så är ju klockan nästan 11 också. Tack och gonatt för denna vecka. Imrn börjar en ny igen, med nya överraskningar och utmaningar.

Hemma fru?

Jag har aldrig varit speciellt hemmafru-ig, har hatat att städa och byka. Gillat att laga mat ibland men inte att städa upp efter mej. Något har ändrats radikalt p.g.a. hormonerna i kroppen (förutom humöret då) jag har blivit huslig. Jag städar utan att det ser för jävligt ut här hemma, jag fixar mat och donar på här hemma. Torkar diskbänken ?!? och sånt. Idag har jag redan förberett maten, vi ska äta fisksoppa. Har skalat och skurit alla grönsaker och potatisen, lagt allt i en kastrull och fräst purjolöken. Nu ska det bara kokas upp tilläggas buljong och fisken. Men det gör jag inte före jag vet när anton kommer hem. Jag har också fixat ihop en efterrätt till oss, en helt enkel och vanlig kladdkaka. Vi har glass i frysen som ju måste ta slut innan vi flyttar så glass passar ju bra med kladdkaka. Nu fick jag dessutom slut på både socker och kakao. Fast de kan hända att vi måste köpa mera socker ännu?! Får se. Vi har massa mjöl här hemma, vi får väl fixa någo plättar eller pankaka så att vi får slut på de?! Vilka problem jag har, eller hur?!?

Receptet på kladdkaka har jag lånat här och sågär skall slutresultatet se ut :)


ser ju bra ut iaf

Hicka <3

Tror att jag kände bebben hicka just, första gången som jag känt det. Det var rytmiska "ryckningar" och höll i sig en stund :) har bara läst att man kan känna det men inte känt det pårikgit ännu, för nu då :) Fast jag känner bebben mest helatiden och magen helatiden växer så förstår jag ändå inte att där verkligen är en bebbe där inne. Vår lilla prins * <3

Jag är heltiden rädd för att jag imisstag skall säga vad han skall heta, jag och anton har pratat om honom med namnet för att kolla om vi gillar det. Sen är det bara att minnas att jag inte ska säga det till någon annan ;) några veckor ännu, MINDRE än 10 tills det är beräknat <3

Föräldra-övning

Igår kväll frågade vi oss verkligen om vi blivit tråkigt eller om vi mer eller mindre omedvetet förbereder oss för bebben ankomst. Vi var på inflyttningsfest till Lelle och Matte, vi hade hur trevligt som hellst men vid halv 10 satt jag och gäspade och Anton var också trött. Så vid 10-tiden tackade vi för oss och gick hem.

Nu för tiden vaknar vi så tidigt på morgonen så vi är verkligen trötta på kvällen. Måste säga att denna dygnsrytm passar oss väldigt bra. Man hinner med så otroligt mycket mera om man stiger upp på morgonen. Imorse vaknade vi vid 7, låg och kollade film en stund och anton hade lite mys med magen <3 Det är så roligt nu då bebben ofta sparkar tillbaka om man buffar lite på honom <3

Anton åkte just iväg för att jobba några timmar, jag funderar lite på vad jag skall hitta på. Blir så frustrerad då jag vill göra en massa men ryggen inte håller det mera. Inge kul att ryggen blir så sjuk till kvällen/eftermiddagen att jag knappt kan gå. Har aldrig förr haft ont i ryggen så jag har aldrig riktigt förstått hur jävla jobbigt det är med ryggkrångel! Nåjo hoppas på att ryggen blir bra sen bara bebben kommer ut :)

En sak som jag hatar..

.. är då man sitter på toaletten och inser att WC-pappret är slut!! Hur frustrerande är inte de? Dessutom har både jag och anton väldigt problem med att komma ihåg att köpa mera toapapper då vi är i butiken. En liten parentes sådär!


länk

Lördag morgon

Nu har jag släpat mig upp ur sängen, som tur sov jag jätte skönt inatt. Var lite rädd efter förra nattens krongel men inatt var det då inget problem. Jag har ju varit vaken sen 8 imorse men först nu kom jag upp. Funderar lite på vad jag skall hitta på ida, borde åka till ikea och köpa några lådor men de inte så jätte kul att göra det ensam. Anton är inte hemma, han har dejour och sen har han annat jobb också.


Har börjat få tillbaka illamåendet tror jag, eller så är det någon magsjukebobba i mig. Det sköljer över mig emellanåt, illamåendet alltså. Inge trevligt alls, sku klara mej riktigt bra utan de också. Men de hör väl till det också, precis som humörs-bergochdahlbanan. Det är nog det värsta med att vara gravid, humöret. Det var inte perfekt innan heller men nu är det på gränsen till ohållbart. Men men det är väl lite så som det är under dessa 40 veckor, vi får bara hoppas på att humöret lugnar ner sig sen då bebben kommer.


det får vara slut på dessa sura miner snart :)

När sover bebben då?

Han sparkar då jag skall somna och han väcker mej på morgonen med sina sparkar. Han sparkar längs med hela dagen. Liksom jag undrar bara när han vilar? Men kanske han hinner sova där emellan, eller så sparkar han i sömnen också?

Jag tycker om att ligga i sängen på morgonen och riktigt känna hur han rör sig. Han börjar bli så stor i magen nu att det går att utskilja var han har huvudet och var han har fötterna <3 det är så otroligt spännande!

Ibland får jag påminna mej själv att det inte är lika otroligt för alla i min omgivning, allt i mitt liv kretsar kring att vi ska få en bebbe om 2 månader. Är säkert inte den perfekta kompisen just nu, men som tur har jag vänner som förstår. Har liksom fastnat inne i bebbe-bubblan. Nåjo några månader kvar ännu och sen kan vi börja skapa en ny vardag. Just nu känns det lite som att resten av livet får vänta, men det hör väl till antar jag :)


Fredag kväll

Så var fredag kväll här, den bästa kvällen på hela veckan. Man har heeeela långa veckoslutet framför sig, så skönt! Ikväll har vi inga speciella planer, bara sitta hemma o slöa tror jag. Kolla lite TV och gå och sova. Har fått mycket uträttat ida, vilket är super skönt. Då kan man med gott samvete ta lite sovmorogn imorgon, bara bebben går med på det :) det vet man ju aldrig såhär på förhand. Läntar tills bebben är ute ur magen och skriker och bråkar hela natten. Hahah kommer så att ångra att jag skrev detta, men jag skall gå tillbaka till detta inlägg och minnas hur jag längtade då.

Tänker nu lägga ner all min energi på att längta efter bebben, känns som om det varit mycket gnäll om den kommande flytten. Ingen orkar väl läsa en blogg om sånt tråkigt gnäll så nu går jag tillbaka till att blogga om det som bloggen skall handla om, nämligen längtan efter GRODAN <3

I brist på annat

Nu har jag fixat det mesta som jag tänkte att skulle fixas idag, kan i alla fall inte göra mera innan anton kommer hem. För han har sopsäckarna i sin bil och jag behöver dom innan jag kan göra något mera. Så länge som jag väntar på att anton skall komma hem har jag knopat ihop en lista på saker som skall göras innan bebben kommer, har säkert glömt massor men här är nu det som jag sådär med det samma kom på. Tror att vi kommer att få det lite stressigt innan allt detta är gjort, som tur är så vet ju inte bebben vad som var planerat. Han är nog nöjd bara han har en säng och får mat :) det är ju mera för vår egna skull som vi sku vila hinna med allt detta.



Vi kommer i alla fall inte at få en tråkig vår, det är ju bra!

Sådärja

Så var alla packade lådor ner i källaren igen, nu ryms det inte många lådor mera. Kankse 5 st eller så, men vi har inte så mycket saker mer heller så de ska nog gå bra. Tänk att alla våra saker ryms i ett källarföråd, vi har nog inte så mycket sen heller ;) haha jag lovar att jag tar tillbaka detdär då allt skall packas upp igen. Nu har jag ju hållit på i 2 månader med detta och ännu är jag inte ens klar. Vi har väl flyttat in och packat upp alla saker sådär passligt till julen typ ;) nånej men tänk om bebben kommer nån vecka för tidigt?!? då är vi väldigt illa ute, så gulle grodan MAMMA vill att du hålls kvar tills du är beräknad! detta tar jag väl också tillbaka sen då vi börjar närma oss mitten av maj :p

Jag tog upp vår gamla damsugare från källaren nu också, tanken är att balkongen skall städas. Det är en av många saker som är dåligt med att man rökt där ute. Aska och sot precis över allt, nu röker där inte någon så ofta mera men askan sitter kvar i alla fall. Nåjo dumt huvud får kroppen lida, på två sätt. 1. lungorna blir svarta och 2. nu måste jag städa extra mycket. Nåjo bäst att sluta gnälla och börja städa istället!


länk

en sånhän skyllt sätter jag upp på vår terass sen då vi flyttat ;) nä men helt seriöst nu då vi ska få bebbe vill jag minsan inte att folk skall komma till oss och röka. Det luktar illa och min bebbe skall inte bli och lukta fimpkopp bara för att någon annan röker. Han skall inte behöva utsättas för passivrökning. Så de e så!

Och hur gick det med sömnen?

Vid 6 imrose då anton skulle stiga upp, då hittade jag en bekväm sovställning och somnade. Sov sen ända till klockan 11, så jag fick ändå sova några timmar. Super skönt! fast jag hellre skulle ha sovit på natten och vaknat på morgonen, men det får man ju inte alltid välja. Nu borde jag aktivera mej lite, funderade på om jag skulle knäppa på bastun och tvätta upp mej ordentligt :p japp de tror jag bestämt att jag gör

När det känns bättre igen

Igår på eftermiddagen hade jag verkligen en skit dag, som tur blev dagen bättre då anton kom hem och vi stack iväg till Åbo. Idag känns det inte lika jobbigt mera, ida känns det mera stressande att vi verkligen ska hinna med allt dessa 2 veckor innan vi skall vara ut härifårn. Idag har jag tänkt att vi ska föra bilstolen till kyrkäng, det får stå där med vagnen och vänta på bebben (den får nog flytta in till oss sen bara vi har flyttat). Här hemma är den bara ivägen just nu, sen tänkter jag föra ner lite lådor till vår källare, lådorna är packade med kläder och andra lätta saker så jag kan bra bära dom! Vi borde planera in någon dag med anton som vi sen för alla lådorna till förrådet vid radhuset. Sen är det bara att bära in lådorna vartefter, det är ju lyxigt :)

Frustrerande

Här ligger jag ännu, klar vaken och väntar på att jag skall somna/ klockan skall bli så mycket att det är OK att stiga upp. Fattar inte varför jag inte somnar? Nu börjar jag dessutom bli hungrig, bebben i magen har i alla fall somnat. Men han höll låda här så att jag emellanåt funderade om han försöker komma ut genom huden. Det spänner och kliar ganska så mycket på magen nuförtiden, det beror ju på att magen växer <3 magen börjar också bli lite randig, men det är inte nåt som jag tänker ta stress över. Magen var långt ifrån perfekt innan graviditeten också så ;)


Natt bebben

Jag var så trött att jag gick i säng ren vid 9, somnade nästan med det samma. Super skönt! Men nu tyckte bebben att de var dags att vakna, och han har ju sina trick. Klickade mig på urinblåsan ;) så de va bara att stiga upp och gå på toaletten. Nu ligger jag här och är pigg, det känns ju lite onödigt men som tur är jag ledig imorgon :) nu ska ja ändå försöka börja sova igen, bara bebben sku somna snart <3


Sovrummet


Här kommer en ritning på hur vårt sovrum kommer att vara, det är relativt små sovrum i vår nya lägenhet MEN med en 160cm bred säng passar det perfekt. Det finns ett mellanrum mellan klädskåpen och väggen dit bebbens spjälsäng passar perfekt. Då får bebben sova nära oss men ändå inte helt fast vid oss. Passade på att klistra in lite saker som vi skall ha i sovrummet också, muminlakanen har vi redan, och glaslyktorna också. Jag älskar mumin till mej själv också, och mumin och laban passar bra ihop. Sen får vi pigga upp rummet med färgglada gardiner och kuddar mm. Kanske de gardiner som vi har i vardagsrummet nu, de är mossgröna och skulle passa bra in där. Vi får väl se. Men såhär långt är jag nöjd med våra sovrumsplaner. Sen är det bara tapeterna kvar då. Men de blir ljusa tapeter med någon form av möster på i alla fall en vägg. Hur det än blir så tror jag att det kommer att bli jätte bra :)

Ny vecka IGEN

Så var det torsdag igen, IGEN! Den dagen i veckan då vi byter vecka bebben och jag, idag går vi in i vecka 31 alltså vecka 30+0. Tiden rusar på, bebben är aktiv i magen mest helatiden och snurrar runt där inne <3 Här kommer lite info om denna vecka, som vanligt från babycenter.com




mår bra ännu, ryggen bråkar nästan varje kväll men de e smällar man får ta. Liksom har jag klarat mej i 3/4 delar av graviditeten utan desto värre krämpor så ska väl de sista 10 veckorna löpa på ganska så bra. Längtar tills bebben kommer, men tycker att de känns bra att de ännu är nån månad kvar. Vi har så mycket som skall fixas ännu så han får gått och väl vänta tills slutet av maj, så som vi planerat ;)

sådär ja

Nu har vi fyllt i alla papper som skickats till BB, allt om min hälsa och om vilka önskemål vi har inför förlossningen. Vi önskade familjerum, men vad jag har förstått så är det ganska så sällsynt att man får det. Får ta och hålla tummarna. Man skulle också fylla i ett pojk och ett flicknamn, så nu vet de vilket namn vi valt till grodan. Ni andra får vänta tills han kommer ut. Tänk bara 10 veckor kvar nu, ca det kan ju vara både mera eller mindre. Men 10 veckor låter riktigt bra om ni frågar mej.


Allt bra med bebben

Allt såg bra ut ida hos rådis, magen hade växt som den ska, HB var prima och blodtrycket normalt. Bus bebben ligger med huvudet upp och rumpan ner just nu, ännu är det inte någon panik men om nån vecka så borde han ha vänt sig med huvudet neråt. Det kommer att kollas upp och följas med :) fick också ett mail skickar till mej, där skall jag fylla i önskemål, bebbens namnförslag mina sjukdomar mm inför förlossningen. Detta skall skickas till TYKS alltså till BB här i Åbo. Spännande, det börjar kännas så påtiktigt nu, om en månad börjar förberedelsekursen. Det väntar vi på jag och Anton. Ska bli kul att se vem annan som är med där.

Men nu ska ja koncentrera mej på de andra gruppernas presentationer och förbereda mej för vår egna. Ha en skön onsdag förmiddag!


Då jag har tråkigt

Brukar jag vara nörd, jag vet lite pinsamt är det nog men jag spelar internet spel. Speciellt briks breaking, det är ett spel som jag kan spela i princip hur länge som hellst. Det är inte bra om jag har något annat att göra, men kvällar som denna är det ett bra tidsfördriv.


kära läsare

Det är så kul att se att så pass många kikar in här på min blogg och följer med mej i min vardag. Nu skulle jag vilja veta lite VEM ni är? Och sen tänkte jag fråga er om ni har någor att fråga mej eller anton för den delen? Det är bara att fråga på, sen svara jag/vi på det som vi vill berätta.



Jag bloggar ju för mej själv, men det finns inget som förgyller mina dagar lika mycket som att logga in på bloggen och läsa era kommentarer så mera sånt! :) Tipsa också gärna om era egna bloggar om ni har någon, gillar att kika in på andras bloggar och se hurudan vardag andra har. Både de som har liknande vardag som jag själv, men också såna som lever ett totalt annorlunda liv :)

duktighetspoäng

Idag har jag fått massa saker gjorda. Har packat ännu en flyttlåda, nu är så gott som alla kärl borta. Några ensaka kärl finns kvar men de flesta av dessa kommer inte att få flytta med till radhuset. Gick igenom stekpannorna och kastade bort de som blivit dåliga, samma med kastrullerna. Har tömt alla köksskåp utom 2 och torkat dessa. Har bykt några maskiner tvätt och bakat en blåbärspaj. Paj och paj det blev nog mest varm smet med blåbär, hur det blev så vet jag inte. Men som tur gick det att äta ändå. Fick flera gäster hit idag också, syster, Sofia och Karin. De fick äta min mindre lyckade paj, men de sade i alla fall att de var gott. Har sparat en bit till Anton också, får se vad han säger sen då han kommer hem.

Dessutom har jag myst med Antons brors barn, de var i kyrkäng så vi åkte dit och hjälpte antons pappa lite. Gosade en massa med alla, men dom börjar ju bli så stora. Också bebisarna (som är 1,5 år gamla) har blivit så stora. Pratar på och spinger omkring. Tänk snart är det väl vår lilla bebbe som ränner omkring där <3 Fixade kidsen i natiskick, vilket uppskattades av barnens mamma och pappa. Alltid kul att hjälpa, dessutom var barnen så medgörliga att de inte ens var någon större ansträngning att lägga på pyamas och tvätta tänderna. Nu sitter jag i soffan hemma, anton är på jobb (han hamnade på jobb eftersom det blåser så mycket och något hade blåst ner? eller i alla fall gått sönder. Men han kommer nog hem så småningom) och bara kollar på TV. Har fixat med en skoluppgift, har ännu en som jag sku borda göra men jag tror att det får bli morgondagens program.

Imorgon är det då rådis kl 8, sen får jag rusa iväg till skolan. Vi skall presentera arbetet som vi gjorde idag, om arbetsverkstäder för ungdomar. Sen har jag inte några andra planer. Åka till en UFF låda och kasta några påsar med gamla kläder och täcken och dynor. Vi får helt enkelt se imorgon.

En grå och mulen tisdag

God morgon tisdag! Regn och snö smattrar mot fönstren, blandat med lite sol. Vill ha vår NU!

Sitter i skolan, vi gör grupparbete. De löper på riktigt bra, jag har en duktig grupp. Lill grodan i magen lever runt och klämmer ut sig genom magen känns det som. Magen ändrar form mest hela tiden :) skall bli spännande att se hut mycket den växt sen förra rådis besöket, då låg SF måttet på 24 cm. Nu ska jag aktivera mej i arbetet igen :)


jag och ryggen är inte vänner just nu

Det blev ingen promenad, det var mörkt och kallt och min rygg klarade inte av de. Känner av värken från korsryggen till bakdelen av bebnet och baken. Käns emellanåt som om jag inte kan stöda på högra benet. Någon kota i kläm kankse?!? Inge skönt alls, ska ta upp det mer rådistanten på onsdag då vi ska fara dit. Har ingen aning om hur foglossning känns men kan detta vara de? Bäst att vila bara, det brukar bli bätte då.

ryggen

Nu börjar ryggen meddela att det räcker för idag. Har packat ner kläder så att mitt klädskåp med hyllor nu är helt tomt. Får torka av det imorgon. Bykmaskinen går på fulla varv, hoppas att skydden blir rena nu :) Vi hade tänkt gå ut och gå med anton ikväll, efter att han slutat sin FBK övning, men får se hur det blir med den saken då ryggen nu är så trött. En kort liten länk får det i alla fall bli. Man mår så mycket bättre sen. Nu börjar tystnade tumlaren, vilket betyder att det finns rena kläder att vika in i skåpet. Tror inte att de viker in sig av sig själva så det är väl bara att stiga upp från soffan då :p

Ibland

har man jätte mycket nytta av skolan, ida hade vi en föreläsngin som handlade om föräldrarskap och familjecentrering. Där gick vi igenom en massa viktiga saker som har med föräldrarskap att göra, det mest intressanta var då vi gick igenom anknytningen. HUR viktig den verkligen är för barnet, hur viktigt det är att man verkligen söker kontakt med bebben. Jag bara satt och tänkte på att detta snart är jag påriktigt. Läraren hade en docka med sig ida, och jag blev jätte bebbesjuk bara av att se en docka. Låt dessa sista veckor gå snabbt!

Hej måndag

Idag har jag tro det eller ej varit till skolan! Då jag kom hem var jag på hugget, så jag for till tarjoustalo och köpa fläckborttagningsmedel och möbelskum. Ska tvätta upp sängarna, de var rejält smutsiga. Sen ska jag börja tömma klädskåpet lite mera. Tänkte försöka få hyllorna toma nu, torka av dem och stänga dörren till dom. Mindre än 3 veckor tills vi skall vara ute härifrån. Vi har en massa planer, förutom att flytta så jag passar på nu då jag har energi och lust. Det brukar bli bäst så!

Andra fina nyheter är att jag var till FPA idag och fick det svart på vitt att jag kommer att få lyfta studiestöd för april! Såå skönt! då överlever jag våren. Nu är också alla papper inne till FPA så snart kommer mamma-lådan på posten och beslutet om mamma-pengen. Nog för att jag bara får den lägsta men iaf.  Är ju inte van med så mycket pengar heller eftersom  jag lever på studiestöd. Nej nu ska här städas och torkas. Vi hörs igen senare!

På språng hela dagen

vi kom just hem innan för dörren, har varit på språng hela dagen. Vi startade vid halv 10 tiden mot hesa, vi var och hämtade upp antons kompis påvägen (han var snäll och kom med som bärhjälp till sängarna). Då vi väl kom fram till hesa var sängarna inte riktigt vad vi förväntat oss.. vi körde hem tillbaka och bar in sängarna i kyrkäng. Synade dem lite närmare tog exakta mått och åkte sen till radhusen för att måtta sovrummet. Det visade sig att sängarna hur man än vänder och vrider på dem är för stora. Typiskt men sånt händer, vi får försöka hitta någon annan som sku behöva dem, som har större sovrum än vi. Det får nog bli en 160cm säng till oss istället, vill ju kuna ha bebben o sova i samma rum som oss.

Vi var också och kollade in lägenheten som vi kommer att bo i nu mellan att vi bor här och i radhuset, vi har bott där förr och allt var sig likt. Vi insåg hur lite vi hade då vi bodde där men att vi var nöjda iaf. Vi har utvecklat ett enormt "ha begär" det senaste året. Något vi får börja jobba med tror jag?!? Nåjoo sen på kvällen for vi igen till kyrkäng, och blev bjudna på plättar. Vi satt också och planerade bebberummet. Svärmor lovade hjälpa mej att måla någon muminbild på väggen, blir ju mera personligt med egenmålad vägg än med tapeter (och massor billigare) så att sånt. Nu är jag så trött, att jag ser i kors. Ska krypa ner under täcket och mysa med min älskade älskling <3

Idag är det 23 veckor

Sen mitt och Antons liv förändrades. Det är 23 veckor sen jag vaknade och hade en konstig känsla i magen och hjärtat. 23 veckor sen tanken slog mej, " jag tar ett graviditetstest ännu innan så ringer jag min gynekolog imorgon" 23 veckor sen jag i all sköns ro satt på toaletten och ordet GRAVID mitt i allt lyser framför mina ögon. Med skräckblandad förtjusning och darrande röst ringer jag Anton. Det var första dagen på resten av vårt liv <3

Om 23 veckor har gått såhär snabbt, hur snabbt kommer då inte de sista 10 veckorna att gå? 10 veckor av flytt och förberedelser inför bebbens ankomst. 10 veckor av förväntan och längtan. De 10 sista veckorna som jag och Anton är bara vi 2. Ser fram emot dessa veckor, men längtar tills bebben kommer <3


melodifestivalen

sitter och kollar på svenska melodifestivalen tillsammans med syster och anton. Mest sitter vi och klagar på alla, har lite ett sånt humör ikväll. Mycket som stör och irriterar tydligen, tur att dom andra är på samma humör som jag. Vi ska nu se detta tillslut och äta lite kex med ost. Sen blir det natt natt för oss, vi ska starta mot Helsingfors och våra sängar imrn på morgonen. Sen tar det ännu nån vecka innan vi får sova i dom men sen är dom iaf här :)


länk

trevlig lördagkväll till er alla kära läsare :)

Det bästa på båtmässan

Var att jag fick metri-laku <3

 


Verkligen uppe med tuppen

Idag har jag och anton vaknat redan klockan 6 på morgonen. Jag vaknade och var kissnödig, tassade upp på toaletten och hörde hur också anton kom upp tassande. Han skulle kolla om det kommit snö. Efter det gick vi tillbaka till sängen men ingen av oss fick sömn mera, vi låg och mös, kollade på modern family och pratade. Vid 8 gav vi upp, och steg upp och åt frukost istället. Jag tror jag vet 2 som kommer att somna riktigt sött ikväll, säkert innan melodifestivalen ens är slut. Men man vet ju inte. Idag ska vi på båtmässa till åbo med Lelle och Matte, vet nu inte hur intressant jag tycker att det är egentligen men det kan ju vara helt kul med lite annorlunda progra sådär på en lördag. Får se när vi strartar, vi är ju vakna och klara ren ;)


länk

Bebben har också varit mer eller mindre aktiv hela morgonen, han kickar och boxar omkring där inne så man emellanåt får fundera om han försöker komma ut genom magen.

Fredagsmyys

Sitter och myser med syster. Vi var till filmtown och skulle hyra film men istället hittade vi första säsongen av modern family <3 så de kollar vi på, skrattar och mumsar i oss allt möjligt gott :)


senare skall dessa finfina saker levereras till oss


länk

har spanat på dessa saker ända sen julen, men det har helatiden kommit andra utgifter i vägen. Så också denna gång, men dessa saker SKALL beställas innan maj.

så typiskt

hade redan klickat mig till kassan på lekmer.fi och skulle just beställa hem lite av de saker som vi ännu inte har då det plingade till i telefonen. Ett fint litet meddelande från IF där de skrev att vi har en ny räkning där, 130€ så det var bara att klicka bort lekmer.fi och gå in på nordeas hemsida istället. Inte lika kul, men det är mera nödvändigt! Anton lovade att vi skulle köpa grejjerna senare istället.

amningskudde

Jag har idag surffat runt på olika hemsidor och sökt efter en amningskudde. Jag vill ha en fin kudde, som man kan ha framme i soffan. Här kommer några exempel på såna som jag hittat och gillar


länk


länk

dessa två gillar jag mest, vill hellre ha en kudde som är snygg än en som har en massa barnsliga tryck. Dessa två är ju olika modeller, undrar vilken som är bättre?
Har någon av er erfarenheter av vilken som är bättre/bekvämare?

näsblod

igår vaknade jag på morgonen av att jag hade näsblod, inatt vid 4-tiden vaknade jag igen av att jag nös och sen fick näsblod igen. Undrar varifrån de kommer? inge kul med näsblod, då jag var yngre hade jag näblod ganska ofta. Vaknade ofta på morgonen av att dynan var blodig, men nu har jag inte haft på länge före nu då. Hoppas att de inte fortsätter!

längtan växer sig starkare

Vi var via kyrkäng ikväll, kollade in bygget och förde skötväskan till vagnen. Att se vagnen stå där och bara vänta gör att jag också börjar längta ännu mera. Vill börja gå på vagnspromenader och stå och vagga och lulla och sjunga för vår lilla bebbe. Vi tror att vi bestämt oss för namnet på honom nu, men jag kommer inte att avslöja de innan han är född. Ifall han sen inte ser ut som det namn vi tänkt så vill vi se det först :) men det är ett fint namn, de kan jag lova.

Imrn blir det tvätt äkta fredagsmys, anton skall på bastukväll så jag tänker parkera mig i soffan med en massa god fruk, cocis och kanske till och med en film?!?gillar inte då anton skall ut och festa men ibland måste han väl också få?!? eller hur? men nu ska ja äta lite vattenmelon och sen somnar jag. tack och gonatt!

listan, uppdaterad

ÅKA
vagn emmaljunga duo edge kombi
filt-
regnskydd, myggnät (kommer med emmaljunga vagnen)
Lamfäll
reflexer -(finns också färdigt på vagnen)
vagnmobil/leksak att titta på - (önskar mej de med laban på, lekmer.fi säljer dem)
babyskydd - Acta graco logico S
filtar -

BÄRA
Bärsele - har funderat på att köpa en babybjörn.

SOVA
vagga/liten säng för nyfödd
madrass
bäddmadrass
spjälskydd - har ett som vi köpt från IKEA,önskar mej ett med laban på ;)
kudde, tunt täcke/filt -
2 st bäddset -har ett set från IKEA och drömmer om ett till från Lundmyr eller ett med Laban på
2 st lakan
mobil - önskar mej den med Laban på
nalle/snutte - har 2 st, en groda och sedan kossan UNO, vi sover med kossan så att den ska lukta oss sen

SKÖTA
Stadig tjock skötbädd- köpt från IKEA
Skydd/överdrag till skötbädden - köpt från IKEA
småkorgar, klädförvaring - köpt från IKEA
blöjor -
mjuka engångstvättlappar -
Frottètvättlappar - köpt från IKEA
vegetabilisk olja i pumpflaska -
mjuk naturborste -
nagelsax fil - får man väl i KELA lådan?
Baby puder - 
Salva -

BAD
badbalja-
skötbädd till duschen - (behöver man väl inte?)
mjuk badhanduk/cape -
SKÖTVÄSKA -
skötunderlägg -
blöjor -
rulle hundbajspåsar (för blöjor) -
mjuka engångstvättlappar -
Några frottètvättlappar
amningskupor -
napp - vi har några, man får väl pröva sig fram.

ÖVRIGT
babysitter - kommer vi att få låna
täcke eller tjock filt att ha bebisen liggandes på golvet -
babygym - drömmer om det med laban på
speldosa -
babybok att skriva och sätta kort och minnen i - har en
nappar
babyvakt

MAMMA/AMNING
nattamningstop-
amningsbh-
amningskupor -
elektrisk amningspump -
mjölkuppsamlare -
tuttvärmare -
amningsvänliga klänningar linnen - har många tubtoppar och klänningar som jag kan tänka mig att fungerar
sköna trosor som håller bindan på plats - har haft mens förr ;)
apotekets långa tunna bindor med vingar
apotekets långa trosskydd (när avslaget börjar avta)

KLÄDER- ett urval
6 st tunna omlottbodies - har inte alla, men några
6 st kortärmde bodys - har några
4 st tunna mjuka byxor - har i olika storlekar
1 st kofta
2 par strumpor
2 st hjälm mössor
Sohatt

Summa sumarum börjar vi ha det mästa, en badbalja behöver vi ännu och ett babygym. Några filtar och en fårfäll. Sen då blöjor och sånt med de kommer vi inte att köpa så mycket av utan prova lite vartefter. Kolla vad vi gillar och vad som bebben gillar. Känns iaf skönt att tänka att det mest viktiga är fixat nu, det är alltså ingen panik med resten. Amningskläder måste jag ännu skaffa, någon BH och någon blus men de fixar jag sen i slutet av maj :) hatar att köpa BHn så jag kommer att skuta upp det tills jag verkligen måste!

Skötväskan fixad

Nu har vi köpt skötväska, valde emmaljungas som passar ihop med vagnen :) är super nöjd och längtar tills jag får börja packa den och framförallt använda den :)


masun vecka 30 <3


den blev lite suddig tyvärr men magen syns ju iaf och det är ju den som ät det viktiga!

vecka 30


Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 39 cm lång från topp till tå. På huvudet växer det hår. Hos pojkar har testiklarna vandrat ner i pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

Bebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud och ljus vid 30 veckor.


Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin,
folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna.
länk

Torsdag igen då, kvinnodagen och fram för allt en NY vecka 30 (29+0) mår som veckorna innan, börjar känna mej lite tröttare, speciellt på kvällarna men det är bara skönt för det betyder att jag somnar snabbt. Börjar känna mej klumpig och lite tjock, äter mera och går snabbare upp i vikt än tidigare. Humöret börjar åka mera berg-och-dal bana igen. Inge kul varken för mej eller för min omgivning. Men annors trivs jag, längtar tills våren är här påriktigt och tills bebben kommer. <3

så var det slut på denna onsdag också

Vi kom just hem, vi var till radhuset och mäta. Sängarna kommer att passar!! super :) vi blev ombedda att hämta med pizza till antons bror med fru så vi var via Venezia. Anton beställde en skit tråkig pizza till honom och mej, skinka och ananas. Men det sjönk nog ner, som tur va. Vi pratade på om allt möjligt och hade det riktigt trevligt. Känns konstigt att tänka att det snart är vi som bor där, jag längtar så att jag snart blir galen. Det är den längtan som gör att jag orkar stå ut nu, snart snart. Det känns iaf skönt att de flesta lådorna är packade, det är nästan bara städandet kvar och det fixas sedan sista veckan.

Nu sitter jag och käkar lite färsk ananas, får man äta det då marn är gravid? har läst att man skall äta det om man vill att förlossningen skall starta?!? nåjo int känner nu jag något iaf :p en skön kväll på alla sätt och vis. Imorgon är det en ny vecka igen, vecka 30! snart har 3/4 av graviditeten gått :)

Ny header

Vi har blogg design party ikväll syster och jag, vi försöker väl förstå oss på alla koder och sånt. Det går väl sisådär, jag har de senaste timmarna försökt jobba med en ny header till bloggen. Vet inte om jag är helt nöjd ännu heller. Men nöjdare än vad jag var innan, borde fota fina magbilder så att jag skulle ha något att göra headers av. Får väl försöka muta anton att agera fotograf här i någo skede. När vi nu sen skall hinna med det? Annors har jag inte så mycket att komma med, skriv gärna en kommentar om vad ni tycker om min nya header (syns den inte skall ni uppdatera, alltså trycka på F5)

I paketet på posten fanns


en massa bubbelplast


muminmuggen <3


muminglas

Shoping och kärleksmums

Som jag skrev åkte syster och jag iväg till mylly, hittade både jeans och ett par mama-legins. Dessutom fick en förpackning nya vita stumpor komma med hem. Allt detta för 47€, ibland gillar jag H&M. Provade en massa jeans, syster hade underhållning i provrummet, det är bara att konstatera att jag är för kort och knubbig. Men leginsen är ljuvliga! Sen åkte vi till ett loppis, gick omkring där en stund men hittade inte något. Loppis är inte min grej helt enkelt, jag kan inte shoppa på loppis.

Då jag kom hem började jag baka mockarutor, gillar mera det svensk-svenska namnet för dom kärleksmums <3 det svalnar just nu. Hoppas anton blir glad då han får efterrätt :) maten står klar på spisen så jag hoppas att han kommer hem snart!

det ser iaf gott ut :)

God morgon onsdag

Nu sticker jag och syster till mylly, nya preggo jeans är vad som skall handlas. Nyaste muminmuggen har också kommit till posten, så den skall hämtas ut :) en bra dag såhär långt!


en tisdagkväll som denna

Sitter vi båda med varsin dator och grejjar med en massa mer eller mindre nödvändiga saker. Vi fick just veta att antons kusin blivit pappa inatt <3 till en liten tjej. Ååå vad bebbe längtan blir stark, vill också träffa vår lilla kille. Men ännu måste han stanna inne i magen några veckor! Han måste bli större och "klar" och vi måste ju hinna flytta och allt detta. I slutet av maj låter bra, så som det ser ut nu. Bebben sparkar i magen så jag hoppas att han håller med.

Då man har tråkigt..

.. Kan man t.ex. räkna hur mycket pengar som finns i spargrisen :) en och annan mumin mugg skulle jag nog få för dessa slantar :)

 


lunch eller middags tips

Igår kockade jag ihop en "man tager vad man haver" maträtt, som verkligen blev lyckad! Jag stekte 1kg maletkött (vi har köpt från en köttgård här i pargas, därför är det så stora förpackningar) kryddade det med salt, peppar o vitlök. Sen hälde jag på en flaska chilisås. Lade allt kött i en ungsform, hälde över en burk champinjoner och en burk matlagningsgrädde. Tillslut klickade jag på några klickar bonjour och in med allt i ugnen i typ en halv timme. Till detta kokade vi spagetti, då man klickade på "köttsåsen" på pastan och rörde om blev det en otroligt god och krämig pasta rätt. Prova den! äter det som lunch ida, blir antagligen också som middag. 1kg kött är ju ganska så mycke ;)


såhär ser det ut, jag lovar att det smakar 1000 gånger bättre än det ser ut ;)

bebbe-rums tapeterna

Nu då vi har måttat bebbe-rummet så blev slutpriset på mumintapeten 258€, om man då målar dom andra väggarna vita eller någon annan färg så blir det ju inte SÅ dyrt. Ska kolla med anton ännu på eftermiddagen men jag antar att vi inom snar framtid kommer att beställa dom :) stackars svärfar som skall tapetsera

men nu till frågan
vilken av tapeterna ska vi ta?


länk


länk

jag gillar båda men kanske den första lite mera. vad tycker ni?

sängproblemet löste sig!

Igår fick jag mail av en super snäll tjej som läst här på bloggen att vi letar sängar. Hon och hennes pojkvän skulle också byta sängar och erbjöd att vi kunde få deras gamla. (helt gratis!) Det är inte vilka sängar som hellst, de har motor och masage och sånt lyx som vi aldrig skulle kunna drömma om. Tjejen skrev att vi antagligen borde köpa nya madrasser, men de e en liten sak jämfört med vad en hel säng skulle kosta. Vi blev överlyckliga med anton, tänk att det finns så snälla människor. Sängen är lite på 2 meter bred (så anton är nöjd!! jag me!) perfekt med STOR säng, då finns det utrymme för en massa barn där sen ;)

Nu ska vi bara fara och mäta till nya lägenheten och se i vilket rum som sängen passar bäst, just eftersom den är så stor. Men de ska gå bra, det finns 2 rum dit den abslout passar så det är bara att se i vilket av rummen som spjälsängen passar bättre i. Om inte Anton kommer hem allt för sent ikväll så tror ja vi åker och mäter de då. På söndagen ska vi åka och hämta sängarna från Helsingfors.

Vi är super tacksamma jag och anton över detta erbjudande, tänk så snälla människor det finns i världen!

tisdag morgon med tungt huvud

Sov riktigt dåligt inatt, svärmor fråga igår om jag ännu kan sova bra på natten "joo de gör jag nog" svarade jag glatt då. Tji fick jag, bebben i magen sparkade mest hela natten, och jag vaknade var och varannan minut. Detta resulterade i en massiv huvudvärk då väckarklockan ringde. Bestämde mej för att bli hemma och vila ida, det verkar som om smågruppen klarat sig bra iaf. Fick min uppgift som jag ska fixa. Bra så. Jag sov vidare en stund till och hoppades på att huvudvärken skulle ge med sig. Nu har jag gett mig, stigit upp och ätit frukost. Har inte lika hård huvudvärk mera, mera sådär bakgrundshuvudvärk. Hoppas att de sku ge med sig snart.

Så typiskt!

Hatar då detta händer! Smöret faller i golvet o burken går sönder. Denna gång va dessutom paketet så gott som oöppnat :(


titta vad jag hittade!


en muminmamma disktrasa! jag blev kär med det samma <3

dessutom lyxade jag till det lite i köket genom att köpa nya färska tulpaner

blev lite sur då jag sku sätta dom i vasen och märkte att dom rosa var jätte slappa, hoppas att dom karpar upp sig

Sen tänkte jag bjuda 2 bilder som visar hur spänd min vårjacka är över magen




det spänner på bara värre.. den kommer int att gå fast om några veckor :p

tvåsamhet

En sak som vi verkligen blivit bättre på jag och anton är att umgås bara vi 2. Förr hade vi allt som oftast någon här hos oss eller så var vi på gulej nånstans. Ofta var vi inte ensamma hemma före efter 11-12 på kvällen. Det blev inte mycket tid bara för oss då. Inget fel med att umgås med andra människor, men jag kan nu i efterhand se att de tärde ganska så mycket på vårt förhållande. Då man bara stressar på och inte alls funderar efter märker man inte hur viktig den gemensamma tiden är.


bild från vår resa till Egypten 2010

Nuförtiden är vi nästan lite "tråkiga" (ja kan tänka mej att omvärlden tycker så iaf) "nej vi orkar inte ida, vi är trötta" svarar jag ibland då någon undrar om vi ska hitta på något. JAG har lärt mig att det är okej att säga nej, det tror jag är super viktigt sen då bebben är ute. INGEN annan än JAG och ANTON vet då hur det är att ha just vår bebbe, ingen ser eller hör om han gråtit hela natten t.ex. Då är det ju mitt ansvar att säga nej, andra människor är inte tankeläsare. Det får jag påminna mej själv om relativt ofta.

Det bästa är ändå att vi nu 9 av 10 kvällar avslutar dagen med att sitta i soffan/ligga i sängen och se på någon film och prata om dagen som varit, om framtiden och bara fjanta sig lite. Gå och sova tillsammans och det sista man säger innan man somnar är "gonatt älskling, jag älskar dej" <3


bild från min 17-års fest, tänk om vi vetat då, att vi 4 år senare är förlovade och väntar bebbe <3

Det sägs att par ofta skapar en "bubbla" runt sig då de ska få barn, jag antar att det är denna bubbla som jag upplever just nu. I detta nu är det en ganksa så skön vardag, jag skulle inte vilja byta med någon annan!

dagens mellis


idag fick de bli 2 knäckebröd och en kopp kako. Anton kommer ändå hem om 2 timmar och då ska ja ha maten klar till honom så jag orkade inte börja fixa något invecklat mellis ida. Dessutom måste man ju ha någo ingredienser hemma då också, de har jag alltså inte. (har inte varit till butiken ännu)

Idag har jag..

.. varit gravid i 200 dagar, det bertyder att det är ungefär 80 dagar kvar tills bebben ska titta ut. Nu börjar den trejde delen, eller trimestern som det också heter, av graviditeten. Enligt alla gravidhemsidor är det nu som det skall börja kännas tungt, jobbigt och att man har varit gravid i EVIGHETER. Vissa dagar har varit lite jobbiga p.g.a. att ryggen inte alltid samarbetar med mej, men annors tycker jag att det är riktigt trevligt att gå omkring med min mage. Graviditeten blev roligare då det syns att man är gravid, och då jag mer eller mindre hela tiden känner bebben inne i magen. Antar att det nog ännu kommer att bli riktigt jobbigt, speciellt sen efter att jag blivit mamma ledig och bara är ledig alla dagar, fast sen har vi ju en del att grejja med i vår nya lägenhet. Vips så är det maj och så kommer grodan <3


om ca 80 dagar liggen bebben i vagnen och vi får gå på den första vagnpromenaden <3

.. bykt upp kuddar och täcken (skulle byka lakanen och såg hur äckligt sunkiga dynorna var så de fick åka i bykmaskinen de me) Ikväll ska de badas bastu så att vi båda är rena i vår helt super rena säng ;)

På önskelistan just nu


här är alla muminmuggar som jag ännu inte har. Sen borde jag ha alla som man kan köpa helatiden, vissa muggar är ju t.ex. sommar muggen för år 2009 eller vinter muggen eller någon annan jubileums mugg. Så efter dessa 6 blir det att vänta tills nästa vintermugg kommer igen. (tror dock inte att jag har råd att köpa alla dessa innan vinter, men man vet ju aldig) just nu har jag inte råd att köpa flera. Beställde mymlans mamma muggen ida då studiestödet kom ;) men det är också sen det enda som jag kan köpa i mars. Jag ska NJUTA då den muggen kommer på posten ;)

Måndag

Så har ännu en ny vecka börjat, jag är ledig idag och har redan hunnit byka en maskin och väntar nu på att nästa ska bli klar. Diskmaskinen är också igång. De e så skönt att vi städade grundligt igår, då går de att plocka och ordna i flyttlådor igen. Har nu en låda som är fylld med handdukar, vi har massor av handdukar tydligen. Vissa som jag har ut från skåpen undrar jag om vi alls använt sen vi flyttade hit. Nåjo de e ju bra att ha! Idag är det 25 dagar kvar tills vi ska vara ute ut lägenheten. Det är nu som det börjar bli spännande, hinner de få huset klart innan de eller måste vi flytta via en annan lägenhet först?!? Håller alla tummar och tår för att vi ska få flytta direkt till radhuset, men man vet inte ännu. Om några dagar/veckor ser man de. Hur som hellst ska vi vara ute härifrån den sista.

Så småningom ska ja börja packa ner lite kläder också. Sådana kläder som jag vet att jag inte kommer att använda innan vi flyttat, för om vi dessutom måste flytta via ännu en annan lägenhet så tänker jag inte släpa med ALLA mina kläder dit! På dagens agenda har jag inte mycke, ska åka till butiken och handla lite. Vi har ingen frukt här hemma :(

Så kan de gå ibland

Då man lever lite i lådor och kommer på att man vill ha kvarg (och att alla skålar ligger fint ner packade i källaren) då gäller det att vara kreativ. Muminmuggen fick agera skål ikväll. De gick bra de me!


Mommo-kaka

Vi blev bjudna på mat hos mamma ida. Lyxigt. Till efterrätt hade mamma bakat Mommo-kaka. Hon menade att hon måste börja öva nu då det bara är några månader kvar innan bebben kommer :) dagens Mommo-kaka fick klart godkänt!


Inlägg 500!

Nu har jag skrivit 500 inlägg på denna blogg, 500 inlägg om min helt vanliga vardag. Mycket har ändrats under dessa 500 inlägg och före jag skrivit mitt 1000ende inlägg har säkert ännu mera ändrats. Jag är stolt över att jag orkat blogga såhär flitigt och ofta och hoppas på att energin inte skall ta slut på länge ännu.


länk

städa städa varje SÖNDAG

Vi var igår på kvällen en sväng till antons bror med familj, de hade tömt några flyttlådor som de lånat av oss och nu fick vi dom tillbaka. Vi blev hos dem och kollade på melodifetivalen och hade en riktigt trevlig lördag kväll. Idag har vi varit aktiva, vi har städat så gott som hela köket. Little by little börjar vi bli flyttklara. Ännu är det mycket som är opackat, men vissa saker behöver vi ju faktiskt ännu. Igår åkte tavlorna ner från väggen, packade dom fint i en låda och konstaterade att fotona i ramarna måste uppdateras innan de hängs upp pånytt. Så att sånt håller vi på med, just nu doftar hela lägenheter mr. muscle kök.


länk

NU mår jag bra!

De e sällan jag tar mig tid att skriva och berätta då allt känns bra, läste igenom min gamla blogg igår kväll och kom ihåg hur skit jag mådde då. Jag var deppig och ensam i min lägenhet i Jeppis. Jag levde för veckosluten för det var då som jag fick komma hem, hem till Anton, kompisarna och familjen. Insåg nu hur lyckligt lottad jag är, jag har varit nere på botten och upplevt det och nu är jag äntligen uppe igen. Jag kan ärligt säga att jag är nöjd med mitt liv, mina val och min vardag. Klart att det alltid finns saker som sku kuna vara bättre, ni vet mera pengar och mera resor och sånt. Utséendet är en annan sak som jag sku kuna ändra lite på. Men som tur är det inte det som definierar mitt liv. Jag har börjat hitta meningen med mitt liv, det känns som att jag verkligen är på rätt väg nu. Jag har välrdens bästa pojkvän och världens bästa bebbe i magen <3 dom är perfekta just för mej, och det är ju det som är viktigt. VI passar ihop med varandra, kompleterar varandra och älskar varandra. Det är ju sist och slutligen det som räknas.


som gjorda för varandra <3
(denhär bilden är så rolig på nåt sätt, ful men ändå fin<3 )

Ibland käns det som att man inte får vara lycklig, att ens liv är fake för att man säger att man är lycklig. Alla dagar är inte solskensdagar från morgon till kväll, men jag känner mig helt ärligt lycklig varje kväll då jag somnar. Det har jag inte gjort på länge och det är därför som det käns så jätte bra! Jag önskar att alla sku få känna sig så som jag känner mig. Jag önskar att alla sku få hitta meningen med deras liv och att alla då de går och sova på kvällen ska känna sig nöjda och glada över vad just deras liv är. Jag tror att det är nyckeln till lycka, och jag har äntligen hittat den :)

stokke stolen

Jag skrev ju förra veckan att vi skulle få köpa den där sitsen för nyfödda till stokkestolen, i rätt färg och allt. Dock kom det fram att jag hade missuppfattat vilken sits det var, det var INTE den som vi trodde. Det var den sitsen om passar till bebisar som redan kan sitta, och den sitsen har redan Antons brors familj. Så den behöver vu ju inte köpa, lite snopet var det ju att inse MEN de positiva är nu att vi inte kommer att behöva köpa en stokke stol före i höst. HURRA en sak mindre att lägga ut pengarna på (shopaholicen i mig gråter lite, men jag påminner den om att vi ju faktiskt har en MASSA annat som måste inhandlas inom snar framtid)


länk

Vi kommer att köpa den limegröna stolen, som jag redan skrev tidigare. Den där baby-plast-delen, som vi kommer att få låna är i svart. Tror att de kommer att se riktigt snyggt ut med vårt svarta matbord.

ett vårtecken

För mig är ett av de första vårtecknena de att man kan börja gå med converce igen. Hittade aldig vinterskor för denna vinter, bara mina goretex skor så det kändes extra lysigt att ida sätta på sig mina super fina gula converce.


älskar mina converce <3

Trotts att de nog ännu är isigt på marken och snö mest över allt så var det tillräckligt vårigt för att premiäranvända dom enligt mej. Dessutom tog jag peak rocken på (min svarta vår/höst jacka) den var kanske lite kall ännu men mycket smidigare än vinterjackan. Nu vill jag verkligen att de ska bli vår, varmt och soligt. Man blir på så mycket bättre humör direkt då solen tittar fram lite.



Magen i vecka 29 <3


finaste magen i vecka 29 <3


möbeljakten har börjat

Vi skall köpa en ny soffa tills vi flyttar, har börjat söka runt lite på nätet. Soffor finns de ju massor av, men de e dom fina och billiga som jag söker efter.


länk
denna soffan finns på sotka, den får man för 700€ så inte sådär helt billig. Sen gillar jag inte att den e vit, de e nog inte speciellt praktiskt med tanke på barn OCH anton ;) men den e fin och jag gillar modellen.


länk
denna soffa är drömmen, super stor och skön. Gillar också färgen. Dock är 1500€ lite väl blodigt. Men denna modell sku vara super. Vårt vardagsrum är jätte stort så de sku till och med rymmas en stor soffa där :) Också denna hittas på sotka


Har ni några tips på var man sku kuna hitta fina soffor billigt. Vi vill ha en ny!

Ett annat dilemma är våra sängar, dom är helt enkelt slut. Både jag och anton har ofta ont i ryggen på morgonen då vi vaknar. Några bräden har gått av i bottnet (anton sku hoppas i sängen) Vi vill ha en jenkki säng,


länk

men de finns 2 problem me dom. problem nummer ett dom är nästan alla bara 160cm breda, problem nummer två är priset. Dom är inte direkt billiga. Nåjo en säng ska man ju kuna ha länge så de e väl bara att satsa en lite större slant på de. Priserna varierar mellan 500€ och 5000€ sådär då man ser på nete. Snart får vi nog börja trava runt i butikerna och söka påriktigt. De blir någon av de kommande helgerna sku ja tro.
NU ska ja klä på mig och sminka mej, ska hänga med mamma och syster i åbo. Som tidsfördriv, har inga pengar själv. Men eftersom jag är ensam hela dagen ida så kan ja ju lika bra gå omkring i åbo :)

fredagsmyyyys

sitter och kollar på en humor DVD och smakar lite smått och gott. Syster är här och karin var också här en stund men hon skulle på vidare äventyr ännu ikväll. Jag och magen känner oss inte riktigt fit för att vistas bland folk ida, dessutom är de trevligt att umgås med syster. Super länge sen vi sist bara chillade.

image description
kvällens skratt fick vi bland annat åt denna godispåse :) valintatalo har alltså nu en EGEN godis påse, den ser ganska så sunkkig ut MEN inehållet var helt okej.

ingen läser bloggar på fredag!

Man märker väldigt tydligt vilka dagar som folk läser bloggar, fredag och lördag är riktigt dåliga dagar iaf i min statistik. De e massor med färre människor här inne och kollar just dessa dagar. Söndag däremot är en prima dag, de e väl för att folk då bara är hemma och slösurfar så gott som hela dagen.


de e ju ingen slående statiskti för de som bloggar "påriktgit" men för lilla mej från pargas så käns de häftigt :)

Måste ändå erkänna att de känns otroligt häftigt att krign 100 mäniskor / dag kikar in och vill läsa om hur just JAG har det. TÄNK de 100 människor. De trodde jag inte då jag startade bloggen, ja startade den ju för att ja skulle ha ett minne av min graviditet. Ibland bläddrar jag tillbaka i bloggen och läser gamla inlägg, de e kul att läsa om hur jag tänkte och tyckte då i början av oktober då jag just fått veta att bebben var påväg. Jag kan tänka mej att dessa inlägg också blir roliga att läsa om några månader då jag sitter med bebben i famnen <3 längtar så att jag blir tokig. Men nu ska ja aktivera mej lite, har suttit och knepat och knåpat med bloggen nu i flera timmar, börjar så småninom vara nöjd. En snygg header sku va trevligt ännu, men ja sku måsta ha några bättre program på datorn än paint ;)

Oiidesign

fick en kommentar från oiidesign att dom just nu ordnar en tävlign där de som bloggat mest kreativ om oii designs barnkläder har chansen att vinna något fint :) så ja tänkte hänga på den idéen :) De har en massa fina barnkläder på deras hemsida. Kika in och se själva!

Är ni också intresserade av att delta i tävlingen? Isf är det bara att blogga om Oii designs utbud och sedan maila [email protected] och meddela att man bloggat om deras barnkläder.

tänke plocka fram några av de klädesplagg som jag gillar


länk
En sånhän tröja har jag suktat efter länge, den är så härlig. Sku passa super bra på lilla killen i höst :)


länk

Denhär är ju också helt underbar! Båda dessa kommer från märket emma och malena och är mönstrade med pippi mönster. Är helt förälskad!

På oiidesigns hemsida har de massor med fina märken, en anna favorit är märket geggamoja. Kolla t.ex. på dessa byxor!


länk

Där finns så mycket fint på hemsidan så ja tycker verkligen att ni ska kika in där! har aldrig själv hör talas om denna hemsida förr så därför är de super kul att få delta i deras tävling :)



ny design

ändrar om lite här på bloggen nu, så de kan se lite konstigt ut några timmar framåt :) hoppas på att slutresultete ska bli bra iaf :)

första blog awarden

tack mimmi för awarden


Tacka den som gett dig awarden, skriv sju fakta om dig själv och ge den vidare åt femton bloggare.

Sju fakta om Malin.

1. Jag älskar då anton killar eller skrapar mig på ryggen då vi ska somna, fammo skrapa oss (mej o mina systrar och kusiner) alltid på ryggen då vi var mindre. Om man inte fick sömn fick man mera kill. De e väl en trygghets grej tror jag. Super skönt är de iaf :)

2. Hatar att vara ensam. Innan jag bodde ensam i jeppis några månader hade jag typ 1 eler 2 gånger sovit helt ensam i en lägenhet i hela mitt liv. Så länge jag bodde hemma med mamma hade ja ju oftast syster hemma om mamma var borta, annors ordnade jag så att någon kompis kom övernatten till mej. Sen då vi flyttade ihop jag och anton hade jag alltid syster hos oss och sova då anton var borta. Ännu också har jag svårt att somna om jag är ensam hemma, men de GÅR iaf :)

3. Funderar mycket på vad andra människor tänker och tycker. Har svårt att sätta mej själv först, gör ofta saker för andras skull och inte för min egna. Inte kanske ett problem för min omgivning men ibland är det tungt att försöka vara alla till lags och märka att folk bara tänker på sig själva.

4. Är otroligt långsint. Om någon sårar mej tar det LÄNGE innan jag kan gå vidre, ofta fastnar jag i att älta och vänta händelsen 1000 gånger. Som tur är anton inte alls långsint så han lär mig hur man ska gå vidare utan att fundera så mycket ;)

5.
Vill alltid ha en orsak till varför människor gör på ett visst sätt eller varför saker och ting händer. Är lite av en kökspsykolog (heter de så?) analyserar människor i min närhet. Har alltid varit intresserad av psykologi. Dock kan de vara lite irriterande för min omgivning att jag ALLTID ska ha en orsak till varför människor beter sig som de gör. Letar efter en djupare mening än att någon bara hade en dålig dag.

6. Ville bli mamma ung. Hade tankar på barn och bebisar redan innan jag träffade anton ( var då 16 år ) sen lugnade de ner sig och gick lite i vågor. Så denna graviditet var inte planerad, men inte heller oväntad. Dock kom det som en schock den dagen som jag fick ett +. Det blev så verkligt och skrämmande att de nu händer påriktigt.

7. Familjen är alltid nr.1 för mej! Jag ha en hel hög med super fina kompisar, och dom är också viktiga för mig. Dock har alltid familjen varit det viktigaste i mitt liv. Mamma har alltid varit den som jag ringer då jag behöver hjälp eller måste få prata med nån. Jag är glad över att jag har en så fina relation med många i min familj. Syster är också min bästa vän, vi kan skrika och bråka och vara jätte irriterade på varandra. Men vi vet att vi alltid finns där för varandra. En vänskap som inte kan jämföras med någon annan! Nuförtiden räknas också anton till min familj, han är ju pappan till mitt barn och vi har börjat skapa vår egna familj. Men de är alltså nu sen jag blev gravid som han påriktigt ÄR en del av min familj.

Jag ger vidare min award till följande bloggar som jag själv läser:
(har inte 15 så de får räcka med 10)

It´s fearless
Karin
En del av en ung mamma
livet i skärgården
matilda
paulina
ereeka - med bebis i magen
lilla livet i magen
sanna
Belinda


Gårdagens tapetjakt

Till och med anton fick så tråkigt igår att de va han som föreslog att vi skulle åka till bauhaus o kollar va dom har för tapeter där. Vi förde dessutom mitt gamla lilla matbord till mammas, eftersom syster ska ha den sen då hon flyttr hemifrån o vi inte har någon använding för de mera. Skönt att bli av me de, de ha segla runt här i vår lägnehet i ett år typ.

Nå sen åkte vi iaf till Raisio och bauhaus. här kommer lite bilder på tapeter som vi gilllade. Främst tänkta till vårt sovrum och till kontoret/gästrummet. Anton gillar också mumintapeten till bebbe rummet så de kanske blir den sen iaf! *håller tummarna*


denhär ser lite konstig ut på bild, men den är alltså grå i bakgrunden och mörkare grå mönster. Den är lite skimrande och jag gillade den mycket :) (ni kommer att se att alla tapeter som vi gillade ha mönster ;) ) den här skulle vi isf har bara på en vägg, så som mumin tapeten också blir. Resten av väggarna skulle isf få vara vita.


samma mönster som innan fast i mycket ljusare färger. Gillar denhär också :)


denhär bilden blev lite skuggig tyvärr, men gillade denna tapet också :) lite annorlunda men fin.


den i mitten är den som jag gillar :)

dessa 4 är allternativ till sovrummet. Gillar alla, får se vad svärföräldrarna säger :) kanske vi ska komma överrens om saken.

och sen hittade vi två som skulle passa till kontoret/gästrummet.



denna randiga


eller denhär :)

Nu vet vi ganksa långt va som finns i butikerna här i Åbo. Så nu e de väl bara att bestämma sig, vi ska mäta alla väggar och sånt så att vi vet HUR mycket tapeter vi behöver.

Vecka 29

Denna torsdag till ära kan jag iaf konstatera att vi går in i ännu en ny vecka. Vecka 29 (28+0). Om ca 12 veckor +/- några dagar kommer vi att ha en bebbe. HUR jäkla skumt är inte de?


Den här veckan väger bebisen drygt ett kilo och är ca 38 cm lång från topp till tå. Ungefär vid den här tiden kan bebisen öppna ögonen och vrida på huvudet och en stark ljudkälla lyser på utsidan. Den blinkar med ögonen och har ögonfransar

Underhudsfettet bildas och skelettet utvecklas, även om det fortfarande är mjukt och böjligt. Benstommen hårdnar inte ordentligt förrän efter födelsen.


Nu ligger slutspurten framför dig. Den tredje och sista trimestern börjar kring vecka 29 och pågår till vecka 40 (och ibland längre). De flesta kvinnor ökar i vikt med ungefär 5 kg denna period.


Det kan kännas som om du varit gravid i evigheter nu och samtidigt kan man känna oro över
förlossningen. Gör en lista över saker du behöver förbereda och sysselsätt dig med den, om du behöver distraktion! Du kan börja titta på namn till bebisen och tänka på livet efter förlossningen.
länk


Annors går allt bra, förutom att förlovningsringen börjar bli lite liten på mina svullna fingrar. Men de e tydligen helt normalt, ska försöka dricka mera vatten. Dom säger att man blir svullen av vätskebrist, de låter ganksa så knäppt men ;) bebben lever rövare i magen och börjar nu räckas till revbenen mest hela tiden. Ibland får han in såna fullträffar att ja blir riktigt skrämt eller att de gör ont. Men för det mesta är han en snäll bebbe. Han bara busar med pappa och sparkar aldrig då anton sku vila känna. En riktigt liten bus-bebbe <3

En tråkig torsda?

De e konstigt att man ibland faktiskt inte har någo att göra, vi sitter båda hemma med anton och har sådär semi tråkigt. Jag sku efter att ha suttit i skolan ända tills kl 4 gärna göra någo och anton som sen igen ha jobba ända tills kl 4 sku gärna ta de lugnt. Va gör man då? Ja sku vila till lastentarvike, till bauhaus och till IKEA. Dock kommer jag inte långt ensam med min ekonomi. O anton är tydligen inte på shoping humör ida, (de e han aldrig, bara då de ska köpas någo prylar ) Nåjoo kanske vi hittar på någo om en stud då maten hunnit sjunka lite?!? *håller tummarna*

Äntligen

Så va presentationen över, förstår it varför jag blivi så dålig på att hålla presentation. Bli nervös, stel och tråkig. Svettig och pulsen skenar iväg. Bebben i magen måste nog fundera vad jag sysslar med. Är svettig och trött. Hoppas på att vi slipper hem snart. Men de ser dåligt ut. Bara att bita ihop och försöka att inte tänka på att de värker i både revbenen och ryggen. Så att trevlig torsdag bara ;)


Så jäkla typiskt!

Varför kan ja inte lära mej att kolla en gång extra?!? Kom till skolan till 8.30 mötte Malin och vi gick upp. Vi kom fram till ett tomt klassrum och såg på schemat en gång till. Vi börjar 9.30!! Så nu sitter vi här, resten av klassen har märkt detta. Nåjo ja har ju iaf tid att förbereda presentationen :) o sen märkte jag då jag kollade i kalendern att jag bara har 5 veckor skola kvar efter denna vecka :) hur nice är inte de? Totalt typ 15 skoldagar! Börjar se ett slut på allt :)

Bebben i magen ligger riktigt obekvämt ida. Det trycker massor på mina högre revben. Hoppas han flyttar sej! Annie blir det tungt att sitta här till typ klockan 4! Ida går vi också in i v 29 (28+0) de e ren en vecka sen vi for till Jeppis. Tiden rusar på!


RSS 2.0